Slečny co si myslíte o poplatcích za zkoušení šatů ? je to správné ?

Profilova fotka
co myslíte ?
Odpovědět
Mně se to tahle poplatková politika českých salonu nelíbí a nesouhlasím s ní, a proto když jsem zjistila, že se nějaké takovéhle poplatky v českých salonech platí, odjela jsem si koupit šaty do zahraničního salonu. Tam jsem se v žádném salonu s podobnými poplatky nesetkala, a že jsem jich prošla :)
Odpovědět
Za mě teda je to blbost a určitě by se za to platit nemělo. Už tak dost jim tam člověk nechá jen za půjčení a platit ještě za zkoušení mi přijde opravdu přehnané ;) Mělo by to být součástí služby prodeje nebo půjčení šatů. Určitě bych hledala jiný salon pokud jste byla někde kde chtěli poplatek za zkoušení ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Ale ono to je součást prodeje/půjčení. Pokud si koupíš/půjčíš, tak žádný poplatek většinou neplatíš. Pokud si nekoupíš/nepůjčíš, zaplatíš za to, že se Ti tam někdo 2h věnoval, a že se šaty po zkouškách musí čistit od make-upu, potu atd. Zkoušku účesu, manikúry a líčení Ti taky neudělá nikdo zdarma.
Odpovědět
Já jsem salony, kde se platí, záměrně vynechala. Tedy, kromě Nuance, ta má takovou pověst, že jsem si to chtěla zkusit (a upřímně- takový zázrak to nebyl).
Odpovědět
Souhlasím, vůbec se mi ty poplatky nelíbí a taky jsem vybírala jen salony bez poplatků. V drahých obchodech jako je třeba Pietro Filipi, Guess se taky neplatí za zkoušení. Nevidím důvod, proč bych jim měla cpát další peníze (už takhle je to půjčovné nehorázně vysoké). A prodavačky jsou přeci placené od toho, aby se nám věnovaly.... :-)
Odpovědět
Milé nevěsty, již se to tu několikrát probíralo a vysvětlovalo. Takže stručně: Svatební šaty jsou z jemných materiálů a zkoušením se velmi rychle opotřebují a zničí /zatržení, ušpinění/. Poplatkem se také zamezí "turistkám po salonech" - některé nevěsty jsou schopné obejít deset salonů a všude zkoušet všechny šaty. Některá děvčata ani nemají před svatbou a chodí si jen tak zkoušet šaty. Pokud si v daném salonu vyberete, tak se vám poplatek odečítá z ceny půjčovného. V cizině se svatební šaty kupují, nepůjčují /s výjimkou Slovenska/, ceny jsou výrazně vyšší. U nás si půjčujete šaty za zlomek skutečné ceny!
Odpovědět
Tak pořád jsou salony kde se neplatí naštěstí.. Takže je vidět že není až tak nutné ty poplatky mit zavedené.....
Odpovědět
za mě ať se to platí, osobně bych také nepracovala zadarmo. A když se mi někdo bude věnovat, proč ne. Za pětikilo jsem si koupila mnohem větší kraviny než je něčí pozornost a pomoc při výběru.
Odpovědět
Profilova fotka
Vdávala jsem se ještě v době, kdy se oplatky neplatily. Chtěli jsme svatbu stihnout ještě před porodem. Neměla jsem chuť s břichem objíždět víc půjčoven, tak jsem vybrala tu největší, Adinu, kam jsem předem napsala svou představu lehkých, šifonových vílích šatu na ramena, ne korzetovky. Na zkoušce jsem dostala větší množství nepohodlných korzetových šatů, která mi dělala obrovská prsa a táhla přes břicho, a asi troje těžké, krajkovo saténové obrovské šaty s krinolínou. Tato zkouška pro mě byl tak hrůzný zážitek, že jsem svatbu zrušila a přesunula ji půl roku po porodu, abych měla čas nechat si šaty ušít. Představa, že za tento hrůzný zážitek ještě platím?!
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem teda neplatila-ale souhlasím s tím z výše uvedených důvodů
Odpovědět
Ahoj. Já tedy s poplatkem za zkoušení souhlasím. Přestože nejsem z oboru, již několikrát jsem slyšela o tom, že některé slečny tráví čas obrážením salónů a zkoušením drahých šatů, i když vůbec nejsou nevěsty. Tím se ty šaty musí hodně ničit! A vlastně i když si je zkoušíme my, opravdové nevěsty, tak se může zatrhnout nitka či umazat. A navíc ve všech salonech, co jsem si plánovala navštívit, to měli tak, že když si tam šaty nakonec půjčíte, tak se "zkouškovné" od ceny odečítá. A to i po nějaké době, takže není problém těch salónů obejít víc a pak se pro ty "super krásné, moje vysněné" vrátit. :-)
Odpovědět
Byla jsem jen v salonech, kde se neplatilo. Nesouhlasím s poplatky, ceny půjčovneho jsou nastrele uz tak dost a argumenty, ze se saty zkoušením ničí a ze asistentky nemuzou pracovat zadarmo? Vzdyt to už je započítáne v ceně půjčovneho. Polatky jsou docela novinka, jak to tedy delaly salony předtím? A ze si holky zkousi saty a pak si je nechají usit? A proč ne, kdyz salony nedokážou reagovat na poptavku a moderni trendy? Sama si saty nechávám sit, v salonech nemají to co chci - šaty bez korzetu a vlečky.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
V každý krajině to je jiné. V ČR jsou poplatky v některých salonech normální, v okolitých krajinách nic takové není, a ve Francii chtějí například potvrzení o svatbě, a stejně šaty nepůjčují. Já ty poplatky zase chápu, odradí to holky, které obrážejí salony nebo si je zkouší jen tak ze zábavy a taky se kolikrát stane, že holka může nějaké šaty počas zkoušení natrhnout (taky jsem na jedny šaty omylem stoupla a slyšela trhnutí) nebo si dá před zkoušením samoopalovák, který na šatách zůstane. Byla jsem v jednom českém salonu, kde jsem poplatek samozřejmě zaplatila. Popravdě jsem to neznala a setkala jsem se s tím poprvé, ale plně jsem to chápala.
Odpovědět
Profilova fotka
já s tím nesouhlasím a je to důvod proč salony uplne vynechavam... Na druhou stranu turistiku po salonech nechapu, ale domnivam se, ze to musi byt setiny zkousek...
Odpovědět
Tak ja to chapu, prece jen se slecne neveste prodavacka nejake dve hodiny venuje a neni duvod, aby to delala zadarmo, kdyz pak mila slecna odejde a identicke saty si nakonec necha usit nebo objedna z Ciny. A pokud si naopak saty ze salonu nevesta pujci, tak se prece poplatek odecte z ceny pujcovneho, ne?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?