Mám přes 170cm a pro svatební půjčovny je to problém

Byla jsem si zkoušet šaty v nejvyhlášenější půjčovně ve městě a byl to obrovský problém, že mám jednak velikost 42 - 44, ale největší problém byl, že při mé výšce 173cm mi byly všechny šaty ke kotníkům 8-( Já si opravdu nemyslím, že bych byla nějak tlustá a už vůbec ne nějak zvlášť vysoká. Všechny šaty měly už pozkracované na nižší nevěsty, které si je půjčovaly přede mnou. Jako co dělají ty vyšší? Když mám nad 165 cm, musím si šaty vždycky nechat ušít?? Nebo si je koupit za plnou cenu??
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Tak teď si mě tak trošku vyšokovala:-D Já mám 183cm...mi chceš říct,že se mám vdávat na břehu rybníku abych to zamaskovala:-D
Odpovědět
@cokolate nic si z toho nedělej, podle paní z toho salonu se já mám vdávat zase v těhotenských šatech a ve stahovacím prádle :-D
Odpovědět
taky jsou trošku v šoku! také mám přes 170 cm a co jsem byla zkoušet šaty, tak bych spíš potřebovala šaty v 90% zkrátit. Žádné mi nebyly krátké, spíš dlouhé. Chce to projít více salonů, já jsem byla v jeden den ve dvou. Ale zkusila bych vyhledat nějakou šikovnou krejčovou, mě bude šít šaty asi za cenu půjčovného a navíc to bude podle mých představ.
Odpovědět
@packaf o šikovné krejčové si můžu nechat leda zdát. Ta poslední mi ušila pánské tričko a od zadku tomu začínal volán ala sukně, říkala tomu celému "šaty" :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je hodně luxusní salón:-D No mě to teprve čeká ... tak uvidíme co slečny a paní najdou na mě..mám 60kg a 183 cm :-D :-D ... chm..taky by se mi šikla šikovná krejčí:)
Odpovědět
@cokolate @evzeniegrandetova dostala jsem kontakt na paní Kmochovou, je sice až z Plzně, ale dokáže ušít i podle mír, které zašlete e-mailem. Ale takto šijí také výrobci v Číně a za ty šaty taky dáte okolo 5.000,- a za půjčovné v salonech často ještě více a šaty vaše nebudou.
Odpovědět
@evzeniegrandetova Z jakého jsi města? Moje kamarádka má 175 cm a šaty si sehnala bez problémů. Jsme obě z Prahy, ale myslím, že ani ve větších městech by to neměl být žádný problém.. =-)
Odpovědět
@evzeniegrandetova Mám 178 cm. Taky jsem se bála, ale šaty jsem měla ze salónu Bella a nebyl jediný problém. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to jsem tedy hodně překvapená, protože já mám 172cm a velikost 48 a nestalo se mi v jediném salonu, že by neměli šaty na mou výšku. A tvoje velikost určitě není velká, rozhodně nejsi tlustá.
Odpovědět
Já mám 183 cm, velikost 44 a problém jsem měla a velký... ale vdávala jsem se 2005.... V jednom salonu mě cpali do šatů alá babička, které mi dělaly strašnou postavu a byly krátké, ve druhém mi paní cpala korzetovky, dolem mi lezly boky i břicho a nedejbůh se ohnout - všechny korzety krátké a sukně rovněž, tak mi slibovala, že mi může nechat ušít prodloužené.... no, nakonec jsem šla ještě po měsíci kolem, tak jsem se šla podívat a dostali šaty "vcelku", sedly jako ulité... ale připadala jsem si jako monstrum - obzvlášť při komentářích obsluhy...
Odpovědět
asi nějaká místní zvláštnost nebo nevím, ale když jdu po ulici, tak opravdu se mezi lidmi pochybuji jako nějaká žirafa a často přesahuji i muže. Když jsem byla v tom salonu, byly tam přede mnou 3 nevěsty a všechny zkoušely velikosti 36 - 38. Budu si muset vzít dovolenou a objezdit i okolní salony, ach jo, velkému zkoušení jsem se právě chtěla vyhnout tím, že zajdu do nejlepšího salonu
Odpovědět
Není salon jako salon. Já měřím 165 cm a naopak jsem měla problém v jednom Ostravském salonu si něco vybrat, prej jsem moc malá, takže mi mermo mocí chtěli vnutit ty nejvyšší podpatky a ještě k tomu z mých 5ti vytoužených šatů by mi mohli "upravit" pouzde dvoje. Otočila jsem se a jela někam jinam..malý salon v Karviné a tam nebyl vůůůbec žádný problém ;-) proto radím vybírat a nenechat se utáhnut na vařené nudli :-D
Odpovědět
Článek se načítá
@ragusa21 co to znamenalo to "upravit"? Ustrřihnout?
Odpovědět
Já mám 182 cm a je pravda, že jsem narazila na šaty, které ještě nikdo přede mnou neměl, tak mi byly....při zkoušce před svatbou mi však byly krátké, protože je zkracovaly na jinou nevěstu. Naštěstí je jen zpošívaly a dalo se to vrátit zpět na mou původní velikost. V jiných salónech jsem vážně měla problém nají dostatečně dlouhé (a zároveň pěkné) šaty....:-(
Odpovědět
Profilova fotka
taky hlásím 180 :-D jdu v půlce ledna, tak pak dám vědět, jak jsem pochodila... snad dobře no :-| (Liberec)
Odpovědět
Profilova fotka
@evzeniegrandetova To jste narazila asi na nějaký opravdu zvláštní salon. Jak říkají ostatní, na takovou výšku by to neměl být problém. Pokud je třeba šaty zkrátit na menší nevěstu, jenom se zakládají, neměly by se stříhat, tak aby šly následně upravit do původní délky. Takže jestli je v tom vašem salonu ustříhli, byli asi trošku padlí na hlavu, protože si tím zkazili budoucí kšefty.
Odpovědět
Já měřím taky 173 cm a na svatbě jsem měla ještě podpatky cca 11 cm. Šaty mi byly spíše trošku delší i tak. Že by mi byly zkoušené šaty krátké se mi stalo jen jednou - také byly již zkracované a bylo mi řečeno, že by nebyl problém je opět "prodloužit". Jinak jsem se s tímto opravdu nesetkala (byla jsem jen ve dvou salonech a v tom druhém jsem navíc byla zkoušet jen jedny konkrétní šaty, které měly na prodej) a to jsem všude říkala, že trvám na vysokých podpatcích, takže šaty potřebuji delší.
Odpovědět
@hannahb1 ustřihli, protože tam přišla paní si půjčit plesové šaty a ptala se, jestli by nešly ustřihnout, že jsou jí dlouhé a řekli jí, že žádný problém a na ní to přímo špendlíkovaly - založit to nemohly, protože šaty měly dvě vrstvy a ta vrchní byla průsvitná krajka, tam, by bylo vidět, kdyby to jenom nějak založily
Odpovědět
Profilova fotka
holky já mám 181cm a teda jedny šaty mi byly kratší, ale byly jen upravené pro nevěstu, jinak ostatní (cca 20) mi byly krásně, takže žádný strach :-)
Odpovědět
Nad tím jsem nikdy moc nepřemýšlela, protože mám jen 165cm, ale myslím, že nějakých 175cm není tak moc, aby se nedaly sehnat hezké šaty, určitě v jiném salonu dobře poradí. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@evzeniegrandetova Hmm zajímavé, ale tak to bych pochopila u jedněch šatů, ale proč jich tak měly víc? Nevím no, osobně být z toho salonu, tak šaty nestříhám ani kdyby se zákaznice postavila na hlavu, ale to je na každém jak zachází se svým zbožím žejo :)
Odpovědět
Profilova fotka
Zajděte se podívat do NUANCE na Národní - tam mají největší výběr šatů a nevěřím, že by na Vás nenašli ten nejlepší model ;-)
Odpovědět
@marriage_guide_mgmagazine_cz v kterém městě?
Odpovědět
Měřím 186cm a velikost mám 44. Byla jsem ve třech salonech a ve dvou mi všechny šaty byly krátké, ale nebyl by problém šaty prodloužit. V posledním salonu mi šaty byly akorát, jen všechny s vlečkou, kterou nechci. Zatím také nemám vybráno a ještě čekám a hledám. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucie485 :-) tak bez vlečky to budeš mít hodně těžké hledání. Nevím proč, ale všechny salóny kde jsem byla měli na šatech vlečky, dokonce i na těch co v originále jsou bez vlečky. Původně jsem chtěla bez vlečky (přeci jen jen je víc na obtíž než na parádu), ale musela jsem to vzdát. Požadavků jsem měla moc. Jedna známa před 3 roky hledala taky bez vlečky, jen ten požadavek... a našla pouze 3 šaty. Nebyla zas tak náročná a jedny vybrala. Kombinace bez vlečky a 186cm výška se obávám, že si je budeš muset objednat a nebo nechat ušít... :-( S vlečkou by se mezi novými modely, které nejsou zkracované a nikdo je ještě neměl, by se mělo dát něco najít. Měřím 173cm a občas jsem měla problém s tím, že bych mosela mít hooodně vysoké podpadky a platformu abych si nešlapa po šatech. Ale jak říkam, byly by s vlečkou, protože pouze ty mají v salónech.
Odpovědět
Profilova fotka
No stress.. Mam 176cm, velikost 40, 42 a v salonech jsem nemela jediny problem. Vzhledem k vysce partnera nemuzu mit moc podpatky, ale i tak mi budou vybrane saty asi o jeden dva centimetry zkracovat podle bot, abych si po nich neslapala.. Nevim odkud jsi, ale v Brne jsem obesla 3 nebo 4 salony a pohoda, mohla jsem si vybirat. A k vlecce, taky jsem ji nechtela, protoze jsem mela pocit ze se v tom zabiju, ale po par hodinach v tech salonech mi uz to tak strasne neprislo. Navic to vypada fakt krasne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja jsem nemela se saty problem. merim 170 a vsechny saty co jsem si zkousela i na 10cm podpatcich mi byli dlouhe.. a velikost mam 42. v salonu mi rekli ze zkratit (zalozit) neni problem. nakonec ty co mam navic uz zalozene byli z uprav predtim ale stejne mi byli dlouhe takze se holt zalozi trochu vice pred svatbou. zalezi asi jak ktery salon ale v tech lepsich by melo byt standartem upravit saty primo na nevestu! :)
Odpovědět
@evzeniegrandetova Jj stříhání :-D to by byly šaty zachvíli pro trpaslíky! Zevnitř mají našité "tkaničky" a tím se může ta sukně dá nabrat a zvednout na několika místech anebo jen pár cenťáků zapošijou.. Pokud má salon šikovnou švadlenu, dějou se i divy!! Ještě musím dodat, že šaty které mi byly v prvním salonu zamítnuty jsem si mohla v tom druhém bez problémů vyzkoušet..
Odpovědět
Profilova fotka
170cm je běžná výška, v kvalitním salonu nemůžete mít problém
Odpovědět
Profilova fotka
@evzeniegrandetova Nuance je v Praze u Národního divadla nebo v Českých Budějovicích ;-) www.beremese.cz/catalog/vendor/nuance...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?