Kdo mi podšije/vyztuží korzet

Holky prosím nevíte o někom, kdo by mi podšil korzet? Mám šaty šité na míru, ale mám problém s větším poprsím na úzký hrudník a korzet se mi pod prsy má tendence lámat. Všichni mě ujišťují, že je to ok, ale mě to celkem štve tak přemýšlím co s tím. Bojím se i toho, že si dvakrát sednu a korzet se mi celý poláme :-/ Nevíte o někom, kdo by mi ho nějak podšil, nebo více vyztužil? Ideálně Plzeňský kraj nebo Praha.....
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, asi jedině všít široké gumy dozadu, jako u podprsenky, měla jsem stejný problém. Měla jsem dvě, jednu ve výšce nad prsy a druhou pod. Předělávat korzet moc nejde, vyplatí se nechat ušít nový. Hlavně asi nikdo nebude ochotný to udělat. Korzet se nemůže polámat, pokud není vyztužený, navíc je i pohodlnější. Pokud se ti pod prsy časem zlomí, chce to znovu převázat. Mimochodem, takto zlomený korzet pod prsy jsem viděla na spoustě nevěst, co měly šaty i z půjčovny.
Odpovědět
Asi bych to vrátila tam, kde ti ty šaty šili, ať ti je opraví
Odpovědět
Profilova fotka
na opravu to moc není je to tolik práce, že je lehčí ušít nový korzet. Vrátila bych šaty k opravě dané firmy co šaty šila. Salon Vanessa
Odpovědět
Pokud máte vetší a těžká prsa, je lepší zvolit šaty s ramínky. Korzet bez ramínek je těžko udrží. Možná vylepšení: 1. Zkuste si pod něj vzít podprsenku ve správné velikosti. Tu určíte podle kalkulátoru na stránkách spravnapodprsenka.cz. 2. Přidat k šatům ramínka - mohou mít plno podob - od úzkých až po široká před ramenní kloub z lehké látky. 3. Zvolit jiné šaty, jiné řešení živůtku. V každém případě bych reklamovala v salonu, kde vám šaty šili.
Odpovědět
díky všem za rady. Řešila bych to s tím salonem, ale máme to 5h cesty a to už se mnou asi nikdo absolvovat nebude, nehledě na to že by to potřebovalo víc jak jednu cestu. Bylo mi tam řečeno, že mi to budou dělat všechny šaty, jelikož mám velký přechod mezi hrudníkem a košíčky a že to jinak nejde... :-/ No nic, zkusím to vyřešit nějakými vycpávkami nebo ramínky..
Odpovědět
@emca29 Upřímně, podle mě docela kecají, aby ti to nemuseli opravovat. Správný korzet by měl bez zaváhání udržet i obrovská prsa. Měli na to brát ohled hned při šití. Pokud ne, je to jejich chyba.
Odpovědět
já si taky myslím, že to není plně dobře ušité, s ohledem na moje prsa. Nahoře mi to zabraly pěkně, že se mi ty prsa "nelámou" a jsou hezky schovaná a korzet drží, nepotřebuju do toho podprsenku nic. Není to o tom, že by tu tíhu neunesl, lámal se a prsa přepadávaly. Ale mám pod prsy místo, kde bych potřebovala pupek tak 3x větší a tím jak je tam volné místo, tak se to krabatí. Zkoušela jsem tam narvat ponožku a bylo to lepší :) ale přijde mi, že prostě na velká prsa měli ten korzet udělat silnější, víc podšitý, aby se nepropadával :-/ Štve mě že to bylo ve spěchu, že jsem sebou neměla nikoho kdo by mi poradil, že to máme tak daleko a že jsem se nechala ukecat s tím, že je to ok.
Odpovědět
přidávám foto, první je bez ponožky, druhé s ponožkou :) http://www.beremese.cz/blog/emca29/al...
Odpovědět
@nike007 vzadu gumu mám, která se zapíná jako klasická podprda....hezky to drží....ale...
Odpovědět
Profilova fotka
@emca29 Úplně dobře to není, to je jasné, ale představovala sem si to víc tragické.. já bych to tak nechala, něco s tím dělat by bylo hodně složité, navíc s tou krajkou.. on bude asi špatně už střih v základu, nejenom vyztužení.. a nebo zkusit ta ramínka, třeba by to trošku pomohlo..
Odpovědět
@hannahb1 no to by mě zajímalo, jestli je to špatným střihem, nebo prostě tím, že šetřily a víc do nepodšily, aby to bylo tlustší a nepropadávalo se to. Tchyně co se v tom trochu vyzná říkala, že kdyby to ještě víc projmuly, ještě víc by se to lámalo, tak si myslím že mi blbě poradily s materiálem. No už je to jedno, holt to vyřeším něčím gelovým, co tam nacpu a bude. Je asi pravda že předělávat již hotové by bylo asi pracnější a nákladnější než šití nových...Ramínka by trochu pomohla, kdyby to za ně viselo a ten korzet se tíhou těch šatů jakoby natáhl, tak ještě to zkusit no...
Odpovědět
Profilova fotka
@emca29 Vždyť jsou krásné:-) To bych vůbec neřešila, po několika hodinách to bude asi horší, ale podle mě bude stačit to znovu převázat - dotáhnout, popřípadě přidat ještě jednu tu gumu.
Odpovědět
Článek se načítá
@nike007 :) nebo jsem si říkala že by možná pomohlo přibrat tak 5 kilo, že kdybych se trochu vypápla, že bych to tím víc zaplnila :-D a to jsem si naivně myslela, že bych mohla ještě nějaké to kilo dát dolů :)
Odpovědět
Profilova fotka
To by byla škoda-přibírat:-)
Odpovědět
Šaty nejsou žádná tragedie. Korzet vypadá nejlépe na dívkách s malým poprsím. Pro větší prsa je lépe zvolit jiný živůtek. Střih špatný není, možná by bylo dobré udělat ještě jeden tvarovací šev po straně, ale dodatečně to již nejde. Více vrstev nemá na problém vliv, spíš bych šaty vytáhla nahoru ramínky a možná, pokud to jde, povolila mírně pod prsy - přechod nebude tak nápadný. Chce to na šaty nespěchat a chodit na více zkoušek.
Odpovědět
Profilova fotka
@linie_praha Vzhledem k tomu, že šiju korzety tvořené obdobně jako byly ty historické, přijde mi nesmyslné tvořit střih korzetu přepracováním střihu na halenku. Vím ale že je to běžná krejčovská praxe a žádný velký omyl jednoho krejčovství, jenom u těch proporčně odlišných postav to může dělat nepořádek. Ale souhlas v tom, že více zkoušek a jiný typ vršku by tomu pomohly a větší tužení by to už nezachránilo. @emca29 Šaty už máte, myslím že si toho nikdo bez upozornování ani nevšimne, tak hlavně nepropadejte panice a nechte to už tak nebo přidělejte ta ramínka. Jinak vám sedí a určitě budete krásná nevěsta :)
Odpovědět
@hannahb1 děkuju :) Nechám to tak, případně pořeším ramínka, ještě mám naštěstí čas. Ale víte jak, jsem laik, když mi bylo řečeno, že to bude ok, nikdy by mě nenapadlo, že budu řešit tenhle problém, protože menší a nižší korzet mi tohle nedělal. A když už byly hotové, asi by mi je nepřešívali. Měla jsem radost že mě měřila opravdu švadlena, která šije šaty říkala nějakých 16 let, tak jsem čekala, že ví, co dělá, případně poradí nebo upozorní na to, co by ty šaty mohly na mé postavě dělat. Ale už to asi nesmím opravdu řešit a zbytečně si je ošklivit. Budu všem věřit, že to není vyloženě trapas a že se na to dá i koukat :)
Odpovědět
hannahb1: Co myslíte tím přepracováním střihu na halenku? Ramínka? Možná pište do pošty.
Odpovědět
Profilova fotka
@linie_praha to není důležité,chtěla jsem jenom říct,že na pravé korzety se používají jiné postupy konstrukce střihu i samotného korzetu :)
Odpovědět
Ano, jistě, ale u svatebních šatů se používají tyto. Svatební šaty nemají stahovat, naopak mají být pohodlné.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?