Aliexpress a ebay prodejci

Profilova fotka
Ahoj, chtěla bych vás poprosit, jestli by ty z vás, které si kupovaly svatební šaty na aliexpress/ebay dali svou zkušenost sem. Řekla bych že to pomůže nejen mě, ale i jiným a mě jde momentálně o to, narazit na dobrého prodejce (nevím ještě jestli kupovat nebo ne, takže díky tomuhle asi učiním rozhodnutí). Nezakládám toto téma ale na přemlouvání o tom, že si šaty z číny kupovat nemám. Nejlépe v tomto provedení: • Prodejce • Odkaz na šaty • Foto reálných šatů Díky :-)
Odpovědět
@malamicka Ahoj, nebudu tě přesvědčovat, aby jsi nekupovala svatební šaty přes internet někde v Číně, ale domnívám se, že z fotografií je jasně patrné, jaké šaty a v jaké kvalitě nevěsty za své peníze většinou obdrží. Tyto šaty byly sice zakoupené v kamenné prodejně jednoho e-shopu u nás v ČR, konkrétně v Ostravě, ten ale nakupuje šaty ze stejných zdrojů, o jakých se zde snažíš získat více info. Netvrdím, že vždy je výsledek takový, jako na fotografiích , ale bohužel většinou ano a mnohdy ještě horší. Šaty z fotografií máme v reálu, nejsou někde stažené a jsme schopni je komukoliv na požádání ukázat. Předesílám, že na první fotografii je samozřejmě obrázek, který má e-shop neoprávněně vystavený na svých webovkách, toto si případné nevěsty objednají a na dalších fotografiích je výsledek v reálu. Obrázek a vlastní názor ať si každá nevěsta udělá sama, přeji hodně štěstí při výběru. Z. Stoklasa AZSS
Odpovědět
Více k tématu zde: http://www.modnipeklo.cz/2010/09/na-m... http://www.modnipeklo.cz/2012/04/svat...
Odpovědět
Profilova fotka
tohle bych nikdy neriskovala
Odpovědět
Pokud chceš šaty z Číny, tak snad jedině u Jasminesbridalshop ( přidej tečka com ), jsou to hodně dobří výrobci šatů, používají dostatečně kvalitní látky i krajky, určitě lepší než u šatů z Ebaye/Ali. Samozřejmě je cena vyšší, kolem 400-500 dolarů. I u tohoto výrobce počítej s tím, že šaty nebudou na 100% stejné s originály a také budou možná potřebné menší úpravy- zřeba zůžení, zkrácení, ale určitě se za ně nebudeš muset stydět. Šít u nich se hlavně vyplatí, pokud chceš hodně krajkové šaty, ty za tu cenu u našich švadlen nepořídíš. Jednoduché tylové šaty bude lepší dát ušít třeba v Madoře (u Mikulova), cena sice bude kolem 8tis, ale můžeš chodit na zkoušky a tak už dopředu vidíš co dostaneš a už neboudou nutné další úpravy.
Odpovědět
Hlavně, že slečna píše "Nezakládám toto téma ale na přemlouvání o tom, že si šaty z číny kupovat nemám." , ale přesto mají určití jedinci nutnost se k tomu vyjádřit. Přijde mi to na tomhle serveru bohužel typické :-( lidé reagují na něco, na co se jich člověk vůbec neptal, jen aby mohli něco napsat.... Jinak já šaty neobjednávám, budu mít po mamince, ale vím, že dost holek nakupovalo na ebay u prodejce asapbay. Tak to můžeš zkusit, zkus si ho vyhledat tady ve fóru, určitě ti pár recenzí vyjede.
Odpovědět
@taptap82 Nikdo tady slečnu nepřemlouvá, ale pokud by jsi si lépe přečetla její úvodní příspěvek, požaduje zkušenosti, fotografie a pod. A my jsme poskytli také osobní zkušenosti a reálné fotografie, a ne zprostředkované, a to hlavně i pro ostatní nevěsty, které budou tuto diskuzi číst. Tak proč takový tón ? ZS
Odpovědět
Profilova fotka
@zuuzzkkaaa ono takhle, já si je z číny asi kupovat nebudu, na to asi nemám "koule", ale pořád si s tou myšlenkou pohrávám. :)
Odpovědět
@malamicka Zdravím tohle je replika šatů Allure Bridals 9051 od prodejce we-can356 na ebay. Na základě těchto fotek si je objednávala kamarádka, resp. já jsem jí je objednávala, protože má horší angličtinu. Vypadaly ještě o něco líp než na té druhé reálné fotce a stály prostě směšnou sumu. Objednala si je hlavně ze zvědavosti a hlavní důvod byl ten, že chtěla mít autentický fotky z přírody - aby se nemusela bát, že ty šaty zničí a působila na fotkách víc uvolněně. Nemusela na nich dělat žádné úpravy jen si přiobjednala stříbrný brožový pásek k šatům, které je pozvedly zase o level výš - ale opět na ebay za cca 20 Kč. Co si vzpomínám, tak prodejce měl v té době 100%-ní feedback a něco přes tisícovku uskutečněných obchodů. No vzhledem k tomu, že to bylo před rokem, tak si vzpomínám jak jsem reálné fotky šatů a zkušenosti hledala na netu já. Mám to v živé paměti a uloženo několik diskuzí kde se poskytovaly fotografie realných fotek, šatů které přišly z Číny, tak můžu poskytnout. Ale jsou většinou zahraniční, ne všechny zkušenosti jsou pozitvní, ale je to většina (řekla bych, že je to tak 70 na 30).
Odpovědět
Profilova fotka
Na ukázku přikládám foto šatů na modelce a pak šatů, jak vypadaly skutečně :(
Odpovědět
Profilova fotka
Přečtěte si článek na toto téma zde :) http://elody.cz/clanky/svatebni-saty-...
Odpovědět
@andynova75 Ahoj, můžu tě poprosit o nějaké další informace ohledně prodejců na ebay a realných fotek šatů, jak jsi psala? děkuji
Odpovědět
@clare_x Ahoj. Posílám fotky reálných šatů, které jsem měla uložené. Jsou z fora weddingbee.com, jestli umíš anglicky, tak tam zadej do vyhledávače ebay nebo alliexpress a vyjednou tam na tebe kontrétní zkušenosti, ceny a fotky předloh podle, kterých se šilo. Většina nevěst si neobjednává vystavené šaty na stránkách, ale pošle vlastní předlohu šatů, které se jí líbí + nějaké požadavky na změny, požadavky na materiály, ozdoby ...Je to složitější na komunikaci, ale když se zadaří, tak to často stojí za to, no a někdy třeba ne :). Bwt. jestli mě zas někdo bude nenápadně obviňovat z toho, že s tím kšeftuji, tak ať si poslouží, ale pravda je taková, že jsem objednávala troje šaty pro mé kamarádky, nic víc, nic míň...
Odpovědět
Článek se načítá
Ještě chci přidat jedno foto. Vlevo je totálně profláknutá fotka, kterou se snaží salony odstrašovat od kupování věci v Číně, uprostřed vzor a vpravo jak to taky může vypadat. Jde prostě o to, dobře si vybrat prodejce a případně si umět vykomunikovat nějaké spešl požadavky...
Odpovědět
Profilova fotka
@andynova75 kdybyste aspoň trochu rozuměla krejčovskému řemeslu, nikdy byste nemohla doporučovat nevěstám šití šatů na dálku. Je mi líto holek, které se budou rozhodovat na základě Vašeho názoru.
Odpovědět
@andynova75 Šaty na třetí fotografii nejsou žádný zázrak. Ráda bych je viděla na někom oblečené - podívejte se pořádně, kde jsou vsazeny rukávy. Přepadávají z ramen, nebude to vypadat dobře. Sukně je přes boky úzká a kvalitu materiálu podle fotky neposoudím. Rozhodně bych nikomu nedoporučila objednat si šaty bez zkoušení. Zvláště ne úzké, které musí opravdu sedět.
Odpovědět
@magda_samlikova Kdybyste lépe četla, tak byste viděla, že nedoporučuji šití šatů, ale doporučuji server, kde je více lidí, kteří si z Číny šaty objednali a jejich zkušenosti. Některé sdílí objednávku od samého počátku a popisují průběh, doručování, sdílí on-line rozbalování šatů, včetně prvního zkoušení apod. ... Každý ať se rozhodne jak uzná za vhodné podle sebe. Ta poslední fotka nemá dokazovat jak jsou šaty z Číny skvělé, ale jen to, že ta první fotografie je masově sdílena jako důkaz, že v Číně šijí pouze hnusy, tak jsem pouze přidala reálnou fotku z dílny, která je dost odlišná (tím netvrdím, že šaty jsou nějak extra kvalitní). Ať si to každý přebere jak chce :).
Odpovědět
Profilova fotka
Bavím se tím jak šaty z Číny pořád haní jen prodejci či půjčovny šatů, případně profily se dvěma příspěvky, kteréžto používají také oni. :-D Šaty z Číny jsme měli a spokojenost veliká, třetinová cena oproti půjčovnému tady v ČR a vypadaly super. A jako bonus jsme se nemuseli bát přišlápnutí vlečky či propálení. (já vím, drahá línie a ostatní, salóny nevyžadují při poničení ani korunu, blá blá, kvok) :-)
Odpovědět
@lahvan Tak nějak a lidi co mají dobrou zkušenost jsou navíc podle nich, úplně mimo ...prostě to nejde a nejde mít z Číny hezké šaty, není to prostě přípustné, možné, spíš by byla překonána rychlost světla a kdo by je náhodou měl, tak tomu vůbec nerozumí :). Kolik lidí na svatbě jsou krejčovští mistři, aby se dokázali oprávněně těm šatům zasmát nebo nevěstu upřímně politovat nebo ještě líp, pomluvit? :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@andynova75 Ono upřímně, čím se prezentuje třebas tady salon @linie_praha také není žádná sláva: https://static.4nets.sk/photo/52/7009... Spolu s nevěstou jsme byli spokojeni:
Odpovědět
@lahvan Však jsem také nedělala žádnou kopii. Šaty jsem vymýšlela spolu s nevěstou.
Odpovědět
Profilova fotka
@linie_praha A ta si moc přála nepadnoucí vršek a volné "skejťácké" rukávy. Tak to je pak jiná. ;-) Jó, pokud není fotografie osmkrát prohnaná Photoshopem tak to holt nikdy nebude vypadat ideálně. Proto mi přijde zvrácené srovnávat fotky šatů z profi dílny nad kterými strávil grafik X hodin práce a fotku cvaknutou mobilem někde v přítmí...
Odpovědět
@linie_praha Pokud byste je ráda viděla na někom oblečené, tak by stačilo trochu zagooglit, ale ulehčím vám práci, tak mohlo by to vypadat třeba takto: Taky taková hrůza? (jsem fakt laik)
Odpovědět
Také se tímto fórem bavím, stejně jako lahvan. Osobně nechápu, jak tato témata zajímají chlapa, ale každého baví něco jiného. Lahvan bude nejspíš odborník na módu a vkus. Vzpomeňme však, jak v květnu tohoto roku šaty jeho již nyní manželky - antaky zkritizovalo spoustu přispěvovatelek. A bylo opravdu proč. Na fotu ze svadby, které zde nyní zveřejnil, není vidět způsob ušití ani kvalita materiálu. Manželka lahvana v květnu zveřejnila detailní fotky a šaty byly opravdu tragické, takřka plastové, materiál umělý jak blázen. Musela je nechat přešít. Nelíbily se spoustě budoucích nevěst. A sama nevěsta nechala své fotky z webu smazat. Tak by nebylo od věci, kdyby lahvan přiznal skutečnost, že levné, zdůrazňuji levné šaty z Číny, nikoho neoslní. Také by nemusel napadat profesionály, například Linii, která se šitím šatů živí již spoustu let. Kdyby nepracovali profesionálně a kvalitně, tak jejich firma již neexistuje.
Odpovědět
@lahvan Teda lahvane, díky tobě jsem se zaregistrovala, jelikož znám práci paní Florianové a myslím, že jsi přestřelil. Má obrovské zkušenosti , její práce je vyhlášená a má obrovské renomé. Každoročně navštěvuje svatební veletrhy po celé evropě, povolanější osobu by jsi tady hledal těžko. Proto nechápu tvé nemístné urážky její práce, nechápu, kde k tomu bereš odvahu, nebo máš snad takové zkušenosti jako ona ? Fakt, že jste byli spokojeni se šaty z Číny ještě neznamená, že byly kvalitní. Mimochodem, pěkná Huťka. L.
Odpovědět
@leonkamax Napsal, že šaty, které nabízí podle něj nejsou žádná sláva a zdá se mu, že vršek nevěstě nesedí - to je podle tebe nemístná urážka? Mě se nezdá, je to jen názor...
Odpovědět
@andynova75 Nechápu, proč ty se zastáváš chlapa, ale podle mně jeho příspěvek jednoznačně znevažuje práci někoho, kdo ji dělá mnoho let poctivě a kvalitně. A nejenom na mně tak lahvana příspěvek působí. Vadí mi, že někdo, kdo nechal jít svou nastávající k oltáři v čínskejch lacinejch "šatech" tady kritizuje kvalitní poctivou českou krejčovou a její práci. Hlavně, že tady dal někdo za šaty pouze třetinu z ceny půjčovného. Já bych se tím teda nechlubila.
Odpovědět
Mně se taky šaty od Linie nijak zvlášť nelíbí. Své šaty si nechám šít v jiném ateliéru. Ale nepovažuju za ostudu, když má někdo levné šaty. Vysmívat se tomu, že někdo nechce dát třeba 15 000 za půjčovné? Proč? Když mám šaty vlastní, mohu je klidně zničit, skočit v nich do bazénu, cokoli... S půjčovanými šaty nemůžu nic.
Odpovědět
@erumoice1 Tak zaprvé jsem se nikomu nevysmívala, ono to totiž není moc k smíchu a za druhý paní z Linie většinou šije podle návrhů nevěst a některé si nenechají poradit. A za třetí nevím, proč by měl někdo chtít skákat v šatech do bazénu a docela se směju při představě, jak nějaká nevěsta skočí v těch čínskejch lepenejch šatech do bazénu a jak se začínají rozpouštět. Opravdu nic moc.
Odpovědět
@leonkamax Musím se také zastat lahvana. Nevím, proč na něj tak útočíš? Z fotky, kterou tady lahvan zveřejnil, to jeho paní velmi sluší. To, že nevěstě šaty nesednou přes prsa, nebude určitě výmysl nevěsty. To se na mě nezlob!
Odpovědět
@lidunka007 Víš, chce se mi říct na hrubý pytel hrubá záplata, ale to by bylo nepřesný. Vadí mi, že si zde kdejaký anonym s lahváčem v ruce hraje na módního guru a na základě jedné fotografie, která se mu zrovna nelíbí, znevažuje tady veřejně mnohaletou poctivou a velmi kvalitní práci jedné konkrétní poctivé krejčové, která je Vám alespoň podle mne velmi slušnou oponentkou a která zde v klidu bez urážek velmi trpělivě, distingovaně a odborně radí a vysvětluje rozdíly. Zatímco jí Vaše neobjektivní útoky velmi poškozují a mohou jí způsobit i finanční újmu, anonymům jako je lahvan nebo ostatní nehrozí nic, maximálně ostuda, čehož jsme byli svědky zrovna u lahvana a jeho nastávající. Mimochodem té je mi velice líto, když jsem četla reakce na její šaty.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?