Výdaje za jednotlivé svatební položky, jsou správné?

Dobrý den, dámy, mohu vás požádat, koukněte na můj odhad a dejte prosím vědět, zda jsou moje finanční odhady správné, případně jaké výdaje mi tam chybí??? šaty 10000,- boty nevěsta + ženich 5000,- oblek 10000,- fotograf 8500,- oznámení 2000,- matrika 1000,- ??? prádlo 2500,- prsteny 20000,- make-up + účes 3000,- ???( maloměsto) kytice 2000,- dort 5000,- raut 30000,- (70 lidí) :-|
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ty jo, já bych teda do svatby tolik nedala.... Ale jak myslíš.... Jako říká se, že je to "největší Den v životě", ale já to nemám za sebou asi 2 měsíce a už mě to vůbec nezajímá, za to peníze by se mi fakt hodily.. :-D Promiň, zpět k otázce - na raut, pokud chceš platit i pití, tak je to málo pro 70 lidí!! To platili možná my - 25 lidí. Kytka - já maloměsto, růže, klidně mrkni na foto jen 1500. Matrika - nás vyšla tuším na 2tis + svatba na zámku stála 6500 za "pronájem" místa Boty - opravdu je využiješ i potom? Vždyť ty boty nejsou ani vidět pod šaty.... Ať si koupí jen ženich... Šaty - zkus mrknout po maloměstské půjčovně, já měla za 3700 nejdražší z celé půjčovny... Pokud chceš "šaty z města" tak počítej 10-15tis Dort - my měli levnej, oproti ostatním, ale pokud vás je 70 tak to budeš mít o hoooodně dražší, tomu věř :-| Oblek - od Bosse stál 10tis., ale pokud nepůjde zrovna tam tak sežene moc pěknej i za 5tis Foto - na maloměstě bys měla sehnat levnějšího Make - up - to samé co foto... Prádlo - pokud chceš fakt značku, tak 2500 je málo, pokud ti stačí Intimissimi atd., tak to máš tak za 1000
Odpovědět
Profilova fotka
Oblek, boty a prádlo se mi zdá nadsazený - dá se ušetřit dost. Na prstenech se dá též, ale záleží, jaké chcete. Jinak chybí koláčky/ výslužky, dekorace a drobnosti, popř kamera. Raut nevím jak budete mít, zda sami nebo v restauraci, ale my měli 65 hostů a bylo to 40 tis. bez tvrdýho alkoholu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já zatím nemůžu soudit, svatba mě taky teprve čeká, ale náš rozpočet bude (musí) asi poloviční jako ten tvůj.. Chybí ti tam ještě určitě hudba.
Odpovědět
Profilova fotka
@runagebo Ahoj, těžko říct, každý má trochu jinou představu, takže i ceny se mohou značně lišit. My měli svatbu v červenci 2011, takže je jasné, že něco se zdražilo od té doby, ale celkově mi přijde, že máš jednotlivé položky spíš nadhodnocené - což je dobře, lepší je vždy počítat s vyšší částkou. Např. šaty se určitě dají sehnat mnohem levnější - já je sice měla o něco dražší, než je tvoje odhadová suma, ale měla jsem nové, koupené. V případě, že je prodám (zatím je ještě mám), tak se aspoň nějaká část té ceny vrátí Jinak boty měl manžel téměř nové (byl v nich asi na 2 plesech), tak ty nekupoval, já měla nové boty za cca 200 Kč (přesně si to nepamatuju, ale ta cena byla fakt směšná) Oblek si nechával manžel šít a i s vestičkou ho měl asi kolem 8 000, myslím. Fotograf - 3000 Kč (měli jsme focení před obřadní síní - příjezd, obřad a poté focení v parku) Oznámení - dělali jsme si sami, takže jen nějaký náklad na tisk, pár lepších papírů a pak pár známek pro ty, kterým se to posílalo poštou matrika - myslím, že taky 1000 Kč + 500 Kč varhaník + 1200 Kč za zpěvačku s klavírem (to jsme si zajišťovali sami, ne matrika) prádlo - asi 110 Kč za soupravu kalhotek a podprsenky :-), pak něco za samodržící silonky, ale to už fakt nevím Prstýnky: něco přes 12 000 Kč Make-up - líčila jsem sama, takže nic, kadeřnice už si nepamatuju, kolik stála, ale řekla bych, že tak 1000 Kč včetně zkoušky kytice - nevím přesně, ale asi kolem 2500 Kč (možná 2200 ?) - kytice pro mě, pro svědkyni, pro družičku, pro maminky a korsáž dort - 3000 Kč hostina (oběd, večeře, raut, pití): 30 000 Kč (pro 38 lidí) - ale měli jsme známého kuchaře, svůj prostor, takže ne restauračka + kameraman známý (ne vyloženě profík, ale točit umí a táta má poloprofi kameru), takže to bylo za flašku a možná něco navíc do kapsy + 2 000 na vyzdobení místa hostiny (včetně živých kytek) + asi 500 Kč bižuterie + materiál na výzdobu - jmenovky, vývazky, výzdoba aut, výroba miničokoládiček,.....(to jsem nepočítala) + něco pro řidiče, co večer rozváželi hosty + raut ráno u našich + koláčky před svatbou (doma pečené) a výslužky (opět s domácími zákusky)
Odpovědět
Profilova fotka
@pet23 Jo a DJ - známý, vzal si asi tisícovku, a to jsme ho museli ještě přemlouvat
Odpovědět
Profilova fotka
Některé ceny se samozřejmně liší podle města kde bydlíš, ale jinak za oblek se dá dost ušetřit, záleží na tom jak ho pak nastávající využije, my třeba půjčovali a tam se ceny pohybují kolem 1000kč, boty pro tebe se dají pořídit rozhodně levněji, stejně nejsou vidět - a vietnamci maj hezký za 1/3ceny než v běžných obchodech,na bazárcích také seženeš levněji.Hostina dle mého málo, my měli oběd 30lidí+cca 10 lidí na večerní raut a platili jsme 40tis.i s alkoholem.Svatební šaty se daj půjčit také levněji,zase záleží podle toho kde půjčuješ.Matrika se někde neplatí,prádlo myslím jde také levněji sehnat,kytice pokud počítáš v ceně i pro maminky případně svědkyni tak asi odpovídá.dort pro tolik lidí by mohl být, kadeřnice+líčení- to bych si udělala průzkum ve tvém okolí,myslím, že je to hodně.Fotograf - záleží podle rozsahu služeb,jak dlouho atd.,taky bych si pohledala více info.Nemáš tam kameru,pokud chceš,hudbu,výzdobu,koláčky nebo minizákusky,výslužky,dárečky pro hosty... záleží na tobě co z toho chceš mít.Ono to jsou drobnosti,ale tam ty peníze teprve naskakujou :-)
Odpovědět
Taky myslím, že je to velmi individuální. My máme v plánu takto: 1 000 Kč - matrika 13 000 Kč - ubytování hostů v penziónu 25 000 Kč - raut 13 000 Kč - fotografka 8 000 Kč - šaty 6 000 Kč - oblek 600 Kč - kadeřnice včetně zkoušky (make up sama) 800 Kč - prstýnky (wolfram) 1 200 Kč - dort (medovníky a dort od známé z cukrárny zadarmo) 500 Kč - kytka (od známé květinářky) Takto to dělá 69 000 Kč. Plus nějaká ta dekorace, vše bude samovýroba, takže žádný majlant. Hudbu živou ani dj nemáme, budeme mít vytvořené mixy mp3. Boty pro mě jsou baleríny za 200 Kč (mám malého muže, takže žádné podpatky bohužel).. A ještě něco utratím za náušnice či kytku do účesu. Prádlo si pořídím taky spešl, ale protože ho budu používat i po svatbě, nezahrnuji to do svatebního prošustrování peněz.:) Co ještě zvažujeme, když vyděláme dost peněz, tak je video, ale ti, co se nám líbí jsou mezi 25 -30 tis....stejně jako u fotografie u těchto věcí zrovna šetřit nebudeme.
Odpovědět
@krokkyna Souhlasím... Ještě budeme kupovat věci na tombolu (dobrovolná cena lístku, tak nevím, jaká bude návratnost), pak budeme péct perníčky hostům a vymýšlet nějaké vtipné drobnosti, materiály na jednu hru pro hosty ... Takže ještě tak 5 000 Kč na tyhle věci to taky určo sežere u nás.
Odpovědět
ahoj, u nás to tak odpovídalo tvému odhadu..akorát šaty jsem měla za 15 tis. (ale pronovias, takže tam se to bere jinak)..a hostina nás pro 95 lidí celkem vyšla asi na 80 tisíc...ale jinak to tak sedí..ještě mě tam docela stály dekorace, ale to už je dost individuální..
Odpovědět
Ahoj, tak náš svatební rozpočet vypadal takto: šaty 4.500,- ze salonu v Praze - prošly jednou sezonou půjčování a šly do výprodeje + 1.500,- za úpravy a čištění a žehlení, zapůjčení spodničky a závoje boty nevěsta + ženich - moje boty asi 300,- u vietnamců, ženich měl nové boty za 1.000,- v Hum.anicu oblek - jsme nekupovali fotograf - známý fotil zadarmo oznámení -tiskli jsme si sami, takže jen náklady na barvu + čtvrtky :-) matrika - 1000,- za sňatek v sobotu :-) prádlo - dostala jsem samodržící nalepovací podprsenku, ale vím, že stála kolem 300,- prsteny - 15.000,- - bílé zlato make-up + účes - make-up od známé zadarmo, účes i se zkouškou 700,- - Kladno kytice - 4.000,- - moje kytice, pro maminky a babičku, pro svědkyni, pro ženicha do klopy, kytice na auto, myrty dort + koláčky + minizákusky - dort 2.500,-, celkem 4.000,- - nakupovali jsme pro cca 60 lidí raut - oběd pro 30 lidí + odpolední party, kde bylo celkem asi 46 lidí - raut + veškerý alkohol 51.000,- DJ - byl na místě asi od 12:00 hod., pouštěl podkres k obědu od 14:00 hod., odpolední párty začala po 16. hodině, končili jsme ve 02:00 ráno - hodinová sazba 800,-/hodinu by se nám nevyplatila, tak jsme vzali časově neomezený balíček za 10.000,- :-) Výzdoba sálu - organzy, balonky, dekorační blbinky - okvětní lístky, různé plastové kytičky, ubrousky.... - 1.500,-
Odpovědět
Profilova fotka
@runagebo Obavam se,ze ti nikdo neporadi jestli je to ok, nebo ne. Kazda mame jinou predstavu ...navic, za tou castkou nikdy neni videt konkretni vec = vysledek. My to udelali presne obracene tj. rekli jsme si financni strop,co chceme za svatbu dat a od toho se resily jednotlive polozky :-) Svatba se da udelat za 8 tis,ale taky za 300tis ;-)
Odpovědět
náš rozpočet: šaty 8000,- (doufám že se mi podaří je prodat a nějaká návratnost bude) boty - moje starší a i tehdy stály pár stovek, ženichovi 500,- oblek - 3000,- fotograf - 3500,- (pouze na obřad a focení v parku, na hostině fotili hosté s tím, že nám teď fotky postupně dávají) oznámení - 20,- za papíry, kolik se vypatlalo barvy z tiskárny netuším, dva večery vymýšlení a tvoření ve wordu matrika, resp. kostel - 3000,- včetně hudby a výzdoby prádlo - 1400,- (a to jsem se opravdu rozmazlovala) prsteny - 10000,- make-up + účes 800,- včetně zkoušky (profesionální kadeřnice i kosmetička, výsledek nádhernej...) kytice - 1000,- za všechny (uznávám, byla sleva ze známosti) dort - 1000,- za třípatrový hostina (oběd, večerní raut, pivo, víno, nájem - pro 50 lidí) - zhruba 20000,- ale pár věcí jsme si na raut, nebo vlastně i na oběd přivezly svých...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
ono záleží na tom, co je pro tebe priorita... Šaty, prstýnky, raut... je to hodně individuální. Pro nás byla hlavní spokojenost lidí = jídlo :-D ale jinak to bylo asi takhle: šaty 3000 ,- ušitý od švadleny doplňky 500,- boty nevěsta + ženich 1500,- oblek 100 EUR + 25 EUR košile fotograf 2000,- oznámení 50 ks 150,- matrika 1000,- protože jsme měli obřad mimo obřadní místnost prádlo 500,- z HM prsteny bílý zlato 7000,- make-up + účes + barvení 1100,- kytice - to nemůžu posoudit, výzdobu a kytky jsme dostali jako svatební dar dort - ten jsme neměli, ženský upekly ovocný cheesecakes, ze kterých byli všichni nadšení, mnohem víc než z dortu raut 25000,- (90 lidí) + 2500,- prase pití 27000,- (90 lidí) kapela 5000,-
Odpovědět
Profilova fotka
ceny jednotlivých položek nejde takhle soudit... to je podle preferencí každé z nás. Ale my ještě počítáme krom těch, co jsi uvedla s těmito výdaji: kapela poplatek za místo obřadu mimo matriku metáčky výslužky výzdoba půjčení párty stanu, stolů a nádobí (oběd a raut máme na rodinné chalupě na zahradě) vývazky šaty pro svědkyni a družičky, kravaty pro družby... záleží, jestli budeš mít družičky apod. a jak se s nimi domluvíš... Osobně mi přijdou přehnaně vysoké tyto položky: boty pro nevěstu a ženicha - pod dlouhými šaty nejsou opravdu nevěstiny šaty skoro vidět oblek ženich - taky budeme zřejmě kupovat nový, ale teď jsem se byla podívat i ve značkových prodejnách se dá sehnat okolo 5 tis. prádlo - 2,5 tis. já bych zkrátka takhle drahé nepořizovala prsteny - my budeme kupovat z titanu, jsou hodně široké a můj bude s kamínky, vyjdou nás do 5 tis. Naopak máš hodně nízký rozpočet na raut a pití - my budeme mít 40 - 50 lidí a počítáme se 40 tis. a to to nemáme v restauraci, všechno budeme chystat sami...
Odpovědět
@runagebo Taky bych se chtěla dostat na půlku tvého. Boty, oblek, šaty i prstýnky (pokud máš např. nějaké své zlato) se dají sehnat levněji (my je budem mít i s vlastním zlatem za 15tis.). Za prádlo přece tolik dávat nemusíš, pokud chceš něco sexy, tak rozhodně seženeš i do 1000Kč - 1500Kč. Já kupuju teda jen podprďu bez ramínek a schovávám si jedny bílé gaťky za 15 Kč :-D , ať je neseperu z té bílé. Jsou hezké :-D Na maloměstě bys mohla mít levnější i ten makeup a účes, řekla bych snad dohromady max. 2000Kč, ale je to kraj od kraje jiné, tady u nás na novjičínsku (u Ostravy) rozhodně max. 1500Kč za obojí.
Odpovědět
my to právě bereme úplně z druhého konce. Chci, abychom si svatbu užili hlavně my (ne primárně, aby se nažraly tetičky) a kromě vzpomínek, aby nám zůstala kvalitní památka v podobě prstenů a fotek (proto takové výdaje) no a těch 30 tis. počítám za kávu k dortu (dort zvlášť), nealko, lehké alko (pivo, víno) a obložené talíře na takové to zobnutí pro 60 lidí. Raut bude cca od 15 hod do já nevím 22 hod. Žádná velká dlouhá pařba. Chtěli bychom ještě ten večer odjet na dovolenou :) .Tak jsem si říkala, že prostě v restauraci řeknu, že chci raut a pití do cca 35 tis. a jsem zvědavá, zda mě nevyhodí :-D Hosté by měli přijít po obědě, když obřad bude až v 15 hod, ale samozřejmě to zase nemyslím tak, že si každý bude moci vzít 5 koleček salámu a 2 kousky sýra, kdyžtak prostě na raut budeme muset trochu finančně "přitlačit" :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@runagebo Sice to máš promyšlený, ale opravdu se zamysli nad doporučeními zkušenějších :-) Máš tam prostě rozpor, za boty apod. si klidně utrať jmění, ale věz, že vy dva si svatbu neužijete, pokud vaši hosté nebudou mít co pít a jíst. Na tu tvoji cenu by ses nedostala ani v kulturáku na vesnici (tím nemyslím nic špatného, tam to mám já :-), tak vím, co a jak), zkusi si spočítat náklady na osobu jen na vstupní suroviny bez marže restaurace. A předpokládám, že v těch 22:00 nevypnete hudbu a nezhasnete, aby si nikdo už nic nedal ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud chcete luxus, tak jsou odhady správné, kromě jídla samozřejmě. S trochou nadsázky by se dalo říci, že vše se dá pořídit za polovinu, kromě jídla, které bude stát dvojnásobek. :-D Jestli si svatbu chcete opravdu užít, tak bych ještě zvážila ten pozdní obřad. Ono to opravdu strašně rychle uteče. Navíc máte 70 lidí, jestli bude "svatba" od 15 do 22, z toho se budete 2 hodiny fotit, tak se ani nestihneš se všemi pozdravit a najednou puf! den bude pryč. My měli "svatbu" téměř od rána až do druhého dne dopoledne, měli jsme 56 lidí a se všemi jsem ani nemluvila a ani jsem skoro neviděla manžela. Mně by přišlo líto dát tolik peněz za šaty, boty a všechno okolo a užívat si to jen nějakých 7 hodin. =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, u nás bude na svatbě celkem 20 lidí (i s námi). Nejvíce se bojim jak vyjde ten oběd (spíše pití k obědu). Tady jsou zatim naše výdaje a předpoklady: šaty - 2500,- (spodničku mám svojí a šaty jsem si objednala na ebay a jsou i tak krásný :) +zavoj 200,- + bolerko kvuli zime 400,- posvatební šaty - ze sekáče za 70,- boty moje na svatbu - koupila jsem si za 250 u vietnamcu boty na posvatebni party - 150,- spodní prádlo na svatebni noc - cca 500kč dnes jsem si ho vyhlídla :) oblek - přítel má svůj jen si kupoval boty a kalhoty + košily a kravatu takže dal cca 600,- prsteny - obyc chirurgicka ocel 300kc za oba (ryti nechceme) rekli jsme si ze chirurgicka ocel bude nej protoze na ni stopro nemam alergii :D, je to jistota. A navic mi prijde zbytecny davat vic kdyz nas i tak bude spojovat laska a ne jen prsteny (ale i tak jsou nadherny :D) Doplnky do vlasu a na krk 500,- Matrika- 1000,- protoze budeme delat jinde nez na urade + 4000,- zamek Decin (pronajem i s hudbou a vyzdobou) Vyzdoba restaurace a moje ruzne vyrabeni-  cca 1500-2000,- Oznameni - cca 300kc delali jsme sami, ale za material a tisk Dort - mame info cca 1500,- Svatebni kolacky vubec neumim odhadnout cca 200kc krabicky ale budeme je delat doma. Zatim jeste nevime z kolika kilo Kytky a vyzdoba na auto 2000,- max Nehty 300,- Make-up neco na me vymysli sestra Kadernice - nejlevnejsi kadernice na svete cca 2000 za celou rodinu :D (5 zen, 2 muzi co si nechaji napatlat neco na hlavu :D) Ubytovani (my jsme v podstate prespolni hosti :D cela rodina bydli v decine tak jsme se rozhodli spise prijet my a vzit se v decine)  1400 i se snidani Restaurace - predpokladame ze 5000,- jenom za jidlo, piti vubec neumim odhadnout ale doufam ze 5tis max. (planujeme pouze cca do 18-19:00 pak odpocinek a vecer do mesta parit :) Vecer nejaka oslavicka (mozna jenom pujdeme parit) za piti pocitam 2000,- Fotografka - 3000,- ale dostaneme ji svatebnim darem od me sestry :) Řidič na odvoz starší generace :D (znamy ma taxisluzbu takze to bude levneji, ale budou to tak 4odvozy) Hudba vlastni na pc, mame vybranou slozku a kdo bude mit nejake prani, sam si pusti co chce :) Nic vic me nenapada. Mame trosku mensi rozpocet, ale bala jsem se ze bude jeste mensi a budeme se muset jestd vit uskromnovat. Popravde tve vydaje jsou pro me luxus. Ale kdybych mela vic penez tak bych si nejspise priplatila hlavne za saty a fotografa, do budoucna nejvetsi pamatka :)
Odpovědět
Profilova fotka
upřesním ještě naše náklady, ale přiznám se, že dost věcí bylo levnější, protože to byli kamarádi či známí :-) sv.šaty 3900,- půjčovné oblek ženicha 500,- půjčovné košile +regata 500,- + 690,- obuv ženich vlastní, moje cca 800,-,ale měla jsem koupený 4 různé páry fotograf 5000,- kadeřnice+vizážistka 600,- dorty 2600,- / svatební + 2 malé pro rodiče/ kytky 3000,- /moje,pro maminky,svědkyni,družičkám,korsáže,na stůl/ prádlo 150,- / nekupovala jsem nic drahého :-) / prsteny 500,- za oba /ocel/ tiskárna 800,- /veškerý tisk - oznámení,menu,noviny,pokyny .... + krabičky na výslužky/ koláčky 4000,- /bylo jich 2000ks :-) / moje doplňky/závoj,bolerko,šperky/ cca 800,- výzdoba na auta 350,- za půjčení hudba 4000,- hostina oběd 30lidí + 10 lidí raut 40000,- ostatní /vývazky,výzdoba,tombola a já nevím co ještě :-) / cca 3000,- šaty pro družičky + pro syna 700,- + 200,-
Odpovědět
Profilova fotka
@runagebo meli jsme to podobne jako planujete vy - svatbu jsme si chteli uzit hlavne my dva a povedlo se nam to vic nez dobre :-) na svatbe jsme tedy meli narozdil od vas jen par hostu (celkem nas bylo 12), ale taky jsme chteli hlavne krasne vzpominky (nesetrili jsme ani na miste obradu, ani na fotografovi a kameramanovi) - ani jeden z nas nemusime nejake velike slaveni (navic mame 2 male deti), takze jsme si zamluvili cajovnu na hrade od 14 do 23 hodin. Obrad jsme meli az ve 21 hodin, do te doby jsme stihli maly spolecny "obed", kratkou prochazku a po 18.hodine jsme se sli s milackem fotit na hrad a uzili jsme si necele 2 hodiny jen sami dva. Ostatni se mezitim zabavili sami, mohli se projit, poslechnout si dudaka, nebo se obcerstvit. Po foceni jsem nakojila dceru, vsichni se prevlekli a nachystali a slo se na obrad. Po obradu jsme meli vecerni prohlidku hradu, po ni jsme si jeste neco malo pojedli, zabalili jsme nase veci a po 23.hodine se jelo domu... "Hostinu" jsme neresili - moji rodice pripravili bramborovy salat, partnerova maminka usmazila minirizecky, meli jsme napecene svatebni kolacky a par druhu cukrovi, balenou vodu, dzusy a sud piva - stejne toho spousta zustala, jen to pivo se vypilo... :-D Je sice pravda, ze to odpoledne strasne rychle uteklo, ale nemenila bych nic z te nadherne pohadky, ktera byla jeste krasnejsi, nez vsechny moje predstavy :-) Co si pamatuju z naseho rozpoctu: Hrad (15000Kc vecerni obrad, asi 7500Kc cajovna a zamestnanci, co s nami museli byt vecer, 4800Kc soukroma prohlidka pri svickach, 450Kc 3 kostymovane postavy jako oziveni prohlidky) + 1700Kc matrika Fotograf asi 8000Kc Dudak 7000Kc Usiti mych satu 6000Kc Kameraman 5000Kc Prsteny 4000Kc (kovali jsme si je sami, takze jsme to meli spojene s uzasnym zazitkem :-) ) Minivina a cokoladky asi 1500Kc Celenka a nausnice do 1000Kc Moje boty objednane ze Skotska do 1000Kc Moje kyticka 150Kc Oznameni jsem delala sama, uces a make-up jsem neresila, obcerstveni jsme nakoupili v makru... Obleceni pro zenicha, syna a muj tartanovy korzet jsme uz meli doma, tartanove "saticky" pro dceru usila moje maminka z latky, co jsme taky meli doma, bile saticky a capacky jsem koupila pres inzerat... Jeste jsme platili mikrobus pro hosty, ubytovani pro 3 lidi a nejake drobnosti, ale cenu uz nevim...
Odpovědět
Tak to teda taky sectu, co zatím mame =-) pronajem vily - 40 tis. kameraman - 30 tis. fotograf - mame v rodine ;-) zenich oblek (na miru) - 20 tis....boty ma prstýnek mam,budu mit jeden, co jsem si koupila cca před 2 lety uz jako snubni a pritel si k tomu necha dodělat :-) vlasy, liceni - 4 tis. hudba k obradu - 3 tis. hudba vecer - 10tis. cukrovi, dort, výslužky - obstarají maminky obed a raut pro 50 lidi - zatím pocitam 50-60 tis. kvetiny - zatím pocitam i s vyzdobou mista max. 8 tis. moje saty, obuv - zatím nemam :-S oznameni - taky nemam, asi 2-3tis. poplatek matrice - netusim, kolik to bude a rada bych ještě koordinátorku svatebního dne, jestli sezenu :-p je to hodne no =-)
Odpovědět
my to máme taky cca: Obřad 2000,- - /přítel je cizinec/ Šaty koupě 5000,- Ženich - 3000,- Make up - vlasy - 2500,- raut 20 osob - vč.jídla + pití nealko, pivo, víno + pronájem parket 23.500,- / dostane noc v hotelu zdarma jako novomanželé, a výzdobu i s květinami nám taky zaplatí + oznámení + vizitky / super servis dort 2500,- květiny 2000,- / já, máma, ženich / prstýnky 20000,- dekorace + drobnosti 2000,- je dobré se vdávat v Lednu :D dost jsme ušetřili... jelikož není sezona, tak s každým se dá na ceně domluvit :) to jsem byla mile překvapená :)
Odpovědět
@delayces ještě fotograf 4000,- :D
Odpovědět
Holky my to zatim mame takto: 7800 kapela 4000 fotograf 3800 saty nevesta 490 boty nevesta 1860 pradlo + silonky 0 oblek zenich - ma doma 2:-D 300 nausnice 900 dort
Odpovědět
jeste sem nedopsala 2000 obrad 1800 kvetiny 1500 boty zenich 500 uprava satu+zehleni satu 600 maly oblek 1500 vyvazky, vyzdoba na obe auta,stuhy na vsechny auta,obojek pro psa a jmenovky na stul 45 000 hostina + ubytovani pro cca 35 lidi A ted holky poradte na cem usetrit
Odpovědět
Profilova fotka
@kessy156 ahojík tak na prádle se silonkami se dá určo ušetřit ...kapela se mi zdá dražší ,ale je to jen mlj názor -my jsme měli za 4,500 na 4 hodinky a další hodina za 1000 Boty pro ženicha jsme sehnali za 999,ale jinak bohužel to tak zhruba vše stojí:)
Odpovědět
Profilova fotka
Ono hodně záleží na koncepci svatby, na tom, co si chceš zařídit sama (tím sice třeba ušetřit, ale zase to stojí kupu času a starostí navíc), čím zaúkoluješ kamarády, a co si zaplatíš.. my měli na svatbu pozvaných 120 lidí a vešli jsme se do 70 000 s tím, že cukroví a malá část jídla (šunky, salámy, sýry, pečivo, guláš) byl dar od maminek a babičky. - oblek měl muž od promoce hezký, sedící a 2 by byly zbytečné, bílou kravatu měl --> dokoupili jsme novou košili a boty - moje šaty 7000 (šité na míru) - boty - 250 od vietnamců (bílé dál neunosím, tak proč utrácet) - prstýnky 8000 (krásné z bílého zlata, docela dlouho jsme hledali, aby to bylo v ceně, jakou jsme ochotní zaplatit a podařilo se, dokonce jsou z Brna, takže žádné maloměstské ceny) - fotograf - kamarád (nechtěl nic, ale něco mu přeci jen chceme dát) - pronájem stanů, parketu, pódia - za flašky a cukroví přes kamarády a známé - silonky - obyčejné za 20 Kč (stejně je tylová spodnička zničila, takže kdybych měla samodržky za 300, tak je mi to jen líto a stejně je za jeden den vyhodím) - výzdobu jsem dělala sama, cena pouze za materiál .... dá se ušetřit na hodně věcech a přitom to ani nemusí být vůbec vidět
Odpovědět
Profilova fotka
nebo třeba oznámení - stálo nás 400 Kč (200 za papír a obálky a 200 za návrh od paní z fléru)
Odpovědět
Profilova fotka
@livia7 Jsem ráda, že tu jediná nemám tak velký rozpočet. Když tu čtu jak holky krásně šetří, tak mě ten náš začíná děsit :( Zatim máme: Fotograf 13.000 Kameraman 13.000 Květiny a květinová výzdoba 8.000 Dorty 7.000 Obřad včetně matriky 15.000 Oblek ženich má Šaty doufám do 10.000 Líčení a účes 1500 Oznámení cca 1.500? Prstýnky 30.000 Kapela 15.000 Už teď se mi z toho točí hlava....
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?