Kolik času jste strávili vybíráním svatebních šatů?

Ahoj nevěsty, jak dlouho jste hledali své vysněné svatební šaty? :) Měla jsem vytipovaný styl ale čím víc času nad tím trávím, tak se mi začínají líbit i styly jiné a už nevím jak a kde hledat :D Tak mě zajímá jak jste na tom byli nebo jste vy? :)
Odpovědět
Já jsem měla vysněné šaty už někde před rokem. Pak jsme stanovily datum svatby a začali zařizovat. Byla jsem ve 3 salonech a u jinych salonu v okoli jsem videla foto satu nebo na jejich strankachjsem se podivala jake saty nabizeji. Žádné nebyly jako ty mé vysněné. A i podobné mi neseděly nebo spis meli jen male velikosti. Tak jsem ve tretim salonu jedny vybrala a zaplatila zalohu, stim, ze stejne moje vysnene nikde v okoli 50-70 km nesezenu. Jenze tyden na to, jsem se rozhodla, ze to nesmim vzdat a alespon to zkusit a najit, kde ty moje vysnene maji a jet si je zkusit. Díky nevestam tady, jsem zjistila, ze je maji v Praze v Adině. A i když to je 170 km jen cesta tam, tak tam pojedu si je vyzkoušet! ( tech 170 km bych musela jet teda 4x - na prvni zkousku, zkousku pred svatbou, pujcit je a vratit zpet). A to uz mam na jine saty zaplacenou zalohu :-D a tyto stoji 10500 + 4x benzin Praha. Asi jsem se zblaznila. Ale stejne jsem na ne porad myslela a bylo by mi pak treba lito, ze jsem to alespon nezkusila. Pak bych se divala na fotky ze svatby a rikala si, jak krasne jsem mohla vypadat v mych vysnených šatech. A je to jednou za život! Takhle i kdyz tam pojedu a nebudou mi sedet nebo se mi na sobe libit, tak uz budu v klidu, co jsem to zkusila a proste mi nebyly souzeny :-)
Odpovědět
Já byla v Emmi Mariage v Dolní Lutyni, moc se mi líbí tylové sukně, takže po těch jsem šla. :-) Paní je tam moc milá a ochotná, vyzkoušela jsem různé styly a nejvíc se mi líbily právě ty tylové sukně (viz. moje album). V jednom salonu strávíš tak 2-3 hodiny, když teda budeš mít co zkoušet. :-) Ono na obrázku je to jedna věc a na sobě je pak vidíš úplně jinak. :-) Radím nic nehledat a jít do salonu a zkoušet. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hodinu :). Když jsem jela do salonu, tak jsem představu neměla vůbec žádnou, zkusila jsem pár šatů, podle toho jsem zjistila jaký styl a střih mi sluší a bylo rozhodnuto. Myslím, že kdo moc vybírá přebere a pak už neví pro co se rozhodnout., tím samozřejmě nechci říct, že by se každá měla rozhodnout pro první šaty, které si obleče.
Odpovědět
@wwwery Hooodne dlouho :-) SKoro pul roku. Na netu skoro porad a prosla jsem 4 salony. Nakonec jsem vzala naprosto odlisne saty od puvodni predstavy. ;-) Ano, za tu dobu se mi zmenila predstava a hlavne zkouseni ruznych satu mi pomohlo rozlisit, co ano, co ne ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem úplně vynechala půjčovnu (stačilo mi rok předtím svatební turné tour de půjčovny celé Prahy s mou sestrou, která se vdávala rok přede mnou). Měla jsem představu krátkých šatů, dlouhé jsem nechtěla (byť pro oba první svatba). Mám ráda francouzskou značku 1-2-3, odkud mám několik společenských šatů a tak mě napadlo, že pokud bych u nich našela něco v bílém/smetanovém, že se v tom ráda vdám. A taky že jo! jedno nedělní odpoledne jsem krásné šaty našla u nich v e-shopu, který však nedodává do ČR, a taky by je bylo třeba zkusit. Zašla jsem tedy do jejich butiku v Palladiu druhý den o polední pauze, a měli je tam! Dokonce i s béžovým bolerkem/kabátkem, který jsem chtěla k tomu. Výsledek - viz mé album. Dodnes nelituju, ba naopak.
Odpovědět
@pipinkam mám to podobně:), ale třeba vyzvednout a vrátit šaty může kdokoliv se smlouvou :)
Odpovědět
já měla jasno, že chci ramínka nebo kolem krku. No a pak jsem si řekla, že se kouknu do půjčovny a když mi nějaké šaty budou sedět a líbit se mi, tak si je hned půjčím. No a ono to vyšlo, hned na první pohled, první šaty, které se mi líbily a i seděli a jiné už jsem ani nechtěla zkoušet (ale zkusila jsem i jiné, abych zjistila, že opravdu jsem si vybrala dobře). takže když nepočítám to, že jsem na internet začala koukat na šaty asi od ledna a při tom jsem věděla, že nakonec asi budu mít jiné, než se mi líbí, tak jsem šaty měla vybrané velmi rychle a to asi v půlce února .
Odpovědět
@wwwery a uz si zacala skusat? je fajn mat nejaku predstavu (alebo nebodaj obrazok), ale niekedy je tragediou drzat sa jej silou-mocou...my sme mali svadbu aj hostinu na zahrade maleho penzionu v kruhu rodiny a najlepsich kamaratov, takze som nechcela nic honosne...velmi sa mi pacil anticky alebo empirovy styl, tak som nasla pozicovnu, kde take saty maju....ale na mne vyzerali priserne - robili ma aspon 10kg tazsou ako klasicke korzetove...takze som pristupila ku kompromisom, v jednom salone som skusila rozne strihy (uzke, siroka sukna, vyssi pas, nizsi pas), vybrala som ten spravny (aj posunutie pasu 2cm nizsie robili rozdiel) a potom som dalsich salonoch skusala len dany styl....takze vyberom na nete a predstavami som stravila velmi dlho (s prestavkami odkedy som sa zaregistrovala :-) ale bolo to vcelku na nic, v reale som si presla 4 salony, 1 v jeden den, dalsie 3 druhy den....a vybrala som si....povodne som chcela pobehat viac (v Brne je obrovsky vyber), ale uz sa mi potom nechcelo, zdalo sa mi to zbytocne....
Odpovědět
Já se dívala na internetu, a tam jsem objevila vysněné šaty ve výprodeji jednoho svatebního salonu. Zašla jsem tam zkusila a koupila. Moc času vybíráním šatů jsem nestrávila :-)
Odpovědět
Já sem šla do salónu, tam jsem si vyzkoušela co mi sedí a pak sem si sedla tady k netu - a na těchto stránkách jsem si vybrala holku, co prodávala přesně ty šaty, co jsem moc chtěla... Jela sem do Prahy (z Brna), stálo mě to litr, ale nelituju... šaty jsou uplně perfektní a nemohla jsem si vybrat lepší... Tento postup doporučuju - vyzkoušet, co sedí, vědět velikost, a pak si můžeš koupit ;)
Odpovědět
Já jsem byla už ve 3 salonech a žádný mě nenatchly tak aby si řekla: Jééé taky ty už nesundám! Ale vím co mi sedí a přesně, sháním tady od nějaké slečny :) Už jsem zkoušela u dvou slečen a zatím taky nic .. Někde dál sem to nezkoušela. Bojím se toho že pojedu do Kolína do Brna třeba a ještě mi nebudou sedět :/
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
Já měla šaty vytipované cca 3 roky, původně jsem si je chtěla nechat ušít. Poté jsem je ale objevila v jednom malinkém soukromém Brněnském obchůdku. Tak jsem přijela, zkusila, zaplatila a odjela. Takže má zkouška šatů byla cca 15 min.
Odpovědět
Článek se načítá
vybráno, odzkoušeno a zakoupeno za 1,5 hodiny:-)
Odpovědět
v jednom salonu pul hodky pak sme se presunuli do jineho a tam sem behem pul hodky mela vybrano a zaplacenou zalohu :) takze cca hodka
Odpovědět
Profilova fotka
cca půl hodiny:) Jak si je na sebe vezmete, tak cítíte, že to jsou ony :) Nebo teda aspoň u mě to tak bylo. Ale měla jsem jasnou představu a za tou jsem šla.
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem šla jen na první obhlížení s naprosto žádnou představou, co bych chtěla, a už třetí, co jsem si vyzkoušela byly ony :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja som bola v 2 salónoch, nemali nič podľa mojej predstavy. Do tretieho som šla cielene kvoli dvom šatám, jedny mi sadli ale keďže požičovné bolo 500 eur, tak som sa rozhodla že si nechám podobné ušiť. Nič už skúšať nejdem, strašne ma irituje, že ma chceli všade o ničom presvedčiť. Šaty sa už šijú a vyjdú ma lacnejšie ako požičanie a budú na mieru.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja zadnou predstavu nemela, puvodne jsem ani saty neresila, chtela jsem si pod korzet vzit top a sukni, co jsem mela doma. Pak me napadlo, ze bych zkusila jinou sukni, hledala jsem nejaky pekny strih a shodou okolnosti jsem zabrousila i do sekce Historickych kostymu, kde byl strih na saty, do kterych jsem se na prvni pohled zamilovala :-) porad jsem prohlizela ten obrazek a rikala si, ze to jsou ty prave a musim je mit, takze jsem si je nechala usit a nelituji :-) ani na chvili me nenapadlo, ze by mi treba nemusely sluset.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?