Co s pomačkanými svatebními šaty? Poraďte

Mile nevesty, prosim o radu. Saty s sebou musim brat do letadla, cili budou pomackane. Nevite, jestli v salonech nabizeji "napareni", aby byly na svatebni den zase hezky nadychane? Nebo jestli by to mohli udelat normalne v cistirne? Predem moc diky za rady!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Mně dorazily šaty v balíku, takže taky zmačkané. Dala jsem je na ramínko vyvěsit (měla jsem ovšem asi víc času než Ty) a večer před svatbou mi je maminka normálně vyžehlila napařovací žehličkou na jemný program. A pohoda ;-)
Odpovědět
Šaty se vyrovnají samy po cca týdnu, uvidíš... Teda alespoň když u mě měla šaty kamarádka, tak ležely pár měsíců zmuchlané ve skříni :-N a týden před svatbou jsem je nechala vyvěsit na ramínku a byly Ok. Ještě pro jistotu jsem je jen z 5cm vzdálenosti přejela proudem páry z napařovací žehličky...
Odpovědět
Profilova fotka
ja je nechala vyzehlit v cistirne, prisli v baliku tak byli zmuchlane paradne to vyzehlili
Odpovědět
Diky moc za rady, holky! Super! Ja dorazim asi 2 tydny pred svatbou, takze se treba narovnaji samy a kdyby ne, zkusim naparovaci zehlicku nebo tu cistirnu. Jeste jednou diky! :-)
Odpovědět
Zuzi - a z jakého materiálu máš šaty? Já měla jedny z těžkého saténu, ty se ale docela "narovnaly" samy, a pak stačila jen žehlička na nejnižsí stupeň (pro jistotu jsem to žehlila přes mokrý kapesník), a pak druhé byly z lehkého taftu, ty stačilo jen pověsit, jak píšou holky, a je to ;-)
Odpovědět
Nejdřív bych zkusila je pověsit a přestříkat vodou z rozprašovače, pokud nemáš, tak namočit ruce a mokrýma rukama přejet šaty, případně pokrčená místa. Nesrovnají se tím sklady, ale mírné pokrčení. Tímhle způsobem "žehlím" spoustu věcí. :-D
Odpovědět
Na cestování se prý doporučuje tahle věc, když není po ruce žehlička: šaty se pověsí na ramínko do koupelny. Pustí se horká voda, až se udělá v koupelně pára a nechají se tam viset za zavřenými dveřmi. Pára sklady vyrovná.
Odpovědět
Profilova fotka
Olousenka ma pravdu, mam ty vyzkousene a funguje to. Se zehlickou bych na ne radeji nesla ;-) . Cistirny a svatebni salony to po domluve udelaji take, pouzivaji paru, ne zehlicku, tudiz je to trosku bezpecnejsi. Hodne stesti, take jsem cestovala pres pul sveta s satama, ale ty moje nakonec nepotrebovaly nic, behem dopravy byly v pytli na obleceni na raminku a hned po vystupu z letadla jsem je hodila doma na vesak a byly ok :)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
nevím jak s šatama, ale mamaka nechává občas vyžehlit saka nebo kabáty v čistírně a tam to navlíknou na figurínu a pak to bezdotykově napařují.s šatama by o také asi šlo
Odpovědět
Já jsem si nechala šít šaty ve svatebním salonu a samořejmě jsem se ptala, jestli mi je tam pak za úplatu vyčistí, paní mi prozradila, že většinu šatů perou normálně v praččce či "v ruce" a klasicky je žehlí napařovačkou ;-) Doma máma taky šaty do tanečních žehlila a prala doma, ať už saténové nebo třeba brokátové, já bych se toho nebála
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?