Rozpočet na svatbu aneb jak ušetřit?

Dobrý den chci se zeptat na pár otázek. Kolik vyjde svatba pro 45lidi? Chtěla bych vědět kolik stála svatba Vás? Já bych chtěla slyšet hlavně názor lidi, kteří si svatbu zařizovali sami a poradili mi na čem ušetřit co nejvic peněz. Moje představa je mit krásnou svatbu ale nezrujnovat se.:D Kolik Vás napřiklad vyšli prstýnky? Výzdoba na oslavě? A kolik nevěsty vyšli jejich vlastní připravy(kadeřnik, ličeni,doplňky)?
Odpovědět
Profilova fotka
Těhle diskuzí je tady milion, stačí jen zadat do vyhledávače ve fóru rozpočet pro xx lidí, cena za kadeřníka, atd. a vyjede ti toho spousta. Ne třeba zakládat další a další diskuze stejného typu. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Také chci krásnou svatbu a zároveň hodně ušetřit, tudíž mě toto téma také zajímá a jediné, co zatím vím je to, že si budu papírové/látkové/krajkové/světelné/písmenkové/balónkové/lampionové/stuhové výzdoby, obálky a rekvizity na focení alá smilebox objednávat na ebay.com a aliexpress.com, na google si vyhledám levné a krásné krabičky na koláčky, vázy a běhouny nakoupím v Ikei a nějaké látky ve Flex-Texu v Holešovicích v Praze. Co se týče šatů, chci si je nechat ušít u švadleny Ilony Špačkové z Berouna (https://www.facebook.com/ilonkasvadlenka), šaty vyšly na cca 4 000 Kč. Četla jsem tu i o způsobu si nechat ušít šaty od salonu a pak je po svatbě vrátit s tím, že poskytnete salonu fototgrafie, aby je mohly použít k prezentaci na prodej, ale nechci se v ten jedinečný den stresovat tím, že ušpiním šaty, nebo se mi šaty o něco zaháknou. Také se nechci tím omezovat ve focení, chci mít nádherné fotky v přírodě, třeba jak ležíme v trávě, u růžových keřů, atp. Co se týče líčení a účesu, na trhu je tolik lidí a každým týdnem tu přibývá spoustu nových a nových díky specializovaným školám, jako je Backstage, Make up Institut, apod. Tudíž bych se podívala na jejich FB stránky a tam si někoho šikovného a začínajícího našla.
Odpovědět
@mrsblackbeauty Tak představy máš naprosto totožne a na kolik tě to zatím vyjde?
Odpovědět
Náš cíl nebyl primárně uštřit, ale prostě jsem něchtěla nic okázalého a neměla jsem potřebu za všechno dávat spoustu peněz. Svatbu jsme měli na chalupě, na venkově. Takže jsem našla první kadeřnici ve vedlejší vesnici, na netu měla nějaé fotky, které mi nepřišly špatné, tak jsme se domluvily. Účes jsem měla pěkný a učesání i se dvěma svědkyněmi vyšlo na 600 Kč, což mi vyrazilo dech :-D Líčila mě manželova dcea, která dělá Mary Kay. Šaty jsem měla za 2000, prostě proto že se mi ty velké sukně a klasické svatební šaty nelíbí. Dort byl drahý, což je asi u velkých potahovaných normální, takže tam by se dalo možná ušetřit výběrem jiného tipu dortu. Na pohoštění (rautu) určitě ušetříte, když si toho co nejvíc uděláte sami. My měli pár studených mís z restaurace, kde byl oběd. Dělali je sami, majitelka nám řákala, že když si je nechala dělat od nějaké cateringové firmy, tak to vy šlo na šílené peníze. Prstýnky jsme měli z vlastního zlata, takže cena byla poloviční. Zkuste popátrat, jestli v rodině nemáte nějaké staré šperky. S výzdobou to určitě nemusíte přehánět. Když se nenecháte strhnout dnešní módou mít na svatbě spoustu blbostí, tak vás to moc peněz stát nebude. Třeba fotografa nemusíte mít na celý den, nám stačil jen na obřad a krátké focení (i když to byl kamarád, který, jak se pak ukázalo, ani nechtěl peníze :-D ). Pak jsem jen poprosila švagrovou, ať občas něco vyfotí, ukázalo se, že fotili všichni a máme spoustu pěkných fotek. Hodně záleží na tom, jak to pojmete. I jednoduchá svatba může být krásná :-)
Odpovědět
Ahoj, my jsme teda měli na svatbě 35 lidi a vyšlo nás to na 35-40 000 komplet. Za prstýnky jsme dali 6000, za oblečení pro oba 5500 a šaty jsem si kupovala. Dort 2500, kytky moje, 2x maminky, 2x svědkyně byli za 2000. Výzdoba me vyšla cca na 1000-1500. Hostinu jsme měli rautem, sladký jsme si pekli, vařili jsme si polívku, maso na gril nakládali. Všechno jsme nahaneli po akcích, hlavně alkohol a maso se dalo do mrazáku. Ještě jsem zapomněla 1200 fotograf(známá) a živá hudba, taky známý 1000.
Odpovědět
Ještě mužů případně poslat foto vyzdoby
Odpovědět
Ahoj no ja bych se rada vlezla do těch 30tisic. Koupili sme si teď byt a auto a prostě svatbu už chci levněji. Pokud se nevlezu tak holt nic nenadělam ale rada bych to alspoň zkusila jestli to nepůjde srazit co nejníž. Nechci na lidech šetřit ale zase se nechci zruinovat. Moje představa je asi taková že obřad proběhne v kostele a pak se přesunem do hospody mé švagrove tam bude prase, bečka a jinej alkohol, nealko, oblożené misy apod... Rodiny oběd sme vyloučili protože nechceme aby to dopadlo jako v slunce,seno :D :-D A na výzdobu lampiony a balonky, květiny ale ty bych nejraději natrhala akorát nevim jestli na začatku května budou ňaky pořádny kvest :) jinak nic extra prstynky asi střibrno oba s partnerem musime v praci vše sundavat a jak nás znám tak by se za chvili stratili nebo ukradli a přijde mi jedno jestli jsou střibrné nebo z bileho zlata.
Odpovědět
@fidousek2009 málem bych zapoměla určitě fotky pošli ráda se inspiruju :-)
Odpovědět
Záleží na tom, co všechno tam počítáte a co všechno chcete. Ušetřit se dá určitě hodně na spoustě věcí. Šaty - Tady můžete koupit krásné kolem 3 tisíc a zase je prodat, nebo půjčit za 10 a více. Prstýnky - my měli oba za 2.400,- stříbrné - dají se koupit za 10 tis. a více Hudba - DJ kolem 7mi tisíc je průměr, kapela 10 a více Fotograf - kolem 7mi tisíc je průměr, ale jsou i za 10 a více Výslužka a cukroví - pokud nebudete mít ušetříte určitě tak 10 tisíc Kadeřník a vizážista- já si dělala vše, kromě účesu a stálo mě to 400,-Kč. ;-) Pokud ušetříte na jídle a pronámu hospody u známé je to určitě podstatná položka. Ale i tak se mi zdá 30 tis. dost málo.... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
My měli svatbu před měsícem a lidí jsme měli podobný počet - 40 dospělých a 7 dětí. Ve finále nás celá svatba stála asi 95 tis., což jsme byli ve finále fakt v šoku. A to jsme nijak nerozhazovali za zbytečnosti. Je fakt, že se dá ušetřit třeba na těch prstýnkách, my si nechali dělat ze žlutého zlata a jeli jsme pro ně do Prahy. I tak ale vyšly na nějakých 16 tis. A to patřily mezi levnější. Šaty se dají taky sehnat za rozumný peníz. u chlapa se třeba nemusí kupovat nový oblek, pokud třeba nosí do práce. Co se týče výzdoby, tu jsem nějak nehrotila, protože i když existuje mnoho krasných věcí, tak jsem si řekla, že to jsou vyhozený peníze a pak bych to stejně prodala pod cenou. Takže výzdoba byla jen na stole - organza, ubrousky a nějaké maličkosti. No, a pak se dá ušetřit i na zákuscích a dortu, pokud máte třeba šikovnou maminku nebo babičku, která by vám to upekla. A samozřejmě nezmiňuju ušetření na celé hostině, když si to děláte na zahradě a vše si koupíte levněji sami v krámě.
Odpovědět
Ja v to pořad doufam sestra měla párty pro cca.pro 80 a vyšlo to ma 30tisic a to měla ve stejném duchu jak chci já myslím a zaroveň doufam že to tak bude. Opravdu nechci dávat 50 a víc tisic. Chci zapojit známe, rodinu a kamarádky. Zatím je mů j odhad asi takový: 2000šaty půjčené na 24hodin(v Brně je pár půjčoven které to nabizeji), parter asi stejně. Doplňky pro mě budu kupovat postupně misto blbosti co občas koupim na ty si vyhradím cca.2000 ,dekorace na aliexprres 2-3tisice nechci nic extra,jidlo 5000,piti alko nealko 7000, a pořàd mám rezervu alspoň par tisic a o prstýnkách diskutujem partner chce bilé a růžové zlato a já nechci, ale i s prstýnky by to mělo byt cca. o 3000-5000vic ale prstýnky chceme kupovat už teď stím že je koupime z bonusu v praci takže to nebude tak hrozný.
Odpovědět
Profilova fotka
@karol1233 Jak chceš dát jen 5 tisíc za jídlo pro 45 lidí????
Odpovědět
Článek se načítá
@karol1233 za 5 tis. se tolik lidi opravdu nenaji.
Odpovědět
@androz @kacenkakaca Záleží, jaké všechno jídlo z toho chce platit. My jsme měli 60 lidí a za oběd jsme platili asi 250Kč/os, ale třeba raut nás stál 5600Kč. A byl opravdu bohatý, všichni si vybrali, všichni se najedli a ještě dost zbylo. A byl výborný! ;-) Takže na oběd to nebude, ale pokud budou mít jen třeba raut, tak tomu i věřím ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ttm my měli jen raut, ale to přeci znamená i tak jídlo od oběda do večera... za 5000 nakoupím tak na větší rodinnou oslavu...
Odpovědět
@ttm ja si za tu cenu tedy nedovedu predstavit jidlo pro tolik lidi ani na odpoledne.
Odpovědět
@androz To by bylo za předpokladu, že by byl obřad třeba o něco déle a byla to tedy třeba jen večeře, na celodenní pohoštění by to nebylo, to netvrdím. Ale píšu vlastní zkušenost. Oběd jsme měli kolem půl třetí, pak byl odpoledne dort, raut někdy od šesti hodin a dobrá polovina rautu zbyla. Stál nás 5600 Kč :-)
Odpovědět
@kacenkakaca Našli jsme opravdu levný catering. Moje mamka pracuje s tetou majitele a ta sama říkala, že se mu to snad ani nemůže vyplatit. Nevím, jak moc se mu to vyplácí, ale na kvalitě to opravdu znát nebylo, jídlo bylo výborné, výběr pestrý a cena skvělá. Dostali docela velké spropitné :-)
Odpovědět
@ttm ja si nedovedu predstavit super pohosteni pri cene 50.- Kc na hlavu, plus minus.... mozna to za nejakych zvlastnich okolnosti lze, ale je to mimo me chapani...
Odpovědět
Chceme svatbu až odpoledne a večer oslavu nebude to jen o jidle je to gardenparty. Nebojim se uděla se guláš prase obložené misy a ňaké zakusky samozřejmě zákusky bude dělat tchyně. A guláš si udělame sami a prase asi další švagr snad uvidíme. Jako zatím mám krasný představy ale snad to tak bude máme spostu známích co nám pomůžou daji a buď zdarma nebo z ňakou korunuku takže se toho nebojim jediny z co se navíší bude za alkohol ale stim počítam a za hudbu to zatím nevim co bysme chtěli.
Odpovědět
Profilova fotka
@ttm @kacenkakaca Podlě mě to za tu cenu prostě nemůže být kvalitní jídlo z kvalitních surovin, protože ani ty samotné za to nenakoupím, ale samozřejmě to nebudu nikomu vymlouvat...
Odpovědět
@kacenkakaca Taky jsem nedovedla, když mi pán poslal kalkulaci, nevěřili jsme vlastním očím. Nicméně výběru jsme nelitovali :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@karol1233 Jasně, pak to ale nestojí 5000 Kč, ale VÁS to tak bude stát. Někdo to samozřejmě bude dotovat ze svého (například tchyně ty zákusky). Já teda úplně nemám ráda postoj typu "máme svatbu, tak všichni okolo pomáhejte" a brigády dva dny před svatbou, aby se vůbec mohli dotyční na svatbě najíst. Když někoho hostím, tak ho hostím, nemusí si to předem nějak odpracovat.
Odpovědět
Profilova fotka
To je strasne individualni. kMuze to stat 50 a muze to stat 200. Zalezi na miste, prstynkach atd. Je vyzdoba a vyzdoba muzes si doma ozdobit zavarovacky a nebo nakoupit luxusni vyzdobu.
Odpovědět
@kacenkakaca A nevím, kde jsi přišla na 50 Kč na hlavu, ať počítám, jak počítám, vychází mi to na skoro dvojnásobek. V těch 60 lidech bylo 15 dětí ;-) @androz Nevím, z jakých to bylo surovin, doufám, že z kvalitních, byla tam i spousta čerstvé zeleniny a ovoce. Nelitujeme. Zdá se to neuvěřitelné, taky jsme nevěřili ;-)
Odpovědět
@kacenkakaca hostinu dělat nebudeme to už sem psala do diskuze. Budeme tam mit jen prase, guláš, obložené misy a zákusky bude to až večer a pochybuju že se všichni dojdou jen najist ale spiš to oslavit a zapít. A nebojim se že by prase a guláš nestačil počitame že ze 45 lidi do večera vydrží tak 20-25 lidi jsme každy z velké rodiny a 32lidi na našem seznamu jsou jen blizká rodina :D takovy Hujerovy :D A pochybuju že rodiče,babičky a dědečkové budou ňak vic oslavovat jen ze slušnosti na chvili ale delé ne.
Odpovědět
Ještě jednou to rozpočitám aby Vás to tak neděsilo,protože ano 5000je pro mě větší nákup ale prase koupime to je cca2-3tisice nevim nemám představu, guláš, zákusky a cukroví dostaneme. Dort mě vyrobí kamarádka zaplatím material. Obložené mísy zase kamaradka za pár korun. Zapoměla sem dodat že z počtu 45 lidi jsou do toho započitané i děti cca.7-8. Mame velkou rodinu a každy chce ňak pomoct s připravou doufejme že jim to i vydrží :-D
Odpovědět
@androz nehodlám nikoho nutit navrhli to sami moje tchyně to chce sama je to takova matka pluku a nechce abysme sme někde zakusky obědnavali protože nikdy nebudou tak dobrý jako od ní. I kdyby nepekla mám spostu kamaradek které si chtěji přividělat na mateřské a dalši to davají jako svatebni dar. Prostě nevid
Odpovědět
@karol1233 Hudba a fotograf nebudou? ;-)
Odpovědět
@aechmea zatím nevím chtěla sem fotografku ale ta chce cca.11000 takže asi požadam tetu je fotografka a bratrance kterej má talent snad od boha. Hudbu to ani zatim nevim buď se placnem už fakt přes kapsu nebo nevím ale to je zatim detail uvidime musím zjistit ceny
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?