Jak dlouho trvá ušití šatů?

Ahoj, šaty si budu chtít nechat ušít. Jak dopředu to musím řešit? Jde mi o to, že jsem poslední rok výrazně přibrala a ráda bych s tím do svatby něco udělala, tudíž bych řešení šatů ráda nechala na co nejpozději, ale zase to nechci prošvihnout..poradíte, jak dopředu to musím řešit? díky
Odpovědět
taky mě to zajímá, tak pište holky... ;-)
Odpovědět
Siti samotne probiha vetsinou tesne pred svatbou prave proto, aby saty sedely presne na milimetr. Ale objednat si u krejcove termin je urcite dobre co nejdriv, ty dobre maji brzo plno a alespon budete mit vic casu na konzultace, vybirani latek a podobne.
Odpovědět
Profilova fotka
@kralicekkralikarna Doba šití může být hodně rozdílná. Asi záleží i na tom, kolik toho daná švadlena má a jak je ochotná. Nebo pokud si necháš šít šaty od návrháře, bude to trvat ještě déle. V našem obchodě to jsou 2 - 3 týdny.
Odpovědět
Určitě raději kontaktuj vybranou švadlenu několik měsíců před svatbou, ty co jsou oblíbené a mají hodně zakázek aspoń půl roku i více aby si na tebe rezervovala čas. Detailní vzhled šatů s ní můžeš pak řešit později.
Odpovědět
Profilova fotka
Já o tom švadleně řekla půl roku předem, první zkouška byla 1,5 měsíce před svatbou, následně cca 4 zkoušky, každý týden jedna... Já měla ale šaty složité, hodně vrstvení na horním díle + ještě bolerko s límcem z lišky. Navíc vše z pravého jemného hedvábí, tudíž o to déle se s tím dělala. Taky jsem během zkoušek hubla, ale u mě to byly tak 3 kg... což nijak výrazně znát není. Pokud máš v plánu hubnout cca 10 apod., řešila bych šití až po úbytku váhy.
Odpovědět
@kralicekkralikarna Taky hlavně záleží na tom, kdy budete mít termín - přeci jen v plné sezóně to je něco jiného než třeba v lednu.
Odpovědět
Profilova fotka
Termíny se zapisují už nyní samotná realizace šatů je cca měsíc před svatbou záleží na náročnosti modelů. Pokud budete mít zájem rádi vám v našem salonu šaty ušijeme. Salon Vanessa
Odpovědět
@xpila termín máme konec května.
Odpovědět
Profilova fotka
@kralicekkralikarna Přesně to řekla @izzybickerstaff, já třeba beru ted objednávky na celou příští sezonu a několik rezervací už mám, zrovna ted šiju nevěstě která u původní švadleny byla předběžně domluvená, ale objednávku jí chtěla potvrdit až později a paní už neměla na daný termín prostor. Je zkrátka potřeba rozhodnout se co nejdřív a objednat. Šiju tak aby byly šaty hotové na aktuální míry co nejblíže před svatbou.
Odpovědět
@kralicekkralikarna rezervovala jsem si šití v březnu na svatbu v srpnu a klidně bych to byla udělala i dřív (ale původně jsem si chtěla půjčovat, až po oběhnutí 6 salonů jsem zjistila, že mi nikde nic nepadne).
Odpovědět
Profilova fotka
@nika5555 Na květen už máte nejvyšší čas zamlouvat :) Já mám květen prozatím volný ještě pro jednu nevěstu.
Odpovědět
@kralicekkralikarna Chce to samozřejmě co nejvíc, ale květen je ještě v pohodě. My máme svatbu v listopadu a ještě jsem neřešila nic ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Jak píší nade mnou, je dobré se domluvit co nejdříve, aby si v salonu rezervovali čas. Některá nevěsta chce hubnout, některá je těhotná a zvláště těm se šije až těsně před svatbou. Ale látky se objednávají v předstihu, pro krajky si třeba já jezdím nejraději sama do zahraničí. Takže je dobré, když zhruba vím, o jaký materiál bude zájem a mohu ho nakoupit najednou ve větším množství. Pokud má některá nevěsta stále zhruba stejnou váhu, může se začít šít v zimě, kdy je málo zakázek. Na práci je více klidu a někdy je možné dát i slevu. Šaty se mohou došít a před svatbou případně upravit.
Odpovědět
Profilova fotka
ja si nechavam sit saty a svatbu mame az v srpnu. v cervenci jsem kontaktovala pani svadlenku a uz spolupracujeme :-) saty budou z krajky a hedvabi, takze pokud se chceme dostat na nejakou rozumnou cenu, musime uz ted hledat a shanet a material postupne nakupovat. sit se bude az koncem jara. ale urcite doporucuju svadlenku vybrat a kontaktovat uz ted, at si te treba jen zapise na volny termin a da ti dalsi instrukce :-) me ta moje treba poslala do svateb. salonu, abychom zjistily zda mi vubec vybrany styl bude sedet ;-)
Odpovědět
Mě švadlena slíbila 60 dni, nakonec se to pak o týden protáhlo, neb jsem chtěla nějaké úpravy navíc :-) Nikde mi v Brně neřekli, že je třeba víc, jak 2 měsíce.
Odpovědět
Profilova fotka
Cena ušiti šatu?
Odpovědět
Profilova fotka
Podle toho u koho. Jestli třeba Madora, tak ta základní střihy má a vzhledem k tomu, že se orientuje jen na svatební šaty, tak to má tak říkajíc v ruce. Já uvažovala o šití u kamarádky krejčové, ale když jsme si promluvily o tom, jak by to mělo vypadat, tak jsme došly k tomu, že půjčení je levnější. Jde i to, jestli šaty budou třeba korzetové (a jestli ze dvou dílů nebo jednoho) a tak, dle toho je náročná i konstrukce střihu. Ta moje má dost zakázek, takže šití u ní se muselo rezervovat nejpozději 6-7 měsíců předem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?