Svatební fotograf a kadeřnice. Kolik jim zaplatit?

Profilova fotka
Ahoj holky, mám na vás otázečku. Máme na svatbu objednaného fotografa a kadeřnici kamarády, a přemýšlíme o tom, kolik jim za focení celého dne a česání nevěsty dát..? Na rovinu jsme se jich na to zeptali a oba nám řekli, že kolik prý dáme tolik dáme...Ale "kolik" to kolik je?? Abychom je třeba neurazili nebo nedávali zbytečně moc..? Máte s tím někdo zkušenosti? Kolik byste jim dali? Poraďte prosím... Díky :-)
Odpovědět
Donutila bych je, aby řekli sami sumu a pokud neřeknou, dala bych jim nějaký dárek a ne peníze. To je úplně nejhorší ze všeho, platit někomu, kdo si neumí říct oo peníze, je mi tě upřímně líto. Človek neví kolik, aby neurazil, že to je málo, ale aby zas necpal kamarádům mraky peněz, když to jsou přece jenom kamarádi. Zeptej se jich znovu a trvej na tom, ať Ti řeknou.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja mam kamaradku(byvalou kolegyni) profesionalni vizazistku a kdyz jsem ji pred rokem rekla, ze se budu vdavat tak mi hned navrhla, ze mi da liceni svatebnim darem. Bylo mi jasny, ze penize by si za to nikdy nevzala a tak jsem ji jednoduse pozvala na svatbu.
Odpovědět
Profilova fotka
@janauhr: A nebo jim dej zhruba tolik, kolik by si dala fotografovi a kadeřnici normálně. Třeba já jsem zrovna byla na zkoušce účesu a jelikož kadeřnice je bývalá spolužačka mého budoucího muže, tak si řekla jenom stovku. I když za normálních okolností by to bylo určitě víc :-N , no a já jsem si stejně řekla, že jí za to česání pak, až mi bude dělat účes ve svatební den, dám víc, než si řekne, protože si myslím, že si řekne taky jenom takovou symbolickou částku jako na té zkoušce. A já si prostě myslím, že si zaslouží víc :-), no a u fotografa řešíme podobnou situaci, neboť je to známý...no a ten už nám dopředu řekl, že za to nic nechce, tak jsme se rozhodli, že mu koupíme nějakou dobrou lahvinku ;-) samozřejmě v nějaké vyšší finanční hodnotě, ne jenom za 50 Kč :-D
Odpovědět
Za kadeřnici a líčení dám včetně zkoušky 5 tis. Fotografa na celý den nemám. Dala bych tak tisícovku za učesání a pět za fotky.
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží jak dobří kamarádi to jsou a jestli byste je třeba i tak na svatbu pozvali. :) My za focení celého dne budeme dávat 5000,- (chytli jsme akci :) a kadeřnice jsou různě. Ségru třeba česala její kadeřnice, ke které běžně chodí, zadarmo. Jinak to stojí tak kolem tisícovky. Fotografovi bych dala tak dvojku a kadeřnici 500, ale jestli to spíš neurazí a není lepší nic. :) Pak to přijmout jako svatební dar, pokud řekli, že nic nechtějí. Dostanou na hostině najíst, napít... :) Opravdu záleží na situaci.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud ten kamarád neni profi fotograf, tak bych mu víc jak tisícovku nedala. Pokud jsou profíci, zjisti si, kolik normálně berou, a dej si nějakou slevu.:-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme za fotografa platit 4000 Kč za celý den, kadeřnici ještě nevím, ale bude to kamarádka, tak si myslím že suma to nebude tak veliká, jako si dávají v kadeřnictví :-)
Odpovědět
Určitě bych za focení nedávala 5 tisíc jak tady někdo psal. Zdá se mi to moc, už jenom kvůli tomu, že jsou to kamarádi a navíc, sami si nedokázali říct o cenu. Fotografovi bych dala max. 2 tisíce - stačí, že je pozván na svatbu a nebo bych mu něco koupila - jak tady někdo psal - nějaké víno atd. (jako já jsem fotografka a za celodenní focení bere max. 4 tisíce - a když jsou to kamarádi, nevidím důvod, proč jim dávat 5 tisíc). Jinak, když jsem měla svatbu, platila jsem za líčení zkušební, svatební a ještě za líčení svědkyně 500, to sam za zkoušku účesu a účes taky 500. takže víc bych nedávala :-) :-) :-)
Odpovědět
Jak tu někdo psal, že dává za kadeřnici a kosmetičku 5000, tak to mi přijde hrozně moc. Nic ve zlém, zřejmě jde o luxusnější salon a nic proti tomu. ale u kamarádky bych se touto cenou neřídila. Sestra dala za líčení i kadeřnici i se zkouškama necelou tisícovku. . Což odpovídá tomu co tu psala werulaa. Kamarádce kadeřnici bych tedy koupila spíš nějaký prima dárek a dala bych ji výslužku.
Odpovědět
Fotograf 4 900 - cca 5 hodin a uces make-up skuska 1 000 a v den svadby 1 200 :-) Ale uz neriesim ci je to malo alebo vela, hlavne ze to mam dohodnute a do rozpoctu sa zmestili :-)
Odpovědět
My budeme mít fotografa kamaráda naší kamarádky a ten nám udělal cenu 1700 Kč za celý den (od příprav po hostinu) s tím, že mu dáme pár fotek jako jeho prezentaci na netu a v ateliéru. Kadeřnice bude taky kamarádka, ale u té cenu ještě nevím...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Jestli jsou to kamarádi, tak bych jim taky raději dala nějaký dárek než peníze. Ale záleží co je to za lidi no :-( to je prekérní situace. Ale většinou si lidi vybíraj na taková místa kamarády protože to mají zadara nebo s výraznou slevou, tak nevím no :-) a taky záleží, jestli jsou to profíci nebo ne, podle toho bych se rozhodla.
Odpovědět
Článek se načítá
My máme v rodině kluka, který fotí trochu profi, ale spíš portréty atd, má pár svateb tedy taky za sebou, tak jsme mu řekli, jestli by nám to nenafotil a samozřejmě jsme řešili cenu....řekl si mezi 2-3 tis. Přijde mi to rozumné, přestože je to člen vzdálenější rodiny, nedělá to dobrotu brát od někoho něco úplně zadarmo.... Bude fotit celý den až do večera a předpokládáme, že budou stovky fotek, takže než to pak probere, některou upraví atd....nezdá se to, ale stráví se nad tím spousta času, takže jsou to zasloužené peníze a pro nás památka na celý život :) Za trojku, neberte to :))
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
my davame za celodenni fotografku 7900kc ma bohaty balicek a kadernici si neplatim bude me cesat svedkyne - kadernice navic to chci jen natocit a nechat volne tak nema smysl s tim chodit do salonu nebo si zvat profika..ale vetsinou se fotografove pohybuje od 3000kc pokud jsou profi a kadernici tak 1000kc..je blby ze ti nerekli cenu..alespon pribliznou
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?