Jak by vypadal ten váš nej svatební salon?

Milé nevěsty, chci si otevřít svatební salon a zajímalo by mě co je pro vás při výběru šatů a všeho ostatního v salonu důležité. Chtěla bych, aby nevěsty odcházely s dobrým pocitem i když by si u mě šaty nevybraly. Můžete mi prosím pomoct takový salon spoluvytvářet? Díky :-) ;-)
Odpovědět
1
2
Základ jsou příjemné paní prodavačky, které chápou, že se něco takového vybírá (ideálně) jednou za život:)
Odpovědět
Základ je obsluha. Doporučuju jít do salonu El v Brně a dělat, že jsem nevěsta co hledá šaty lehce na poslední chvíly .... Vyslechnete si řeči o které opravdu nestojíte.... Takže tak rozhodně ne! Navíc dobrá obsluha musí mít oko a umět říct nevěstě, že ač se šatů dožaduje, že tyhle opravdu ne. A aby mela na klientku vyhrazený čas a věnovala se jen jí. Šaty vždy mě vytočilo když na mě navlíkli šaty, které už toho měly evidentně dost za sebou a byly už totálně mimo trendy a nebo byly už po hodně nevěstách. Zas salon El- půjčovené oředražené a šaty zažloutlé nebo šedivé i když byly střihově nádherné. Takže obměněovat častěji sortiment. Vzhled salonu - čistý , světlý prostorný. Př. salon Paloma v Brně nabízí krásné šaty od Agnes ale to prostředí je děs - tma, malé zrcadlo .....
Odpovědět
@brodacka pokud by bylo nutné, že by si nevěsta musela napřed vybírat z katalogu, tak by měl být přehledně uspořádaný, třeba podle velikostí nebo stylů apod. Taky by se jí měla nabídnout pomoc při hledání, aby nemusela dlouho listovat. Pokud budou v salóně šaty ve stojanech, tak by měly být uspořádané podle velikostí a stylů, zase to ulehčí výběr. Hlavní zásada je naslouchat přáním nevěsty a netlačit ji násilím do něčeho jiného, obzvláště ji nenutit k okamžité rezervaci. Prostě nesmí být znát, že chcete vydělat. Silnějším nevěstám nedělat přednášky o zdravém stravování a všeobecně u žádné z nevěst dělat poznámky k vadám její postavy. Podivejte se na diskuze co tu jsou o salonech, tam se hodně dočtete co nevěstám při návštěvě vadilo, nebo se jí líbilo.
Odpovědět
@radkaja Když těch diskuzí je tu hrozně moc, něco jsem přečetla, ale nedá se to všechno přečíst :-| Kdyby někdo na nějakou užitečnou narazil, budu ráda. Zatím díky všem ;-)
Odpovědět
Uvažte, zda se salon uživí. Náklady jsou v začátku hodně velké - nájem salonu, pořízení vybavení a šatů, mzda personálu. Zkuste si vše spočítat, zjistěte si, kolik je v okolí již zavedených salonů a skutečných svateb a uvažte, zda se uživíte. Uvědomte si, že i když se půjčovné někomu zdá vysoké, tak některé šaty se půjčují málo, některé vůbec ne. Každou sezonu musíte modely dokupovat, starat se o ně, čistit a spravovat poškozené části /platit krejčovou/, upravovat na míru. Také si nezapomeňte přečíst diskuze o objednání šatů v Asii či jinde přes internet a vemte do úvahy klesající počet svateb. Pokud si myslíte, že se i přesto všechno uživíte a náklady se vám vrátí, jděte do toho.
Odpovědět
Řešením, jak se odlišit, by mohlo být zastoupení nějaké nové značky. Stále jsou ještě krásné značky šatů, které v ČR zastoupení nemají, nebo je jich k dostání jen málo...
Odpovědět
@izzybickerstaff : presne. Myslim, ze kdyby nejaky salon pujcoval (za rozumnou cenu) napr. svatebni saty David Tuttera, tak se nevesty jen pohrnou...
Odpovědět
Pár věcí, co mě napadá. - Skutečně odborný personál. Ne, že nevěstu s vel. 34 narvou do velikosti 38 a výš. Že dokážou poradit s typem šatům, odborně to zhodnotit, ne jen chválit do nebes, když to není ono. - Skutečně slušný personál. Nevěsta by si neměla vyslechnout otrávené kecy o tom, že je moc taková nebo maková. Ano, zhodnotit postavu, poradit, ale slušným způsobem. - Nevyvíjet nátlak na to, aby si zamluvili šaty ještě dnes. - Povolené focení, doprovod. - Možnost objednat nevěstu, případně mít opravdu dva zkoušecí prostory, aby se nevěsty vzájemně nepletly a jeden doprovod nekritizoval druhou nevěstu apod. - Bezplatné zkoušení. Pokud poplatek, tak třeba od deseti šatů výš, od druhé započaté hodiny apod. - Přehledné vybírání šatů - aby nebyly nahňácané na sobě, roztříděné podle stylů a velikostí. - Čisté a upravené prostředí. Není nic horšího, než kabinka s prachem v rozích a odporným špinavým závěsem. - Dostatečný prostor - aby nevěsta mohla udělat alespoň pár kroků, k tomu spousta zrcadel. - Nabídnout občerstvení - alespoň třeba vodu, případně kávu. Jak nevěstě, tak doprovodu. - Rozhodně bych uvítala kosmetický stolek někde bokem, kde by se nevěsta mohla buď odlíčit nebo se upravit po zkoušení. - Šaty by měly být čisté, nažehlené, nesmradlavé,... Vím, zní to jako základ, ale zřejmě bohužel není. - Rozhodně široký výběr velikostí. Od malých po velké, od krátkých po dlouhé. Není nic horšího, než když obsluha nemá, co nabídnout. - Nabízet i jiný styl než korzet s širokou sukní nebo šlehačkou, nabízet víc barev než jen bílou. Určitě by bylo plus mít i sortiment krátkých šatů. - Mít jasně označené, které šaty jsou značkové, které třeba ne. - Možnost šaty půjčit, koupit a v ideálním případě i ušít. Ale ušít na míru, ne objednat z číny. - Individuální přístup. Asistentka by měla o každou nevěstu pečovat tak, aby se za její vzhled ve svatební den nemusela stydět. - Pokud plánujete mít i doplňkový sortiment (šperky, obuv,...), tak i to pořádně vybírejte. Je škoda, aby vedle značkových šatů visel saturnový řetízek jako od vietnamců.
Odpovědět
Ochotný a zkušený personál je jedním z pilířů. Pak taky výběr šatů. A čistota. Jako vysoká a ne úplně vychrtlá nevěsta jsem měla problém sehnat šaty - nejhorší byly právě ksichty obsluhy a řeči typu:" tak na vás nic nemáme" - to mě spolehlivě otrávilo. A taky jsem uvítala možnost zapůjčit třeba výzdobu na auto.
Odpovědět
@pebbles Koukala jsem na jeho šaty, jsou překrásné. Díky za typ ;-) Nevíte jak se pohybují jejich ceny?
Odpovědět
Krome vyse zmineneho jsem cekala sekt pro me a me druzicky jako to je v kazdym filmu. Nedockaly k sme se ani vody (krome Adiny)... Proste tomu dodat svatecni atmosferu, ne jak nakup v haemku...
Odpovědět
Profilova fotka
@ambera ve filmech jsou hovadiny. Pak si budes stezovat, ze je salon predrazeny, nebo ze misto sektu maji davat prave sampanske. Salon pujcuje saty, pokud chces mit ke zkouseni satu sampanske, jidlo a striptera, zabezpec si tyto sluzby sama. Ve vinotece si stezujes, ze k sektu nemaji zkusebnu svatebnich satu? Pritom ve filmu by to nebyl problem.
Odpovědět
Článek se načítá
@ambera sekt? :-D
Odpovědět
@ambera to si doufám děláš srandu?! Jestli ne, tak to už není divu, proč jou lidi tak zdegenerovaní :-D ,,jak ve filmu" tak takový argument už mě dlouho nepobavil :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Jukněte na pořad (třeba na youtube) Say Yes to the Dress | TLC - to je pro mě špica :-D Prodavačky/asistenky v černém, křesílka, obrovský výběr šatů, profesionální služby.... Joooo to by se mi líbilo 8-)
Odpovědět
Nepoužívat zeštíhlovací zrcadla... Působí to trochu neseriózně (aspoň na mě), že se salon snaží hlavně mít kšeft.
Odpovědět
Profilova fotka
vyplácí se upřimnost pokud budete tvrdit nevěstě, že ji šaty sluší a ono to tak opravdu není je z toho problém. Poví ji to jiní a ona se k vám už nevrátí. Svoboda v rozhodování do ničeho netlačit nevěstě pokud se líbí šaty a vypadá v nich úžasně je jedno že ji zrovna slibujete nějakou slevu . Vždy poznám ve tváři nevěsty kdy to jsou konečně ty pravé . Mám salon již 10 let a nevěsty si obsluhuji především já tak poznáte co nevěsty chtějí a tak stále svůj salon vylepšujete. Přeji hodně štěstí v podnikání
Odpovědět
@ixka takhle to bude v slonech u nás vypadat až si nevěsty začnou šaty místo půjčování kupovat :-D Logicky luxusní zboží k prodeji=luxusní prostory i obsluha :-) Pak třeba dojde i na to šampaňské, ale upřimně, kolik nevěst u nás by bylo ochotných si šaty třeba za 30.000,- opravdu koupit :-D
Odpovědět
@ameli1 Ale uznejte, že je to nádhera :-)
Odpovědět
@brodacka Myslim, ze cena jeho satu se pohybuje od 1500 - 2000 USD.
Odpovědět
Ale pozor, Šaty Go Home už v určitých hodinách sekt nabízí, takže jsou krok před konkurencí :-D Pokud @ambera ještě nemáš šaty vybrány, doporučuju tento salon, aby ses cítila jako VIP :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@michelle_01 No nevím, mně teda sekt nenabídli :-) Ale vodu ano, za to mají pochvalu. I když jako VIP jsem se tam teda rozhodně necítila :-)
Odpovědět
Souhlasim se vsemi body, ktere uvedla @kacenkakaca. Jeste bych zduraznila to, chovat se k zakaznikovi slusne a hlavne respektovat jeho prani. Je az neuveritelne, ze kdyz jsem v nekolika salonech ukazala fotky krajkovych satu strihu morska panna, tak ze mi donesly princeznovske korzetove saty. Z toho je pak akorat tak ztrata casu pro vsechny a zbytecne zkousim saty ktere si stejne nevyberu. Pripadne kdyz reknu, ze chci saty s rukavky, tak mi donesly saty bez rukavu a k tomu bolerko... taky ztrata casu. Nebo v neposledni rade saty o 2 cisla mensi a tvrdili mi, ze mi padnou....... :D Proste je strasne dulezite mit v jakekoli prodejne zamestnane prodavacky se zdravym rozumem a profesionalnim pristupem.
Odpovědět
Myslím, že rad už si dostala dost, vůbec ti to nezávidím, všem vyhovět. A nejhorší tě teprv čeká, a to zjištění, že přestože máš krásný salon, úsměv od ucha k uchu, slibuješ modré z nebe, tak nevěsta si u tebe zadarmo vyzkouší třeba 10 šatů, vypije lahev sektu, vyfotí se a na závěr ti poděkuje s tím, že si stejně objedná šaty z Číny. Jsem zvědavá, jak dlouho ti ten úsměv a to šampaňské vydrží. Možná by ti o tom, jak objednat z Číny, mohly poreferovat některé z kolegyň, které ti tady tak upřímně radí. To je opravdu zvrácené, na jedné straně hanit a na druhé být největší odbornice. Přečti si diskuzi o Asapbay a přejde tě chuť na otevření svatebního salonu stejně jako mne.;-)
Odpovědět
@magdicka87 Můžeš mi na tu diskuzi poslat odkaz? Díky
Odpovědět
Asapbay a čínští prodejci šatů. Zkušenosti a názory ? Je tam toho hodně, ale zkus posledních 20 stran. Přejde tě chuť na podnikání. Alespoň já to tak vnímám, netušila jsem, že se to může dotknout svatebních šatů, že si je budou nevěsty nechávat šít v Číně, to je příšerný.
Odpovědět
@michelle_01 Šaty už mám. A v tomto salonu jsem byla a prodavačky milé, ale šaty pekelné. Samé kopie originálů, záclony ...
Odpovědět
@ixka ...a dávaj tam šampíčko... ;-)
Odpovědět
@hnup Milý/á Hňupe, cesta k úspěchu v podnikání je taky v přinášení nadstandartních služeb oproti konkurenci ... ;-)
Odpovědět
V obchodech se šaty by neměli, podle mého názoru, podávat jakékoliv občerstvení, zvláště ne kávu a šampaňské, protože nebezpečí ušpinění oděvů je velké. Stačí mi mastné skvrny od špinavých rukou a od líčení. Bohužel i zpocené a ušpiněné šaty /i ve svatebním salonu!/.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?