Kde si v Praze nechat ušít takovéto šaty?

Ahoj, prosím, nevíte kde v Praze by uměli ušít takovéto šaty? Jsou to ve výsledku jednoduché korzetové šaty, jde mi hlavně o kvalitní výběr látky. Cena ideálně kolem 8000,-. Předem děkuji za tipy.
Odpovědět
Nejsem si jistá, že za 8 tisíc někde ušijete celokrajkové dlouhé šaty. Pokud má být krajka pěkná a kvalitní, tak je taky drahá, začíná cenově klidně na 1500,- za metr (bez DPH) a na dlouhé šaty těch metrů potřebujete dost (těch 8000,- by vám vystačilo na necelého 4.5 metru krajky)..... S 8-10 tisíci počítám na ušití krátkých šatů s krajkovým živůtkem.... Jinak pěkně šije paní Floriánová z Linie Praha, viděla jsem u ní spoustu šatů s krásnou krajkou, ale určitě by to vyšlo podstatně dráž než si představujete. P.S. Šaty jsou vážně krásné, ale tento typ se dle mého spíše vyplatí si půjčit. Anebo při ušití slevit z krajky a nechat ji třeba jen na živůtku.....
Odpovědět
Děkuji za odpověď, toho jsem se trochu bála.. Preferuji ale ušití/zakoupení, cenově to vychází na podobné peníze a nebudu se o šaty muset tolik bát. V podstatě jsem stále otevřená i jiným možnostem, radám, tipům.. Tyhle šaty mi učarovaly jak tím, jak krásnou siluetu vytvořily, tak tou "honosnou jednoduchostí" - žádné kamínky, žádný tyl, žádný šifon. Ráda bych proto doporučení nějaké švadleny, se kterou budu moci probrat, vyzkoušet všechny možnosti a dobrat se tak ke kýženému cíli - krásné nevěstě :) Na paní Floriánovou se podívám, děkuji za tip.
Odpovědět
@m_a_i_a_ Tak v tom případě je paní Floriánová dobrá volba. Šila mi společenské krátké šaty a na začátku se zeptala na mou představu o ceně a dle toho jsme vybíraly materiál, cos e týče střihu tak mi poradila, co by mi mohlo slušet atd. Ale bohužel zrovna krajka je holt drahá no :(
Odpovědět
Viděla jsem podobné šaty šité v Madoře. Není to sice Praha, ale dokažou ušít šaty i za víkend.
Odpovědět
@m_a_i_a_ Píšete, že se vám líbí jednoduché korzetové šaty. Jejich půvab je v princesovém střihu, který přesně sedí a dá se dobře vytvarovat podle postavy. Šaty mají více vrstev - krajku, podklad a podšívku, asi i všitou spodničku. Aby byly elegantní, je třeba použít nahoru kvalitní krajku, která není levná, cena opravdu začíná na 1000-1500kč/m, na podobné šaty jsou třeba aspoň čtyři metry. Spotřeba závisí na šíři sukně a šíři krajky /bývá užší, 90-130cm/. Sečtěte si metry látky, vynásobte cenou a přičtěte práci - odhaduji na dvojnásobek vaší ceny.
Odpovědět
@linie_praha Velice děkuji za odpověď, těmto argumentům naprosto rozumím, viz. můj email.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?