Kdy začít s výběrem svatebních šatů?

Ahoj holky, začínám řešit problém, kdy mám začít vybírat svatební šaty....svatbu plánujeme na první polovinu září...problém je, že jsem nyní 4 měsíce po porodu a bohužel se mi ještě nepovedlo shodit to, co bych si představovala....(takže bříško a také hlavně ruce mi ještě zůstaly o dost širší, než byly před těhotenstvím). Pořád doufám že, kila půjdou ještě dolů....a to je problém...Řešila jste některá takovou situaci? Poradíte?
Odpovědět
ahojky, když jsme chodili po salonech, tak jsem se ptala všude, do kdy se musim rozhodnout, když máme svatbu 6.9.. Všude nám říkali, že teď (myšleno v únoru) chodí nevěsty, co se vdávají v červnu/ červenci. Pokud prý chci ještě čas na rozmyšlenou, tak mám, přjít nejdéle koncem března. .... Tohle je situace v Plzni, nevim jak v jiném městě ... přeju štastnou ruku při výběru šatů :) !!!
Odpovědět
Profilova fotka
Nevím odkud jsi, ale já mám šaty na září ještě volné:-)
Odpovědět
Profilova fotka
já začnu chodit az v breznu a svatba je v červnu..čas tak akorát si myslím
Odpovědět
@gerritka Prodavačky (mé zkušenosti z Plzně) se snaží navofit pocit, že včera bylo pozdě. Jedna po mně dokonce chtěla rozhodnutí v řádu hodin. Ale myslím si, že je to nesmysl a že i jen pár týdnů před svatbou bude výběr, tedy pokud máš půjčovnové proporce. Já nemám, tak mi v jediném salonu šaty nepadly ani v lednu (na červenec), prakticky v§ude mi řekli,že 34 vůbec neberou a u 36 mi to bylo velké přes prsa nebo mi to udělalo bouli pod šněrováním. Mně se navíc nelíbilo vůbec nic, všechno vzhledem ke kvslitě přemrštěné. Řekla bych řešit šaty v půjčovně tak 2-3 měsíce před, šití tak 4-6 měsíců před kvůli případným úpravám.
Odpovědět
@kacenkakaca jojo, nebyl to salon Nathália? :) ... tam jsem měla stejnou zkušenost. Ve většině ostatních salonů to bylo v pohodě. Já bych teda šaty zatím neřešila, ale kamarádka se vdává už za necelé 2 měsíce a šaty jsme obíhaly spolu. Nikde jsem si žádné nezamlouvala ... dokud jsem nezkusila ty poslední ve kterých jsem věděla, že je to ono :)
Odpovědět
Podle mě máš ještě čas minimálně do června. Shánět tři měsíce před svatbou šaty mi přijde optimální a nebyla bys jediná. Taky můžeš zkusit si nechat šaty ušít na míru. Každá lepší krejčová nemá problém šaty tři týdny před svatbou prostě upravit na tělo, sama to tak mám. Šaty už konzultuji teď, ale výsledná úprava bude cca až ty tři týdny před svatbou podle podprsenky a objemu pasu.D. Navíc to máš beze stresu, jestli na tobě šaty budou-nebudou plandat a cenově to výjde ještě líp.
Odpovědět
Ahoj, jsem na tom podobně, jsem 6 měsíců po porodu a svatbu plánujeme taky v září. Šaty jsem ještě neřešila, taky se zbavuju přebytečných kil a do září je ještě daleko. Ale každý mě děsí, že už včera bylo pozdě a ať s těmi šaty neotálám.
Odpovědět
@gerritka jojo, Nathalia. Sice měli asi nejkvalitnější šaty, ale paní by vymluvila díru do hlavy, strašně šaty nutí a vytváří pocit, že teď nebo už nikdy...
Odpovědět
Profilova fotka
Já si myslím, že sehnat šaty by ani v létě ještě neměl být problém, je jasný, že nejžádanější modely asi budou zabraný, protože od jara do podzimu je fakt hodně svateb, ale nemyslím, že 3-4 měsíce před svatbou se šaty sehnat nedají. Možná ne TY dokonale, co si nevesty zamlouvaji hodne dopredu, ale urcite nejake krasne a padnouci saty ano.
Odpovědět
@kacenkakaca tak nějak .... a byla jsi v Lady S ve zbrojnické a v AP Artu pod radnicí? .... mají taky nádherný šatičky
Odpovědět
Moc díky....asi to tedy ještě nechám být....stresovat se dopředu rozhodně nechci....nepotřebuji šaty podle poslední módy....a myslím že těch ostatních bude na výběr dost.....a když ne...zkusím se zeptat krejčové....na kolik by vyšly svatební šaty....koukala jsem, že v některých případech je ušití o polovinu levnější, než půjčovné... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás seženete svatební šaty i den před svatbou ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@gerritka Byla jsem skoro všude, ve zmíněných taky. V ani jednom salonu mi šaty nepadly (mám vel. 34-36), kvalita za ty peníze co chtěly mi přišla hrozná, nic se mi nelíbilo. Jedině na náměstí vedle radnice měli Pronoviasky za 5 tis, ale krátké a velké. Já byla ze všech salonů akorát otrávená.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucekrestak Taky to tak mám :-) Svatba 21.6.2014 a šaty začnu schánět až tak od března. V této době je tolik salónu, že s tím nebude takový problém něco sehnat :-)
Odpovědět
@kacenkakaca no, je fakt, že mají lepší výběr 38-44. Já mám 38 a teda vybrala jsem si taky jen u radnice - Pronoviasky za 4500. Což oproti jiným salonům je supr cena a šatky mi sednou perfektně ... ale byly to poslední 21. šaty. Tak držím palce při výběru, at seženeš to, co si představuješ ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, já budu mít šatky z Klenčí. Paní moc hodná, příjemná, ráda pomůže, do ničeho netlačí. Ceny super a hlavně, šaty si vyrábí sama!! A jsou nádherné!! Za mě maximální spokojenost, vybrala jsem si tam svoje "vysněné"... :) A za cenu 4000 je to úplně super. :)
Odpovědět
Profilova fotka
no já nechci ani s tím nějak spěchat protoze se bojím ze by se mi pak do svatby treba prestaly ty šaty líbit kdybych si je koupila s moc velkým predstihem...my se bereme 7.6., takze na začátku brezna začnu objízdet obchody a vybírat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
U mě je třeba potřeba zamlouvat si šaty na září už ted, ale věřím že jiné švadleny takové vražedné objednací lhůty nemají :)
Odpovědět
@svatebnisatyrozarka dívala jsem se na Váš web....šatky máte krásné.....ale bohužel....moje velikost nevyhovuje... :-( ale ty jedny.....myslím, že o těch se mi bude dlouho zdát.... :-) trošku bych upravila záda, ale jinak jsou nádherné!!!!!
Odpovědět
já se byla dívat na šaty včera, svatbu máme taky v září, ale ještě jsem se nerozhodla, myslím, že zatím je času dost :) hlavně vybrat dobrý salon..např. v tom, kde jsem byla ti upraví šaty na míru, klidně i přidají nebo oddělají nějaké zdobení a tak :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?