Svatba na neutrální půdě - ubytovani X cena

Ahoj, chci se vás zeptat, jestli někdo z vás řešil problém s tim, ze jste každý z jiného kraje (my z jiné země) a chce tedy udělat svatbu na půl cesty, aby to bylo fér pro všechny. Chtěli bychom mít na svatbě rodinu = 30 osob + známí = dalších 30 osob. Jelikož to bude v Českém ráji nebo poblíž Orlíku, odkud jsou jen 2 osoby, předpokládáme, že budeme muset platit ubytování pro téměř všech 60 osob. Problém souvisí i s tím, že jsem sice v těch oblastech strávil mládí a každý rok několik týdnů, ale nikdy jsem se nestaral o žádné kadeřníky, muzikanty, penziony atd. 1) Máte někdo nějaké postřehy a zkušenosti? 2) Kolik je váš odhad na náklady za svatbu. Počítáme s obědo-večeří, levnějšími šaty i prstýnky, bez výslužky, večerní grilování a asi DJ... Na kterých věcech by se dalo ušetřit? Doufali jsme, že se zmáčkneme okolo 100tis. Ale občas vidíme dvoulůžák a 1500, občas desetilůžák za 2000. Chceme ale, aby to nějak vypadalo, aby to nebylo, jak když jedeme s klukama na čundr, nebo na chalupu - aby to mělo nějakou úroveň, ale zase odmítám platit agentuře 15000 za kytky... :/ 3) Na co dávat pozor v případě, že na těchto místech neznáme místní, jak jsem říkal, kadeřníky, muzikanty, ubytovatele? A kde je hledat? 4) Pokud by byla svatba u Orlíku, bylo by možnost část svatebčanů nechat odtaxikářovat domů (cca 50km). Má to cenu?
Odpovědět
Profilova fotka
Sice neporadim v konkretnich vecech ve vami vybranem kraji, ale jinak jsme byli v podobne situaci.. ja ze zapadu cech, manzel ze severu a bydlime v Brne, misto na svatbu jsme vybrali ve strednich cechach, pro rodiny to bylo cca 100km a pro kamarady z Brna 300km, obrad az ve 13:00 tak aby vsichni zvladli v pohode behem dopoledne dojet na misto svatby a nemuseli kvuli tomu vstavat v nekrestanskou hodinu, my a svedci jsme tam spali uz den predem.. kamaradi nam sami rikali, at jim ubytovani neplatime, takze nam na nej prispeli (500,-/osobu ve dvojluzkovych pokojich, pripadne 2 dvouluzkove loznice se spolecnou koupelnou a WC), rodine jsme ubytovani platili my (po domluve s rodici, protoze z obou stran nam na svatbu vyrazne prispivali) rozvazet hosty je podle mne skoda, jsou to starosti v organizaci navic a hlavne ta spolecna snidane rano je super, budete mit aspon moznost se s hosty pobavit o prvnich dojmech a se vsemi se rozloucit a podekovat jim za ucast (pripadne i svatebni dary, pokud si je budete rozbalovat uz v noci) co se dodavatelu tyka, tak my to meli vsechno smichane z ruznych koutu republiky, bud jsme si sami vybrali v miste kde bydlime nebo na doporuceni nekoho z mista kde bydli rodina, neco jsme si pak sami dovezli na misto svatby (kolacky, dort, saty) a nebo nam tam prijeli za prispevek na benzin (kadernice, fotografka, floristka, DJ)
Odpovědět
@martas00 A nebylo by levnejsi mit svatbu bud u nevesty, nebo u zenicha, nebo tam, kde vy dva bydlite? My mame taky pribuzne odevsad, ale svatbu jsme udelali v miste naseho bydliste s tim, ze nekdo tim padem muze prespat u nas.. A vsem svatebcanum ubytovani neplatime.. to bysme se nedoplatili :-)
Odpovědět
Já si taky myslím, že by vás možná vyšlo levněji, kdybyste svatbu udělali v regionu, dokud pochází nejvíc svatebčanů. Ti budou tím pádem spát doma (a případně třeba ještě někoho u sebe ubytují), takže ušetříte za ubytování. Navíc místní svatebčané vám můžou dát tipy na různé dodavatele zboží a služeb.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?