Taky si zkoušíte svatební šaty v předstihu?

Ahoj, včera mě vyprudili v Andělském svatebním studiu, kde na mě byly nepříjemní, že si chci zkoušet šaty, že je tím takhle brzo zbytečně otravuju. Taky mě dojala paní v salonu Natali (Praha), která mi to taky rozmlouvala, říkala, že mám přijít tak dva měsíce před svatbou a několkrát mi důrazně zopakovala, že si nemám vybírat šaty tak brzo, že do té doby buď ztloustnu, zhubnu nebo otěhotním. Zvláště na tom těhotenství si dost trvala, že určitě stejně otěhotním a budeme muset šaty měnit. Musím říct, že mi to přišlo dost netaktní, zvláště s tím těhotenstvím myslím, že paní brzo někomu ošklivě ublíží, až tohle bude třeba tvrdit někomu, kdo děti mít nemůže. Ten dotaz na termín mě pěkně prudí, zajímalo by mě, kdo to vymyslel. Taky vás to tak prudí? V kterých salonech ještě dělají takové divadlo, když si chce jít nevěsta vyzkoušet salon v předstihu. Jinak rada, v předstihu do Andělského rozhodně nechoďte. Obtěžuje je to.
Odpovědět
Ahojík mabinogi! Jojo už jsem se s podobnýma narážkama setkala a jak jsem tu pročítala různé diskuze není to jediný problém na který v salonech narazíš... Zkus se podívat na: http://www.beremese.cz/forum/show.php... dočteš se tam mnoho zajímavého! Jinak můj názor je, že zkoušet a hledat šaty 2měsíce před svatbou je už pozdě, ale to je jen můj názor. My svatbu chystáme až za rok, ale také se už dívám teď! A pro šaty za rok půjdu tam, kde jsem byla před rokem nejspokojenější! Přeju hodně pevné nervy a štěstíčko při vybírání nejen šatiček, ale také salonů! ;-)
Odpovědět
No tak to bych tam udělala scénku... takhle si odrazovat zákazníky... :-S ]-( Už bych se tam neukázala!
Odpovědět
Díky reny.p, vlastně s epřiznávám, že jsem tohle téma založila pod vlivem tvého hodnocení salonů, koukala jsem právě že máš svatbu až za rok a chtěl jsem ti tam napsat reakci, pak jsem si říkala, že nebudu odbíhat od tématu a zvažovala jsem poslat něco do tvojí IP, že ti držím palce, že jdeš tak brzo, nenech se odradit, nakonec jsem se rozhodla založit tuhle diskusi, určitě nezůstane prázdná. Jinak v tom Natali ta slečna byla jinak celkem ochotná, jen měla takovou nějakou zkušenost a nedocvaklo jí, že se tím může někoho dotknout, ale popsat nepříjemnost a aroganci slečny v Andělském by vydalo na román, je to krůta a mě už tam nikdo nedostane.
Odpovědět
Profilova fotka
vdavala jsem se v cervenci a saty jsem zkousela uz v zari,... v hodne salonech na me byly taky neprijemny, jenze ja na to mam povahu, takze jsem se nenechala odbyt a saty jsem zkousela... mozna by pomohlo kdybys sla s nekym "dospelym" :-D maminka, teta atd... to si pak nic nedovoli. tot moje zkusenost. a na termin se ptaji proto, aby ti nenabizeli saty, ktere jsou uz zamluvene. svatbu mas v kvetnu, takze ja bych na tvem miste vyrazila zkouset a nenechala se vyhodit! ;-)
Odpovědět
hhranolka já jsem v pohodě, jen chci důrazně varovat ostatní, jaká je v Andělském krůta a tayk je chci naopak podpořit, ať jdou zkoušet. Mě to rozhodně neodradilo, já už mám skoro šaty vybrané a mimochodem byla se mnou moje maminka a ta teda fakt nestačila zírat, takže na to mám i svědka. A v kterých salonech tě vyhazovali a byli na tebe nepříjemní, chtěla bych, aby tu vznikl podobný seznam, jako jsou špatné a dobré zkušenosti se salony, aby se člověk obrnil, když někam jde a předem věděl, že ho budou zrazovat.
Odpovědět
mabi: ja mam opacnu skusensot sla som skusat viac ako pol roka dopredu a pani vo vsetkych troch salonoch mi povedali, ze som dobre spravila...kocky, co tam skusali so mnou, tiez mali terminy v jeseni. Nevyhodou moze byt, ze kym clovek sa k tejs vadbe dostane, saty mozu byt obnosene, takze tam este nakuknem mesiac pred.
Odpovědět
Profilova fotka
ja teda zkousela saty 6 mesicu predem a to bylo vklidu...pani v pujcce me nekolikrat ujistovala, ze me saty muzou upravit i kdyz otehotnim....ac jsem ji jasne rekla, ze to vazne nemam v planu :-) jinak si myslim, ze zkouset saty s velkym predstihem nema moc cenu....jednak jak rika luko...kdovijak ty saty budou pak nakonec vypadat-a nikdo nechce naky sjety saty a navic i cena satu muze klesnout, ale jak zaplatite zalohu a domluvite se na cene...tak uz vam je za mensi cenu nedaji.tot muj nazor ;-) ale vstricni by teda byt meli....kdyby na me nekde byli hnusni, tak uz bych tam nesla :-S
Odpovědět
Ahoj holky já měla svatbu ted v červnu a šaty jsem šla zkoušet v listopadu... Byla jsem v Letňanech, černý most a pak v Adině... Nikdo se nedivil, že jdu brzo a nikdo neměl žádné keci... Každopádně to vřele doporučuju, jelikož máš větší přehled kde co mají, mají na tebe čas nejsou tam návaly nevěst a hlavně od šatů se odvíjí i kytka a jiný věci ... takže se nenechte odradit a šup zkoušet:-) A když mají někde nějaké prupovídky tak odejďete a jděte ke konkurenci, všude je kupa salónů kde Vás rády uvítají:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já chápu obě strany. Jak nevěsty, že chtějí jít zkoušet brzo, ale i salony, že to nemají rádi. Tak třeba to ASS - ačkoliv mě jejich přístup taky moc nevyhovuje, v lecčems je chápu. Každý rok vyjde nová kolekce a potřebují tedy místo na nové šaty a ze staré kolekce si nechají jen bestsellery, zbytek rozprodají nebo prostě vyřadí. Nevyplatí se jim držet jedny šaty rok, protože si je zamluvila jedna nevěsta. Buďto se ty šaty točí a nabízí je všem, nebo je prostě vyřadí. Nejde mít jedny šaty rok "ve skladu" a pak čekat, že přijde nevěsta po roce na přesvatební zkoušku a zjistí se, že už je nechce nebo se do nich nevejde atd. co pak s nima? Plus taky hodně nevěst pak stejně mění šaty za novinky. nebo se prostě za tu dobu změní názor. Já teda spíš radím jít tak půl roku dopředu na šaty, třeba takový prosinec a leden jsou fajn na zkoušení, to je hodně málo svateb, téměř nic není tím pádem rozpůjčované a vidíte kompletní sortiment. Plus už bývají právě i ty nové kolekce. ale zase býva dost nevěst v salónech. Ale když si třeba vezmete půl dne volno a odejdete to dopoledne, budete mít salóny pro sebe :)
Odpovědět
Profilova fotka
No jo, když máte termín známý rok dopředu, tak aspoň můžete v salonu říct, na kdy byste ty šaty chtěly. Ale já jsem ještě v dubnu nevěděla, že se budu v srpnu vdávat. Samozřejmě jsem už asi rok předtím nějaké salony navštívila a hned jsem dva vyřadila. Jeden prtoto, že na mě nic neměli a jeden kvůli nemožnému přístupu. A samozžejmě se se mnou nikdo skoro nebavil, když jsem nedokázala přesně odpovědět na otázku: Kdy máte svatbu? V jednom salonu jsem řekla, že svatba bude 8.9. (to byl původní předběžný termín, nakonec byla svatba ještě o 14 dní dřív). Byla jsem tam v březnu a paní už hned rukovala s tím, že ať si teda vyberu, že třeba zítra už ty šaty co jsem zkoušela můžou mít na ten termín půjčené. Nakonec jsem šaty vybrala v půlce května, tj.asi 3 měsíce před svatbou tam, kde na mě šaty měli, netvrdili že se šaty mají vybírat rok dopředu a byli vstřícní.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky nemyslím, že by bylo nutné zkoušet šaty tak brzy :-| ... hlavně s ohledem na novou kolekci :-) . Nevím jak jste na tom vy, ale já zkoušela asi desatery šaty, než jsem našla ty pravé a nedovedu si představit, že bych to měla absolvovat vícekrát, právě třeba s ohledem na tu novou kolekci ;-) . Může se stát, že šaty, které nevěsta zkouší rok před svatbou už po roce vůbec nebudou v nabídce a mezi námi děvčaty, nevěřím, že pokud si zamluvím šaty rok dopředu, že si je nakonec vezmu. Rok je tak dlouhá doba, že určitě narazíte na něco lepšího....(třeba tady na beremese) Navíc některé nevěsty jsou opravdu nenormální a prochází všechny salony ve městě a všude zkouší x šatů s tím, že za 14 dní příjdou znovu a zkouší znovu a znovu... Já teda ty salony chápu!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, takže zrovna dneska jsem taky vyrazila úmyslně jen do andělského studia a měla jsme úplně stejný zážitek jako mabinogi, prostě otřesné. Pak jsme jeli do salónu na Kladno, kde byla paní moc milá. Slečna v ASS byla naší přítomností vyloženě otrávená. Mě šlo o to, abych si nějaké šaty vyzkoušela, protože jsem si je chtěla nechat udělat u ASAPA, ale nakonec jsem našla na Kladně za 3500 Kč, takže si je půjčím, míň starostí. ASS nikdy nekomu nedoporučím a všechny od nich budu zrazovat.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
andy82, to je právě ono, asi se často setkávají s tím, že nevěsty jen vyzkouší a ... nakonec půjčí nebo koupí jinde... to je ale holt riziko podnikání :-D
Odpovědět
Obhlížet šaty do salonů jsem šla z důvodu toho, abych měla přehled jaké mají velikosti a popřípadě když jsem si zkoušela abych věděla co sedí a do čeho rozhodně nejít. Neměla jsem v plánu si šaty zamlouvat rok dopředu, ale chtěla jsem mít jistotu, že na mě něco budou mít a také si trošku "najít" to svoje. Jsem ráda, že jsem šla tak brzy, protože jak už tu některá psala přede mnou, můžu vyřadit salony, kde na mě nebyli příjemní, něměli výběr, či mou velikost... Nevím, kdybych šla zkoušet šaty 3 měsíce před svatbou a setkala se s neochotným přístupem či protivnou obsluhou byla bych z toho na zhroucení, páč si myslím, že nervy před svatbou pracujou už tak na dost velký otáčky ;-) Když se ke mně chovají takhle teď tak to zkousnu, ale každá nevěsta chce být nejkrásnější a těsně před svatbou myslíte na spoustu věcí a když vás někdo sprdne tak nemáte na nic už náladu tedy alespoň toť můj názor! :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Když nebyli příjemní, čelem vzad a mizím, nakonec jsem našla, co jsem hledala. Je tolik půjčoven, že jsem opravdu neměla problém najít tu "svoji". Je ale fakt,že mám konfekční velikost 36, a sedělo mi snad všechno :-) Jenom jsem strašný "rypák", takže to se mnou obsluha neměla lehké... :-D
Odpovědět
Ono jde taky o postavu například já mám 46 a radši půjdu vybírat hodně dopředu abych měla jistotu že něco najdu, než být nervní, že na mě nebudou mít šaty... Přeci jenom holky s velikostí do 40 si vyberou kdykoli a kdekoli:-) Ale každopádně my jsme zákaznice a k nám se mají chovat slušně aby se udrželi na trhu a ne mít poznámky typu, že jsme tam moc brzo nebo že otěhotní... Každá máme svůj harmonogram a když si chceme šaty zamluvit rok dopředu tak proč ne???
Odpovědět
Adelaz, tak to by ses divila, já mám 32/34 a taky jsme měla problém na sebe vůbec něco najít :-D
Odpovědět
reny.p nevím, jestli to šlo z mého příspěvku pochopit, psala jsem to v rychlosti, ale já jsem ti chtěla vyjádřit sympatie a souhlas s tvojí strategií. Nechápu, kdo vymyslel dotaz "a kdy máte termín". Copak se vás v obchodě při zkoušení kalhot ptají, kdy si je koupíte? Jinak podotýkám, že jsem do Andělského byla objednaná na zkoušení, ale k tomu jaksi nedošlo :-p Za ty šílený peníze, které za šaty chci dát čekám, že se ke mě budou adekvátně chovat. A apriori předpokládat na základě negativní zkušenosti, že si šaty zamluvím a pak si je nevezmu je podobné jako automaticky předpokládat, že jsem nespolehlivá. Úplně nesnáším, když mi někdo předesílá, co v budoucnu udělám. Jakože třeba otěhotním nebo zruším rezervaci. andy82 děkuji za potvrzení pravdivosti mých slov. Byla bych moc ráda, kdybys svoji zkušenost vložila do diskuze s tématem Andělské svatební studio. Předpokládám, že jsi se asi střetla s tou samou slečnou co já. Koutky dolů, nezájem, odsekávání, znechucený výraz v obličeji? Holky nedejte se, já to tý ženský v Andělským řekla jasně, odcházím, protože se my vaše chování nelíbí, šklebíte se na mě už ode dveří, nerozumím vašemu systému a proč to děláte, salónů je v Praze dost, k vám už se nevrátím. Na to slečna opáčila, že ještě neměli jedinou stížnost (ha, ha, v tom případě ještě zjevně neslyšely o existenci stránek beremese), tak jsem řekla, že jsem v tom případě první a odešla jsem. A v diskusi k tomuto salonu jsem rozhodně nebyla první, kdo je kritizoval.
Odpovědět
no jo to taky není nej velikost ale můžeš aspoň stloustnout ne?:-D
Odpovědět
Profilova fotka
asi to je opravdu i o velikosti šatů.... já fakt neměla problém :-)
Odpovědět
no to jsi šťastná ženská:-)
Odpovědět
To se fakt nejaka pujcovna jmenuje 'Ass'???? :-D (anglicky je to sproste zlovo a znamena 'prdel' :-p )
Odpovědět
Profilova fotka
adelaz: Já mám taky 44/46 a něco na mě měli skoro všude. Šlo mi spíš o přístup, jaký ke mně měli. Nakonec jsem si vybrala hned v prvním salonu, kam jsem po potvrzeném termínu svatby šla. Věděla jsem už, v čem vypadám blbě, takže jsme pak vlastně už jen zkoušely korzety a vyzkoušela jsem jich asi 5. A stačilo to. Zas až tak mě zkoušení nebavilo, i když jsem si myslela opak. :-N
Odpovědět
no já mám až 48 mám široký ruce... a to opravdu byl problém něco najít... teda až Adina byla normální a měli tam super šaty...
Odpovědět
Zanett - Andělské svatbení studio - ASS ;-) Opravdu záleží na velikosti, ale taky na výšce nevěsty - je sice pěkné, že mám asi nejčastější velikost 36/38, ale měřím 182 cm, a to byl kámen úrazu - proto jsem šaty na svatbu v květnu začala shánět v listopadu.
Odpovědět
zanett: Andělské Svatební Studio :-D Ale jak tu čtu ty příspěvky,tak by ass bylo asi někdy příhodnější :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
mabinogi - udelala jsi dobre, ze jsi jim rekla, co si myslis. I kdyz jsem psala, ze to chapu, ze nemaji radi, kdyz chodi nevesty moc brzo, ale to neznamena, ze se k tobe muze chovat protivne. Ja tam sice byla jakz takz spokojena, mela jsem moc milou slecnu na zkouseni (Blanka, vyzadejte si ji, pokud se tam chystate), jedny saty jsem zvazovala, ale nastvali me ve chvili, kdy se me snazili prinutit podepsat smlouvu ihned se slovy "podepiste hned, jinak uz nebudou volne". To je trochu natlak... :) Jasne ze to je risk, ale da se to rict ruznym stylem. btw saty byly volne jeste po mesici, kdyz jsem se ptala po telefonu.
Odpovědět
Když jsem v salonu Inform v Ústí n. L. řekla, že chci zkoušet na termín 6.6.09, tak paní jen těžko držela smích, že se mi určitě změní postava a že mám přijít až tak nejdřív v lednu :-S. Přitom když jsem byla zkoušet společenské na leden, tak bylo pomalu pozdě a všechny lepší byly zamluvené... No, nevím, jaký v tom je rozdíl :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Já si myslím, že jim do toho nic není. Prostě se člověk radši nachystá, pokud se jim tak výrazně mění postava během roku, tak fajn, ale myslím, že většina národa to takhle nemá. Co můžou ty s prominutím kozy vědět, třeba jedu na půl roku pryč nebo prostě vím, že na tom budu tak, že nebudu mít čas. Myslím, že žádná z těch dam nechápe, že výběrem šat se všechno ovlivní, alespoň u mě. Musím vědět, jaké k nim sehnat boty, doplňky, kabelku, jaký styl oblečení zvolit u ženicha, případně u dětských družiček, jaké si koupit prádlo - nebo ho případně nekupovat, začít cvičit - začít jíst a tak. Vůbec co jim je do toho, ony jsou tu kvůli nám.
Odpovědět
Profilova fotka
začít cvičit - začít jíst... fakt dobrý!! :-D :-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?