Vlastní pití? Korkovné?

Ahoj existuje ještě, že si na svatbu donesete vlastní alko, nealko za nějaké korkovné, špuntovné a od restaurace máte pouze oběd, raut případně pivo? Obešla jsem už několik podniků a všude chtějí držet ceny nápojového lístku... při 60lidech je ta cena podle mně unreal...
Odpovědět
Ahoj, u nás (jižní Morava) se dodržuje v „menších“ restauracích (třeba 20 Kč za láhev) a pak v těch luxusních. Ale tam jsou to jiné pálky. Třeba 800–1000 Kč láhev. :/
Odpovědět
Nejlevněji vyjde pronájem prostoru a pití z Makra. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lauka07 zdravím.Tak mi to máme tak,že tvrdý alkohol a víno si môžme doniest vlastný ale platíme "len" 100korun za osobu,čo je podla mna dost.Ostatné ako pivo a nealko si musime kupit od nich.
Odpovědět
Profilova fotka
U nás chtějí za tvrdý alkohol asi 150,-/ osoba a za víno 100,- nebo tak nějak.Na statek dost šílené ceny. Nehledě na to, že to je poprvé co vidím, že dávají korkovné na osobu a ne na lahev. Když budeme mít večer 50 dospělých, tak zaplatíme 7.500,- za korkovné jen na tvrdém alkoholu nehledě na to, že ne každý tvrdý pije. Takže toto jsme vzdali. Mají to spočítané, aby na tom určitě neprodělali.
Odpovědět
Profilova fotka
My muzeme mit jen vlastni vino ( asi 70kc korkovne ) a na tvrdy alkohol mame 20% slevu.
Odpovědět
Profilova fotka
Take si budem privazet vlastni vino, z jejich listku jsme si nevybrali a skoro pulka nasich hostu pije spise vino nez pivo, takze budem platit korkovne 70kc/litr ale alespon budem mit co piji vsichni a cenove to vyjde stejne jako bychom meli jejich :)
Odpovědět
@imminence to očividně spočítané mají, po mně chtěli korkovné 100 za lahev ale jen jako přípitek, když by jsme měli něco svého... ale jinak že bych si nakoupila alkohol někde jinde, tak to nehrozí.
Odpovědět
právě u nás na slovensku a vím že i na Moravě to funguje tak že platíš pronájem prostor, v tom je už započítaná výzdoba a obsluha, potom máš od nich 3 chodové menu s přípitkem a večerní raut. na tom si myslím že vydělají dost. no a zbytek, nealko, víno, tvrdý si nosí každý své. ještě pivko si většinou narazí od nich. A to pak ty ceny vychází úplně jinak. já seženu v akci coca colu za 20kč/2l, tady po mně chtějí min 35kč za 0,33dcl, a když by jsme šli do rozlévaného tak chtějí aspoň 100/2l. To kdybych udělala na slovensku kde se svatby dělají pro 150-200lidí... :-( no nevím jak to dopadne. kvůli partnerovým babičkám jsme to chtěli tady, protože na slovensko už by nedojeli.
Odpovědět
Tak my si nemůžeme přinést nic a žádná sleva nic. prostě cena jako v jídeláku. Akorát nám nabídli možnost rozlévané Coly, džusů a tak abysme nemuseli platit za ty malé Cappy, které mají 2 deci a drahé jak mrcha.
Odpovědět
@nevestinka_svatba no tak my na tvrdém korkové platíme těch 700-1000,- .. ale jelikož si nemyslíme, že se nám tam hosti rozjedou na tvrdém, tak budeme mít panáky prostě od nich. Co se vína týká tak taky - mají ceny do 340Kč/lahev, což sice není nejlevnější, ale u nás to nebude nějaká mega party kde by se propily i kalhoty, takže to neřešíme. Jediné co možná budeme mít, tak nějakou slivovici (svoji) a to asi tak 1-2 lahve, takže to asi přežijeme.
Odpovědět
@happiest_girl Já jsem právě z vinařské rodiny, takže budeme mít naše víno. Pivo a nealko koupíme v Makru a tvrdý nechceme. A i za to víno bychom se asi na korkovném nedoplatili. Naši mají třeba vína po 0,2 l a to je pro jednoho. A dát za to 800 na korkovném... Kdyby těch lahviček bylo 40, tak je to 32 000. :D
Odpovědět
My si můžeme vzít vlastní víno a slivovici, kolik chceme. Podmínka byla odebrat na každých 10 hostů jednu flašku tvrdého za jejich ceny. Výjde nás to 8000-9000. S tím že pokud se nějaká flaška nedopije, už nám zůstává. Plus si od nich bereme pivo a nealko. Pronájem žádný, pouze 29 Kč na osobu za místo (berou si za čas, kdy dělají výzdobu, tabuli, atd.)
Odpovědět
Článek se načítá
Taky mi připadá, že už málokde tolerují přinášení vlastního alkoholu a když už tak za pěknou pálku :-(, že to pak vyjde pomalu stejně jako od nich .. business je business bohužel. Pokud chcete ušetřit, tak jedině fakt pronájem nějakého prostoru, kde je možnost i vaření a nakoupit alko nealko vlastní. Představa, že bychom měli mít hostinu někde v restauraci pro 50 - 70 lidí (to je max odpoledne) za jejich plné ceny, tak se mi protáčejí panenky, to bychom se asi fakt nedoplatili. My máme pronajatý sál, kde se běžně pořádají společenské akce (plesy, oslavy, svatby) a mají tam své lidi, kteří jsou na akce najímání na obsluhu a vaření, Takže zaplatíme akorát pronájem a personál (kuchař a dvě obluhující) a alko nealko si můžeme donést sami, co chceme, dokonce za to nechce pan vedoucí žádné korkovné, prostě nic a to co nebudeme mít, tak nám poskytne za nákupní ceny. Normálně jsem mu nechtěla ani věřit, že máme takové štěstí v dnešní době. A co se týče jídla to samé, pokud prý budeme mít jakékoli vlastní domácí suroviny, které se budou hodit na menu nebo raut, tak se domluvíme a potřebné množství dodáme, což se nám také hodí (jsme rodina "zemědělců" :-D ). Ale chápu, že v restauraci je vše daleko pohodlnější, hostinu nachystají, vyzdobí, prostě se o všechno postarají a vy si jenom užíváte, nemusíte den před strávit chystáním a výzdobou tabule a pak den po uklízet. To nás čeká, ale vůbec mi to nevadí, to aranžování a plánování mě na svatbě nejvíc baví :-D .
Odpovědět
@runawayv jo to aranžování je hezké, a člověk by to raději i nazdobil sám. Tak třeba se ještě někde dohodneme
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se v restauraci dohodli, že víno, pivo a nealko budeme mít od nich, pak i nějaké tvrdé, ale toho nebude moc. Máme povoleno donést si vlastní slivovici (ta se bude pít hlavně na uvítanou) a pak to, co se u nás pije nejvíc - rum :). Korkovné máme tuším 100 Kč/láhev a dle mého názoru ten rum poteče v proudech, takže se to docela vyplatí. Jiný tvrdý alkohol se u nás moc nepije, něco málo máme započítáno v rozpočtu, tak uvidíme, co se nakonec bude pít :)
Odpovědět
děkuju Všem za reakce, snad se nám povede ještě něco najít. teď jednáme ještě v jednom podniku, kde se teda aspoň má snahu domluvit na ceně... aspoň by to nebylo úplně dle nápojáku, tak tomu říkám úspěch :-D
Odpovědět
@runawayv moc prosím, kde jste to takto mohli mít? Děkuji moc.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme v ceně jídla zahrnuto neomezené pití - alko i nealko, čaj, kávy, v alku jsou 4 druhy vín, 3 druhy piva a spousta levnějšího tvrdého, můžeme si donést další tvrdý alkohol (slivovice, tullamorka). Z jídla máme tříchodový oběd a odpoledne raut a ještě pozdní večeři (tatarák s topinkami) a cena na dospělého je 1400,- .
Odpovědět
@zuzanavadurova to odpovídá;)
Odpovědět
Profilova fotka
My teda máme naceněno korkovné 150 na litr vína a 250 na láhev tvrdého, ten si asi koupíme sami, žel jsem se dozvěděla, že na místě, kde budeme mít hostinu, měla už jedna paní zkušenost, že si donesli vlastní alkohol a jednu bednu vína jim zatajili a řekli, že se vypila a hosté si pak objednávali jejich drahé lahve vín...jsem teda dost zhnusená, poslední co bychom chtěli je, hlídat personál hotelu/restaurace...vše ostatní je ok, čistota pokojů, sálu, vynikající kuchyně...prostředí nádhera....achjo
Odpovědět
my jsme teď dostali nabídku 100 na víno a 250 na tvrdý alkohol. Tak si říkám jestli už pak není levnější to co tam mají...
Odpovědět
Tak u nás je to tak, že za tvrdý neplatíme vůbec nic, pokud si dovezeme vlastní (pokud jejich, tak za akční cenu - co to znamená zatím netušíme :-D), za pivo 15Kč za osobu (to si vozit nebudeme) a za víno 20Kč za osobu. Jak čtu některé ceny, tak se mi točí hlava. Jsme na tom ještě hodně dobře :-).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?