Výpověď z práce

Svatbu máme 18. září a teď jsme oba nečekaně přišli o práci... Snoubenec sehnal jiné zaměstnání, ale s nejistým výdělkem (jako realitní makléř). Já zatím nic... Úspory, které máme pravděpodobně padnou na nájem a ostatní základní potřeby. Co teď? Zrušit svatbu, nebo absolutně osekat výdaje? Nebo čekat, jestli se nestane zázrak (snoubenec třeba prodá dům s velkou provizí, nebo podobně)? Jsem z toho zoufalá...
Odpovědět
Profilova fotka
@klara189 No já, pokud bych na svatbu neměla, ji nedělám. Také záleží, zda dostanete něco od rodičů. My jsme třeba dostali od snoubence peníze již dávno a naši nám je chtěli dát taky už teď. ale řekli jsme, ať nám je dají v den svatby, že z nich hned zaplatíme hostinu. Takže záleží na tom, jestli dostanete od příbuzných a rodičů nějaké peníze, ze kterých se svatba zaplatí. My jsme se rozhodli vzít, až když jsme věděli, že na tu svatbu máme a měli jsme našetřeno.
Odpovědět
@klara189 A zaplacené zálohy a tak vůbec pozařizované už máte? A máte "velkou" svatbu?
Odpovědět
@tanulinkaaa Našetřeno máme také, nechtěli jsme žádnou velkou svatbu, takže ani náklady nejsou velké (nejdražší je asi hostina, která vyjde cca na 5.000 Kč, chceme to pojmout jen jako oběd). Jenže teď nevím... Rušit to dva měsíce před svatbou kvůli deseti tisícům mi přijde nesmyslné... Ale na druhou stranu se nechci nervovat kvůli tomu, abych přemýšlela, jestli zaplatit nájem, nebo oběd...
Odpovědět
@klara189 To je hodně nepříjemná situace. Záleží na tom, kolik toho už máte zařízeno a zaplaceno a kolik zaplatit ještě zbývá. Zkus to spočítat a třeba zjistíš, že by se to dalo zvládnout (třeba s nějakou brigádou než si najdeš stálé zaměstnání).
Odpovědět
Profilova fotka
@klara189 Tak pokud jste o tak "malé" sumy, tak bych nic nerušila. Od rodičů nedostanete nic?
Odpovědět
@alouette Ne, jen malou. Pak oběd s rodiči. Zálohy jsme nikde neplatili... Mám šaty, snoubenec zamluvený oblek, navrhnuté oznámení, jinak nic...
Odpovědět
@klara189 Tak jsem dopsala příspěvek pozdě :) Deset tisíc určitě do září vyděláte i na nějaké brigádě. A kdyby ne, tak by se třeba dalo domluvit s rodiči, že byste jim to pak po svatbě vrátili - z darů nebo z vydělaných peněz....
Odpovědět
@klara189 Presne tak, holt necekat mozna na super job a brat prozatím co je. pokud mate jen obed s rodici a saty uz mas... tak snad ty naklady nebudou az tak hrozne. Zas na druhou stranu vim co to je, pocitat kazdou korunu... :-( Co si o tom myslí snoubenec?
Odpovědět
Záleží co vám ještě zbývá poplatit. Pokud jste dostali výpověď, určitě budete mít odstupné. S tím se dá taky počítat :-).
Odpovědět
@alouette Snoubenec říká, že to všechno zvládneme, že to nějak dopadne... Hlavně počítá s tím, že se mu rozjedou reality... @luj89 Bohužel jsme pracovali na dohodu o provedení práce, nebyli jsme zaměstnaní na klasickou smlouvu, chodily nám zakázky, ty jsme plnili, jenže zadavatel teď s prací, kterou jsme dělali my končí... Takže s odstupným počítat nejde.
Odpovědět
@klara189 ježiš to je strašná situace :-( hlavně hlavu vzhůru, nesmíš myslet na nejhorší....No, já svůj názor napíšu...Je to nepříjemná situace a je fakt, že mít z čeho zaplatit nájem a jídlo je mnohem důležitější, než svatba...Máte malou svatbu, ale i tak budeš myšlenkama někde jinde.../ já bych teda byla / nemluvím za tebe, třeba se dokážeš soustředit na něco jiného ;-) nevím no, asi bych se svatbou počkala, třeba se vzít o pár měsíců později až když budete mít práci a budeš vědět, že prostě na to máte....Ale samozřejmě záleží na vás....Já bych to asi opravdu odložila a myslela teď na to, jak najít práci a mít na splátky všeho...Držím palce, bude to dobrý , uvidíš.... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@klara189 my meli mit svatbu v kvetnu. Ale oba jsme byli na jare totalne vystresovani z jinych okolnosti, navic jsme planovali nejake to cestovani po svatbe, tak jsme se na svatbu vyprdli, vyjeli v dubnu na Filipiny, krasne se odreagovali, po navratu jsme byli financne sice vysati, ale porad na zbyvali nejake uspory ovsem na kvetnovou svatbu dle nasich prani by to nestačilo. Svatba byla teda posunuta na cervenec. A to jsme uz financne opravdu v klidu (ale s partnerem mame oba nadprumerne platy takze se z toho setri snadno). Na vasem miste bych to totalne bud zredukovala nebo posunula. Nechtela bych se stresovat ze na to ASI mit nebudu, nebo MOZNA mit budu :-(
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
myslím že rodiče vám určitě pomohou. Na vašem místě bych rychle někamm nastoupila třeba i jako pokladní nebo prodavačka at máte alespoň nějaký příjem. Ono se to vyřeší :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tanulinkaaa ,: tak sice pravdu máte ,ale ono si nasetrit na svatbu nebo dostat od rodičů a tchyně je rozdíl....my kdyby jsme cekali dal tak by jsme se vzali asi v 50letech máme dcerku a sestrit se opravdu moc nedá něco jiného z dělají dva a bohužel i tak to může dopadnout,že přijdou o práci .....Klara189 : věřím ,že se to vyřeší;-)nic neruste ono se něco vrátí....:-)
Odpovědět
Holky, moc díky za rady i za podporu... Domluvili jsme se, že to prostě necháme plynout a ono to nějak dopadne... V nejhorším případě zrušíme oběd (stejně být ani neměl)...
Odpovědět
@klara189 pak dej vědět :) Budu držet palce!
Odpovědět
Děvčata, řešení přišlo samo! Nebo samo... Snoubenec (a vy, kdo jste říkaly, abych svatbu neodkládala) měl pravdu. Zakázky se mu hrnou jedna za druhou, takže na svatbu bude! Jsem šťastná, že to takhle dopadlo a nemusím se nervovat, jestli si můžu dovolit závoj, nebo ne. :-)
Odpovědět
@klara189 tak to je super, přeji Vám to šťastné rozuzlení. :-) :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?