Clo a DPH šaty z Ali

Je tu někdo, kdo koupil svatební šaty z Aliexpress a vyzná se, jak je to se clem a DPH? Děkuji
Odpovědět
DPH platíš když cena balíku i s poštovným je nad 22euro. Nad 150 euro se k tomu platí i clo.
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží jakým způsobem budou šaty doručeny. Moje byly doručeny přepravní službou DHL, neplatila jsem ani DPH ani CLO. Pokud si je necháte zaslat poštou, obojí Vás patrně nemine.
Odpovědět
Ja mela na baliku napsano 180Euro, takze jsem platila clo i dph.. prepravni sluzba to za me vyridila a ja jsem akorat zaplatila u dveri, kdyz mi balik dovezli, a dali mi potvrzeni.. tak to vetsinou chodi, ze se ti prepravni sluzba nabidne, ze to za sebe vyridi, ty jim posles plnou moc a pak akorat zaplatis pri predani satu.
Odpovědět
Myslím, že celníci již nedbají na udanou cenu a všechny šaty clí i připočítavají DPH.
Odpovědět
tak objednala jsem saty v akci za 113 dolaru, takze clo bych platit nemela. Jen DPH doufam a to je 20% z ceny, jestli jsem si to nasla správně. No uvidim, jsem domluvena s prodejcem, ze uvede na balik nizsi cenu, ale i tak si myslim, ze to celnici muzou rozbalit a ocenit. Holky a pokud vas vyzvou k dolozeni ceny, co se dava? Faktura? Nebo vypis z uctu? Diky
Odpovědět
@vega1977 radeji bych prodejci nerikala, at ti uvede na balik nizsi cenu.. je to pak podvod a muzes za to v pripade dodatecne celni kontroly (pokud budes platit clo) dostat peknou pokutu.. (jenom muj osobni nazor :) ). Navic pokud tam prodejce napisou neco, co se celnikum nezda, tak po tobe budou i tak chtit doklad o platbe.. takze stejne uvidi, kolik jsi za ty saty platila doopravdy. Muj prodejce na saty napsal plnou cenu, ale tak necitelnym zpusobem (nejaky cinsky kliky-haky), ze po me celnici stejne chteli fakturu a vypis z uctu.
Odpovědět
domluvim se s nim jakou cenu tam napise, samozrejme pocitam s tim, ze tam nenapise 10 dolaru :o) i kdyz tam necha cenu jakou jsem platila, tak pocitam ze z toho zaplatim max. 400, coz neni tak hrozne
Odpovědět
Profilova fotka
A můžu se prosím zeptat, kolik konkrétně dělalo to clo a DPH z ceny šatů? Díky! @karlajasmine
Odpovědět
Ahoj, prosím jak to celkově chodí na Alli? Ještě jsem tam nic neobjednávala a teď mám v plánu objednat svatební šaty. To jim člověk napíše míry a zaplatí a oni to pošlou? Nebo se platí až u předání balíku? A nekupovali jste šaty od prodejce guifeng xu ? Předem děkuji :)
Odpovědět
@dancahruska Ty jo ja si to bohuzel uz presne nepamatuju, objednavala jsem si ty saty vloni na jare, tak uz je to skoro rok zpatky :) mam to doma nekde v krabici na potvrzeni z celnice, ale clo a dph bylo snad nejakych 2700Kc dohromady, a cena satu 185 Euro, vim, ze mi to tu konecnou cenu satu dost zvedlo no. Na netu jsou ruzne tabulky, kde se muzes mrknout :)
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine Hmm to je skoro polovina ceny šatů...Já právě objednávám z USA, ne z Číny, takže ta cena je docela výš než cena průměrných šatů z Ali, takže to by mě ta cena za clo docela porazila :D Já se určitě pokusím dohodnout s prodejcem na uvedení nižší částky, ne samozřejmě úplně nízké, ale takové, aby to clo vyšlo v nějaké přijatelné výši.
Odpovědět
Ahoj, chtěla jsme se zeptat došly Vám šaty alespoň podobné inzerovaným? Popř. neobjednával si někdo tyto šaty? http://www.aliexpress.com/item-img/Fr... Popř. nemáte někdo fotky šatů zakoupených na těchto stránkách? Děkuji za odpovědi
Odpovědět
Článek se načítá
@petramako tady má nevěsta šaty z Ebaye, které jsou trochu podobné stylu šatů co chceš. Řekla bych, že jsou celkem typickým (spíše ještě tím lepším, radši čekej i horší) přikladem šatů z Ali nebo Ebaye Myslím, že tak nějak podobně budou prodejci řešit krajku a vyšívání i u tvých šatů. http://www.beremese.cz/forum/svatebni...
Odpovědět
@radkaja : Děkuji za reakci. Myslíš ty od uživatelky "antakka" ?
Odpovědět
@petramako Jj tu myslím.
Odpovědět
Kamarádka si taky objednala takhle šaty a celnící ji balík rozballil a vyčíslili ji vyšší cenu, protože měla udanou nízkou a ještě ji balík drželi skoro celý měsíc na celnici, takže je dostala fakt pár dnů před svatbou. Měla nervy jak špagát. Tak bych to s tou nízou cenou moc nepřeháněla, ony tam nejspíš nebudou žádní blbci a za ty tahanice a nervy to nestojí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?