Jak do letadla se svatebními šaty?

Ahoj vsichni. Uz se nam blizi nas svatebni den. Jenze bydlime v zahranici a budeme cestovat do ceska. Volala jsem na leteckou linku nasi spolecnosti a bylo mi receno, ze saty a oblek muzeme mit ve velikosti maleho kufru do letadla a nebo si zakoupit extra sezeni. Pani v salonu rikala, ze si saty muzou povesit letusky nekde vzadu jenze tuto variantu mi nedali :(. Tedka nevim jak prevest saty a oblek. Jedna moznost je, ze dame oblek do kufru at mame o jednu vec min a saty nejak zmensim do te mensi velikosti co muze byt. Nebo nejake jine napady co delat? Dekuji vsem.
Odpovědět
@eliss225 co koupit vaukovy pytel , a poskladat je do neho a vysat vzduch ?
Odpovědět
@zuzka90 hmm, spatny napad to neni. Ale aby se to nejak moc nepokrcilo :-|
Odpovědět
@eliss225 ja tak vyfukuji obleceni po detech , a kdyz to pak otevru tak mi neprijde ze by byli nejak pomackane ? zalezi jake mas saty ?
Odpovědět
@zuzka90 saty bych do kufru vubec nedala tady se bavim spis o tom obleku :)
Odpovědět
Varianta, o které mluvili v salonku, samozřejmě je, ale není to jejich povinnost. Když jsou ochotné a mají u sebe místo, tak vám tam šaty/oblek pověsit mohou, ale nelze na to spoléhat. Tady v Čechách pak není možné v případě potřeby ještě oblek přežehlit?
Odpovědět
@eliss225 S kým letíte?
Odpovědět
@mikinkacs vueling
Odpovědět
Profilova fotka
Taky mi to teď doporučovali v salónu. Já je prostě vezmu ve vaku a při vstupu do letadla se usmeju a poprosim, ze jsou to moje svatebni saty jestli mi je povesi do te jejich skrinky... Letusky jsou ochotne, urcite vyjdou vstric :-)
Odpovědět
@clarabelle Snad jo, asi slečna s kterou jsem volala neměla svůj den a proto mě tak odbyla :D brzy dám vědět, jak to dopadlo :)
Odpovědět
Řeším stejný problém, chci si vzít šaty s sebou na líbánky a bojím se jak jejich ztráty, tak jejich pokrčení/zničení. Takže do obaveného zavazadla je dávat nechci. Zkusím je nacpat do příručního kufru, ale dost pochybuji, že se vejdou, jinak je beru do vaku a zkusím použít kouzlo osobnosti, aby prošly na palubu :-D Hloupé je akorát, že máme tři přestupy, budu muset okouzlovat tři letušky :-| Myslím si, že pokud bude třeba v letadle volné místo, že by ti je mohly pověsit i tam. :-)
Odpovědět
@susieanne Paní v salonu mi řekla, že každá nevěsta, co cestovala se šatama od ní, tak je nechali bez problému a prý na to mají i speciální místo. Já mám 2 přestupy... Šaty budu mít tedy ve vaku ve velikosti malého zavazadla a oblek dáme do zavazadla co bereme do kabiny. Taky bych se bála dát je do odbavovacího kufru, hlavně kvůli zničení :( nato nejsou šaty stavěné :D.
Odpovědět
@eliss225 A jaké máš šaty? Nějaké se spodničkou, nebo ta je zvlášť? Já mám sedm vrstev látky, veliké tylovky s vlečkou a bojím se, že je do příručního kufr nedám. :-( Naštěstí už to bude po svatbě, takže to bude relativně "jedno", ale stejně.
Odpovědět
Článek se načítá
@susieanne Mám taky tylové asi 5 vrstev... a spodničku mi paní otevře ten spodek, smotá a dám ji do velkého kufru :)
Odpovědět
To je mega velkee...ikdyz se to slozi na pul velikost maleho zavazadla to nema :-D :-(
Odpovědět
A co je poštou poslat někomu do Česka? :-)
Odpovědět
@jamei to bych neriskla ani ve snu :D a ani by se to nestihlo už :)
Odpovědět
Letušky být ochotné mohou, ale paní/pán na přepážce, co Vám mnohdy nedovolí ani malou kabelku ke kufru navíc, jelikož máte zaplacené jenom 1 příruční zavazadlo, již tak ochotný být nemusí. Navíc Vueling jsou nízkonákladové aerolinky, u kterých bývají pravidla ohledně zavazadel velmi přísná a ti, co pro ně pracují to nezmění, a mnohdy je musí velmi přísně dodržovat. Já bych to upřímně neriskovala, když ti obvzlášť na telefolince řekli, že to takto nejde. Protože tě mohou pak na místě přinutit si to místo připlatit, ale již to může být dražší, nebo to budeš muset někde zastrčit a pokrčit nebo to budeš mít na sobě nějak položené celý let, když tě s tím ted pustí do letadla :D :) . Čím dražší aerolinky, tak bývají taky lepší služby, a u Vuelingu bych to asi neriskovala. Navíc jsem viděla nevěsty na letišti, které si právě vyzvedávali odbavené kufry, na kterých měli velkých napsané Wedding brides, Please be careful! :)
Odpovědět
ja si sebou vezla saty na Seychelly, leteli jsme jako vzdycky e s Emirates a nebyl jediny problem. saty jsem teda mela v obalu co byl prelozen v puli. Lepsi se s nima manipuluje a zmackany nebyly, se to stejne trosku vyvesi. u vstupu na palubu jsem je letusce podala ta je ulozila ke kabatum,sakum v predni casti letadla. po pristani kdyz jsme vystupovali mi je zase prinesla. u prestupu si saty nesete sebou sami. Lita takto hodne nevest takze jsou zvykle.:)
Odpovědět
@fyii nj Emirates.. 😁 to není nízkonákladovka...
Odpovědět
@simsamsim aha tak s nizkonakladovkou bych si koupila jeste jedno prirucni zavazadlo, aby nemeli kecy a melo by to projit.kam letite?
Odpovědět
Tak podavam info!!! Saty sem slozila na 3 dily a vsechno proslo v pohode a klidku...dokonce na prestupu a druhe ceste letadlem bylo dost mista takze sem mela cely vrch jen pro moje saty :-D a saty sou v super stavu, nepokrcene nic :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?