Platba za pití je 300-400 Kč na osobu, co na to říkáte?

Ahoj,chci se zeptat na vase nazory a zkusenosti. Planujeme po obradu slavnostni obed-20 lidi(nejblizsi rodina vcetne deti) v zamluvene restauraci a v podvecer presun do jine/blizke/ na raut. Resim ted raut- delaji to pry takto: na pronajem se neplati nic(moc hezke prostory,upravena "stodola"s barem,sezeni venku,hriste..).Raut pripavi na prani,mame pocitat 100 na osobu.Budeme mit jeste prase,to si obstaravame sami. Ale vsechno piti se plati dle napojoveho listku v restauraci.ceny jsou sice obecne celkem nizke, rikali nam, ze byva cca 300-400 na osobu. co rikate na tuto kalkulci za jidlo a piti? sladkosti jsme zatim neresili(s tim se urcite v rautu nepocita,ale asi bychom pak tedy zajistovali sami).diky za prispevky..
Odpovědět
@slamina propít 400 a projíst za 100 (co za ty peníze dají?) je trochu nepoměr. Jestli je v tom pití alko i nealko není jasný proč se stěhujete na jiné místo, většinou se stěhuje právě kvůli jídlu a pití (může se přinést svoje což je podstatně levnější)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, ceny pití podle nápojového lístku jsou normální, samozřejmě, že někde by mohli nabídnout, že si můžeš něco donést sama nebo že budou účtovat za petlahev nealka, ale je to asi málokde. Já jsem sama takovou restauraci nesehnala a to jsem se snažila. :-) Co mě ale zaráží je cena toho rautu - 100 Kč na osobu je opravdu málo, určitě se zeptej, co v tom je nebo chtěj přímo nacenit raut, který si ty sama vymyslíš. Já osobně jsem taky byla v jedné restauraci, kde mi řikali, že raut vychází na 300 Kč za osobu, ale když jsem chtěla nacenit můj konkrétní, to byly ceny - 2 kg řízečků za 1000 Kč a podobně. Takže určitě ti cena 100 Kč na osobu nic neřekne, záleží na tom, co v tom je. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Cena rautu je opravdu hodně nízká, nám účtují 400-500 na osobu. za pití nevím, my to máme tak, že tvrdý alkohol si doneseme svůj, který jsem nakoupili, když byl v akci v hypermarketu a nealko, víno a pivo budeme mít od zařízení, kdy bude oslava... Jen cenu nijak neřešíme...
Odpovědět
@slamina Kde máte ten rautík?:)
Odpovědět
mame to takhle proto,nejdrive bude jen obed s rodici a sourozenci v restauraci a to druhe je takovy pekny napul venkovni klubik.a ceny za piti tam maji priznive/pivo za 23../.nevim,jak najit misto,kam si muzes jidlo a piti prinest svoje?krome vlastni zahrady samozrejme a to je u nas nerealne..Takze-vsechno piti podle napojoveho listku-alko i nealko.Co se tyce rautu,zatim neni nic jiste,bylo to takove prvni zeptani,ale opravdu to takhle rikal(byly jsme u toho 2)-za 100 na hlavu dokazou udelat pekny raut, ze se to nesni.Rikaly jsme teda predtim o praseti,to bychom pry mohli mit svoje,mozna myslel,ze k praseti pak uz se toho tolik nesni.Ale spis to bylo nezavisle na tom,protoze rikal,ze prase mozna nesezeneme-je to docela narychlo.Tak se jeste zeptam,co za 100Kc myslelik..ale bavili jsme se o oblozenych misach a tak..
Odpovědět
My jsme měli klasický oběd (předkrm,polévka,svíčková) + odpolední raut, celkem pro cca 50 lidí. Platili jsme 750 Kč/osoba - z toho 300 Kč na nápoje (alko, nealko, víno vlastní)
Odpovědět
@778899778899 To jak jsem psala tady-www.penzionhorazdovice.cz, vypada to tam moc pekne,tak jsem na to zvedava :-)
Odpovědět
Profilova fotka
za 100kc na hlavu raut?? My mame raut tak 500 na hlavu (bez piti)
Odpovědět
Profilova fotka
@anniesfibis 500 Kč jen za raut (bez oběda a bez veškerého pití) mi zase přijde docela dost...teda samozřejmě pokud tam máte tataráčky z pravé svíčkové, mořské plody a biftečky z argentinského býka, tak to asi jo ;-) Sestra si nechala udělat standardní raut za 300/Kč na hlavu a ještě zbylo, že se z toho druhý den najedlo skoro 10 lidí na oběd. Já měla namyšlené taky něco málo přes 300/os. na hlavu a včera jsme to s paní provozní procházeli a doporučila nám něco z toho osekat, že toho máme strašně moc, že se to nesní, kór pokud bude vedro. A to máme v hotelu v Brně, který si myslím, že není zrovna nejlevnější, takový brněnský standard, ale nealko mají třeba docela dost mastné, takže se snažíme to řešit "džbánkama" za výhodnější cenu Ale raut za stovku je samozřejmě mimo mísu...možná tak vegetariánský (i když možná ani to ne, ovoce teďka se pomalu prodraží víc než to maso :-DD)
Odpovědět
Profilova fotka
tak mozna to bude spis kolem tech 350 po dukladnejsim propoctu :D
Odpovědět
@ninive211 my máme 450 Kč/osoba raut bez pití a oběda, a rozhodně nemáme svíčkovou nebo tatarák :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@p3tulkaa Tak pokud to nemáte v 5* hotelu a nemáte tam nějaký nenasytný otesánky, tak tipuju, že Vám toho docela dost zbude ;-) Zvlášť koukám, že to máte také v létě a pokud bude takové teplo jako teďka...ale zase je pravda, že lepší trochu víc než kdyby o půl desáté nebylo nic k jídlu :-)
Odpovědět
Článek se načítá
doumlovala jsem si raut s paní, která to dělá profesionálně a pro mně se známosti za výrobní ceny...říkala, že se to vzhledem k tomu, že počítáme odpoledne cca 15-24.00 hod počítá, aby nic nechybělo 150.- kč na hlavu (tedy cena nákupu v hypermarketu), je to maso, ovoce, zelenina...bez zákusků!! navíc se bude vařit zvěřinový guláš, ten není započítaný...u nás Vaří muži. Máme to pro 30 lidí a z toho 9 dětí - takže ono se to prý i přepočítává na poměr dospělý dítě. Ale pokud máte před tím oběd a je to už jen tak na zobnutí a ne na hlad, tak by měla 100.- Kč na osobu stačit (ale výrobní!!) Snad jsem to opsala srozumitelně ;-)
Odpovědět
@ninive211 nene, je to penzion a mimo Prahu :-) je pravda, že si nic kromě dortu neneseme svého a budeme jíst od 15:00 do noci + ještě tedy grilování se zeleninou a bramborem, ale to v tomhle rautu není započítáno :)
Odpovědět
@slamina Pokud máte jen raut a prasátko, tak je 100Kč na osobu málo. My měli 15:30 oběd, 19:30 večeři a v 21:00 přinesli raut. Za 3000Kč pro 25 osob, tzn. 120Kč na hlavu. Měli jsme toho na rautu opravdu strašně moc a málo kdo se ho dotkl vzhledem k tomu jak byli nacpaní. Nicméně pokud máte pouze raut, tak 100Kč na osobu je opravdu málo. Budete mít selátko (toho bude hodně), to je fajn, ale ne každý bude chtít být celý večer jen na seleti a budou si chctít určitě vybrat na rautu. Za pití bych s kalkulací počítala mírně + -. Hodně záleží na počasí. Pokud bude chladno lidépijou méně a zase pokud bude horko, tak pijou více.
Odpovědět
Profilova fotka
Přijde mi ta cena za odpolední raut dobrá, pokud máte ještě prasátko . My máme 25 lidí celý den na svatbě ( od občerstvení před obřadem, až po noční raut ) .. cena na osobu za jídlo a veškeré pití ( formou balíčku - volná konzumace všeho ) 1290,- . Za ty co jsou pozvaní jen na odpolední a noční raut je cena za jídlo a pití ( balíček - volná konzumace) 690,- . :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?