Svatba do půl miliónu

Profilova fotka
Holky, máte někdo zkušenost nebo plánujete svatbu, která se celkově vyšplhá na 300-500 tísíc korun? Co bylo nejdražší, jak je svatba velká a na čem se dalo ušetřit alespoň částečně? Vím, tyhle cifry zní strašidelně, ale ono to hrozně naskakuje, ale to všechny určitě znáte. :-N
Odpovědět
1
2
@laurentin Těch diskusí na téma jak ušetřit už tady je nespočet... Na jakou částku se chceš dostat?
Odpovědět
Profilova fotka
nejde mi o to se někam dostávat. Zajímá mě, co ostatní nevěsty, které mají nebo měly svatbu o těchto peněžních nákladech, co za to pořídily, měly, chystají, co je stálo nejvíc atd...
Odpovědět
Profilova fotka
No to je jednoduchy, pozvat 200 lidi,nakoupit milion blbosti, vsechno pekne draze a jsi na ty castce. Nechapu dotaz, chces usetrit nebo se na tu castku dostat? :-D Protoze podle toho co pises mi prijde,ze tu castku chces utratit a jeste ani nevis jak. Podle mne jde udelat svatba za polovinu bez problemu,zalezi co chces
Odpovědět
My měli velkou svatbu a vyšplhali jsme se k 200 tisícům + svatební cesta. ALE! bez blbostí, teda těch nedůležitých. :D Platili jsme třeba přespolním ubytování, což by jiní neudělali (ale ne drahé 450,-/noc/osobu). Hostů bylo okolo 80. Měli jsme spoustu věcí sice "po známosti", takže věřím, že pokud si pozveš hoooooooooodně lidí a uděláš ji fakt honosnou a vše za plnou cenu, tak ta suma vyletí oknem raz dva. :))
Odpovědět
Profilova fotka
Jak se na tohle dostat? Nešetřit na ničem. :-D V našich podmínkách se snad přes 500 přehoupnout ani nejde ne? :-D
Odpovědět
@laurentin V tom případě taky nechápu na co se ptáš.. Můžeš trošku upřesnit dotaz ať ti můžem poradit? :)
Odpovědět
Profilova fotka
jde mi o to, že už jsme na poměrně hodně vysoké částce a jen mě zajímalo, co která za podobné peníze měla - bude mít. Všude se tu dočítám o nízkonákladových svatbách. Tak jsem chtěla znát i realitu z té druhé strany. Nic víc.
Odpovědět
Profilova fotka
@limda Ale slo by, saty za 100 tisic, snubaky taky. Boty za 40 a mas to hned :-D
Odpovědět
Nechápu dotaz, copak někdo plánuje svatbu "za tolik a tolik"? Jasně, člověk si dá nějaký strop, osloví to, co se mu líbí, když to nevychází, z něčeho sleví... Ve skutečnosti za takovou částku zvlášť drahá svatba nebude, hlavně jestli máte víc hostů. U opravdu drahé svatby je nejdražší luxusní hostina - večeře na jednoho za cca 3 tis., pokud chceš oběd, tak jednou tolik, k tomu ještě pití, dort. Průměrná svatba 50 lidí a hned jsi na 300 tis. A to je jen jídlo. Značkové šaty, pokud se kupují, stojí cca 60 tis., prsteny třeba 50 tis., pak oblek pro ženicha, případně družičky, pronájem místa, kadeřníci a vizážistky, fotograf a kameraman (dalších 50 tis.), doprava, oznámení, dekorace, květiny (opravdu pěkná bohatá květinová výzdoba cca 30 tis. a víc)...Slevit se dá na všem, záleží na prioritách.
Odpovědět
@laurentin Asi to bude tím, že sem chodí nevěsty střední vrstvy. Ty hodně chudé se buď nevdávají nebo třeba jen se svědky a ty hodně bohaté si zase často zaplatí nějakého koordinátora a nepotřebují ,,nějaké" beremko. Takže s největší pravděpodobností tady nevěstu s podobným rozpočtem nenajdeš...
Odpovědět
Profilova fotka
@laurentin Tak to ti doporučím diskuzi: http://www.beremese.cz/forum/volna-di... kde je zmíněno víc těchhle dražších svateb ať máš představu co za to můžeš asi mít. :-) A obzvlášť na téhle svatbě http://www.beremese.cz/blog/vvero/alb... je znát že úplně zadarmo nebyla. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
luj89 hm, na tom asi něco bude. Díky za věcnou odpověď - reakci ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@laurentin Doufám, že to nevyznělo nějak nepříjemně nebo nevhodně. Asi sis chtěla na to téma jen pokecat, ale zkušenost s tím tady moc lidí mít nebude. Kadopádně přeju krásnou svatbu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@luj89 V pohodě :-) Díky...tobě také!!!! Každopádně děkuji @limda za odkazy na alba. Alespoň něco :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@laurentin Ono i tady se dá něco takového najít, jen toho není moc. :-) Ale přiznám se, že v první chvíli mě ta částka fakt šokovala. Já bych ti ani nevěděla jak se na to dostat asi. I když je pravda, že drahého fotografa a kameramana mám kdyžtak v záloze, kdybych vyhrála ve Sportce. :-D Ale přeju hodně štěstí. Ono to nevypadá, ale i já se pak na takovou dražší svatbu ráda podívám na fotkách. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@limda fakt mi nedošlo, že nevěsty, které dají takové částky na svatbu, tak se moc asi nebudou vyskytovat tady na beremese a vše jim bude zařizovat agentura nebo koordinátor. Ale já si prostě chci vše vybrat a zařídit sama - čímž získám přehled a budu přesně vědět co co stojí a najdu nejlepší poměr výkonu a ceny, který od toho chci. Určitě svatba nebude nějak extrémně luxusní ve stylu pozlacených příborů, šestispřežění koní a 10 limuzín. Mám jen ráda kvalitní, vkusný a elegantní věci a ty něco stojí...tak to prostě je. Ale znám hodnotu peněz a jsem nohama při zemi :-) Každopádně foto určitě ráda ukážu:-)
Odpovědět
Profilova fotka
My treba chceme tak 20-25 lidi, jen nejblizsi. mame vyhlidnuty uzasny mista v Italii a zatim to vypada,ze bychom se mohli vlizt do 120 000 s fotografem. Saty a prstynky nepocitam teda. Kazdej si predstavi slovo luxusni jinak :-) Tezko radit.
Odpovědět
Profilova fotka
@laurentin Ahoj, nás svatba stála něco málo přes 500 tisíc. Rozepsala jsem ti zhruba jednotlivé položky (je to zaookrouhleně, plus mínus pár stovek). Není to všechno, ale drobnosti jsem už nerozepisovala, to hlavní tam máš. Snad ti to pomůže pro představu. Měli jsme 65 hostů. Nebylo to vůbec nic luxusního, ale chtěli jsme kvalitu ve všem..tak proto taková částka. Limuzína nebyla, stříbrný příbory nebyly, ani ten kůň nám tam neklusal :-D ;-) Jídlo a pití na celý den 200.000 Květiny 26.000 Oblečení nevěsta a ženich 80.000 Fotograf 25.000 Kameraman 30.000 Doprava 21.000 Dekorace 10.000 Živá kapela (na 2 hodiny) 12.000 Úřady, dokumenty 10.000 Hotel na ráno 13.000 Pronájem místa na hostinu 36.000 Prstýnky 60.000
Odpovědět
@mejzy85 Ahoj, můžu se zeptat, co jsi vyřizovala na úřadech, že tě to stálo 10.000? =-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mejzy jj všechno tak odpovídá, jen to jídlo se mi zdá hodně, ale pokud jste měli hodně luxusního alkoholu, tak to potom asi jo... Mohu se zeptat, kde jste to měli? A spokojenost?
Odpovědět
Profilova fotka
@alca_43 vízum a soudní překlady pro snoubence
Odpovědět
Profilova fotka
@laurentin tak mi jsme měli zajištěné jídlo od snídaně až po noc pro všechny hosty, plus všechen alkohol a taky je v tom zahrnutý dort...tak se to napočítá. Jinak den to byl parádní, peněz do toho vražených nelitujeme. Fakt to stálo za to :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Fuu 200 000 za jidlo je mazec :-D Mela jsi saty aspon od Kleinfelda? ;-) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Skoda,ze nemas fotky,docela bych se podivala. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No pane bože :-O to snad není ani možné:-D my se musíme vejít do 50.000kc bez prstýnků pro 39lidi i to jde;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud už rovnou plánuješ, že chceš svatbu 300-500tis., tak si myslím, že otázka kde ušetřit, je celkem zbytečná :-N :-D
Odpovědět
Tak ona je svatba za 300 a za 300 tis. Na jedné straně úplně klasická svatba s klasickým menu, v šatech z půjčovny a kamarádem fotografem, kde je ale zvano 200 hostů a to i na prespani. To člověk dá třeba 150 tis. za jídlo a třeba 80 tis. za ubytování a je to. A pak je svatba za 300 tis. pro třeba 50 lidi s luxusním menu, ubytováním, šaty i prstynky s brilianty. Podle mě je postup při tvorbě rozpočtu vždycky stejný - udělat si alespoň orientační představu o cenách, určit si priority a podle toho peníze k dispozici prerozdelit.
Odpovědět
Profilova fotka
Naše svatba bude do 200 000,-: 85000,- by mělo stačit na hostinu, 14000,- prstýnky, 19000,- foto + video, do 15000,- bude kapela, 12000,- oblečení a boty pro oba, 25000,- koordinátorka (což zahrnuje i nábytek pro obřad (stan, židle, stolek pro oddávajícího) a výzdobu restaurace). Zbytek jsou nízké položky jako například 6000,- pro 2 řidiče na rozvoz, 2000,- dekorace aut, 1000,- matrice, 3500,- snídaně v domě nevěsty atd. Holuby a veškeré květiny máme zdarma. Hostů je 70 na oběd + 20 na večerní raut
Odpovědět
Profilova fotka
To jsou částky...mazec :-D me teda prijde astronomických muj rozpocet max 115tis pro ca 42 lidi včetně prespani kdyz vezmu v potaz,ze je to za jeden blbej den :-D
Odpovědět
Je to síla my jsme na 120 000, ale kamarádka modelka si bere modela a maj rozpočet okolo 350 000-400 000. Když za to někdo chce dát tolik, proč ne.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?