Půjčovny svatebních šatů České Budějovice. Jaké máte zkušenosti?

Ahoj nevěsty, jaké máte zkušenosti s půjčováním šatů v Budějovicích? Platí se někde za zkoušení? Máte špatné zkušenosti s nějakým salónem? Kde jsou ochotné paní? Nechají Vás šaty při zkoušení vyfotit? Mají někde šaty La Sposa či dokonce kolekci 2007? Nebo jaké jiné značky šatů doporučíte? Těším se na Vaše doporučení a zkušenosti i pro další nevěsty z ČB. :-)
Odpovědět
1
2
7
Ahoj, já jsem zatím byla jen v Pronuptii a tam byla paní hodně příjemná a neplatí se tam. Pak jsem se byla podívat v půjčovně ve Stejskalově ul. (jak je podloubí, vedle zeleniny), myslím, že se to jmenuje Amelie. Tam měli krásné šaty, ale za zkoušení si berou 100,-, které ti pak odečtou, když si u nich šaty půjčíš. Chystám se asi dneska do Edenu na Senovážném, prý tam mají velký výběr, tak uvidím. Kamarádka od nich měla šaty a byla spokojená, i její manžel :-D Neměla bys tip, kde půjčují pánské obleky? Díky
Odpovědět
Ahoj, já byla v Olivě, kde měli zatím jen loňské modely, zdály se mi lehce zaprané. Šaty mám nakonec z Amelie ve Stejskalce, kde jsem tedy za zkoušku nic neplatila - zamlouvala jsem si je před měsícem a půl. Šaty mají nádherné, koukni na www stránky. Jsou tam velmi ochotní, průběžně si tam chodím zkoušet nové modely, protože mám problémovou postavu a šaty, které já bych chtěla prostě nejsou. Byla jsem tam asi 3x během toho měsíce a vždycky měli něco nového. V Pronuptii je paní také ochotná a příjemná, zamlouvala jsem si tam kožíšek.
Odpovědět
Jo, fotit mě nechtěli nechat nikde, pouze po zaplacení zálohy.
Odpovědět
V té Amelii jsem viděla papír na stole, kde se psalo, že berou 100,-, tak nevím. Paní se zdála ochotná, asi tam zajdu znova... Kolik vlastně berou tu zálohu na šaty?
Odpovědět
Deniss, platila jsem 1000,- Kč.
Odpovědět
vladimuraz: A byla jsi v Edenu (v domě služeb na Senovážném)? Také Tě nenechali fotit? Já byla včera v Olivě a hned mezi dveři mě odchytila silnější paní, co nebyla moc sympatická a hned se do mě pustila, že vybírat šaty na 7.července je dost pozdě... To byl úlek. :-o Naštěstí tam byla i mladá slečna, která byla ochotná a příjemná. :-) Zatím jsem nic nezkoušela, dívám se po stylu. ;-)
Odpovědět
dennis: Četla jsem na nějaké diskusi, že hezké obleky mají v Marionettě (vedle Geodézie, na Lidické), ale ještě jsem tam nebyla. Zeptám se také v Edenu, tam se chystám na první zkoušení příští týden.
Odpovědět
vladimuraz: Díky. mirabela: Díky za tip, mrknu se tam. No, my máme termín 9. června a taky nemám šaty a vlastně vůbec nic, ani zamluvenou hospodu. Tak doufám, že to všechno stihnu a budou mít šaty, jaké se mi líbí :-S Ještě k tomu jedu teď na 3 týdny na služebku... Nemáte zkušenosti s půjčovnou naproti Gamexu?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak taky můžu dopručit EDEN na Senovážném.Příjemná obsluha, šaty mi pokaždé pěkně zašněrovali, oproti jiným salonum :-S Měla jsem vybrané šaty v Táboře, ale asi znova pojedu do EDENU.Snad tam budou mít něco i na těhulku :-) V Pronuptii jsem byla zklamaná, jak měli šaty jen na ramínkách, připadalo mi to nepěkné. S focenímnevím, zapomněla jsem si foťák,ale v Edenu za zkoušení nic nechtěli,alespoň na podzim :-D
Odpovědět
Mirabelo, v Edenu jsem nebyla, nejsem z ČB, tak jsem o něm nevěděla. Já jsem hledání šatů vzdala hodně brzy, jak říkám, mám problém s postavou, na hrudníky o objemu 65A prostě šaty nedělaj, nešly dotáhnout ani šněrovačkama, vždycky bych se tam vešla skoro 2x :-S - takže jsem vzala první, které ze mně nespadly. I když pořád čekám, že nějaké bílé v mé velikosti ještě dorazí ;-) deniss, naproti gamexu je právě ta Oliva.
Odpovědět
vladimuraz: já jsem to asi nějak popletla, myslela jsem, že Oliva je v Čechovce.. :-( Kolegyně z práce měla taky moc hezký šaty od Hájíčků (U Černé věže), ale jsou to 3 roky zpátky.
Odpovědět
Deniss, u Hájíčků jsem taky byla a pak ještě na kraji Lannovky u nádraží v průjezdu - dřív tam býval second hand- je salón s příjemnou obsluhou. Ono záleží, jaké šaty chceš. Já nikde kromě Olivy a Amelie šaty podrobně nezkoumala, protože se mi ty, co mi jediné padnou, docela líbí (ale bohužel nejsou bílé) V ostatních jsem byla kvůli kožíšku, takže jsem viděla jen to, co měli na figurinách. Byly to samé hodně přezdobené šaty s velkými spodničkami, což já kvůli drobné postavě nechci. Ale na věšácích měli velký výběr. Tak přeju šťastnou ruku při výběru.
Odpovědět
Článek se načítá
Udělám raději malou rekapitulaci, abych věděla, kam se mám všude vydat, pak Vám napíšu svůj názor na každý salón ;-) - Eden, Senovážné náměstí - Pronuptia, Biskupská ul. - Orchidea, Lannova tř. - Oliva, Průmyslová ul. (u nádraží) - U Hájíčků, ul. U Černé věže - Amelie, Čechova ul. - Marionetta, Lidická ul. (vedle Geodézie) - Jana Müllerová, Boršovská ul. (Rožnov)
Odpovědět
Amelie je ve Stejskalově ulici v pasáži U černého orla - abys nebloudila ;-) . Dobře pořiď!
Odpovědět
Ahoj, tak U Hájíčků nic moc, měli malý výběr a šaty moc zdobené, paní byla milá. V Edenu na Senovážném měli krásné šaty, líbily se mi asi troje, v úterý tam jdu s kamarádkou na zkoušku. Jinak vůbec nevím, jaké šaty vybrat :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky,taky se pridam,v Budejcich jsem si bohuzel nevybral zadne :-( a svoje vysnene jsem poridila v Brne sice je to daleko,ale stoji zato!je to kolekce 2007 PRONOVIAS a pritel ma zase oblek z Prahy s ASS takze to mame po cele ČR :-) Ale boticky mam objednane z AMELIE ve stejskalove ulici,je tam fajn pani.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Deniss,koukam ze mas stejny datum jako ja :-) muzu se zeptat kde planujete nebo budete mit obrad? ;-)
Odpovědět
Ahoj koblížku84, podle tvého alba jsem zjistila, že máme obřad hned po vás ve 12:00 na Hluboké. Takže se tam asi uvidíme... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
fakt?jee to je nahodicka,takze mas uz taky zamluveno?tak to se urco uvidime ;-) tak uz se to blizi co?od zitra za 5 mesicu,ne nejsem silena,jen me to tak napadlo kdyz jsem nakoukla do kalendare.Jsi tady z CB?
Odpovědět
Koblížku, přesunula jsem se na diskuzi "společné místo - hluboká 2007"
Odpovědět
Profilova fotka
ok :-)
Odpovědět
Ahoj, tak dneska jsem poprvé navštívila salón Eden na Senovážném. Musím je pochválit: Mladá paní se o mě pečlivě starala celých 90 minut, byla velice ochotná, poradila, nic mi nevnucovala. Odcházela jsem až po zavírací době, ale nikdo se ani slůvkem nezmínil. Mile mě překvapilo, že mi na zkoušku zapůjčili i boty, které zatím nemám. Vyzkoušela jsem asi 10 modelů šatů. Mají jich ale 400, takže je to těžký výběr. Ceny se pohybují do 6.900 Kč, což je podle mého názoru slušné. Šaty byly čisťoučké (jestli byly voňavé, to nevím, nějak jsem nestíhala čuchat :-) Zaujaly mě hlavně španělské šaty La Sposa, takže jsme se soustředili na ně. V albu mám zatím troje nejzajímavější - Etela, Kamila, Jane (názvy mi napsaly na kartičku). Mile mě také překvapilo, že mohou ustřihnout vlečku, pokud jí nebudu chtít, nebo přešít v prsou, ramenou... Pokud u nich pořídíme 3 věci, nabídly mi slevu 10%. Mají i prstýnky, pánské obleky a oznámení. Poplatek za půjčení šatů má být 100 Kč, ale nic jsem nakonec neplatila. Doufám, že dobré dojmy budu mít i zítra - mířím do Pronuptie a možná i Amelie.
Odpovědět
Mirabelo ahoj, mám dotázek - v tom salónu mají i kolekci na rok 2007? Docela mně mrzí, že jsem toho neoběhla víc, ty šaty, co máš v albu, jsou nádherné. Ještě to promyslím, ale nejspíš zálohu jinde propadnout nenechám. A dobře sis vybrala místo na hostinu, je tam příjemné prostředí a hlavně tam opravdu výborně vaří.
Odpovědět
Ahoj vladimuraz, myslím, že v Edenu zatím nemají šaty z kolekce La Sposa pro rok 2007 :-( . Také jsem se na ně ptala, ale nějak se to zamluvilo a všechny modely, které jsem zkoušela, nejsou letošní. Ale jsou překrásné a jsou jako nové, vůbec mě nejdřív nenapadlo, že mohou být z roku 2005 nebo i starší... (To mi při jejich vzhledu a kvalitě vůbec nevadí ;-) ) Z jiných kolekcí už mají zcela nové modely, ukazovali mi je (viděla jsem cca 4 šaty), ale nebyly podle mého vkusu (byly hezké, ale na můj vkus trochu extravagantní :-D ) Děkuji za pochvalu místa hostiny a přeji vše nej!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, tohle téma je super, taky budu vybírat šaty v Budějovicích, tak se pak ráda podělím o zkušenosti, teď se tu spíš sama budu informovat...A Mirabelo, díky za tu rekapitulaci, protože já nejsem přímo z Budějovic a to bude asi trošku práce tam všecky ty salony najít. Já moc nevím, kdy mám na šaty vyrazit, když bude svatba v září, myslela jsem že tak někdy na jaře...Zatím koukám na net, jenže to zas vůbec netuším jaká pak bude skutečnost...Tak přeju všem jen fajn zážitky a dobré vybírání a těším se na další vaše zkušenosti!
Odpovědět
Ahoj apricot, opravdu to není lehké se v tolika salónech zorientovat (já mám za sebou teprve dvě návštěvy), tak snad naše zkušenosti pomůžou i ostatním nevěstám. Přináším dnešní dojmy ze salonu Pronuptie v Biskupské ulici. V salónu jsem strávila 100 minut a za tu dobu jsem vyzkoušela troje šaty. Celkově na mě tento salón zapůsobil docela dobře, hlavně ochotou personálu. Když jsem do salónu přišla, bylo tam dost plno :-( - dvě zkoušející slečny a se mnou jedna nevěsta ve frontě (dokonce se nám líbily stejné šaty, ale dostalo se na obě ;-) ). V salónu byla bohužel jen jedna obsluhující paní a ta měla po celou dobu honičku (ale byla ochotná). Nejprve jsem se podívala do katalogu šatů a vypsala jsem si na kartičku, které se mi líbí. Když jsem se dostala na řadu, tak jsme kartičku prošly a pustili se do zkoušení (vypsala jsem si 6 šatů a z nich jsem nakonec vyzkoušela jen některé). S velikostmi problém nebyl, protože všechny šaty upravují na míru. (Mám velikost 38 a většina šatů mi byla větší, což se dá založit) Opět mi zapůjčili boty, protože svoje stále nemám. Kvůli velkému počtu nevěst a maturantek zkoušení trvalo o hodně déle než v Edenu - obléct, dojít před zrcadlo, tam se prohlédnout. Někdy jsem tam stála třeba i 10 minut, ale zase jsem měla čas povídat si s dalšími nevěstami a taky si šaty dobře prohlédnout. Shlédnuté šaty mi přišly na pohled celkem pěkné, jen jedny se mi zdály zaprané nebo jsem našla vytaženou nitku na korzetu. Všechny šaty mi paní upravovala na těle špendlíky, což bylo méně příjemné než v Edenu, kdy mi je krásně zašněrovali a bylo to tak nějak hotovo. (Pokud bych měla subjektivně porovnat včerejší španělské šaty a dnešní francouzské, španělské šaty z kolekce La Sposa se mi líbily víc stylem, materiály a i určitou bytelností ;-) ) Ceny šatů, na které jsem se ptala, se pohybovaly mezi 6.900 - 7.400 Kč. Na počet šatů jsem se bohužel zapomněla zeptat. Půjčují také kompletní doplňky (hned jsem vyzkoušela dva závoje a jednu korunku) a mají také svatební oznámení, prstýnky a francouzské pánské obleky. Celkový výsledek: vytipovány dvoje šaty (dala jsem je do albumu), dojem dobrý :-)
Odpovědět
Ahoj, já jsem byla včera v Edenu a taky souhlasím, že obsluha je moc milá a ochotná. Zkoušela jsem asi troje šaty a docela se mi líbily, jen délka byla tak akorát, takže bych si musela pořídit botky na nízkém podpatku. Větší velikost nedoporučovali, protože by mi byly nahoře velké. Bojím se, že neseženu boty tak akorát... Cena byla taky docela dobrá. Bijou nepůjčují, ale prodávají a mají docela pěknou. Byla jsem i v Amélii, obsluha opět výborná, za vyzkoušení třech šatů jsem ale platila 100Kč. Šaty byly krásné a voňavé, všechny mi byly velké. Prý to není problém, založí se dle postavy. Půjčení cca 6tis. Víc se mi šaty asi líbily v Amélii, byly bohatší a měli vlečku, s kterou bude asi komplikovanější pohyb, ale za to mají pak ty šaty šmrnc ;-) Zatím řeším barvu - bílé nebo šampaň a nebo v kombinaci.... Máte tip, kde sehnat boty? Ráda bych je pak využila třeba do práce - takže spíše ne moc zdobené, barva smetanová.
Odpovědět
Ahoj všem, dennis, také obíhám boty, zatím jen v ČB. Čekala jsem, že když je plesová sezóna, nebude to tak těžké (to jsem se trochu spletla :-( ) Rekapitulace (platí jen pro tyto dny): Mercury Baťa - žádné, Mercury CCC - asi dvoje, na vyšším štíhlejším podpadku, cena asi 1500 Kč, nevypadaly špatně. Mercury Reno - jedny klasické bílé lodičky, kožené za 900 Kč. (Svatební boty si představuju šmrncovnější), Kaufland Reno - asi troje bílé nebo šampaň boty, různé cenové kategorie. Prior - katastrofa, nic pěkného. Nebyla jsem ještě u Baťů v Karla IV. a ani v Humanicu v Průběžné ul. Možná mají boty i ve svatebních salonech, na to jsem se ještě neptala. Můj výsledek: zatím nic ;-( , čekám na jarní/letní kolekci. Dennis, mám o botách stejnou vzhledovou představu jako Ty. P.S. Dnes jdu v 11,30 do Edenu se sestrou, budu zkoušet vytipované 3 favoritky. Bereme foťák, takže když to vyjde, dám šatičky do alba a podělím se s Vámi o dojmy, zda mě nechali fotit nebo zda to bylo v klidu. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, minulý rok jsem touhle dobou obíhala všechny možné půjčovny v ČB a můj názor je jednoznačný - nejpříjemnější obsluha byla v Pronuptii, stejně tak výběr šatů. Navíc došlo k malému nedopatření při vyzvedávání šatů den před svatbou, takže jsem ještě dostala nemalou slevu na půjčovném -zkrátka seriozní přístup. V Olivě jsem narazila na silnější dámu, která se na mě za každou cenu snažila navléct modely,které se mi vůbec nelíbily, no a když jsem nakonec odcházela s tím, že jsem si nic nevybrala, tak byla velmi nepříjemná. Na senovážném v Edenu jsem se byla jen kouknout, trochu mě odradil poplatek za zkoušení šatů. U Hájíčků mne trochu zarazilo, že mi šaty ukázali pouze na obrázcích. Pak jsem byla ještě v půjčovně na Lannovce, úplně u Nádražní ulice v předposledním domě po levé straně - tam si zkoušela šaty jedna nevěsta a i když jsem v této půjčovně strávila cca 15 minut prohlížením vystavených šatů, tak si mě obsluha ani nevšimla, takže jsem zase odešla. Lucka
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky holky,která shíníte botičky barva champane, tak by jsem mela jedny na prodej, koupila jsem si je,ale bohuzel mi nesedely tak jak jsem si myslela, takze by jsem je chtela prodat,je to velikost 38 a jsou sněrovací,tak kdyby jste mela nejaka zajem,muzu poslat fotečky,napiste mi di IP
Odpovědět
1
2
7
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?