Kde koupit látky na svatební šaty?

Máte nějaké osvědčené obchody, klidně i zahraniční, kde se dají sehnat látky na svatební šaty? Sháním krajku a nějaký satén, hlavně ta krajka je trochu problém, nemůžu najít nic pěkného, s cenou už jsem se smířila, že nízká nebude :-( tak jestli máte nějaký tip, ocením všechno, díky!
Odpovědět
@zu_za_na Záleží na tom, odkud jste. Látky i krajky je lepší si vždy prohlédnout, na živo vidíte, jak se látka chová, jak se "nese", přes internet bych nakupovala jen výjimečně. V Praze doporučuji obchody Textilforum a Evi látky, oba na Vinohradech. Obchodů je víc, ale ne všechny mají dobrou kvalitu, případně odpovídající ceny. V každém případě doporučuji nejdříve konzultaci s krejčovou, která bude šaty šít. Několikrát jsem se setkala s tím, že prodavačky daly nezkušené zákaznici buď nevhodnou látku na vybraný střih nebo i dvojnásobné množství látky.
Odpovědět
https://www.marlen.cz/krajky Zkus kouknout sem, jinak tuhle otázku jsem řešila taky a mám z toho stejné pocity. Kvalitní krajku sehnat v ČR je opravdu problém. Nejkrásnější látky a krajky jsem měla možnost ,,osahat" v Abu Dhabi, ale to je tedy pěkně z ruky :)
Odpovědět
Také jsem sháněla krajku a v Brně jsem oběhala všechny prodejny látek, a náhodou jsem se byla podívat i v Elis Dance Sport na Lidické, kde měli nádhernou krajku za necelých 500Kč za metr ;-)
Odpovědět
Souhlasím s @linie_praha, Textilforum je super, sehnala jsem tam jak matný duchesse satén- ivory, tak i ivory krajku s bordurou. Mají velký výběr, prodavačky se v látkách opravdu vyznají a jako bonus jsou milé :-) Ještě mě napadá nedaleko v Žitné je prodejna Kalců, tam se také dají najít luxusnější materiály, nebo pak málo známý, ale kvalitou skvělý Sartor - hedvábné látky i krajky, odtamtud mám látky na plesové šaty (brokát a hedvábný krepdešín), nedělají jen historizující věci, jak to může na první pohled vypadat. Vše je tedy v Praze, nevím odkud je zakladatelka diskuze...
Odpovědět
Profilova fotka
@zu_za_na Dobrý den, zbylo nám po sezóně pár desítek metrů svatebního saténu v bílé barvě a sl. kosti za velkoobchodní cenu. Pokud máte zájem, pošlu vám vzorky.
Odpovědět
@terezamartinkova Prosím, pošlete. Příp. pokud máte i hladký taft, jakoukoliv barvu.
Odpovědět
@sar87 Textilforum se specializuje na svatební látky, má velký výběr, ve svatebních krajkách jsou v Praze bezkonkurenční. Naopak nedoporučuji druhé dvě pražské prodejny, brněnskou Marlen neznám.
Odpovědět
Profilova fotka
Na krajky rozhodně Textilforum, protože tam se k nim adekvátně chovají. V Marlene klidně celou roli silou vytáhnou zpod dalších rolí, až korálky lítají na všechny strany...
Odpovědět
@linie_praha od Kalců jsem kupovala pouze před lety samet, ty neposoudím, ale Sartor znám dobře a vždy bylo vše perfektní, látky v pořádku, servis také, i jsme objednávali podle vzorníku, snažili se vyhovět...Zajímalo by mě, jaké k nim máte výhrady?
Odpovědět
Já jsem řešila podobný problém a nakonec se to v ČR. Ukázalo skoro jako nemožný úkol... Nakonec jsem měla dyšes z Marlen, ale už bych tam nikdy nesla... možná to byla smůla (nebo proste viděli, ze se v tom zase tak moc nevyznám) a dostala jsem kus látky (2x3metry za 3700-takže ne úplně levné), který byl asi z konce role a po ohledani svadlenou jsme zjistili, ze na ni byla spousta kazů a nějaký ten flicek. Je pravda, ze jsem ji nesla reklamovat (možná by mi to vyměnili), protože jsem měl už málo času a svadlena to dovedla chytre vystříhat a zamaskovat, ze to nakonec nebylo vidět. Jinak jsem to riskla a objednala si zlatý flitrový Tyl na aliexpressu. Byly u nej fotky od holek, které už si ho koupily, tak jsem doufala... a nakonec byl ještě hezčí, než jsem mohla doufat. Taky to bylo 4,5 metru za 2100, takže super cena (hned jsem pak objednávala ještě jeden a byl stejně dobrý). Ale je to samozřejmě risk. Já jsem neměla moc na výběr, protože nic ani trochu podobného se v ČR proste nedá koupit... Jinak ještě doporučuji Sartor v Praze. Brokat a hedvábné látky mají úžasné-byla jsem se podívat a vypadají úžasné. Taky jsem si objednávala vzorky z Evi-látky a taky byly moc pěkné. Největší výběr (hlavně na prodejně) ale má fakt ten Marlen...
Odpovědět
Profilova fotka
@norah32 Měla jsem to úplně stejně, taky jsem sehnala krajku až v tomto obchodě. Jinde se mi nelíbily, všude byly na jedno brdo, ale v tomto obchodě se mi líbily všechny. A mají tam dobré ceny. Takže taky doporučuji Elis Dance Sport na Lidické :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nejake tipy na obchody v Brne?
Odpovědět
Článek se načítá
@zu_za_na Já jsem se domluvila s krejčovou, jaké šaty chci. Ona mi poradila nejvhodnější látky a ve chvíli, kdy jsme si to odsouhlasily, tak ona je s majitelkou salonu koupili. :) Měla jsem šaty ze saténu s podšívkou a krajkový kabátek (foto ač né přiliš kvalitní v albech - až bude od fotografky, tak dodám lepší). :) Takže než kupovat na vlatní pěst, dohodla bych se s krejčovou.
Odpovědět
@veruko24 Palackého 20 Dům látek a galanterie. Luxusní krajky na netu nemají,pouze v obchodech. metraz-galanterie.cz
Odpovědět
Děkuju moc všem, nějak jsem si nevšimla, že se tady diskuze rozproudila :D No, klidně od krajky upustím, ty ceny jsou příšerné a zrovna do šatů úplně moc peněz dávat nechci, přeci jen je to na jeden jediný den a to radši investuju do jiných věcí. Zkusím kouknout na marlen a v té praze bych ty obchody oběhnout mohla. Pak napíšu, jak jsem dopadla.
Odpovědět
@terezamartinkova Mohla byste mi poslat fotky s cenami? Měla bych nejspíše zájem o ten satén. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsem toužila po krajce na svých šatech, ale v ČR nic moc vzory a kvalita. Se svou švadlenou jsme oběhly celý Hradec Králové a nakonec skončily u Kulhánka (má i e-shop http://www.vseprositi.cz/svatebni-lat...) a vrchní květovaný šifon jsme koupily na MarLen, ale jen proto, že se mi tak mooooc líbil. Jinak tam moje švadlena myslím moc nenakupuje. Pořizovací cena všech látek, zipů a nití použitých na moje svatební šaty byla kolem 3.000 Kč.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?