Koupě a následný prodej svatebních šatů. Prodám je?

Profilova fotka
Ahojte. Holky prosím Vás, jaké máte zkušenosti s prodejem šatů? Já bych si chtěla koupit, ale bojím se, že je pak nebudu moci prodat. Děkuji za rady. ;-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@petulaknapula já si je koupila proto, že je prodávat nechci :-) ale záleží v jaké cennové.. můj názor, že pokud by byly dražší tak bych si je asi z inzerátu nekoupila a raději bych si je za podobnou cenu půjčila... ale spíše je koupí někdo komu záleží na tom aby uspořil, pro koho je půjčovné moc drahé a do 4 tisíc si muže pořídit svoje po někom použité..
Odpovědět
Profilova fotka
no já dám za půjjčovné 6200 a za nové šaty 6500 Kč. Samozřejmě k tomu bude ještě spodnička a pod. ale pořád myslím, že když se mi je podaří prodat tak je to v pohodě.
Odpovědět
Proč si je kupovat, když je chceš prodávat.?
Odpovědět
@champagne protoze ti jsou site na miru, jsi prvni, kdo je ma na sobe, nepadaji z nich koralky a nejsou usmudlane. nikomu neplatis pokutu, za jejich pripadne zniceni. a pokud je pote i prodas, tak na tom vyrazne usetris ve srovnani s pujcovnym.
Odpovědět
kupované šaty jsou šité na míru? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem si šaty na míru šít nechala (v Madoře)....celkem jednoduché,ale prej krásné (uvidíme co řekne ženich) a po svatbě je budu prodávat,teda doufám,že se mi prodat prodaří a uděljí radost další nevěstě :-) +při pro deji snad bude výrobce a větší velikost :-)
Odpovědět
@champagne moje kupovane jsou mi site na miru v Madore. a za cenu, co jsem je koupila (nove), je maji v pujcovne na 4 dny.
Odpovědět
@petrajavor taky jsem mela z madory, moc spokojena jsem byla.
Odpovědět
Profilova fotka
@bolekat no mě mají zítra přít hotové...na zkoušce byly úžasné :-) aůe to sem nepatří :-)
Odpovědět
Já bohužel nejsem modelka a musím mít nějaké pevnější šaty. závidím, že můžete mít jednoduché šaty.
Odpovědět
@champagne taky nejsem modelka, to je na saty jedno. naopak, pokud nejsi konfekcni velikost, tak bych o to vic do satu sla. jsou ti delane na miru, a nebyly pred tebou nekolikrat presivane na jinou nevestu. a pokud je cena stejna, jako za pujceni (v mem pripade), tak nemas co ztratit. a doporucuji firmu madora.
Odpovědět
já si od nich šaty zkoušela, ale bohužel, prostě to na mně viselo :-( potřebuji takové pevnější vyztužené, které podrží. ( fakt závidím těm co si to můžou dovolit a ještě ušetří.
Odpovědět
Článek se načítá
@champagne aby nevysely, tak od toho je snerovani, aby se utahly presne na tebe. a je fakt rozdil utahovat saty konfekcne site a saty site tobe na miru.
Odpovědět
u mně to šněrování nepomůže :-( já naopak potřebuji šaty, které pomůžou postavě. u mně není problém v konfekci, ale ve střihu.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem si šaty taky nechala šit - přes Štěpánku Novotnou. Napřed jsem si obešla salóny a tam si vyzkoušela, které mi nejlépe sednou. No a podle toho, jak jsem se v nich cítila a taky podle fotek jsem si vybrala ty nej. Udělala určité úpravy a zadala na šití. Byly přímo na moje míry a o 1/3 levnější, než kdybych si ty samé půjčovala. Prodávat je nehodlám, protože je chci mít na památku. A vůbec mě ty peníze za to nemrzí, protože vím, že teď je mám ve skříni a můžu se kdykoliv na ně mrknout. Kdežto při půjčení, bych dala víc a měla je jen na víkend :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já si taky budu nechávat šaty šít, a jak říká smisekivuska, zkusím si pár šatků, abych věděla jaký střih mi sedne, apotom podle foteček si pěkně navymýšlím :-D Představu už mám, tak jen ten střih 8-) Jen teď nevím kde, pač salon, který jsem měla vyhlídlý zrušili, tak asi zajdu do "ANO"
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji za názory. Já mám sice už na jedny zaplacenou zálohu. Ale teď jsem si tam byla zkoušet ještě nějaké jiné a paní se chovala uplně jinak než na začátku. Holt zálohu má v kapse, tak už nic moc. A ještě mi to víc znechutila tím, že jsem si ty šaty jen držela aby je mohla zavázat, a hned mě upozorňovala abych je moc neušpinila. :-| Tak to by mě zajímalo kolik bych pak platila za čištění. :-S Šaty co bych si chtěla kupovat jsem objevila na netu, jela si je vyzkoušet a sedí mi uplně perfektně. A důvod koupení, je přesně ten, že budou čisté, nepoužité a můžu si s něma dělat potom co chci. Ještě si nejsem jistá že je prodám, ale každopádně mě vyjdou za stejnou cenu jako půjčovné. A asi si je koupím i když mi tu zálohu nevrátí. ;-) Jak říkáte není nad vlastní šaty, ať už je prodám nebo ne :-)
Odpovědět
@petulaknapula každý má svůj názor, ale já nedám dopustit na půjčení. Připadá mi legrační, jak se už předem řeší, jak šaty pak prodat. Měla jsem půjčené, luxusně přichystané a i když byly přede mnou půjčené, tak byly jak nové. Šaty jsem měla z vyhlášeného salonu, kde si nemohou dovolit mít šaty s nějakým problémem. Taky jsem při vybírání narazila v nějakých malých salonech na šaty, co vypadaly jako ze sekáče, ale to jsem se otočila a odešla. Nedám dopustit na San Patrick, to jsou šaty co ,,sedí" a jak už jsem tady psala, u madory mi všechny šaty dělaly bouli na zádech. Paní mi tvrdila, že to je normální, ale není, u mých šatů jsem žádnou bouli neměla. Po svatbě jsem je vrátila, byly sem tam někde potrhané od podpatku, ale v salonu to vůbec neřešili, že to opraví tak, že to další nevěsta vůbec nepozná a já pak nemusela řešit prodej šatů. Každá to ale vidíme jinak :-D
Odpovědět
@petulaknapula jéé a nebyla jsi náhodou ve Svatce?tam je ta paní taková nechutná.. Tady je na šaty spousta názorů.. já nejsem ten typ co by si šaty nechal ušít a pak se na ně chodila dívat do skříně.. Zas ale nemám běžnou konfekční velikost, abych si mohla vybírat.. v UH na mě byly dvoje šaty!!! Tak jsem se rozhlédla na netu různě po okresech a zajela do salonu v UHB a paní mi tam nechá ušít šaty na mě a budou za půjčovní cenu 7tis. Budu je mít první, budou šité na mě.. a po použití vrátím..
Odpovědět
Profilova fotka
@zelvatko no právě v salonu dáma jsem byla. paní super, ochotná. šaty jsem si vybrala, zaplatila zálohu, ale teď takový obrat. Pořád mi říkala že za krk mi sluší nejvíc, ale to nevěděla že z té ostravy mám krásné korzetovky. Tak jsem si zkusila v brodě korzetovky ale ani mi je nezavazovala, protože měla domluvenou paní na zkoušení. A to jsem si ještě dopředu psala, jestli můžu dojít. Tak jsem byla hodně zklamaná. :-| Jinak dám do fotek ty z té ostravy a budu ráda když se vyjádříte. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petulaknapula já si chtěla šaty půjčovat, co bych s nima pak dělala, že jo? Zaplatila jsem zálohu, vybrala šaty, kterými jsem si nebyla 100% jistá, pak když jsem se dívala na fotky v nich jsem je víc nechtěla, než chtěla a minulý týden jsem tam jela zase, že v rámci zálohy můžu jednou změnit šaty. Byla tam úplně jiná slečna, která mi radila, ochotně nosila šaty, chtěla jsem vyzkoušet úplně jiný typ, jednoduché hezké šaty, už na ramínku se mi líbily, cítila jsem se v nich skvěle a pak mi ještě řekla, že teď dost šatů vyprodávají a tyto jsou mezi nimi, za cenu půjčovného a to byly mnohem hezčí a bez známek opotřebení oproti korzetovkám, které měly někde zádrhy na sukni nebo už ten spodek takový trošku zašlý. Tyhle jsou krásně bílé, jak kdyby je nikdo ani neměl a ještě když mi to řekla, tak jsem měla jasno a hned jsem je zaplatila, zálohu mi odečetli. A to jsem si šaty chtěla půjčit :-) Zatím o tom, že mi zůstanou ví jen svědkyně, která tam byla se mnou :-) To budou naši i manžel čučet, až je budou chtít zavést vrátit do salónu :-)
Odpovědět
mám stejný názor jako luuuciee :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@champagne Jako věřím že se dají půjčit hezké šaty za které pak nic neplatíte. ale tím pádem už je cena hodně vyšší. Mé kamarádky měly půjčovné za 8000 Kč ale pak holt museli šaty vrátit. Já neříkám že je budu chtít zrovna prodat, třeba se mi taky nebude chtít, jen jsem potřebovala vědět jak se těm co si šaty koupily, a chtějí je prodat, daří. @evly Tak to jsi dopadla teda perfektně. Já se po pohledu na ty fotky cítím úplně stejně. Po čase se mi ty šaty nelíbí. V sobotu jsem si byla v tom salonu zkoušet jiné šaty a paní furt přesvědčovala že ty první jsou nej, ale já a hodně lidí si to nemyslí. Takže já už se zálohou nemůžu nic dělat. Jen mi zbývá to nějak uhrát na chudinku :-| Tak uvidíme. Ještě by se dalal využít na ženichův oblek ale tam nevím kolik tak stojí půjčovné, aby to zas nebylo dražší jako koupě nového :-|
Odpovědět
Já chci mít ty pro mně nejlepší šaty. Klidně si připlatím. Co jsem zkoušela, tak je to hodně poznat, jak jsou ty šaty kvalitní. Určitě zkus i nějaké jiné salony, ať máš přehled. :-)
Odpovědět
Souhlasím, že v té Svatce je paní fakt nechutná. A o šaty se taky asi moc nestará. Měla je tam naházené a nezdály se ani moc čisté. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem chtěla šaty se zelenou výšivkou nebo jiným dekorem. A to jsem nikde nesehnala. Tak jsem si je nechala ušít. Chtěla bych je predat ale takové očividně nikdo nechce :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@socina Třeba se ti s tím prodejem poštěstí. ;-) @champagne Tak nejlepší byly pro ne asi ty na koupení. a už jsem se rozhodla že je nakonec koupím. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petulaknapula Však uvidíš, hlavně se musíš cítit skvěle ty, od toho se ti bude vše odrážet. Já už byla taky nešťastná a jela tam ve čtvrtek s pocity, že se mi nebudou zas žádné líbit. Kor když jsem dvoje celkové ani nezapla přes prsa, ale nakonec jsem vybrala ty pravé a ještě jedny se mi líbily víc, než ty z minulé zkoušky a ty by byly záložní :-) Tak tfuj tfuj, čas ještě máš, tak vybírej. A s tou zálohou se třeba ještě bude dát něco dělat (ta paní je jen obsluha nebo majitelka??? Že bych šla kdyžtak přes majitelé, že ta obsluha je hrozná a nutí tě do něčeho). Ale třeba v tom salónu, kde jsem vybírala já, ta záloha nejde převést na ženichův oblek, pouze na jiné šaty nebo jiný termín :-( A ceny půjčovného obleku jsou alespoň tady kolem 1500-2000, ale můj milášek má nekonfekční postavu, takže jsme nakonec kupovali, ušili mu celé sako jinak, vyštíhlené přesně podle jeho postavy a chtěli za to jen 4 tis za celý komplet včetně vestičky a ještě dostal kožený pásek jako dárek, myslím, že super kup ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to jste koupili teda perfektně. No ono není nad vlastně ušitý oblek. No ještě se rozhodnu jestli tam vůbec jít ten oblek zkoušet. na těch modelech to vypadalo strašně. vůbec nevypasovaně. :-| a co se týče salonu tak je to právě majitelka, takže nevím. Ale každopádně půjdu do těch kupovaných. ono i když mi ta záloha propadne pořád budou dost levné, s ohledem že budou nové ;-)
Odpovědět
@petulaknapula Navíc ty šaty co uvažuješ koupit ti sluší mnohem víc než ty co by sis případně půjčovala. Jsou krásné a za tu cenu bych neváhala ani za cenu propadnutí zálohy. Navíc ty šaty působí svěže. Ty případné půjčované na těch je vidět už zub času- Jestli se můžu zeptat jaká je vlastně ta záloha?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?