Čistírna pro svatební šaty. Máte zkušenosti?

Profilova fotka
MOc a moc bych vás chtěla poprosit jestli některá neméte skušenost nebo nevíte o někom kdo ji má, s čištěním svatebních šatů v čistírnách???? Nemusím se bát že mi ty šaty zničí?? Dostala jsme totiž šatečky darem od sestry. Byli kouzelné ale těžko je ještě někdy budu potřebovat. A ještě předtím než je budu chtít prodat musí být přece čisťoučké a voňavoučké!!!POMOZTE PLEASE!!!!!!!!!!
Odpovědět
A
Odpovědět
ahoj.. já dala šaty do čistírny nedavno, ve čtvrtek si pro ně jdu tak jsem zvědavá.. ale mělo by být vše v pořádku.. už jen proto že jsem platla 410,- ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak dej vědet sankay. Předem děkuju :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja jsem si nechala saty vycistit a vsechno vporadku. Stalo me to 400 Kc, ale byly krasne vonave a nazehlene, dokonce mi nabidly, abych si je den pred svatbou privezla na prezehleni :-). Praly je v pracce, protoze na nich byly perlicky a stras, takze to neslo chemicky. Vubec nic se jim nestalo, jen se podle me trosku "srazily" do sirky, coz mi vyhovovalo ;-) Zalezi urcite na cistirne a na satech, ale nemel by to byt problem.
Odpovědět
bielanevesta šaty vyčistíš jednoduše, skvrny zaper mýdlem nejlépe mýdlo vanisch, pak pokud se ti vejdou do pračky tak je vyper na syntetiku max 40 C v tekutém pracím prostředku nejlépe Persil, pokud jsou zažloutlé tak přidej tekutý Vanisch. Pokud se ti nevejdou do pračky tak to samé ale ve vaně. Je to dřina, ale šatičky budou jako nové. Čistírnu nedoporučuji, špatné zkušenosti, mamina má svatební salon a tak peru často. Nedávej aviváž, na saténu dokáže udělat skvrny. Ahoj
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj scháním čistírnu z Brna, na šatičky, teda předstaa jak ty svojeperu ve vaně no nevím bez spodničky mají 5 vrstev, a jsou s kamínky a štrasem
Odpovědět
Profilova fotka
ach ten muj pravopis :-p
Odpovědět
Jiný způsob než popisuje Kikagirl není - jen doporučuji při praní nedávat odstředění a do pračky je dávat naruby.P ři praní v ruce vyprat obyčejným mýdlem skvrny od trávy (špínu ze země, pot atd.), pak je pověsit nad vanu a osprchovat. Tento způsob je šetrnější a hodí se pro šaty s krajkou a s kamínky.
Odpovědět
Profilova fotka
Když jsem řekla, žebych si je tedy vyprala sama koukali na mě jak na blázna. Tak to asi vyhraje čistírna. Jen kdybych vědela, nějakou spolehlivou z okolí Prahy, Nymburka nebo Mladé Boleslavy...Chjo :-p
Odpovědět
Měla jsem šaty šité sestřenkou, a proto bylo potřeba je nechat před svatbou ještě vyčistit a připravit. Do čistírny jsme se báli je dát. Připravili mi je v jednom svatebním salónu. Po svatbě jsme je už ale vyprali doma, jen tak ve vaně, protože jsem je potřebovala ještě jednou na audienci k Benediktu XVI. v Římě.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to já mám audience u Benedikta každý den, ale u toho svého :-D :-D :-D
Odpovědět
To jo, ale k tomu nepotřebuješ šaty ...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
:-D
Odpovědět
Profilova fotka
anyes a tys měla nějak zdobené šaty, protože já mám celkem strach je prát sama, abycj je ještě nezničila. A ještě jedna otazka, jsem hold zvědavá, jak ses dostala k té audienci a proč na ni musíš být ve svatebních šatech?
Odpovědět
Možná o to zdobení to bylo jednodušší, měla jsem na nich jen malé světle modré kytičky, jak na horní části korzetu, tak dole na sukni. No ale dohromady jich tam bylo asi 50. A ta audience probíhá každou středu a myslím, že i neděli. Novomanželé tam mají VIP místo u tribuny papeže, podmínkou je přijít ve svatebních šatech. Kolem nás byly nevěsty z Itálie, Německa a kdoví kama ještě. Papež dává osobní poženání těmto novomanželům. V podstatě se tam dostane kdokoliv, kdo chce. My jsme si to naplánovali jako součást svatební cesty.
Odpovědět
Profilova fotka
Anyes, to tedy musel být zážitek. Myslím to upřímně!!! Já se moje šatičky bojím prát doma protože jsou poseté perličkami a flitry. Ale na druhou stranu se je bojím dát do čistírny aby mi je tam nějak jinak neponičili. Myslíš, že by byli ochotni ve svatebním salonu, mi je dát vyčistit někam kde mají s tím skušenosti???
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to jste měli pěkné zpestření svatební cesty.
Odpovědět
Mně je tam vzali, zeptat se můžeš, za to nic nedáš. Asi je to nejjistější, mají s tím zkušenost. Do čistírny jsme je nedávali, protože sestřenka (je krejčová) říkala, že by mohly zežloutnout. Že na to nemají snad ty správné čistící prostředky, nebo co.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuju, skusím se zeptat v nějaké půjčovně! Snad to vyjse ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
prosi, ak mate skusenost, ktoru cistiaren v Prahe? dakujem
Odpovědět
ak ste z Košíc poradím cez IP
Odpovědět
Poznáte niekoho, kto pekne vyčistí svadobné šaty s dlhou vlečkou a 3 spodničkami v Prešove alebo v Košiciach? :-) Eventuálne čistiareň, ak s ňou máte vlastnú skúsenosť.Ďakujem.
Odpovědět
Určitě to zkus v půjčovně. Mají s tím největší zkušenosti. Ted se moc šatů nepůjčuje tak by mohli mít čas a vyhovět ti.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, tak ja len chcem napisat, ako som to s cistenim vyriesila. Niektore cistiarne - tu v Prahe mi satky nechceli zobrat, po celych satach su koralky... a v jednej cistiarni mi povedali, ze ano, ale za 900 Kč s tym, ze nerucia prave za tie koralky. Tak som saticky namocila vo vani - najprv len spodok do Vanisu, a potom este v dvoch vodach + som pouzila mydlo Lanza. Bola to trochu drina, ale saticky su krasne, biele, neposkodene. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky,já jsem si doma čistila svatební šaty doma sama,mám vynikající přípravek na odstrranění skvrn a šlo dolů úplně vše,dokonce i šmouhy od auta,který mi jindy třeba z džín nešly dolů.napíšu jak se doma mrknu,jak se to jmenuje,jen vím,že je to prášek a stojí 47kč,což je super cena.Peru v tom i oblečení od dítěte a to jsou kolikrát skvrny,které dřív nešly dolů ničím.
Odpovědět
Profilova fotka
marselinka - honem s tim sem.. ja sa chystam uz rok :( do nejakej cistiarne v blave, ale zatial mi nito neodporucil nejaku fakt dobru.. moje saty boli zo 100% hodvabu.. tak to tiez nechcem dat hocikam.. no a spodok sukne je v hroznom stave.. a momice - mozno to nakoniec skusim tiez rucne strucne.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hviezda, skus najprv len ten spodok a uvidis ;-) Nepokazis tym nic, aj ked je to hodvab - si myslim.
Odpovědět
Profilova fotka
ok, skusim rub - zadnu stranu a uvidime.. ono - ja si tu suknu chcem aj tak skratit, aby som ju mohla nosti na plesy.. takze aj keby nahodou, tak ta cast aj tak bude vsita/odstrihnuta.. len - tak ci tak chcem dat vycistit cele - aj ten top.. a na top si neverim.. to chcem dat do cistiarne.. len kdeeeeeeee???
Odpovědět
Marselina, co je to za zazracny prasok??? Aj mne by to pomohlo :-)
Odpovědět
co tak skusit sa opytat v svadobnych salonoch, ja sa na to celkom spolieham ze s tym nebude problem, neskusali ste?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?