Jaké máte zkušenosti s praním svatebních šatů?

holky, jaké máte zkušenosti s praním svatebních šatů?máte vyzkoušenou čístírnu v Praze a okolí či pardubice?diky za tipy
Odpovědět
@jituska23 Se svými vlastními svatebními šaty jsem si hlavu nelámala a vyprala je, vzhledem k tomu, že byly ze syntetiky, při nižší teplotě v pračce. Byly pak krásně bílé, ale skvrny od vína se stejně za pár let objevily znovu. Ale dcerám, když si v nich pak hrály na strašidla, to vůbec nevadilo :-) Pokud jsou šaty z půjčovny, většinou je v ceně půjčovného i následné vyčištění. Tam bych rozhodně nic neriskovala a vrátila je raději nevyprané, třeba i s kouskem svatebního dortu.
Odpovědět
Svoje krajkové zdobené šaty jsem (radši až po svatbě, přiznávám ;) ) hodila do pračky s pracím gelem, na nejnižší teplotu, bez ždímání (nebyly teda vůbec špinavé, jen trošku spodnička od trávy) a šaty přežily bez problémů :)
Odpovědět
mala som vlastne saty, riskla som ich pranie doma vo vani este pred svadbou, chcela som, aby mi pekne vonali cistotou. Takze som ich zlahka namocila do takmer studenej vody s trochou jemneho samponu. Ked nasiakli vodou, este som im trochu pomohla popotlacanim pod vodu, zlahka premnula v ruke casti, ktore sa mi zdali ufulane, dokladne vysprchovala a sups s nimi na vesiak na terasu. Susili sa na vzduchu. Krasne potom vonali, suche boli asi do hodiny vzhladom na latku, z ktorej boli. Nestalo sa im vobec nic, saty boli posite flitrami a naokolo mali este vysivky a nepustili ani nitky ani flitre neopadali. A to som mala saty polske, kedze som nevedela zohnat za rozumnu cenu nove vlastne. S pozicanymi by som to ale neriskovala. A ak teda vobec prat doma, tak v tej vani ako pisem vyssie. Do pracky by som nedavala. ;-)
Odpovědět
Dala jsem šaty do svatebního salonu, kde mi je vyčistili i nažehlili speciální žehličkou (je to nabíraný model s dlouhou vlečkou, na prkně by to nešlo). Cena podobná jako v čistírně. Ze spodničky jsem vytáhla výstuž a dala to do pračky na 40, byla jako u alabastru. Vím, že se korzetové šaty dají prát ručně, ve vaně třeba, ale je to pracné a na dlouho, než se to pořádně namočí.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
Ahoj holky, kdo by řešil otázku praní šatů - já už ji vyřešila :) V čistírně mi řekli, že bych jim musela podepsat, že tam dávám šaty na vlastní riziko, protože mohu přijít o korálky. Tak jsem je obrátila naruby, smotala do povlečení na polštář a šoupla do pračky :-) Na hedvábí. Makeup z korzetu pustil a šaty krásně voní. Jsou taftové korzetové, s tylovou spodnicí a i vpředu je tyl. Ani není moc pomačkaný. Tyl se myslím vyvěsí a zbytek vezmu párou :-) Všechno přežilo :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?