Pomoc kolik za alko/nealko

Ahoj možná už to tu někde je ale já nestíhám pročítat a hledat tak se kdyžtak omlouvám že se opakuju... Prosím vás jak to děláte s pitím(alko/nealko)? Mi si nesmíme donést nic svého. A flaška má stejnou cenu když ji koupíme celou i když je po panácích. Mám obavu aby se cena oslavy třeba nepřehoupla vysoko nad nàš rozpočet.Manažer hotelu nám na to řekl že nejlepší je určit limit který když se přesáhne každý si platí pití sám. Kolik Kč vás tak vyšlo(nebo počítáte) pití na osobu? Moc děkuju za rady a pomoc. :-)
Odpovědět
My jsme to měli tak, že tvrdý alkohol v nabídce nebyl, jen pro rodiče ženicha fernet "na žaludek" po obedě. Jinak bylo veškeré nealko plus víno, pivo. Měli jsme svatbu za tropického počasí, hodně se pila domácí limonáda a voda z kohoutku byla ve džbánku zdarma. Počet hostů +/- 40 a útrata za pití 10tis.
Odpovědět
@michelleangel nemají možnost lahvovného na tvrdý alkohol ? Měli jsme vlastní a platili tento poplatek,jinak veškeré nealko a pivo pak při 60 lidech vyšlo kolem 10000,-
Odpovědět
Profilova fotka
Necelych 15tis pro 35 lidi a zacinalo se od obeda,jen jedno dite. Voda z kohoutku byla zadarmo. Pivo, vino, malinovka, cola atp, dzusy, káva, caj a 6 druhu tvrdyho. Koncilo se ve dve rano a docela se vecer rozpanakovalo :)
Odpovědět
@terinkamt Nemají nic se nesmí dovézt jen koláče dort a zákusky. :-(
Odpovědět
@michelleangel tak to bych asi vybrala jen některé druhy. S tím jsem se nesetkala,aby neudělali ani lepší cenu na celou láhev. Bude to pak hodně o důvěře,protože nebudete mít kontrolu nad tím,kolik se toho opravdu vypilo.
Odpovědět
@terinkamt no oni tvrdí že nám dělají cenu ptz panák čehokoliv nás vyjde na 60kč. Některé druhy jsme si vybrali ale on to nejspíš nepochopil a naůčtoval nám flašky do kalkulace. A když jsem se zděsila řekl že můžem jet na panáky. Já chtěla vycouvat a na poslední chvíli hledat jiné místo ale ženich už nechce že je prý pozdě a že je to místo krásné že se mu to tam moc líbí.
Odpovědět
@michelleangel kde vůbec máte svatbu? Určitě to nakonec dopadne dobře,pořádně si vše domluv ;-)
Odpovědět
@terinkamt hotel Jan Maria Ostrava ( ceny mají vyšší s tím se trochu počítalo mají 4* ) ale i tak jsem nervozni z rozpočtu. Líbí se mi nápad platit jen víno a pivo- to by nemuselo být špatné, ale neurazí se za to hosté, není to blbé?
Odpovědět
@michelleangel u nás to nikomu nevadilo, hosté to vzali jako hotovou věc a nikdo nic nenamítal. A pokud přesto z toho máte strach, že vám bude chybět typické "pojď na panáka", vyberte 3-5 druhů (vodka, rum, zelená...), co se bude nalévat, čímž rozpočet také trochu usměrníte, toho přece panák 60Kč nestojí, ne? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme tvrdý vůbec nehradili. Hradili jsme veškeré nealko, káva, čaj, domácí limonády, pivo a víno. Suma za 34 osob cca 18 000 Kč.
Odpovědět
@elkak stojí komplet jakýkoliv alkohol ať už 7* metaxa nebo griotka vše stojí 60 prý je to zvýhodněná cena pro svatby.
Odpovědět
@michelleangel : podle me to vadit bude, ale nemyslim si, ze ti to nekdo rekne do oci. Je to i podle svatebcanu, u nas se panakuje, kdyz je oslava a podotykam, nikdo se neopil pod obraz.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@michelleangel Také to řešíme, jestli se hosté neurazí, když řekneme, že tvrdý alkohol neplatíme. Ale na druhou stranu, máme kalkulaci a panák by stál 60 Kč. :( Už takhle platíme hostinu, nealko, pivo, víno, sekt. Nevím, jak to chodí na svatbách, já byla zatím jen na jedné, ale tam to bylo v soukromí, takže si novomanželé nakoupili lahve a pilo se co bylo. Já vím, že někteří se ke svatbám staví takto: dávám dar, tak ho musím propít a pojíst. :( :(
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme původně chtěli platit nealko, pivo a víno, ale pak jsme se domluvili, že budeme platit komplet všechno, vybrali jsme asi 10 druhů flašek tvrdého a ty byly na baru. Měli jsme 75 hostů a všechno nás to celkem vyšlo na 42. 000,-Kč.
Odpovědět
Profilova fotka
@july17 "všechno" myslíš všechno pití? nebo vč. jídla?
Odpovědět
Profilova fotka
Holky proc by se mel nekdo urazit, ze neplatite tvrdej? Jako ja si myslim, ze je vec hostitele cim pohostis a myslim ze svatebcane se i bez tvrdeho nemaj spatne :-) jako nerozumim tomu, kdyz je a vino a pivo aby se museli nalejvat panakama..akorat se rychle opijou. Ja to proste na svatbe nechtela a musim rict, ze jsme meli skvelou partu hostu, kteri nejdou na svatbu nalejt do sebe x panaku. Zenich akorat udelal jedno kolecko s tim, ze kdo chce tak zve na jednoho panaka a z 34 lidi jich bylo 10 kdo chtel :-D jako fakt se tim netrapte, pokud mermomoci nekdo bude potrebovat panaka tak si ho proste zaplati no :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@dominika1989 Myslím pití :-) bylo to docela dost peněz, ale bylo nás hodně.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jsme na doporučení paní manažerky ze zámku (kde jsme měli oběd i večerní raut) tvrdý alkohol taky neplatili a nelitujeme toho. Nikdo se neurazil (alespoň jsme nic nepoznali). Rádi jsme všem raději zaplatili krásné prostory, kvalitní víno, jídlo a ubytování. Kdo chtěl, panáky pil - za své. Nevidím v tom problém. Příbuzný z Anglie nám říkal, že u nich snoubenci hradí ještě méně. Ve finále jsem viděla pít panáky jen hodně málo svatebčanů, ale kdyby byli zadarmo, asi by chodili už jen proto, že jsou v nabídce. Byla jsem ráda, že se nikdo zbytečně neopil. Všichni jsme si pak mohli ještě druhý den společně pochutnat na snídani :-)
Odpovědět
Hu, panák za 60 korun? To bych asi zamíchala k zákuskům nějaké jello shots :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my měli všechno své, ale být vámi, buď tvrdé "zakážu" úplně nebo stanovím, co se bude pít (bylo by nefér, kdyby si někdo dával vodku a jiný whisku) a za kolik (tzn. ten limit, o kterém píšeš). A voda z kohoutku do džbánků a citron do toho je úplně super. To měli teď na svatbě, co jsem byla, a té se tam vypilo neskutečně.
Odpovědět
@svetlus_pepca Džbánky nabízí ale max 20 ks tak uvidíme no jinak mají ještě moc dobrou domácí limonádu .
Odpovědět
My to meli tak ze jsem nechala dat džbánky s vodou na stoly a meli za ukol neustále doplňovat. Pri 70 lidi bez tvrdého alkoholu a vina (to bylo nase za 1000 asi 10 l) se propilo 14 tis a to tam nekdo pil nějaký nealko co nevim jak se jmenuje a je to pivo za 150 Kč
Odpovědět
@challidona a panáky se pili o sto šest:)
Odpovědět
@michelleangel Plánujeme svatbu příští rok a zrovna nás zaujal Jan Maria, ale přesně z tohoto, z nápojů, mám obavy. Ale teď už je to běžné, že se tvrdý neplatí, nedělala bych si z toho hlavu. Já ale mám dědu z Valach s vlastní slivovicí a ten by určitě chtěl svatebčany počastovat... Ale místo je to krásné, to má tvůj skoromanžel pravdu :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?