Svatba cca pro 60-70 lidí. Na kolik vás vyšla?

Profilova fotka
Dobrý den, určitě už tu taková diskuze byla, ale i přesto se ptám znovu. Na kolik vás vyšla svatba, pokud jste si pronajali např. jen sál, sami si vařili apod.? Vyplatí se to oproti pronajmutí hospody, kde si objednáte jídlo? A jaké máte zkušenosti se svatbou, jež si takto, prakticky svépomocí uděláte?
Odpovědět
svatbu budeme dělat pro 70 lidí, a děláme ji sami. rozpočet máme 45ticíc se vším všudy i oblečením šitým na míru.
Odpovědět
@pajiinka123 máme 68 vč. dětí, původní záměr byl do sto tisíc, a jsme dooost přes.. jsme v restauraci, kam si nemůžeme nic přinést, tak to hodně vylezlo
Odpovědět
Profilova fotka
@poisonpoisonivy To jsem chtěla slyšet hihi :-) Ale překvapilo mě, že je to až tak nízko. @mpbg Hmmm, takže jak jsem si myslela no... v restauraci je to pak co se týče financí pálka.
Odpovědět
nám nešlo ani o restauraci že je to pálka, je to aspoň bez starosti, ale šlo nám spíš o to že spoustu restaurací vaří nekvalitně, glutamáty a kdejaké svinstva hostům podávat nechci, a jediná restaurace kam chodíme, která vaří z regionálních a poctivých surovin je malá na náš počet lidí, a chata vyhrála hlavně proto že se berem v přírodě a nechceme přejíždět. na jídlo a pití máme 25 tisíc, a v tom je zaplacen i kuchař a 1obsluha takže 20tisíc na suroviny
Odpovědět
Profilova fotka
@poisonpoisonivy A co výzdoba apod.?
Odpovědět
Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že se hostinou mimo restauraci dá podat velmi chutné jídlo za velmi dobrý peníz. Vařil nám skvělý kuchař a dortíky jsem si dělala sama s pomocí maminky - vše kvalitní suroviny, žádné náhražky nebo dochucovadla.
Odpovědět
@pajiinka123 Narovinu, na nějakých věcech bychom určitě mohli ušetřit, já mám drahé šaty, to být nemuselo, naopak máme zase levné a obyčejné svatební oznámení, prstýnky budeme mít taky levnější.... ale to jídlo nás vyjde okolo 80tis. Máme teda oběd+raut pro všechny, raut má poměrně slušný výběr, vychází 440,-/os. a oběd 290,-/os. + 12kg kýta, čoko fontána, balíček 290,-/os neomezené nealko... ono se to nezdá, skáče to...
Odpovědět
My máme na oběd počítáno 33 dosp. porcí + 3 děti a cca stejný počet na raut. Dnes jsem na rozpočtu cca 55.000 Kč, bez nápojů a květin!!! Vylezlo to neuvěřitelně :-( A to nemáme žádný luxus.... :-|
Odpovědět
My máme tedy 60 lidí na oběd a večer 110. A jsme na 140 tis. A to taky nemáme žádný luxus. Ale zase máme restauraci, kde je o vše postaráno a jsou tam skvělí.
Odpovědět
Profilova fotka
Ono hodne zalezi kde to je, jedna kamoska platila 1000kc na hlavu za obed, druha asi 500 na hlavu obed a raut. Takze se da udelat svatba a 70,140 i 30 000 :-)
Odpovědět
Profilova fotka
A co nějaké zkušenosti se svatbou dělanou svépomocí? Jak dlouho jste vše připravovaly apod.?
Odpovědět
výzdoba? máme to v lese a v hájence, to už je zdobné samo osobě..na stůl dáme pár natrhaných lučních a lesních květin, které jsou stejně nejhezčí a pár gerber či kopretin koupíme v kyticích za dvě stovky.. já budu mít kytici s chilli papriček a trávy, na bílé potahy a saténové stužky si nepotrpíme, a svadbu ladit do jedné barvy nebudeme, a detajly dělají celek s nimi si pohrajem...
Odpovědět
Článek se načítá
@pajiinka123 My začali tak dva týdny před svatbou nakládat hermelíny, a jiné sýry, utopence a zeleninu. Pak jsme koupili třešňové olivy, a nakonec jsme koupili den před svatbou sekanou a čerstvou zeleninu a udělali jsme sýrové rolády. K tomu stačilo objednat obložené tácy od catteringové firmy, kde byly různé sýry, většina čerstvých (kozí, ovčí), parenica a jiné + uzeniny a sušené šunky a masové rolády.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Já mám hlad jen to čtu :-D Ale co jsem koukala k vám do alba, měli jste krásnou svatbu :)
Odpovědět
měli jsme 70hostů, po obřadu všichni šli rovnou na raut, žádná hostina. vyšlo nás to se vším všudy 100tis.(52tis raut i s pitím), zákusky a dorty jsme objednávali zvlášť(8tis), majitel kavárny naštěstí vyhověl úplně ve všem, takže supr. kdybych se vdávala znovu, udělala bych to úplně stejně a pozvala ještě více lidí, páč půlka rautu se nesnědla a museli jsme ještě dva dny jezdit s výslužkama... nejdříve jsme měli v plánu objednat raut a zaplatit si prostory, ale vyšlo by nás to na stejné peníze, možná dráž + shánět obsluhu. prostě to pohodlíčko, nechat to na někom jiném a neobtěžovat maminky, které by se jistě z přípravny netrhly, byla lepší volba.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme hodně dlouho přemýšleli, jestli si pronajmout prostory a většinu si zařídit sami, nebo zda to udělat v restauraci. Jelikož si budu hodně věcí kolem svatby připravovat sama (výroba výzdoby, oznámení, látková kytice, ...), nakonec jsme se rozhodli pro restauraci v hotelu. Kalkulaci máme za celou hostinu 52.000,-. Dvacet lidí bude na oběd, padesát večer (raut). Je to včetně alkoholu i nealka.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?