Příspěvky, nebo si platíte svatbu sami?

Profilova fotka
Hezký den budoucí nevěsty, jak jste na tom s rozpočtem? Četla jsem pár diskuzí, že si pár hradí svatbu zcela sám, my to tedy máme úplně naopak, máme oba velmi štědrý rodiče, od obou dostaneme dohromady 60 000 Kč, pak 24 000 Kč budeme naspořeno vyloženě na svatbu, a i babičky nám chtějí přispět každá aspoň 5 000 Kč, to už máme 94 000 Kč, a budeme mít 70 hostů, tak jsem počítala, že kdybychom od každého dostali 500 Kč, tak to máme další 35 000 K. Takže celkem 130 000 Kč, což je o 30 000 Kč než máme finanční plán, jak jste na tom vy? Podělte se :)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
ahoj, když jsme si brali hypotéku na domeček, tak už jsme věděli, že bychom se chtěli příští rok brát, tak jsme si k tomu připočetli 100 000Kč jako rezervu na svatbu, od našich dostaneme 50 000 co mi naspořili a ženichovi rodiče asi taky něco přispějí, tak doufám, že nám to svatbu bez problému pokryje a ještě se nám něco na darech vrátí. Budeme mít taky cca. kolem 70lidí. :-)
Odpovědět
My si svatbu platime sami. Planujeme financne hodne nakladnou svatbu (kvalitni jidlo, dodavatele, ubytovani pro vsechny hosty), ale potrebne finance mame, nemusime si pujcovat a stavbu baraku to nijak neohrozi. Zrovna o vikendu jsme vedli diskuzi s rodici pritele, chteli vedet nas konkretni rozpocet, a pridat nam podle toho, ale odmitli jsme to s tim, ze budem radi za financni svatebni dar podle jejich uvahy, ne ale predem. Mame ohledne hodne veci docela jasnou predstavu a vime, ze ne uplne ve vsech polozkach by se to setkalo s pochopenim :D Ale pokud mate rodice, kteri se do niceho moc nemotaji, je to super :-)
Odpovědět
My si platíme všechno sami. Výhodu to má tu, že nám do svatby nemůže nikdo kecat. Respektive by si mohl někdo zkusit :-D Rozpočet máme 10.000 euro, cca 50-60 hostů. Jestli dostaneme peněžní dary, dáme je na líbánky, hosty nezvu proto,aby se mi něco finančně vracelo :)
Odpovědět
Profilova fotka
@mval určitě pokryje, nejhorší náklady jsou to jídlo, nejdražší položka, jinak máme vše vypočítané, a fakt tich 100K je akorát, ale všechno si plánujeme sami, i výzdobu si budu dělat s kamarádkama a materiál máme z aliexpressu :) šaty mě taky vyjdou na 900, stejně jako ženichovo, takže se "omezujeme", ale stále je to podle našich představ :)
Odpovědět
Profilova fotka
@gabide86 tak to máte super, že máte našetřeno! :) tak držím palce, ať vše klapne :)
Odpovědět
@klaroova dekuji :-) no mam z toho docela bobky, ae tak zatim cas, termin mame az zari 2019 :-) No pritel jiz pres deset let pracuje a ma dobre zamestnani, tak ono to pak je o dost jednodussi nez kdyz si beres treba stejne stareho parnera a jste oba po skole...ale podle me penize nehrajou az tak roli, byla jsem na svatbe kamaradky, ktera byla hodne levna, ale vsechno bylo skvele a zabava do rana paradni :-) U nas se k tomu hodne nabali to, ze proste nemame cas si nic zarizovat sami a nebydlime v CR, k tomu ubytko na dva dny pro celou nemeckou cast "delegace" :D muj navrh na svatbu pouze se svedky neprosel :D :D
Odpovědět
@klaroova My jsme počítali s tím, že si svatbu zaplatíme sami a uvidíme, jestli se nám třeba část nákladů vrátí.. Nepočítali jsem s tím, ale nakonec se nám celá zaplatila z darů a příspěvků od rodičů, takže jsme byli příjemně překvapeni ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@susieanne tak to my máme to štěstí, že nám do toho nikdo kecat nechce, protože si všichni myslím, že tu svatbu máme levnou :D a už máte destinaci, kam na líbánky? :)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme si platili vše sami, nechtěli jsme od nikoho nic platit ani zařizovat. :-) Vše jsme si udělali podle sebe a bylo to dobré rozhodnutí, i když jsme na svatbu od zásnub šetřili, protože jsme si alespoň všeho vážili a neřešili jsme hlouposti. Svatba nás vyšla na 101 500,- Kč a nakonec jsme na darech dostali (hlavně díky manželovým rodičům) ještě o dost víc, než svatba stála. Ale počítali jsme, že se vybere tak 60 tisíc.. Nebrali jsme to tak, že se nám něco musí vrátit nebo zaplatit, to ani náhodou.
Odpovědět
Profilova fotka
@terezlu to my taky nešli vyloženě za nima, že chceme peníze, to ne, jen jsme se o tom zmínili, tak obě rodiny, že nám přispějí, že prostě chtějí, ať si to užijeme :)
Odpovědět
@klaroova Tak to máte super :) Mně by samozřejmě finanční příspěvek od rodičů potěšil, nebudu říkat, že ne :-D :-D :-D Ale moji rodiče nám finančně přispět nemohou. Jeho rodiče nám určitě dají svatební dar, ale nemyslím si, že by nám přispěli před svatbou, a ani to po nich nechci. Jinak líbánky ještě zvažujeme, svatbu máme až v květnu 2019, takže ještě je čas, ale vypadá to na Asii. Snoubenec by se chtěl moc vrátit na Bali, to byla nejhezčí dovolená, na které jsme kdy byli, ale mně to přijde škoda, jezdit dvakrát na to stejné místo, když svět je tak veliký ;-) Takže preferuji Srí Lanku v kombinaci s 3-4 dny relaxu na Maledivách :-) Kam pojedete vy na líbánky, už máte plán?
Odpovědět
Profilova fotka
@klaroova taky chceme výzdobu řešit sami přes ali, akorát šaty si asi budu spíš půjčovat, tak myslím že to mě bude tak deset tisíc stát, moje sestra se vdávala teď v červnu a celá svatba o cca 60ti lidech je vyšla na 120 000 a to si hodně dělali sami např. oznámení, výzdobu, výslužky ... no hlavně ať to všechno klapne tak jak chcete a jste spolu do budoucna moc šťastní :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@susieanne wow, tak to bude nádhera :-o my chceme na Bora Bora, ale uvidíme, je to dost finančně náročné :)
Odpovědět
Profilova fotka
@mval a kde se vdávala? :) celá výzdoba nás vyjde snad na 5 000 Kč :) zbytek si chceme taky udělat sami, přijde mi hrozně hezký :) i vám přeji hodně štěstíčka! :)
Odpovědět
Profilova fotka
@klaroova Tak samozřejmě to je na každém, já nikoho nesoudím za to, že si od rodiny nechá něco zaplatit. :-) Jen, že my jsme prostě z mnoha důvodů měli jasno, že si to chceme zaplatit a zařídit vše sami, a každý ať dá dar prostě podle sebe. :-) A nakonec jsme byli příjemně překvapení, a bylo vlastně jedno, jestli se nám to těmi penězi od nich zaplatí nebo si to zaplatíme my, a ty peníze se pak vrátí..
Odpovědět
Profilova fotka
@klaroova svatbu měli venku v parku na louce, takže neplatili nic za pronájem, akorát si tam museli sami posekat a nachystat všechno, naštěstí mají super sousedy a ty jim to tam hned ráno naaranžovali a vše nachystali :-) a hostinu měli v Holicích v restauraci Staroholická cca. 10km od místa obřadu a celá hostina s obědem, pitím a bohatým rautem je vyšla asi na 65 000 ... část výzdoby si teď od ní vezmu a zbytek seženu na ali nebo z druhé ruky :-) ... děkuji
Odpovědět
Vše jsme platili sami. Měli jsme odložené peníze. A pozor na to, že když ti třeba teta dá peníze, tak se může stát, že to bude chtít organizovat a rozhodovat...
Odpovědět
Profilova fotka
@mikinkacs to jsme už taky "řešili", zatím máme 90% rozhodnutý, a každý s tím souhlasí, a říká, že je to na nás, takže díky bohu to máme všechno v pořádku :) občas teda má trošku problém babička s tím, že svatba nebude v kostele, ale já jako nevěřící a nepokřtěná určo ne :)
Odpovědět
@klaroova spousta lidí má jiný představy... babi to bude muset přežít :-) já bych do kostela nevlezla... Ale uvidíš sama, že ti spoustu lidí bude nutit svůj názor :-D že takhle je to lepší, tak proč to chceš takhle...
Odpovědět
@klaroova Wow, to bude určitě úžasné. Finančně náročné asi ano, ale vždyť je to jednou za život :-) Držím palce, ať to vyjde :-) Když byste chtěli tip, kde sehnat levné letenky, tak mi napiš sz, my jezdíme zásadně bez cestovky a tím hodně ušetříme.
Odpovědět
Profilova fotka
@susieanne jééé, za tip bych byla moc ráda, píšu :)
Odpovědět
My si platili svatbu sami prevazne teda zenich., puvodni rozpocet byl 200 000 no ale pak nam to naskakalo o hodne vys, protoze jsme se rozhodli pro jiné dodavatele a rekli jsme si ze hostum zaplatime i ubytko a tvrdej alkohol. Akorat svatebni saty mi platila mamka. Na darech se nam zaplatila svatba tak ze 65%. urcite bych dary nechtela predem, aby darce neziskal pocit ze muze organizovt a kecat do toho :)
Odpovědět
@klaroova pokud třeba můžu říct svoji zkušenost (i když víc jak 10 let starou ), mně se z Francouzské Polynesie líbil víc ostrov Moorea nez Bora Bora. Nebo doporučuji nakombinovat víc ostrovů.
Odpovědět
my si hradili vse samy , nasetrili jsme , svatba i s vyplacenim personalu nas vysla na 40tis. s tim ze jsme meli cca80 hostu. ale jak je jiz "tradici" nechteli jsme dary , jazdy dal neco do obalky a svatba se nam vtratila komplet a i neco navic ..
Odpovědět
Tak my původně pocitalimrozpocet 100.000,- , nakonec nás to vyjde na 150.000,- . Máme 70 lidi. A nejvíc bude samozřejmě pití a jídlo. Ale nijak extra ani nesetrime - je to nejspis jednou za život tak si to chceme uzit. Výhodou je, ze mám extrémně tolerantní rodiče a dali nám z obou stran každý 50.000,- jako svatební dar s tím, ze jim je úplně jedno zda to schované, dáme na svatbu, nebo utratíme . 50.000,- si hradime sami a předpokládám e se něco vrátí na svatebních darech, ale jelikož xxx kamarádů jde od výplaty k výplatě nepočítáme s tím ze by to byla nějaká extra částka. Takže pokud něco ještě poplatime z toho budeme radi, pokud ne neva.
Odpovědět
Profilova fotka
@joanhappy ty jo, jenom 40 tisíc? :O
Odpovědět
Profilova fotka
@evickah11 ty jo, to my v podstatě "dost šetříme", ale jakože o nic se nešidíme, takže doufám, že to nějak dáme max. do 120 tisíc :)
Odpovědět
@klaroova ano, jen 40, a to byla super svatba vsak jak budu mit foto tak se chystam udelat o tom povidani i s fotkama. Ale je pravda ze jelikoz dekorace jsem delala sama z materialu ktery me stal minimum, obleceni pro nas 3 ( ja, dcera ,muz) nas vyslo na cca 4000 i s botama,prstynky za necely 3tis, pronajem mista i se super zazemim ( malicka hospudka s fotbalovym hristem) 1000, stany +ubrusy+osvetleni 5000 i s postou. a co nejvic tak jidlo a piti to sme se vesli do 10tis ( jen bohaty raut bez obeda- obrad byl ve 3 hodiny) meli sme michany drinky a alkoholu co hrdlo racilo - ale i tak se vypilo toho min nez jsme mysleli ( tak se zbytek flasek vracel) a raut si zarizoval manzel sam ( jako kuchar ma kontakty na dodavatele atd. a kamarad mu griloval) a pak padla 10 tis za personal a fotografku .... takze i tak se to da udelat , ale je to o znamych a i o tom jak moc je staba hogo fogo 😊 my meli mega gril party
Odpovědět
50 lidi nas vyslo na 160tis.Vse jsme si platili sami,vratilo se nam cca 60.Od tchana jsme nedostali ani prani ke svatbe,ale byl prvni,kdo se najedl a napil...
Odpovědět
Profilova fotka
@joanhappy jééééj, no tak to je pecka! fakt jako :) kde jste měli místo? :)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?