500kč za zkoušku ve svatebnim salonu? Nikdy!

Ahoj (budoucí) nevěsty, tak již pár týdnů patřím mezi ty budoucí nevěsty, ale to co jsem zažila o to se musím podělit. Původně jsem se vůbec zapojovat nechtěla a jen číst nicméně nemůžu jinak. Včera jdu do Adiny a nestačím se divit když najednou slečna mi řekne, že se vybíra poplatek za zkoušku šatů? Ptám se tedy kolik a odpověď mne dostala naprosto do kolen! 300 Kč za první hodinu a 100 Kč za každou půl další půl hodinu. Přijde mi, že jsou padlý na hlavu!!! Všude jsem byl přes hodinu a půl minimálně. Šaty si stoprocentně v salónu půjčim, ale 500 za zkoušku teda rozhodně nedám. Jinak moje kolegyně v Adine byla a mluvila o tom, že většina šatů již půjčená byla a vidět to na nich je. V Praze je tuna svatebních domů a tím to se rozhodně u mne Adina odepsala. Jsem zvědavá na názor Vás ostatních. Přijde mi to jako nátlak, že když sem v tom za 500 tak si to vemu. Nepodporujte zloděje!
Odpovědět
1
2
18
Ahoj, já jsem si tam šaty normálně půjčovala a za zkoušku jsem neplatila nic (a to jsem byla jak v Letňanech, tak na Pankráci)... Šaty jsem měla úplně bezvadné, vypadaly jako nové. Je pravda, že jsem tam (mezi levnějšími kusy) viděla i takové, co vypadaly, že už něco zažily, ale já jsem byla spokojená. I se servisem (zdarma mi upravili vlastní šaty na převlečení a dali mi na ně dokonce fusak, při zkoušce před svatbou, která byla zdarma, se mi věnovala slečna asi půl hodiny).
Odpovědět
Profilova fotka
Uz jsem cetla u nejaky nevesty,ze platila dokonce 50,- za vyzkousenej kus. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Tyjo holky...a já se tam chystala...tak to je sílá..
Odpovědět
Profilova fotka
To tak to není moc dobre....platit za zkoušku ....
Odpovědět
Ahojte, na Pankráci jsem byla asi před dvěma týdny a v Letňanech cca před měsícem. Nikde jsem nic neplatila :)
Odpovědět
je to teď od 1.9.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj budoucí nevěsty, "zkouškovné" v našich končinách není zas takovou novinkou. Pár salonů se pro tuto možnost rozhodlo v čase, kdy u nás vrcholil příliv levných čínských kopií. Jednalo se o to, že si nevěsta šla vyzkoušet všechny šaty do salonu, poděkovala a objednala si ty samé přes ebay a další podobné servery za zlomek ceny. Někdy narazili na velice kvalitní kopie, někdy méně kvalitní, někdy se jim na svatbě rozpadli, ale nevadí, hlavně že je měli o 90% levněji, co? :-D Salony se tímto brání ale ty solidnější pak "zkouškovné" odečtou z kupní ceny šatů. Kdyby vám alespoň v té ceně dali nějaký "fejvr" (favor) - dárek, co? Třeba nové vydání magazínu pro inspiraci? Pokud jste praktikami salonu ADINA znechuceni, tak mi napište do mailu a rádi vám nové vydání zašleme zdarma 8-) jako favor ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hm, to je teda dost. Já mám šaty rezervované právě v Adině a za zkoušku jsem ještě neplatila, a to jsem tam byla zkoušet dokonce dvakrát. Podruhé už teda s tím, že si tam jdu šaty rezervovat, ale i tak jsem vyzkoušela nejen své favoritky, ale i několikery další, a nakonec jsem si půjčila jiné. Na druhou stranu teď zpětně můžu říct, že těch 500 za zkoušku v Adině by mi stálo za to, byla to pro mě snad nejlepší zkouška ze všech. Šatů mraky, nádherné, v mnoha velikostech, různé styly a v perfektním stavu. Takže jestli bych někde měla za zkoušku zaplatit, tak zrovna v Adině (v Letňanech) bych to dala. A 500 by to v mém případě ani nebylo, vešla jsem se přesně do hodiny, a to jsem šatů vyzkoušela opravdu hodně. Navíc předpokládám, že cenu za zkoušku odečtou z půjčovného. Teď jen doufám, že budu stejně spokojená i po svatbě, po neděli jdu na finální zkoušku, tak snad bude vše OK :-)
Odpovědět
Profilova fotka
to slyším poprvé, že se platí za zkoušku šatů..to je teda mazec..já sem neplatila nic a byla sem u nás v saloně tak dvě hodiny..to sou dobré ludry teda...
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem moc rada, ze jsem zkousela v dobe, kdy tahle moda salonu byla na pocatku....obesla jsem myslim 5 salonu, vyzkoušela hodně satu a nikdy me nenapadlo si saty objednat z Ciny :)
Odpovědět
Profilova fotka
Dámy, zkuste si představit, že byste měly salon s úžasnejma šatama.... a na zkoušku by vám (zvlášť v horkým létě jako bylo letos) přišla dívka, vyzkoušela dvacatery šaty, všechny opotila a umazala od make-upu a vy byste je musely na vlastní náklady nechat vyčistit, protože další zájemkyni přece nemůžete nabídnout ušmudlané šaty, neb by vás tady na beremku pomluvila, jakej jste nemožnej a špinavej a neprofesionální salon... takže já si myslím, že "zkouškovné" je naprosto v pořádku. 8-)
Odpovědět
Tak si na oplátku zkuste představit, že jdete do obchodu se šatama, jedno jak drahýma, všude kolem vás budou poletovat, nabízet jeden model za druhým a nikoho by nenapadlo za to zkoušení chtít peníze :D
Odpovědět
Článek se načítá
@marriage_guide_mgmagazine_cz zdarma jooo??? :)
Odpovědět
Mně to tedy přijde úplně mimo. Když chtějí zabránit tomu, aby se šaty kopírovaly, tak mají třeba zakázat focení, to už jsem zažila v jednom salónu před 10 lety. Ale platit za zkoušku? To je jako bych si chtěla koupit auto a prodejce by mě nutil zaplatit za zkušební jízdu - přece jenom jim projezdím benzín, ušpinim koberečky, v létě opotim sedačky.... Podle mě blbost.
Odpovědět
Profilova fotka
Poplatek za zkoušku se šíří jak po salonech jak mor. Některé chtějí méně, některé více, drtivá většina ten poplatek pak odečte z ceny půjčovného. Nicméně obhajování se Čínou/ebay je ať se na mě nikdo nezlobí, na hlavu padlé. Logičtější argument je častější čištění a rychlejší opotřebování + snaha o odrazení slečinek, co zasnoubené nejsou a do salonu jdou pro zábavu.
Odpovědět
podle mě je zase mimo srovnávat šaty a auta. už jen cenově je každé úplně jinde. aneb když si nevěsta půjčí šaty a poničí je, tak je to stejné, jako když si půjde půjčit auto a nabourá ho? když pominu fakt - jak se někdo může k zapůjčené věci chovat tak, že ji poničí nebo i zničí. kolik by asi bylo řečí, kdyby větší část půjčoven zakázala focení. úplně stejně, jako teď. nicméně 500,- za zkoušení bych nedala. to už je opravdu síla!
Odpovědět
Také jsem se s tím setkala v jednom svatebním salonu v ČB.... víc než ta cena za zkoušení mě ale nakonec odradil přístup paní prodavačky, která byla arogantní,neochotná a nepříjemná. Je to již dva měsíce a zatím jsem se nikde neozvala, teď když už mám šatičky od jinde jisté,tak se na to můžu zaměřit - salon Nuance v ČB (hotel Dvořák, náměstí P.O.II). Paní byla protivná už v telefonu,myslela jsem si, blbý den. Pak chtěla ty peníze. Po zaplacení 300 Kč za troje šaty byla nervozni, že mi to trvá. Hrůza. Opravdu hrůza.
Odpovědět
Profilova fotka
@andy_s_ v Praze totéž a ještě se tvářily, že jsem já ani doprovod nebyli nejspíš dost nóbl. A ještě jsem dostala sprdunk, že chci jen nízký podpatky a že pokud nebudu mít aspoň 10cm štekle, tak mi ty jedny nedaj ani vyzkoušet ;-)
Odpovědět
@esufi Přesně :-) Byla to moje první zkouška a šla se mnou mamka, měly jsme po náladě :( Pak jsme byly v dalších dvou salonech a přístup úplně jiný! Připadala jsem si jako princezna, obletovávaná a radily mi co a jak. Nakonec mám šaty z Týna nad Vltavou, kde vyhrál právě ten příjemný lidský přístup, bezva ceny a krásné české i zahraniční šaty. Na paní z Nuance ale asi jen tak nezapomenu. Ona byla snad ještě nepříjemnější než ty ,,nány" z butiku v Pretty Woman.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky minulý rok jsem se vdávala v šatech od Adiny, byl to tedy jediný salon, kde jsem si rovnou vybrala, protože stejně mi přijde, že nabídka se opakuje z 80% všude :) Poplatek je od 1.9. 2015, takže jsem se s ním samozřejmě nesetkala....ale vedle mě si zkoušeli šaty tři 18tileté dívky, vychechtané jak blázen. Paní tam s nima lítala jak cvok. Oblékala jednu, druhou, třetí....bez jakýchkoli keců...přičemž všem bylo jasné, že se slečny nevdávají (jedna dokonce poznamenala, že JEDNOU takové bude chtít...podle mě to je obrana právě proti čínskému trhu, nebo proti tomu, aby si holky zkoušely šaty, cvakly je na foťák a pak zaplatily sumu švadleně. Nic proti tomu, ale nebrala bych to zas tak tragicky. Klidně bych si za jejich přístup ty 300 za hodinu zaplatila. Jsou to profíci, vše upravili podle představ, šaty krásné, čisté a i když sem je vracela hoodně zrasený, špinavy, natrženou spodnici....nikdo neřekl při vrácení ani popel....za mě palec nahoru :)
Odpovědět
já měla šaty z půjčovny salon Sofia v Kladně, zatím ještě nezpoplatněné za zkoušku šatů, ale říkali že to bude brzy všude..nevěsty jen třeba přijdou a šaty nafotí a nechají si někde ušít a další a další... takže proto to chtějí udělat..
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyby nebylo všechno kolem svateb tak hrozně předražené, možná by se nevěsty nepídily po čínských šmejdech. Myslím, že peníze za zkoušení spoustu nevěst akorát odradí, možná by salony mohly zkusit pozitivní motivaci - dobré služby, dobrý výběr, slušná cena. V takovém salonu bych si šaty půjčila ráda. Ale po zkušenosti letos na jaře, kdy jsem pomáhala s výběrem kamarádce, docela zklamání - několik salonů v různých městech, ale výběr na jedno brdo a mít velikost 42 bylo považováno skoro za zločin. Představa, že bychom tam za ty děsné zkoušky ještě platily, není příjemná.
Odpovědět
@esufi Na ty 10 cm podpadky bych jí řekla, že se budu vdávat, nikoliv dělat kurvu :-D
Odpovědět
@lamice když odbehnu od tématu, tak třeba nechápu, proč hned musi vysoké podpatky evokovat zrovna tohle. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@lamice ja budu mit 10-11cm vysoky podpatky a fakt nebudu vypadat jako kurva :)
Odpovědět
@zoe_se_vdava to máš pravdu, když jsem byla v Agnes, tak se tam jiná nevěsta ptala na poplatky a zákaz fotografování a majitelka říkala, že oni to nemají, protože to nepotřebujou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@taptap82 zakaz foceni nic neresi v dnesni dobe internetu,kdy kazdy saty najdes online..
Odpovědět
Profilova fotka
@alexah89 Zdarma jako favor :-D napište mi do mailu, mam ho v profilu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lamice hlavně ze sebe nehodlám dělat žirafu, když mám partnera nižšího vzrůstu :-D on ten jejich přístup (na to, že mají šaty v půjčovném od nějakých 13 tis., v mém případě většina 15-16 tis.Kč) je dost prapodivný
Odpovědět
no... já teda tuhle zkušenost nemám, nikdo nic po mě nechtěl a přesto, že moje šaty byly neustále půjčené, nebylo na nich vidět absolutně nic ... se servisem a jednáním holek tam jsem byla naprosto spokojená a nadšená. Slýchala jsem špatné recenze na Adinu, ale vzhledem k tomu, že jsem to zkusila, jsem musela změnit názor... Zkusila bych se obrátit na Marušku, co tam dělá asistentku, je hrozně ochotná a milá .... nic nebylo problém a to jsem tam byla x krát i by mi to snad správně účtovat měli a nic....
Odpovědět
1
2
18
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?