Svatba pro 65 lidí. Kdo ji měl a na kolik vás vyšla?

Ahoj holky,podělte se prosím o zkušenost na kolik vás vyšla svatba pro tolik lidí a za co jste ty penízky utratily. moc mi to pomůže díky ;-)
Odpovědět
1
2
5
Ahojky Peto, my planujeme svatbu na srpen, a zatim mame seznam asi s 80 lidmi, s tim, ze to jeste proskrtame a doufam, ze nas vice nez 65 nebude. Taky se ted zajimam o to, kolik nas to vsechno bude stat, a jsem z toho lehce nervozni. Puvodni rozpocet je 120tis. Budeme se brat na zamku na severni morave, kde nas pronajem vyjde asi na 10tis (coz je 50 procent sleva po znamosti), a ted cekam na kalkulaci svatebniho menu a vecerniho rautu. Doufam, ze se vejdeme na 1000 na hlavu. Kvetiny mi dela kamaradka ze zakladky, pocitam tak 5tis max. Saty mam za 7tis., oblek se teprve bude kupovat, takze nevim. Jinak prsteny si nechame delat, doufam ze tak 8tis max, chceme obyc. zlate krouzky. Kolacky a cukrovi dela pani sousedka, cenu se dozvim pristi tyden, tak dam vedet. Vysluzky asi budeme delat jen pro polovinu hostu, jelikoz dalsi budou cizinci, a urcite to nebudou chtit tahnout s sebou do letadla, navic v srpnu, kdy doufam, ze bude teplo!! Oznameni mame vybrane to je 2500. Nevim, jak moc je tech 120 tis, realnych, ale jsem odhodlana se od tohoto rozpoctu moc nevzdalit, max 20tis. Stezejni bude kalkulace jidla, ubytovani si plati kazdy sam, to bychom nedali. Doufam, ze tim, ze je to u nas na Morave, neco usetrime. Vino budeme mit od kamaradky z jizni moravy, fotograf a kamera je zdarma. Tak drz pesti, a napis, jaky mate rozpocet vy, a kde si myslis se da usetrit ;-) kazda rada draha.....pa :-)
Odpovědět
My budeme mít 70 hostů a předběžný výpočet je cca 140 tisíc. Původně jsem se chtěla vejít do 100 tisíc, ale bohužel už teď je jasné, že do toho se nevlezeme :-(. Co už je jisté: cukroví 16 tisíc, oblek 4,5 tisíce, šaty 10 tisíc, kytky včetně výzdoby sálu 6 tisíc, obřad na zámku 6,5 tisíce, boty 1,5 tisíce, oznámení 2 tisíce, hudba 8 tisíc, prsteny 10 tisíc, doplňky 1 tisíc....plus se musí připočítat kadeřnice a fotograf a samotná hostina, kterou odhaduji tak 1000 kč na osobu.
Odpovědět
Profilova fotka
@petapetruska Jj, já jsem měla taky předem určených 100 000, ale už při průběžném propočtu mi to teďka nedávno vycházelo tak 110 000 - a to teď musím přepočítat propočet na drobnosti na dekorace, kde se už teď nevejdem. A to neplatíme oddací místo, které je zadarmo, nemáme profi kameramana a fotografa i dělá polo-profi kamrádka, která mi to nafotí i s fotoalbem (a samozřejmě veškerými úpravami) za 5 000, kde bysme u normálního fotografa platili tak desítku (ikdyž přiznám se, že jsem si říkala, že by mohla chtít i míň, no, ale přece jen ji to teďka taky žíví a zadarmo to dělat nebude. Už tak je ta cena dost dobrá). Jinak lidí budeme mít do 60 a ubytování pro ně neřešíme, většina je v dojezdové vzdálenosti od místa hostiny (do 35 km - vyřeší řidiči), zbytek přespí u našich nebo u nás - my budeme mít "zdarma" novomanželské apartmá v hotelu, kde bude hostina.
Odpovědět
Profilova fotka
No my mame 61 lidi, predbezny odhad je 60000 kc vcetne rautu, piti atd..nevim co na tom maji vsichni tak draheho :-)
Odpovědět
@saddova Přesně tak. Také nechápu, jak někdo může dát třeba 120-140 tisic za svatbu s takovým počtem lidí. My mame na obed asi 35 lidi + dalsi prijdou okolo 16 hod, takze celkem asi okolo 60 lidi a rozpocet pocitame tak 50000 - 70000 maximalne! Ale myslim, že tech 50-60 tisic bude bohate stacit a jeste zbyde.
Odpovědět
@saddova Já zase nechápu, jak to děláte Vy s tím rozpočtem?:-) Většinou se totiž uvádí 1000 kč na osoba na jídlo a pití (oběd, raut....celý den), takže při 60 hostech to hned vyskočí na 60 000 kč. je možné, že nakonec to bude míň, ale lepší je počítat, s tím, že to bude víc a pak být mile překvapen;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pipinkam právě.. já kdyz sem videla ty castky, nez sme vubec zacali pocitat, tak sem se bala, kde na to vezmeme.. ated saty moje 4900 kc,oblek 1800 kc- vse pujcovne..raut 26000 kc, alko pocitam tak 15000 kc.. obrad 2000 kc varhnanik 1000 kc.. a dalsi nejake kravinky, proste nejak mi to stejne 120 tis nedava a jsem jen a jen rada :)
Odpovědět
Profilova fotka
@majkll viz výs ...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@saddova hm, 60 000 CELÁ svatba pro 61 osob...to je můj sen...jenže já nemám třeba šaty za 4 500, ale skoro dvojnásobek (v Brně ještě hóóódně dobrá cena, půjčíš i za 15 t.), jenom boty dalších 1500, teď kytky, košile a kravata pro ženicha (oblek naštěstí má - měl ho na sobě 1x na promoci, je zbytečné kupovat nový, když jinak ho nikam nevyužije), dort a cukroví fakt aspoň takových10 000 sebere. Samozřejmě pokud nedáváte výslužky a neděláte hostinu jako oběd + večerní raut, ale budete mít jen raut, tak se tím hodně dá ušetřit, ale jinak...60 000 za 60 lidí je rozpočet podle mě minimálně jen na to jídlo - i kdybys do toho chtěla počítat i to cukroví - a kde máš ten zbytek??
Odpovědět
Profilova fotka
@ninive211 jakej zbytek? rozepisovala sem to nahore, jasne, cukrovi taky neco spolkne, ale ted nejsem ani nahodou na 60 tis.. uz chybi jen kosile zenichovi, jinak vse mame...
Odpovědět
Profilova fotka
@ninive211 btw. 61 z toho 11 deti, abych byla presna.. hold jsme z levnejsiho kraje asi...
Odpovědět
@ninive211 Nam delali v restauraci, kde budeme mit hostinu rozpocet 27 lid na obed + 30 jeste na raut a je to za 10320. Je to tedy rozpocet bez piti jen přípitek v tom je zapocitany, takze pocitame stim, ze kdyz jsme par lidi jeste pridali, ze hostina bude okolo 30000. My treba chceme usetrit na prstynkach. Nepotrebujeme zadne za 13000 - 16000, ale staci nam obyč nejake. Vysluzky davat nebudeme,ale misto nich minivinka s vlastni etiketou. Dj mame levne, takze na tom jsme usetrili. Byly jsme na dvou svatebnich veletrzich meli jsme sebou obrazek dortu a na jednom nam ten sami dort nabizeli za 4000 a na druhem do 1500! Takze je velky rozdil, kde co kupujete....
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@saddova třeba fotograf, kapela (DJ), prstýnky, oznámení, výzdoba aut, květiny, kadeřnice (ikdyž ty máš krátké vlasy, vidím, tak to asi není třeba)...ale jinak to jste dobří, že tak dlouho dopředu máte všechno, já mám zatím jen zaplacenou zálohu na šaty a objednané boty+ nějaké blbosti na dekoraci, vše ostatní jen zamluvené (bez platby) nebo ještě ani nerozjednané - svatba srpen. Času myslím dost.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mit kolem 60 lidi a mame rozpocet 130 tis... a to mam pocit, ze nemame nic extra... ale proste to naskace... jen 9500 jsme dali za obrad, 10 500 moje saty, 12 tis fotograf, 8 tis kapela... a uz to jede... :-(
Odpovědět
U nás to aktuálně vypadá na zhruba 65 - 70 lidí na oběd (ale pozdní :-) ), později večer počítáme na raut ještě s dalšími zhruba 20 lidmi (no, možná se večer dostaneme i na stovku ...). Aktuálně to vypadá něco přes 120 tis. (a to nepočítám, že už jsme okolo 4000 Kč na různé zálohy apod., 1500 Kč za mé boty...). Ale třeba koláčky a cukroví nemám započítané, protože to budeme péct víceméně všechno po rodině (ale výdaje to budou), dále jsem nepočítala různé doplňky jako závoj... Ale máme započítané prstýnky (ty zatím nemáme, počítáme do 15 tis., snad budou i levnější...). Jinak nebudeme mít profi kameramana ani živou hudbu (snad jen varhany na obřad), nejspíš ani DJ. Květiny mi obstará sestřenice výhodněji, ale vůbec nemám odhad, kolik to bude. Kadeřnice bude známá. Ubytování neplatíme, žádné limuzíny mít nebudeme. Jen prostě máme hostinu i raut v restauraci a ta navíc není úplně levná. Jenže chtěli jsme trochu romantické místo a navíc se nevejdeme všude při našem počtu (takže nemůžeme do oblíbené restaurace, kde by nám více vyšli vstříc a kde jsou hlavně nápoje levnější).
Odpovědět
Tak my jsme měli na oběd kolem 55 lidí, večer bylo 70 lidí. Svatba nás stála cca. 100 tis. Nic jsme nepřeháněli např. prstýnky 8 tis., moje šaty 3 500, moje boty 1 tis., oblek, košile, kravata, boty 5 tis., atd. Ale je pravda, že hostina na celý den oběd, večere a pití nás přišlo na 60 tis., takže je pravda, že je reálné počítat s 1000 Kč na osobu.
Odpovědět
Profilova fotka
@ninive211 ja uz mam vse, teda neplatila sem kapelu, pravda, to 1500 kc, uces mam za 100 kc ..:-D- kadernice je ma kamaradka.. vse ostatni mam uz pekne ve sklepe a je to tady z bazarku, za par kacek, to same vyzdoba .. sertrim, kde se da.. jelikoz muj fotr je snob se kterym se nebavim, tak si to cele platim sama :)
Odpovědět
Jinak za obřad dáme 5500,- (plus zaplatili jsme 1000,- na matrice za obřad mimo obř. místnost). Varhany by měly stát 700,-. Šaty budu mít nejspíš za 9 tis. Oblek kupovat nebudeme.
Odpovědět
Profilova fotka
@baya66 Přesně tak, taky u nás bude zdaleka největší položka resturace (v hotelu), hlavně nealko tam není nejlevnější, ale snažím se vyjednat např. kofolu do karaf místo drahé Coca Coly a tak a naštěstí s tímto nemají problém. Ale prostě pokud počítám oběd i raut a včetně pití (i alka -pivo, víno, tvrdé v restauraci platit nechci, to bych se nedoplatila, tak max něco z domácích zásob), tak radši počítám těch 1000 na osobu a myslím bohužel, že je to opravdu reálná, nepřemrštěná cena. Hold taky 60 lidí se jen tak někam nevejde a jde mi i o prostředí, nechtěla jsem mít svatbu někde v kulturáku nebo v obyč hospodě...navíc prostě - Brno je Brno, výběrem jiné restauračky bysme možná něco málo ušetřili, ale né moc.
Odpovědět
@ninive211 My taky tvrdý alkohol platit nebudeme. V té naší restauraci je taky problém hlavně drahé nealko.
Odpovědět
Profilova fotka
47 lidí na hostinu a pak večer na raut už 70 lidí, dohromady jsme zaplatili v restauraci 55 tisíc (z toho 3 tisíce pronájem).
Odpovědět
Opravdu nechápu, jak se někdo může se 60 lidmi dostat na 60 tisíc...přítelova sestra měla za tuto cenu svatbu pro 40 osob na vesnici s tím, že hostina byla v sokolovně (pronájem myslím za 2 tisíce), cukroví a dorty pekly známé za dobrou cenu, jídlo se vařilo doma (maso bylo od známého za výhodnou cenu), alko a nealko z makra, nebyly žádné tradice, žádné přehnané květiny na stolech, žádné zdobení aut a podobné výdaje, kytici měla jen nevěsta, maminky ne, nebyla kapela, hudba hrála z notebooku, česala a líčila kamarádka zdarma apod. prostě jednoduchá levná vesnická svatba a stejně to vyšlo v přepočtu na víc, než tu některé uvádíte. asi jste opravdu z levnějšího kraje ;-) i když velký rozdíl dělá to, jestli je raut někde na zahradě nebo v sokolovně či hostina v restauraci, taky obřad na zámku za drahé peníze nebo na místním úřadě nebo v kostele zdarma, kadeřnice kamarádka účes za 100 nebo nekamarádka účes za tisícovku. ono se to nezdá, ale když se sečtou tyto zdánlivé drobnosti, tak to v celkovém rozpočtu může udělat tisíce i desetitisíce korun rozdíl...
Odpovědět
@saddova Kapela za 1500? to máš taky přes známé jako tu kadeřnici? nás bude stát kapela 8 tisíc, což je běžná cena...v tvém rozpočtu mi dále chybí prstýnky, kytice, cukroví, dort, boty, šperky, fotograf, oznámení, výzdoba (psala jsi sice, že máš z bazárku za pár kaček, ale když sečteš výzdobu aut a stolu, tak to určitě taky dá hezkou částku), vývazky...ono se to vážně nezdá, ale když započítáš všechny blbosti kolem toho, ne jen samotou hostinu a šaty, tak se to nasčítá...u nás například dělají věci, které jsem právě vyjmenovala cca 40 tisíc ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My měli 68 lidí a rozpočet za celou svatbu byl 30 tisíc, a to jsme nikde nesetrili. Zase je pravda, že jsme si dělali skoro vše sami. Ale zase to stalo za to. Také doporučuji nebát se využít šikovných známých a rodiny, pokud jsou jen trochu šikovní. Nejdražší byly asi me šaty. Svatba byla na vesnici, to také udělá svoje, ale zase není nad krásnou přírodu kolem;-)
Odpovědět
Tak my máme zatím nakoupené,nevěsta šaty,závoj,boty,bižu,paraplíčko,šaty na družičku oblek pro družbu,veškerou dekoraci na stul jako organzy vázy,svícny,kamínky atd a jsme na 6tis.prsteny budeme mít zak za 2000,oblek pro ženicha 2000.fotograf 2500,obřad 2000,hudba vlastní, kameraman vlastní,cukroví vlastní takže tak do 5tis i s dortem a výslužkama a obed s rautem víno,káva nealko pro 40lidí tak do 15tis,salonek neplatíme.takže počítám že 40 lidí 40tis.Kyticě si vyrábím z látky a z broží takže mě to bude stát jen muj čas a dobrou náladu
Odpovědět
..tak to bychom se snad mohli vejít do nějaký částky do 100 000...šaty mám za 4000,prstýnky budem platit jen práci,místo obřadu tak 1500,boty 250,kadeřnice zdarma,kosmetička 500,kapela 7000,fotograf 2000...cukroví bude péct celá rodina doma,oznámení cca 500-jen papír,plus ta šílená hostina no....
Odpovědět
my máme 68 osob a zatím jídlo, pití (raut) máme na 70.000 kč včetně obřadu, a nechci vědět kolik to bude vše stát dohromady :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@sarussek pocitala sem to,ty kraviny je tak 3tis..ano kapela pres zname :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme cca 60 lidí a bude to: 4000 místo obřadu, 8000 šaty, oblek už jsme měly (10000), botky 1500, Foto a kamera 10000, cukroví 6000, dort 2000, hostina a raut 1000/osoba,alkohol 10000, výzdoba 3000, kapelu sehnaly rodiče ženicha (takže i platí .-) ) oznámení 7500, prstýnky 19000, kytici a kosmetyčku s kadeřnicí zatím nemám... Konečná cena odhadem do 150000 :( Je to hrůza! Líbí se nám samé drahé věci...
Odpovědět
ja mela cca 70-80 ale byli v tom deti asi 20 obed+vecerni raut-masity 30 000, piti 10000, pronajem salu 12500, ubytovani temer vsech kolem 10 000 mozna i vic, prstynky 5000, saty 5000, kytice 1500, oblek kupovany ve vyprodeji 1500, cukrovi kolacky kolem 4000, ostatni sladke 2000, 5 dortu cca 2500, pronajem obradniho mista myslim 2500, 6000 dj, 8500 fotograf. oznameni vlastni vyroba, dekorace vlastni vyroba a tak stejnak si myslim, ze jsme byli celkove na 100 000, a vse jsem shanela jen po slevach apod.. abych se na tech 100 000 dostala.
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?