Svatební oslava pro rodinu a přátele, cca 80 lidí

Profilova fotka
Ahoj nevěsty:) Začínáme pomalu plánovat svatbu a přemýšlíme nyní nad odpolední hostinou. Chceme mít oběd pro rodinu (cca 20 lidí) někde v restauraci a potom tak od 5-6 hodin pozvat přátele + rodina na večerní grilování. Jen máme nějak víc kamarádů a vychází nám cca 80 lidí. Neumím si představit dát na zahradu (která není největší) 80 lidí a pohostit je. Chtěly by jsme udělat kýtu, zelenina, nějaké chlebíčky a jednohubky a nějaké to sladké.. Máte někdo zkušenosti s takovouto akcí a případně cenový rozpočet kolik Vás to dohromady stálo ?? díky předem za rady a porady :))
Odpovědět
Profilova fotka
Grilpárty jsme dělali, peklo se čuně, byly řízky, obložmísy atd, ale s rozpočtem ti moc nepomůžu, protože 90% věcí bylo přes kamarády a známý. Ale zkusim to nějak vyčíslit Pronájem sálu plus dřevo do grilu -700 kč Ubrusy na stoly - za cenu čistírny Pučení grilu-za dvě flašky červenýho Prase 40kg, řízky 200ks, vééééliký obložmísy 4ks+hodnej pán, co celej den to prase hlídal 1ks-9500kč Cukroví - zadara, sponzorskej dar od tchýně Ovoce, zelenina - zadara, sponzorskej dar od našich Pivo 2 sudy 2200kč nealko-nemám přehled kořalky - zadara, přebytky od našich výborný zážitky- K NEZAPLACENÍ a na vše ostatní je tu mástr kart :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
super, díky za koment :)) takže jste to měly v pronajatém sále a měly jste tam nějaké číšníky ? protože pokud to uděláme na zahradě, neumím si to představit jak to tam bude vypadat, doplňovat jídlo, sbírání špinavého skla atd...
Odpovědět
@svecovi ahoj my to plánujeme podobně - oběd pro nejbližší rodinu (22 lidí) a pak garden party pro rodinu a kamarády celkem nějakých 70 lidí. Budeme mít kýtu - plánovali jsme prase, ale k tomu musíš mít někoho, kdo ho bude točit, mazat ..., steaky, klobásy, miniřízečky, oblož.mísy a nějaký ty chuťovky a sladké. Budem to brát jako samoobsluhu - každý si vezme, co bude chtít, takže žádná obsluha
Odpovědět
Profilova fotka
@arakad ahojky, jo tak přesně tak by jsme to chtěly také, jen asi řízečky dělat nebudeme, je to hrozná představa vyrábět takových řízečků :D.. to zaplácne ta kýta ;-) . A jako samoobsluhu to chceme také brát, jen z toho mám strach, aby bylo vše doplněné, neválely se všude sklenice, kelímky, atak.. aby tam nakonec nelítali rodiče, babičky a neměly z toho nakonec špatnej zážitek..
Odpovědět
Profilova fotka
@svecovi číšníci nebyli, konalo se to formou samoobsluhy. Ani se sklem a nádobím nebyl problém, si halt musel každej hlídat svůj půllitr a panáka :-D jinak se jedlo rukama a ty talířky, co se umazaly od prasete, jsme naskládali do bedýnky a mylo se to druhej den u nás doma :-)
Odpovědět
@svecovi těch skleniček bych se nebála - každý si vezme jednu a z té bude pít pořád - nikdo snad nezašpiní 5 sklenic za večer :-| a s tím jídlem - zkus říct svědkyni nebo blízké kamarádce, jestli by to ohlídala - to určitě nebude lítání kolem jídla, ale tak jednou za 2-3 hodiny třeba dát nový obložený talíř - aspoň takovou mám představu - jak to bude doopravdy, to se uvidí :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@mon_88017 - já z toho mám právě trošku vítr, 80 lidí je hrozně moc, ale koukám že se to dá asi zvládnout.. Kolik jste měly lidí ?
Odpovědět
Profilova fotka
@arakad no to doufám s těma skleničkama.. jojo, takhle by se to dalo udělat :))
Odpovědět
Profilova fotka
@svecovi pozvanejch asi 50 plus muzikanti plus co se tam nachomejtli lidi ze vsi, takže dohromady to těch 80 kousků asi taky dalo. Zmáklo se to levou zadní a i druhej den úklid sálu byl naprostá pohoda-sebrali sme pocintaný ubrusy, odvezli špinavý nádobí, zbytky jídla věnovali známejm pro prase, vytřeli podlahu na hajzlíkách a porovnali stoly, tak jak byly, za hodinku hotovo :-)
Odpovědět
@svecovi já mám spíš obavy kam to všechno jídlo nacpeme, aby se nezkazilo (svatbu máme v červnu -tak předpokládám, že bude teplo) - přeci jen salámy, sýry, jednohubky, cukroví - všechno to bude připravený na tácech a těch se do lednic moc nevejde :-S + vlastně musí být v lednici pití =-)
Odpovědět
@mon_88017 za hodinku uklizený? to je super - kolik vás na to bylo?
Odpovědět
Profilova fotka
@arakad na úklid? šest, já s manželem, brácha s přítelkyní, kamarád a můj táta, jsme prostě šikovný a to sem si eště z kamaráda dělala legraci, aby když už zametá dvoreček u hospody, aby zamet aj listí na návsi :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
no tak super, když čtu Vaše zkušenosti, tak se už bojím i míň :)) jinak s tím jídlem kam to nacpat, to je pravda, bude toho dost, my chceme také svatbu v létě ještě nevíme zda letos nebo příští rok.. No a ty mísy budete připravovat den předem ? asi jo, co ?
Odpovědět
U nás to bude stejný..do restaurace jedeme po obřadu (10lidí) a pak domů na grilparty(cca 30lidí). Sladký sem vyřešila svatebníma koláčkama, bude léto, takže nic jinýho na stole nebude. Budu mít dort, zákusky, rolády...to říznu každýmu na talířek ke kávě. Ovšem na stůl to dávat nebudu. Grilovat se budou kuřecí horní stehna (myslela sem, že na každýho 5ks, ale bylo mi řečeno, že sem se zbláznila :-) polovina z lidí budou moje kámošky, který toho masa tolik nedají a prej i normální chlap dá tak 3ks, protože ještě budou chlebíčky a jednotlamky). Pití bude víno, asi udělám sangrii s ovocem a ledem, pak by sme chtěli malej soudek s pivem. Jen si nedokážu sama sebe představit, jak budu oslavovat :-) Viděla sem to na kolaudaci našeho baráku :-D celej víkend sem jen lítala v kuchyni a kolem lidí, aby měl každej co potřebuje a sedla si vždy až večer, když už byl každej tak přejedenej a přepitej, že mě nepotřebovali :-D Nedá mě to sedět, když vím, že sem doma a měla bych pohostit já :-) No uvidim jak to dopadne :-D
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@svecovi nám mísy a řízky připravovall den předem ten hodnej pán co pekl prase, on má v ČB na soudě bufet, takže to měl v lednici v kuchyni v bufetu a odpoledne nám je přivezla jeho kolegyně, takže to bylo krásně čerstvý a neměli jsme problém s uskladněním :-)
Odpovědět
Tak já to plánuju hodně podobně, měla to tak zorganizované i moje sestra. Oběd bude pouze pro rodiče, prarodiče, sourozence s partnery, svědky a kamarádku fotografku, max. 20 lidí. Grilovačka začne kolem čtvrté odpoledne a plánujeme cca 50 lidí. Bude prase (nebo kýta + krůta, to bych byla raději, já sama si spíš dám tu drůbež než vepřové), k tomu na stolech buď obložené mísy nebo chlebíčky (pravděpodobně si je nechám někde připravit a vyzvednem je ráno před obřadem) + nějaké to zobání jako brambůrky, oříšky, tyčinky a podobný blbosti. Ze sladkého počítám s koláčky a cca 2 rolády, nemyslím, že by o to byl zas tak velký zájem, spíš pro babičky ke kafíčku ;-) K pití 2 sudy piva a stáčené víno - určitě bílé a růžové (které mám ráda já), červené u nás moc populární není, ale pár flašek pro jistotou chci mít v záloze. Panáky - asi jen vodka a něco sladkýho pro ženský, možná ještě zelená nebo rum, ale nechci to s tím nijak přehánět, ségře toho strašně moc zbylo. A samozřejmě nějaký nealko, asi džus, limča, voda. Celé to proběhne v zasedací místnosti našeho obecního úřadu, ke které patří i malá kuchyňka s lednicí a veškerým nádobím, venku bude ještě party stan - posezení pro kuřáky.
Odpovědět
Profilova fotka
super, tak všem díky za komenty.. už se toho bojím mnohem méně :))..
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?