Koupit nebo půjčit šaty?

Profilova fotka
Ahoj, co je lepší, vypůjčit si svatební šaty a nemít s nimi žádnou další starost - salon se postará o vyčištění, nažehlení.... nebo si koupit vlastní ale čištění a žehlení před a po už asi musím řešit sama, jakékoliv úpravy si zaplatit. Vyplatí se šaty koupit? Prodali jste je pak dál v pohodě nebo vám stále leží doma?
Odpovědět
Já jsem pro koupit, zrovna dneska mi nají přijít a vyčistit a nažehlit si je nechám ve svatební salonu co tu máme....
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží, kde je budeš kupovat. Pokud si je koupíš v nějakém salonu, kde je uvidíš a vyzkoušíš, tak bych se nebála. Ale pokud by sis je chtěla objednat, asi bych do toho nešla. Znám spoustu holek, které šaty házely do koše, protože vypadaly jako předražená záclona. Ale je to hodně o štěstí.
Odpovědět
Ja jsem pro si je nechat usit. Sama jsem to tak udelala, u Madory. Muzes si je navrhnout uplne podle predstav Usiji ti je na miru. Cena byla cca stejne vysoka jako pujcovne s tim, ze saty jsou moje. A moje saty je treba mozne vyprat v pracce, i kdyz mam na satech krajku i koralky. A "vyzehlit" se vyzehli sami pomoci proveseni. Ja vidim nejvice vyhod prave pri siti, at uz ve zkusenem salonu nebo u zkusene svadleny. Co velmi nedoporucuji je objednani z ciny, tam se o usiti na miru neda mluvit a vysledek byva k placi.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca A kolik tě vyšlo ušití smím-li se zeptat? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tanulinkaaa nechci kupovat z netu, objevila jsem krásné v jednom salonu, za super cenu ve výprodeji, tak nad nimi uvažuji
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca ahoj já teda nevím odkud jsi, ale ve většině salonu když mi řekli cenu ušití šatů tak byla mnohem vyšší než půjčovné, nemám zas tolik financí nazbyt a ani nechci dávat za šaty zbytečně moc peněz, kvůli tomu že si je na sebe vezmu jeden den. mám sice babičku švadlenu, ale je jí už přes 70 a nejsem si jistá zda by ještě takovéto šaty zvládla i když šila nádherné plesové šaty pro národní divadlo, ale to jí bylo taky o x let méně.
Odpovědět
Profilova fotka
@pokyska ahoj ja si saty koupila ve svatebnim salonu a zdarma mi je zuzi,vycisti a nazehli..ale zalezi co hledas a jaky mas rozpocet kvalitni znackove saty stoji i kolem 30,40tis..ale daji se samozdrejme koupit i levnejsi..ja si vyhlidka nadherne za pujcovne 16tis ale radeji jsem si je koupila..protoze to bylo furt at nedelam tohle a tamto at na ne moc nesaham atd..a jelikoz maji dlouhou vlecku tak bych cely den myslela jen na to co vsechno v nich nesmim..tak jsem si je koupila a je to..Poradne si v nich uziju cely den a pak si je necham na pamatku
Odpovědět
Profilova fotka
@1nelinka ahoj právě ten salon kde bych si je koupila by si naúčtoval další peníze za to čištění a tak to mi slečna rovnou říkala. půjčovné 16 tis je pro mě moc a 30-40 tis - to je šílené, to je celá svatební hostina..
Odpovědět
Profilova fotka
Aha tak to je skoda..to bych teda pocitala s tim ze mi je vycisti..:(( ale zase jestli jsou za super penizky a libi se ti tak bych do nich sla..:)) je lepsi mit svoje nez davat nesmysl za pujceni..
Odpovědět
Profilova fotka
@1nelinka chtějí za ně 6 tis, + počítám vyčištění nevim zda je potřeba před ale po svatbě určitě, pak bych je prodala... půjčovné většiny pěkných šatů od 10 tis. ještě se mi líbily jedny a tam chtějí za půjčovné 4 tis... tak teď vůbec nevím, mám je oboje v albu u sebe
Odpovědět
@tanulinkaaa @pokyska Mne saty vysly tusim pres 12 tis., coz je porad lepsi nez pujcovne skutecne krasnych satu - pronoviasky bezne stoji 15 a mas je pujcene na jeden den. Jinak ja jsem z Plzne, samozrejme se tu sezenou saty treba za 5 tis., ale taky podle toho vypadaji, nehlede na to, ze se mi v salonech nic nelibilo kvalitou i saty pres 10 tis. k placi. Navic je proste tragedie, ze i kdyz jsem zavrhla veskere pozadavky, tak sehnat saty velikosti 34 na vysku 170 cm s 10 cm podpatky je proste nemozne. Takze nakonec jsem vybrala Madoru, i kdyz to je pres celou republiku a jsem nanejvys spokojena. Presne mi padly, byly fakt kvalitne usite, s kvalitni krajkou a super spodnickou.
Odpovědět
Profilova fotka
@pokyska Ja bych si je za tech 6 tis koupila nez za 4 pujcila..i kdyby sis je mela pak nechat na pamatku..:)) jak rika @kacenkakaca urcite se i vyplati zajet se podivat do jinych mest..ja jsem z Prahy a pujcovne mych satu 16tis prodej 40 a 100km za prahou pujcovne tech samych satu 5600 a prodej 10500..nektere salony jsou proste strasne predrazene
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@1nelinka já si právě říkám že sice dám 4 tis ale budu bez starostí, když koupím, budu pak muset řešit čistírnu + prodej těch šatů. je pravda že se chci zajet podívat ještě do Benešova, koukala jsem tam na salony a půjčovné tam mají co píšou do 5500, nechce se mi tomu věřit tak tam chci zajet. jen je to vše děsně časově náročné.
Odpovědět
Profilova fotka
@pokyska asi opravdu zaleti na tobe ja bych si je nepujcila protoze bych se bala proste nahoda je blbec ze se s nima neco stane..ani ne tak ze bych je ja znicila ale nejaky opily svatebcan muze se stat cokoliv a pak ti da salon penale..tak mi prijde lepsi obetovat jeste 2tis a mit klid kdyz je roztrhas tak je roztrhas budou tvoje a hotovo..:))
Odpovědět
Profilova fotka
@pokyska jinak jestli opravdu hledas levne saty tak se doporucuji nejak pred plesy zajet podivat do trznice Sapa..moji kamaradce jsme tam vybrali s ohledem na cenu opravdu hezke saty na svatbu asi za 1300kc..nebyla to draha, krasna parada ale moc ji to sluselo a ona byla moc spokojena a to je nejdulezitejsi..
Odpovědět
Profilova fotka
@1nelinka to máš asi pravdu, uvidím, ještě pokoukám jinde. Ono se dají najít na prodej za přijatelnou cenu, viz ty co jsem našla za 6 tis to je pohodová cena. Sapa mě nějak neláká, to zas trochu připlatím, ale prostě nad 10 tis půjčovné mi příjde hrozně moc, kdo má peníze at si to klidně dá, ale mě to příjde líto vyhodit za jeden den tolik peněz jen za šaty.
Odpovědět
@pokyska Hele, to dost záleží. Pokud si je koupíš v salónu, tak v ceně bude i čištění, žehlení a úprava před (teda aspoň já to tak měla) a pak se můžeš domluvit se salónem na čištění po a to stojí tak 500-1000 Kč, což mi nepřijde tak hrozné. Plus je pak můžeš prodat a aspoň něco z nich utržit. Pokud si je koupíš z Číny, tak tam je to samozřejmě jiné. A co se týče ceny: v salónu si nemusíš kupovat nové šaty, dívej se po výprodejích. Pokud netrváš na nejnovější kolekci, tak můžeš mít kvalitní parádní šaty za třeba 4 tisíce. A doporučuju vyrazit z Prahy a uvidíš, že v Kladně, Benešově apod. to mají podstatně levnější.
Odpovědět
Já bych se naopak přikláněla k půjčeným. Jak píšeš, je to jeden den, k čemu mít svatební šaty doma na věšáku. Nevím jako statní,ale večer, kdy hrozilo, že by na mě mohl někdo něco vylít, jsem se stejně převlékla do svých pohodlnějších šatů a v neposlední řadě je to ekologičtější. V menších městech seženeš pěkné šaty na půjčení i za rozumnou cenu.
Odpovědět
@pokyska ahoj, já si je koupila ve výprodeji svat. salonu za 4800,- Kč a byla jsem max. spokojená. V ceně bylo vyčištění zdarma, nehledě na to, že mi pasovaly jako ulité:-) Po svatbě jsem je naprosto bez problémů prodala za 1900,- Kč s tím, že nebyly vyčištěné, proto ta nižší cena, ale měly zamazané jen lemy, takže šikovná nevěsta si je mohla v klidu vyčistit doma:-) A nemusela jsem se bát, že něco někomu zničím...
Odpovědět
Profilova fotka
@simone5 @pokyska Naprosto souhlasim..:) doporucuji vyrazit do Mostu..
Odpovědět
Profilova fotka
chci zkusit ten benešov mám ho celkem blízko a pak už na to asi prdim, čím více toho zkouším tím větší maglajs v tom mám, mám vybrané už 2 šaty, jedny jsou na půjčení a jedny na prodej a musim si pospíšit nebo my je prodaj a budu mít po srandě. @viki83 a měla jsi problém je prodat? nebo za jak dlouho se ti podařilo je udat a kdes je nabízela?
Odpovědět
@strelenka No, kdyz to vezmu podle salonu, kde jsem byla /jak Plzen, tak okoli/, tak sehnat saty bylo nemozne. Pujcovne od ctyr do jedenacti tisic. Jak jsem psala, bylo nemozne sehnat saty na mou velikost a vysku, a to i v pripade, ze mam postavu v podstate prumernou a holek jako ja jsou tisice. Zadna atypicka postava. Nutili mi klidne saty o tri velikosti vetsi, coz je absolutne mimo. To mi pripada fakt hodne smutne. A pak jde o vzhled satu - v pujcovnach stale frci prevazne slehackove satenove saty, coz bylo mimo mou predstavu. A to uz se vubec nevyjadruji o stavu satu za tech pet tisic - usmudlane, pozasivane, derave, nejlevnejsi typ mackaveho satenu... Nevim, nekdo by s tim byl treba spokojen, protoze mu staci, ze je to bile a ma to vlecku, ale za me je to za ty penize trochu malo.
Odpovědět
Profilova fotka
Já si je koupila ze svatebního salónu a teď se je snažím prodat :-) tak doufám,že mi nezůstanou ve skříni - byla by to škoda... Nemusela jsem se bát, jestli je něčím poliji atd.. Hlavně já jsem toho názoru, že když je to svatební den, tak v těch šatech zůstat celý den. Co z toho, že se pak převlečeš..Čistila mi je přímo paní co vlastnila svatební salón,takže domluva a všechno kolem bylo ok.
Odpovědět
Profilova fotka
Je pravda že v salonech je půjčovné od 5000 až po 15000. Teda aspoň co jsem viděla v Praze. Šaty musíš hlídat aby si je neroztrhla nepolila vínem nebo aby ti je nějaký svatební host nepropálil cigaretou... Protože pak můžeš salonu milé šaty celé zaplatit... Souhlasím s @kacenkakaca že je v tohle lepší si šaty nechat ušít. Zaplatíš cca stejně jako za půjčení, máš je podle svých představ, sedí ti dokonale protože jsou přesně pro tebe a pokud na nich nebudeš lpět a prodáš je tak se ti třeba 2/3 ceny vrátí. Takže za mně nechtěj si šaty radši ušít. A pokud hledáš třeba levnou variantu tak jsem tu někde četla doporučení na polské salony kde ti šaty ušijí za slušný peníz...
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud mohu, doporučila bych svatebky koupit nebo ušít, někdy to vyjde i laciněji a hlavně budu mít šaty doma i třeba jako jen vzpomínku a nebo si je mohu třeba ještě někdy i užít.
Odpovědět
@pokyska jak jsem psala, prodala jsem je naprosto bez problémů...Nabízela jsem asi 3 dny na sbazar a hned se mi několik holek ozvala, tady jsem to taky zkoušela, ale je jich tu moc, neozvala se mi žádná, jen jsem tu prodala závoj.
Odpovědět
@mynije zkus to sbazaru - já je tam bez problémů prodala.
Odpovědět
Profilova fotka
A pro všechny nevěsty,které si budou chtít ušít svatební šaty nabízím šití dle vlastních představ v našem salonu. Ukázka na naší práce je nafocená v profilu stránek beremese a nebo na našich webových stránkách. Salon Vanessa
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Profilova fotka
Je trochu škoda, že se tady řeší pouze ceny, protože ten největší rozdíl ve svatebních šatech je především v kvalitě materiálu a ve zpracování, to totiž rozděluje svatební šaty výrazně více než ceny půjčovného nebo pořizovací ceny šatů. Na trhu je spousta šatů, která já rozděluji na ty ,,měkké" a kvalitní...,,měkké" šaty jsou ty, které mohou na první pohled vypadat skvěle, ale po oblečení si je musíte neustále povytahovat, lámou se vám pod prsama, dělají boule u šněrování na zádech nebo se zařezávají v bocích...je to pro to, že nemají důkladné vyztužení a zpracování velmi pokulhává. Kvalitní šaty jsou takové, které když oblečete, tak v nich máte skvělý pocit a víte, že se budou přizpůsobovat vám a ne vy celý svatební den šatům. Moje zkušenost je bohužel taková, že ty tzv. šaty na míru bývají velmi často velký průšvih a nevěsty pak uplakané shánějí šaty na poslední chvíli...v našich salonech je půjčovné do 9900kč, a to i přesto, že máme nové kolekce San Patrick, Sincerity, White1 a další již pro rok 2015...přijďte vyzkoušet luxus, který si můžete dovolit:-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?