Platily jste za obřad na úřadě? A za jejich svědky?

Prosím vás...vy, které jste to "spíchly" na úřadě...platily jste něco? =-) A když bysme nechtěli s přítelem svoje svědky a oni nám nějaké dohodili, tak to asi taky něco stojí, že? =-)
Odpovědět
Děkuji té, co to zařadila sem. :-) Všimla jsem si toho až před chvilkou, že jsem to založila v rubrice Po svatbě. :-D
Odpovědět
Ahojky, no ono asi záleží na tom, jak to má která matrika zařízené. My jsme například platili 250Kč (za hudbu, parkování aut a nevím co ještě), ale třeba moje kamarádka, která se vdávala v jiném městě, neplatila za obřad vůbec nic, a další zase platila 1200 Kč, takže je to fakt různé. S těma svědkama fakt netuším, ještě jsem o ničem takovém neslyšela. A můžu se zeptat, proč nechcete svoje vlastní svědky? Připadá mi to trochu divné, aby mi takovouhle důležitou událost odsvědčil někdo úplně cizí... =-)
Odpovědět
Na úřadě mají právo na poplatek, pokud je svatba v jiný den, než je určený pro svatby, pokud ani jeden z novomanželů nemá trvalé bydliště v té obci, nebo je jeden cizinec. Za hudbu a výzdobu možná vybírat můžou, ale kdyby mi šlo o peníze, tak řeknu, že to chci bez hudby. A když nemáte svoje svědky, tak můžete odchytnout nějaké kolemjdoucí. My jsme na radnici neplatili nic, byli tam živá hudba a ještě jsme dostali od města dárek.
Odpovědět
tak to jsme nevěděla že se něco platí.....o tom jsem nikdy neslyšela.....já co jsme byla na svatbách tak všude at už na úřad či do kostela tak všude se dávali výslužky popř.vínko..ale to bylo tak vše.....
Odpovědět
Profilova fotka
Za to, když se vdáváš na jiné radnici než máš trvalé bydliště se už neplatí... My platíme dvě stovky za hudbu...
Odpovědět
Profilova fotka
tp nevím,my platili za obřad 6OOO a jestli zařizují své svědky,tak asi něco budou chtít,my měli cd,a oni ho jen ouštěli.
Odpovědět
Nevíte, jak je to v Libeňském zámečku? Vím akorát, že se platí za varhany snad tuším 500 Kč, ale nevím, jestli máme počítat s placením obřadu...atd.
Odpovědět
Profilova fotka
ahojte, neplatí se pokud se vdáváte na úřadě, kde máte oba trvalé bydliště, jiank je-li to jinde tak se platí, tady u nás jiné místo než úřad - 1000,. (býva často i u svateb v muzu) a je-li to nějaký zámek nebo hrad platí se víc, na Seebergu (Ostroh u Františkových Lázní - 3000,- Kč), ale všude to je jinak, se zeptejte tak kde bude svatba, né .-)
Odpovědět
Profilova fotka
p.s.mělo být v muzeu :-)
Odpovědět
Denisko, ale to jste neměli na radnici, ne?
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme platili 4000, bylo to na zámku a tam se pak většinou takhle (nebo i víc) platívá. Hudbu jsme měli živou a ta byla v ceně x-)
Odpovědět
My meli obrad na Chodovske tvrzi (ja jsem z Prahy zapad a manzel s Praha 4) a za obrad jsme neplatili nic . Platili jsme hudebnika 400kc . Bylo to tam opravdu nadherne , mame fotky i ze zahrady ...
Odpovědět
Článek se načítá
fialka09: S přítelem máme naštěstí podobné názory a ani jeden nechceme svatbu jako velkolepou událost. Chceme to co nejvíc diskrétně, takže o tom nebude vědět ani rodina, ani přátelé. Vlastně to děláme potají. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj no tak to nevím jestli se to bude líbit Vašim rodičům,moje sestřenice udělala svatbu tím stylem,že to řekla den dopředu,že se berou a teta to rozdýchává dodnes....ale teď má naplánovanou další svatbu takže to bude teď jinak a snad si užije přípravy ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
u nás je to na radnici zadarmo, obřady mimo městský úřad se platí (2000 - 7000,-Kč). ;-)
Odpovědět
Ak si spravne pamatam, tak poplatky boli nasledovne: Ak su obaja snubenci cesi, tak sa neplati nic (nezavisle na tom, ci je to v mieste trvaleho bydliska alebo nie). Ak je jeden zo snubencov inej narodnosti, tak sa plati 1000,-. Ak obaja, tak 2000,-. Ak to je to mimo oddavacich hodin, tak +1000,-, mino oficialnu oddaciu sien uradu, tak zase +1000,-. Obrady na zamku ci hrade su potom spoplatnene rozne, to sa plati nieco ako prenajom priestorov. Co som si vsimla, tak poplatok za taketo priestory sa pohyboval niekde medzi 1000,- a 7000,-. Zvlast sa potom pripadne plati za hudbu na obrade, ci fotografa. Snad som to napisala spravne, ak nie, tak ma opravte.
Odpovědět
Profilova fotka
V Brně většinou v místě bydliště - jeden ze snoubenců v daném obvodu bydlí - obřad je tedy zdarma- Platíš jen služby které požaduješ - třeba hudbu, recitaci a tak. Poku si vyberete obvod jiný obvykle platíš 1000 Kč, na atraktivní radnici - třeba Zámeček v Líšni i mnohem více. Také můžeš požádat aby tě kterýkoli starosta oddal na JINÉM VHODNÉM MÍSTĚ- Tak zní oficiální terminologie - třeba v parku, nebo rozhledně, také u vás doma... Obvykle se platí také 1000 Kč ale potřebuješ výpis z katastru dané nemovitosti a souhlas jejího vlastníka - písemný. Pozor - daný starosta tě může oddat jen na území SVÉ obce.
Odpovědět
My jsme z Milovic, každý máme trvalé bydliště jinde, ale jelikož pocházím z Ostravy, budeme se brát tam. Resp. Stará Ves nad Ondřejnicí - zámek, okres Ostrava-Město. Cena za obřad 3500,-. Paní mi řekla, že je v tom výzdoba, oddání, a nějaká kytka pro nevěstu (asi jako pozornost). Budeme to mít v sobotu, takže normální den. Snad je v tom i hudba, no uvidíme až se půjdeme domluvit osobně.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, je to blbost, nemusíte mít tam bydliště. Právě zmiňovaný Líšeňský zámeček v Brně...my tam máme svatbu, oba bydlíme mimo Brno a když jsem se ptala, co se platí, tak prý nic. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to su v šoku....
Odpovědět
Profilova fotka
tak holky, ja nastesti mela svatbu v kostele v obci, kde mam trvale bydliste, takze me to nemelo stat nic. Bohuzel jsem si brala cizince, tak me matrika zkasla o 2000,-Kc jenom za to, ze manza je cizinec. Nikdo s tim nemel nejmensi starosti, soudni tlumocnici jsem platila zvlast ja, veskere papiry, ktere jsem ke svatbe vybavovala se platily zvlast,...takze absolutne nechapu proc platit obci zbytecne 2000Kc jenom proto, ze je nekdo cizinec. jen uredni papirovani svatby me vyslo na skoro 7000 (vcetne prekladu, razitek, a techto nestastnych dvou tisic)! :-D
Odpovědět
Bohužel to blbost není. :-( Navíc většině lidem, se kterými jsem se o tom bavila to přišlo dokonce normální. Holt je to tak. Už to máme zarezervované a paní přímo z matriky mi řekla, že nás to bude stát 3500,- Kč. :-S :-D
Odpovědět
Profilova fotka
sannie, a to pises o Lisni nebo o jinem miste? My mame totiz obrad ted 27.9., Brnaci nejsme a neplatili jsme vubec nic. Schvalne jsem se na lisenske matrice jeste ptala. Pak leda, ze by to davali na "xicht" :-)
Odpovědět
anajka : za cizince se plati 2000,- ( za 1 osobu ). a plati se i za cecha,ktery ma pobyt mimo uzemi CR,taktez 2000,-.
Odpovědět
petruszkaa: Budeme to mít ve Staré Vsi nad Ondřejnicí. 06.06. a je to na zámečku. Tak právě doufám, že si tam budeme za ty penízky aspoň moct udělat nějaké fotečky. :-) Říkala jsem si, že je to asi ještě brzo na nějaké poptávání, ale zmýlila jsem se, už tam někdo měl rezervaci na 13tou hodinu. :-) Já mám trvalé bydliště v Milovicích a Fanda v Říčanech.
Odpovědět
Profilova fotka
tak jsem to napsala přímo do diskuse o Belcredi... třeba nám někdo odpoví... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Katy, tak když to tam mám domluvený a je to za 3 týdny, tak ti fakt nekecám. ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Třeba se to bude někomu hodit :-) Měli jsme mít svatbu původně na radnici v místě, kde nemáme ani jeden trv. bydliště. Mělo to být dle slov matrikářky zdarma. Jiná situace by byla, kdyby byl jeden z nás cizinec nebo neměl trv. bydliště na území ČR. Nakonec jsme svatbu zrušili a měli ji jinde. Mě dneska zarazilo při čtení nějaké diskuze, jaké jsou ty horní stropy ceny obřadu - dnes jsem četla, že na nějakém zámku se platí za obřad i 15 tisíc korun. A pokoušela jsem se najít, jestli to může být třeba ještě dražší - tak, čiště ze zájmu. Našla jsem jen tuhle diskuzi... ale třeba někdo připíše svoji zkušenost. Připadá mi to ze strany těch organizátorů / matrikářů jako pěkná sprostota. My platili nakonec 3 tisíce na zámku v ROztokách. Na to, že zámek to není nějaký nádherný, mi to přišlo taky jako pěkná pálka. Už proto, že se tam prostě oddává standartně, není to tak, že by musel oddávající extra na ten zámek přijít kvůli nám.
Odpovědět
ahoj holky, nevite nekdo kolik se dava přispevek na kostel když mate svatbu v kostele?
Odpovědět
laala: mozna narazis na muj prispevek - ja jsem nedavno nekde psala, ze krcsky zamecek st havel si uctuje za pouze obrad 15 tis korun. Ale to neni otazka matriky. Matrika ma jasne dany finance, nevim jestli zakonem nebo vyhlaskou. to je asi jedno. Ale ty jednotlivy mista, neoficialni, kde muzes mit svatbu - jako zamecky, parky a pod., jsou soukromy objekty, uctuji si pronajem mista, nejakou vyzdobu a proste je to komerce, takze si kazdy nasadi co chce. St. havel je treba hotel na urcite urovni a podle toho to proste uctuje. K tomuhle poplatku obradnimu mistu potom jeste musis pripocitat matriku - jejich poplatky :-(
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?