Zamluvené šaty - je ještě nějaká šance to zrušit?

Profilova fotka
Ahoj, stala se mi taková situace, že jsem si pod nátlakem okolí (nemělo by se to stát, ale stalo se) zamluvila šaty v jednom salonu, záloha nebyla levná, tvoří skoro polovinu ceny šatů..a já vím, že na webu píšou, že je záloha nevratná, ale opravdu mi ji nevrátí, když se tam po týdnu vrátím? Moc děkuji za pomoct.
Odpovědět
Promin, ale to my tady skutecne nevime :D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak říkala jsem si, jestli s tím neměl nikdo zkušenost...
Odpovědět
Profilova fotka
Můžeš to zkusit. Ale podmínky máš popsané v rezervační smlouvě a nevratnost tam určitě bude. Je běžné, že umožní vybrat si jiné šaty, ale o vrácení pochybuji.
Odpovědět
Nevratné zálohy bývají nevratné, ale někdy to má řešení. Já takhle kupovala "zálohu" od nevěsty, která si koupi rozmyslela... rezervační zálohu (byly to možná 3 tis.) jí nevrátili, ale dali jí možnost to přesunout na jiné šaty, ona tam ale nic nechtěla, tak to zkusila prodat přes inzerát (za 2,5 tis) - já v té době už měla svou zálohu ve stejném salonu složenou a naštěstí nedělali problém s tím tu její přidat na moje šaty... Nevím, jestli by to prošlo všude, ale třeba by to za dotaz stálo.
Odpovědět
Někdy se dá záloha využít alespoň na šaty na převlečení nebo tak.. To ve smlouvě nepisou?
Odpovědět
Zkus tam dojít osobně a zkusit se domluvit. Obávám se, že záloha bude nevratná, to by ti stejně nepomohla asistentka, to může rozhodnout pouze majitelka. Ale určitě se bude možné domluvit třeba na novém zkoušení šatů a výběru jiných.
Odpovědět
Záloha jde ve většíně případů převést na jakýkoliv jiný model z jejich nabídky, který mají na Vás termín volný, nebo rezervaci lze přeprodat. Každý salon musí mít písemně spřesně formulované podmínky půjčování a záloh, tj začněte jejich přečtením, pokud toto nemáte již ve smlouvě.
Odpovědět
Profilova fotka
Žádnou klasickou smlouvu jsem nepodepisovala, mám podepsaný jen takový propisovací papír, kde jsou základní údaje o mně, o šatech, termín, výše zálohy a celková výše šatů..myslím, že je tam jenom připsáno, že víc informací na webu, což mi přijde dost nestandardní...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?