Jak dlouho před svatbou si pořídit svatební šaty?

Profilova fotka
Ahoj, jak moc dobředu si kdo půjčujete či kupujete svatební šaty? svatbu máme v plánu až příští rok v květnu takže za rok, ale koukala jsem, že teď jsou všude dost velký slevy a výprodeje, tak přemýšlím že už bych se začala poohlížet teď, jen se bojím, abych pak nebyla naštvaná, že bych pak v průběhu roku mohla zahlídnout jiný, nebo za rok se může přihodit věcí, můžu přibrat, i když mám pořád stejnou váhu, člověk nikdy neví, nebo otěhotním a pak mi ty šaty budou k ničemu... poraďte..
Odpovědět
ahoj, myslím si, že máš ještě čas. V klidu se začni rozhlížet až na podzim, popř. zimě, to jsou i výprodeje, takže můžeš levně šaty i zakoupit...
Odpovědět
svatbu mame v cervnu a saty mam rezervovane od zacatku unora
Odpovědět
Profilova fotka
Květen je měsíc, kdy není zase tolik svateb, takže na půjčení by mohly být volné, na zakoupení - čím dříve, tím lépe. Nicméně co jsem vždy slyšel od nevěst, tak je lepší začít šaty řešit hned, jak víte termín svatby.
Odpovědět
No já se vdávám za 2 měsíce a 2 týdny obchazela salony a dnes jsem vybrala, bála jsem se ze s mou výškou nic už neseženu, takže času je dost. Doporučuju nejezdit vybírat šaty do velkých měst, všichni si myslí jak je tam super výběr, ale většinou je to přebrané a obnošené. Vybírej v menších městech, kde jsou i lepší ceny a nové šaty. Hodně zdaru :-)
Odpovědět
Profilova fotka
já mám šaty objednané od ledna jelikož si je nechávám šít a jelikož se nešijí u nás ale v cizině tak to chvíli trvá takže proto jsem to začala řešit dříve. Kdybych si je jen půjčovala tak to začnu řešit asi až teď v dubnu - to máme cca 2 a půl měsíce do svatby ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Svatbu mame letos v kvetu a saty mam reservovane od prosince, vsechny saty co jsem zkousela byly na kveten volne takze bych nikam nespechala a zacla vybirat nejdrive v zime... Do te doby se vsalonech objevi nove kolekce a mohla by si litovat...:)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme svatbu v červnu a šaty jsem kupovala loni v srpnu :) Byla to první věc ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ok děkuju všem
Odpovědět
V salonu kde jsem hledala šaty já tak mi paní řekla že tak půl roku předem zamluvit, že potom už je hodně šatů rezervováno a je omezený výběr (ale taky asi záleží na termínu svatby, třeba na prosinec si myslím že stačí i 2 měsíce protože moc svateb nebývá)
Odpovědět
@pokyska Já nakonec měla šaty koupené rok dopředu, ale nebylo to vůbec naplánované. Prostě jsem je viděla, padly mi neskutečně a rodiče mi je koupily jako dárek k narozeninám :-) Nakonec jsem ráda, protože jsme kupovali šaty nové, takže stály na naše poměry docela dost, ale tím, že byly koupené takhle dopředu, tak jsme to finančně tolik nepocítili, jako kdybychom kupovali všechno během tří měsíců třeba. Jinak ale záleží, jaká jsi povaha - já třeba nezažívala ten pocit pochybností, zda jsou to ty pravé a celkově jsem si pak už žádné svatební šaty neprohlížela, ale pokud jsi povahy nerozhodné, radši si je takhle dopředu nepořizuj. Nehledě na to, že půjčovny stejně nepůjčují tahle dopředu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, já si šaty pořídila před 14 dny jako první věc na svatbu (první byly boty) svatbu máme v srpnu (tzn. 5 měsíců před svatbou) a já zrovna chytila výprodeje a slevy..také se děsím, že se něco stane s mojí váhou, holt mi nezbývá než věřit :) teď jsem na sebe stále ještě pyšná, že mám doma svoje šaty za 3000kč.. spokojená, spokojená... :)
Odpovědět
Čauky, my máme svatbu v říjnu a šaty jsem si byla rezervovat 24.2.2014, využila jsem slevy za včasnou rezervaci.A máme už i prstýnky...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My měli svatbu loni v červnu a já si šaty pořídila už někdy v říjnu - znovu bych to neudělala! Koupila jsem je od jiné nevěsty, která je měla jen na obřadu, seděly krásně a já věděla, že můžu ještě něco shodit. Navíc mě jejich zakoupení stálo míň, než byla cena půjčovného v mém okolí. Zkusila jsem je někdy po novém roce a vše bylo o.k. Pak jsem je zkusila měsíc před svatbou a byla totálně nešťastná, protože šaty neseděly ani na jediném místě. Naprosto všechno bylo špatně! Takže jsem měsíc před svatbou sháněla šaty na půjčení. Naštěstí se zadařilo hned na první pokus, ale můžu říct, že ten šok už bych podruhé zažít nemusela ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pokyska na květen 2015 bych Vám doporučila začít zkoušet cca v listopadu. V tu dobu mají již kvalitní značkové salony novou kolekci 2015, nám např. nová kolekce San Patrick chodí srpen, září, a v té době máme i akční ceny na modely z kolekce 2014. Určitě máte ještě čas :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Svatba je na konci kvetna a saty mam v pujcovne rezervovane od rijna. Pry nejvetsi natresk v pujcovnach je leden az brezen, cemuz jsem se vedome chtela vyhnout, a taky jsem si chtela vybrat podle sebe a ne podle toho, ktere saty uz na muj termin nejsou volne... Ted v breznu jsem byla na zkousce a vsechno pekne sedelo, jeste me pochvalili, ze jsem zhobla, namerili si delku na zkraceni a v kvetnu jen vyzvednout :-) Navic nejsem ten typ, co okoukava posledni novinky a porad premysli jestli by nektere nebyly hezci. Tyhle byly WOW po celem dni po pujcovnach, takze spokojenost a navic to nechci absolvovat znovu :-)
Odpovědět
Já tři měsíce před svatbou
Odpovědět
Profilova fotka
@soda365 já myslím že 5 měsíců před svatbou je to asi naprosto normální a to by snad člověk mít nějaký zásadní výkyv váhy neměl mít, když se bude hlídat, ale rok je rok - doba za kterou se může změnit hodně věcí..
Odpovědět
Profilova fotka
Svatbu máme v červnu a šaty jsem začala řešit v lednu. V únoru jsem si je koupila. Rozhodně bych si je nekupovala teď, protože pak bys mohla objevit "lepší" a měla by jsi nakonec třeba dvoje. :-) Každý salon vyprodává jindy, takže je to vlastně jedno. Pokud si je chceš půjčit, tak bych to začala řešit podzim/zima.
Odpovědět
Profilova fotka
@pokyska: Já jsem byla požádána o ruku před měsícem, takže máme na celé přípravy půl roku.. a všichni mi právě říkali, že je nutné 5 měsíců před svatbou vyřešit šaty.. Myslím, že je dobrý nápad, že si s tím dáváš oddech a máš na vše dost času..já mám pocit, že nevím kam dřív skočit...
Odpovědět
Profilova fotka
@soda365 taky jsem byla požádána asi před měsícem, ale dohodli jsme se že než se stresovat a dělat svatbu letos že to necháme na příští rok, proto mám čas, některý věci minimálně promýšlím
Odpovědět
Já mám koupený šaty od začátku dubna,svatba bude v srpnu. Sice se bojím abych do nich nepřibrala,ale snad ne...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?