Koupené svatební šaty - jak jste to udělaly se žehlením?

Ahoj nevěsty, vy které jste si šaty koupily, jak jste to udělaly se žehlenlím, předpokládám, že většině dorazily v krabici atd a to opravdu aspon trochu vyžehlit je třeba, jak jste to řešili? V čistírnách - je chtějí nejdříve vyprat a pak až žehlit a na to teda nemám odvahu ani chut to mi přijde zybtečné jinak moc nechtějí. Nebo máte zkušenost tady v Plzni: Žehlily jste si je sami?
Odpovědět
@dagik Já sice nejsem z Plzně,ale žehlím si je sama. Není to nic těžkého. :-)
Odpovědět
Aha a jak, klasicky nebo přes prostěradlo či tak? máš klasickou nebo parní? trochu se toho bojím, přece jen , ten materiál, nemám s tím zkušenost
Odpovědět
Já bych se nebála to vyžehlit sama, nastavte žehličku na nejnižší stupeň teploty a pokud chcete mít větší jistotu, tak to vemte přes to prostěradlo nebo utěrku a uvidíte. Když se to nevyžehlí, tak můžete teplotu zvýšit, nebo to zkusit bez prostěradla - třeba na nějakém malém kousku, který nebude vidět. Každopádně bych radši žehlila co nejvíce z rubu. Pokud máte parní žehličku, tak leccos lze vyžehlit "bezdotykově" jen proudem páry.
Odpovědět
@dagik Začni na slabší teplotě a postupně můžeš přidat, kdyby to nestačilo. Mám parní žehličku a žehlím tylové šaty. A opravdu žádný problém. :-) Nejlepší zkusit prvně na malém kousku. Opravdu strach mít nemusíš. Žehlila jsem už i šifónové i ze svatebního saténu a nikdy se nic nestalo. :-)
Odpovědět
Dobrá, děkuji. Neměla jsem s tím jasno a na chvíli nás tady s kolegyní nevěstou popadl strach jak to udělat, taky jsem si říkala, že klasika musí stačít :)
Odpovědět
@dagik :-) Fakt strach mít nemusíš. To bude ok.
Odpovědět
Já tohle taky řeším a budu je dávat jedné paní do svatebního salónu, která mi je za pár korun přežehlí. Přeci jen s tím má více zkušeností.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?