Zajímá mě Váš názor, potřebuji poradit

S přítelem jsme se rozhodli k riskantní věci. Připravit svatbu za 3 měsíce :-D a už teď váhám nad věcmi jako, obědnat si vývazky nebo si je ušít sama. Nevím jaká bývá cena ve svatebních salónech v menších městech :) Koupit si svatební šaty na bazaru nebo si je pujcit za 4 500? Přemýšlím jak vyzdobit svatební tabuli, aby byla jednoduchá, ale hezká. Barvu chci ladit do vínové až růžové. Budu ráda za jakékoli fotky, názory, rady a inspirace ;-)
Odpovědět
Ahoj, to záleží na tobě jak to chceš a jakej máš třeba rozpočet. Jestli si chceš šaty nechat a nebo je vrátit :) ... jinak s těmi vývazky... bylo mi líto dávat třeba 2000,- jen za ''mašličky'', který mají jen vlastně poznat svatebčany. Takže žádný nebudou, víme koho na svatbu zveme, takže omašlený bejt nemusej :) máme 100 hostů. Určitě by tě ale vlastní výroba vyšla levněji. Fotku tabulí jsem našla na googlu v obrázkách, či ještě zkus pinterest, je tam toho mraky :)
Odpovědět
Přesně jak píše @denina00 záleží na vaší představě, zamýšleném rozsahu a rozpočtu :-) Od toho se vše odvíjí. Co se týče šatů - asi záleží, jakou máš představu - šaty v salonech (těch značkových a dobrých), tedy šaty za 50, 60 tis. nikdy nebudou srovnatelné s těmi ušitými (kdekoliv) za 10 - 15 tis. Tohle je strašně individuální - někdo rád jednoduché, někdo zdobené. S vývyzky to je podobné - pokud máš hodně času a ruční tvoření tě baví, klidně si je vyrob sama. Já na to třeba čas neměla a tak raději zaplatím profíka :-) Vše záleží jen a jen na Tobě...
Odpovědět
Ano, vše záleží na tom, kolik chcete do svatby investovat...skoro si myslím, že šaty je lepší koupit než půjčovat, samozřejmě pak pošlete dál, prodáte a vrátí se Vám nějaké peníze...dá se pořídit svatba do 20 000.- ale taky třeba za 100 000.-, jak se říká, každý podle svých možností... loni jsme připravili svatbu pro syna, jednoduchou výzdobu jsme dělali doma, včetně oblečení jsme se vešli do 20 000.- a bylo tam skoro 50 hostů...pokud jde o časové zvládnutí - důležité je zamluvit kostel nebo matriku a místo na oslavu. Ostatní se dá stihnout.
Odpovědět
Já si vývazky koupila a jsem za to ráda. Ušetřila jsem si spoustu časů rozčilování s výrobou - jeden mě stál 7 Kč.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak vše zaleží vždy na vás! :) Na tom kolik bude hostů, jaký je rozpočet a kolik času chcete zainvestovat vy sama :). Já si celou svatbu až na oběd, dělala sama... NA oběd nám vše zajistila restaurace a na výzdobu na obřad zámek, jelikož bydlíme daleko na to, abych to tam den předem jela nachystat ;). Šaty určo seženeš, pokud ti nevadí použité, jak bohatě zdobené, tak jednoduché a dají se sehnat za 4500,- úplně v pohodě, a pak je můžeš prodat ;), takže vlastně hodně ušetříte ;). Pokud ráda tvoříš, určitě si vývazky vyrob sama, já je pro 35 hostů + něco navíc měla hotové za 1 večer u seriálu :D. Jinak jsem koukala, že se dají sehnat nabídky, že Vám vyrobí kus za 4,-. Výzdobu stolu lze udělat velmi jednoduše. Moje mamča s tatkou pracují ve firmě, kde se vyrábějí arabské šátky a ty co měli nějakou vadu tak mi přinesli a já je použila jako ubrusy. Všichni na to koukali, jako kde jsem vzala tolik luxusních ubrusů :D a nikdo nevěřil, že to jsou šátky. Přesto kup jen organzu v barvě svatby. Na fotce jsou udělané svícínky ze skleniček z těch svíček co jsou všude u vietnamců, naplněné vodou a vodními perlami(vypadalo to kouzelně, nikdo nevěděl co to v tom je) :D a na vrchu plovoucí svíčky perletové (v bille 6ks za 49,-, u nás mají bílé, červené a fialové vše v perleti). Z razniček jsem si udělala konfety a ty rozházela po stolech. A vzhledem k tomu, že to bylo na večerní raut, tak kytičky nejsou živé, ale jsou to pompoms, ty jsem si taky vyrobila. Na oběd bych udělala živé, klidně jen z bílých chryzantémek a rudých růží (v příůpadě barevnosti vaší svatby), zapíchala bych to do té zelené hmoty a dozdobila nějakým zeleným listem, krásné jsou hosty a barvínek. Mě ty stoly co vidíte na obrázku vyšli na necelých 100,- všechny dohromady(asi 8 stolů). Jmenovky na stůl na oběd jsem si také dělala sama i všechny "provozní" texty na raut. Vše ve stejném motivu, jako jsou jmenovky, pomocí 1 razničky :). A svatební kytičku? Tu jsem si také vázala sama :), nikdo nevěřil. :) Dělala jsem i družičkám a maminkám i korsáž pro ženicha :). Výzdobu na auta, jsem také dělala já, bohužel čekáme na foto od fotografky, takže neukážu. V kovomatu jsem si koupila 12 přísavek. Nařezala jsem si větvičky z břízy, pomocí drátku vytvarovala 2 srdce, omotala stuhou v barvě svatby (bílo, modrá). Přidělala přísavky, drátkem, a přidělala doprostřed kapoty auta. Z organzy jsem od zrcátek do středu mezi světla vedla ještě pás do "V". Dárečky pro rodiče a svědky jsem také dělala sama :). Jen jsem si onjednala komponenty na fler.cz a doma dodělala :). Bylo to krásné a jednoduché a hlavně? Z celé svatby mi zbylo co nejméně věcí zabírající místo :) :D. A vše bylo podle mých představ, jsem moc ráda, že jsem si vše dělala sama... :) takže to je můj názor a pohled a je jen na Vás, zda zainvestujete čas a uděláte si vše sama nebo si raději připlatíte ;).
Odpovědět
vývazky jsem si taky vyrobila sama, 30 kusů asi za 2 hodiny, jen jsem koupila mašličky a špendlíky s hlavičkou, bála jsem se toho, ale není to tak těžké
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?