Na kolik asi může vyjít svatba pro 50 lidí?

Profilova fotka
Někde jsem četla, že svatba pro 50 lidí vyjde na přibližně 120 000 Kč. Je to pravda nebo je to jinak? Máte s tím někdo zkušenost?
Odpovědět
My jí teď plánujeme a bude mít asi 54 lidí a vyjde to cca na 30 - 40t.
Odpovědět
Jaký si to uděláš, takový to máš...my máme padesát lidí a víc jak 40 000,- dát nechceme ;-) Většinu věcí si dělám sama, takže hodně ušetřím... 8-)
Odpovědět
mrkni na staré diskuze. Už tady byly dotazy na 40, 50, 60, lidí z toho si něco vybereš. Konkrétně ti nikdo neporadí když neví jaké máš výdaje (šaty, prstýnky, květiny, foto, atd.)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít 60-65 lidí a se vším všudy jsme to spočítali tak na 80 000,- ....a dost věcí jako fotograf,květiny a večerní zábava máme zařízeno přes známý :-) ale jak píše lindafabianova záleží jaký si to uděláš a co všechno na svatbě chceš mít a bez čeho se objedeš :-)
Odpovědět
Ahoj, tak my měli 70 lidí a komplet se vším všudy to vyšlo na 170 tis. a to jsme se moc nerozšoupávali. Je to ale fakt komplet, šaty (půjčovné + poplatek za poškození = dohromady 5000), oblek, boty, šperky, prstýnky, DJ, hostina, hotel na svatební noc, kytky, výzdoba, koláče, fotografka, kadeřnice, kosmetička, pronájem veterána atd... no prostě spočítala jsem i šňůrky na vývazky - asi jsem trošku cvok, ale zajímalo mě na kolik takový jeden slavnostní den výjde:-). Skoro půlka se nám vrátila na darech. Musím říct, že vzhledem k dlouhým přípravám nám to nijak extra nenarušilo rodinný rozpočet, ale nakonec jsem byla docela překvapená kolik, že to stálo. Hostina pro 70 lidí + večerní raut pro 80 lidí vyšla na necelých 60 tis - zbytek jsou ty nezbytné "drobnůstky" kolem...ale je to jednou za život, ne?:-)
Odpovědět
My 47 lidí stála něco málo přes 80 000kč...
Odpovědět
Profilova fotka
My měli 43 lidí a večer na raut 51 svatba nás vyšla se vším všudy něco přes 80 000 kč. A to jsme prstýnky vůbec neplatili, fotografa jsme neměli, vývazky jsem si dělala sama, obleček pro panenku na auto mi šila mamka, a přespalo nám na hotelu jen 20 lidí, lístečky na zasedací pořádek také samovýroba, už mě nic nenapadá co jsme si dělali sami. Ale jak píšou nademnou, záleží co si vymyslíte a uděláte sami. Vím, že si holky vymýšleli plno věcí co já jsem nemusela mít, třeba jídelní lístky, kapesníčky na slzy, polštářek na prstýnky atd. Takže bych řekla, že pro těch 50 lidí, je těch 120 tis. reálných. Ono je to nezdá, ale naskakuje to hodně rychle a to si člověk nemusí ani nějak vymýšlet.
Odpovědět
Profilova fotka
Jak to tak čtu, tak jsme asi z dost levného kraje... Máme pozváno 40 lidí+my 4 takže, a rozpočet, který máme udělaný je 40 000kč. z 80% již vše nakoupeno a zaplnaceno a dokonce jsme zatím ještě níž s cenou než bychom měli být... Takže to ani těch 40 tis. nebude. Výzdobu jako svícny na stoly jsem si dělala sama, svatební noviny také,, kapesníčky na slzy, svatební knihu, truhličku na přání zrovna tak. Vývazky a polštářek na prstýnky si teda nechávám dělat. Co se týče jídla - svatbu máme ve 2 hodiny odpolko - už jen kvůli dětem aby se po obídku ještě vyspali, takže bude pozdní oběd nebo spíše brzká véča pro všech cca 45 lidí. Sehnala a obvolala jsem dost restaurací a nakonec máme jídlo za 69. Polévku - vývar knedlíčky bude dělat babička doma. Cukroví se peče po příbuzných, každý se nabídl, že upeče jeden druh, takže bude 10 druhů cukrovího a stojí mě to jen suroviny, které mám nakoupené z akcí. Koláčky si necháváme dělat, stejně jako oznamko. a to budu dávat 80ks oznámení a koláče k tomu. Večerní raut si budeme připravovat doma sami. Budeme mít hlavně věci z kuřecího masa. Alkohol také nakupujeme po akcích. Platíme pronájem prostor pro hostinu, fotografa, půjčovné za šaty a kadeřnici s kosmetičkou. Plus další drobnosti jako šaty pro děti, spodní prádlo a tak. Dalo mi to dost počítání a obvolávání a mailování než jsem vždy našla vyhovujcí cenu, ale vyplatilo se.Opravdu zatím vycházím ještě levněji než mám napočítáno... Záleží jen na tobě, zda tomu chceš ten čas objetovat a schánět, či zda budeš spokojená s první věcí, na kterou narazíš ať už stojí cokoliv.
Odpovědět
Nás stála svatba pro 45 lidí malinko přes 60 tis. Komplet se vším všudy (prstýnky, šaty, oblek,kytky, fotograf......). Ale přesně jak už tu padlo - záleží jakou formou to budeš dělat, co všechno "nutně" musíš mít a bez čeho se dokážeš obejít. Hodně také záleží na tom, co všechno jsi schopná zařídit sama (nebo ti pomůže rodina), případně přes kamarády, známé atd. My měli třeba fotografku za hubičku (kamarádka amatérsky fotí), spřežení zdarma (jel nám kamarád co s ním manžel jezdí na závody), párty stan také půjčen od kamaráda... Takže v tomhle jsme třeba ušetřili dost peněz. No a klasickou hostinu jsme nedělali, rovnou jsme měli zahradní párty a grilovali prasátko (ačkoli v původním plánu jsme chtěli hostinu pro rodiče a pak grilovačku pro všechny). Veškeré jídlo a pití jsme si zajišťovali také sami a dorty dělala rodinná známá a tchýně (každá z nich 2).
Odpovědět
Profilova fotka
Vše kolem svatby záleží na tom, co chceš... Můžeš si šaty půjčit za 5.000,-kč, a nebo taky za 25.000,-Kč a takhle je to s každou položkou. Můžeš mít oběd za 100,-Kč na osobu a nebo pak oběd za 1.500,-Kč na osobu. Takže těžko paušalizovat. Ale zlatá střední cesta v rámci kompromisů a s nějakou tou úrovní slavnostního "aktu" se ta cena pro 50lidí opravud pohybuje 80.000 - 120.000,-Kč (zlatá střední) se vším všudy (hostina, raut, pití, pronájem, obleky, šaty, dekorace, oznamko, fotograf, hudba, atd., atd...). Ale pokud bude svatba na radnici a pak si jen s rodiči a svědky dojdete na slavnostní oběd, vyfotí Vás někdo ze známých a večer se uspořádá nějaká domácí grilovačka, je dost možné, že se pohybuješ kolem 30.000-50.000,-kč , ale jen střílím od oka. Hodně štěstí při organizaci a výběru
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj... tak se přidávám k diskuzi. Máme cca 50 lidí... Původně malá svatba se nám rozrostla během roku příprav :-) A začínám čučet kolik jeden večírek může stát... Závidím nevěstinkám levnejší garden party... Původně jsme také chtěli venkovní párty... Ale pak jsme narazii - kde sehnat všechno to vybavení a ještě ušetřit?:-) A navíc jako skeptik nevěřím, že by mi vylo počasí :-D ... Svatbu máme nakonec na horách s přespáním a vyjde nás to na 100.000. Naštěstí máme oba úžasné rodiče, bez kterých bychom si nic tak krásného nemohli dovolit :-)... Jak jsem již zjišťovala v diskuzích vyjde tě to na tolik, kolik chceš :-) Ale těch 120.000 je dost reálné, když bude oběd i raut v píjemné restauraci a na hudbu i fotky využiješ profíky...
Odpovědět
Profilova fotka
Jak píšou holky, záleží na tom, v jakém stylu budete svatbu mít, co všechno tam budete chtít a nakolik se můžou zapojit příbuzní a známí. Pro ilustraci náš rozpočet. Prakticky každá položka může být levnější, ale i dražší, záleží na vašich konkrétních požadavcích a dodavatelích. Hostina (občerstvení po obřadě + oběd pro 32 osob + večerní raut pro 46 osob včetně pití) - 40 828 Obřad - 1 000 Pronájem tanečního parketu - 2 000 Svatební dort a koláčky - 5 360 Svatební šaty (půjčené včetně spodničky, závoje a šálu) - 7 800 Fotograf (na obřad a po obřadu) - 4 550 Boty nevěsty - 1 990 Svatební oznámení - 1 392 Poštovné - 150 Jmenovky - 715 Koláčky do výslužek - 1 352 Prstýnky - 5 187 Květiny - 3 948 Účes nevěsty (včetně dvou zkoušek) - 900 Stříhání ženicha - 190 Líčení (včetně tří zkoušek) - 500 DJ - 6 500 Kabelka - 150 Ubytování (dvě rodiny s malými dětmi) - 3 000 (svatební apartmá zdarma) Stuhy na auta a výslužky - 216 Košíčky a ubrousky do výslužek - 186 Pedikúra - 1 040 Podvazek - 200 Doprava - 3 100 Manikúra - 270 Další drobnosti - 1 498 CELKEM - 94 022 Nekupovali jsme žádné oblečení ani boty pro ženicha, vše měl. Další inspiraci najdeš tady http://www.beremese.cz/diskuse/svateb... nebo tady http://www.beremese.cz/diskuse/svateb... (ta je sice už zamčená, ale můžeš si pročíst příspěvky).
Odpovědět
Článek se načítá
my měli svatbu za necelých 200tis a bylo ta přes 100lidí, ale vařil nám známý....alkohol jsme si sehnali.... na 70 lidí počitej 100tis určitě a to ne za žádný extra luxus.....ono se to pak docela nasčítá.....
Odpovědět
Profilova fotka
nas bylo uplne presne50 :) a konecna castka byla kolem 180 tisíc.
Odpovědět
Máme 42 lidí na hostinu + cca 15 lidí na večer a hostina nás vyjde na nějakých 55000 + další věci okolo dalších cca 55000...
Odpovědět
Svatba po cca 50 lidi by stála nějakých 80.000. Teda nás stála necelých 70.000. A to jen proto, že jsme měli známosti.
Odpovědět
Profilova fotka
120 000?? no jejda, to bych teda nedala, ani náhodou! Hodně záleží na jakých věcech si lpíš. Jestli opravdu chceš prstýnky ze zlata nebo ti stačí ocel či titan. Jestli potřebuješ svatební knihu, koordinátorku, dárečky, mandličky a další blbosti, který jsou ve skutečnosti k ničemu. Nás svatba pro 52 lidí stála něco přes 60 000 a celé se nám to vrátilo z darů. Opravdu záleží jak si to představuješ, vše jde udělat levně i draze, my si zvolili zlatou střední cestu. Nebylo to jak u rokefelerů, ale zárověň šlo o krásnou svatbu jak má být, v romantickém kostele, hostina v dobré restauraci.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, nevím, kam na ty šílené cifry chodíte. My jsme měli svatbu pro 50 lidí včera na náš rozpočet byl následující: Poplatek za hudbu a focení na obřadě - 500 Kč Jídlo na hostině (raut) - 10.000 Kč (zůstala ho ještě kvanta) Pití na hostině (platili jsme všechno včetně tvrdého alkoholu a nijak jsme nikoho neomezovali) -. 9.500 Kč Oběd se svědky a kamarády - 700 Kč (měli jsme až odpolední svatbu a oběd byl před obřadem) Šaty nevěsty 8.000 Kč - ty se hned budu snažit prodat, takže to není absolutní výdaj Boty, doplňky, šaty na převlečení a kadeřnice - 1.500 Kč Oblek ženicha - cca 7.000 Kč Prstýnky - 1.700 Kč Dort - 3.200 Kč Výzdoba místnosti, aut, ceny do tomboly, jmenovky, košíčky na výslužky a oznamka - cca 1.000 Kč (vše jsme si dělali sami) Koláčky - cca 3.000 Kč Květiny a myrty - cca 2.000 Kč Fotograf - cca 3.500 Kč Ostatní věci - 0 Kč (líčení, manikúry, pedikúry, doprava, ubytování, hudba, pronájem sálu apod.) - 0 Kč (buď nebyly, nebo jsme si je udělali svépomocí Celkem to vychází na nějakých 50 tisíc. Ač jsme si vůbec neříkali o peníze a dostali jsme i plno nefinančních darů, skončili jsme dost výrazně v plusu. Až je mi to blbé....
Odpovědět
Hrozně moc to záleží na tom, co si od té svatby představujete, na čem byste byli případně ochotni slevit, co je pro vás důležité. Je možné svatbu pro 50 lidí udělat podstatně levnější než píšeš, ale i podstatně dražší. Ale jinak mi přijde, že ten odhad by byl celkem ok :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, no reálné to určitě je :-) Největší položkou je hostina - my budeme mít oběd (polévka a hlavní chod) pro cca 20 lidí a večer + dalších 20 lidí v normální restauraci, své budeme mít jen alkohol vč. vína, dort a koláčky. Říkali nám, ať počítáme 1 000 na osobu a nemáme to v žádné předražené restauraci... Myslíme si, že to bude méně, ale je do toho i rozpočítaná výzdoba sálu, takže... Ale jak psali ostatní - záleží, jaká bude skladba hostiny a co všechno tam budete chtít a budete mít od nich. Na alkohol máme rozpočet 12 tis. Prstýnky 15 tis., nevěsta 10 tis. komplet (boty, šaty, účes, líčení, doplňky); ženich 5 tis. (oblek měl, takže vše ostatní); kamera, dj, foto dohromady 6 tis. - známosti; oznámení home made asi 600 Kč vč. cartridge :-); dort 4 tis.; výzdoba aut, vývazky a tombola 2 000; květiny 3000. Plus doprava, kterou ještě nevíme. Ubytováno bude jen 5 lidí - 2500. Za obřad nic neplatíme (ale dá se za něj zaplatit i 12. tis třeba na karlštejně, na ostatních hradech taky pár tisíc). takže momentálně jsme na rozpočtu 100 tis. za běžnou svatbu v běžných cenách. Ve výsledku to asi bude méně, protože doufáme, že hostina nás výjde na méně. Letos se mi vdávali dvě kámošky - jedna měla svatbu o 50 lidech, rozpočet 50 tis. Prstýnky z titanu za pár tis., hostinu v kulturáku, polévku vařila babička, hlavní jídlo kýta sehnaná po známosti, večer mísy dělané maminkami, koláče jim taky pekl někdo v rodině... Měli domácí slivovici a domácí víno - hostina 500 na hlavu se vším všudy. Druhá měla 70 svatebčanů a platili více než 200 tis. Čokoládová fontána, limuzína, šaty nevěsty za 18 tis, obřad na hradě za 6000... to už naskáče :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně tak jak už tu píšou holky, záleží na těch věcech okolo - co tam člověk chce mít, my jsme měli takovou normální svatbu, kdy jsme nepotřebovali žádné extra "blbiny" a pro 50 lidí nás vyšla na 90 000kč.
Odpovědět
Profilova fotka
ja planuju cca 30-35 lidi na obed a 40-45 lidi pak na vecerni raut... cekam, ze ohledne jidla by to mohlo vyjit na 40 000 (jidlo cca 500kc/os, ale dost problem je odhadnout cenu piti, protoze muzu dat nekomu jednu porci svickove, ale nemuzu ho omezit na jednu lahev vody:) tak doufam, ze vic nez 500kc/os se nepropije... a ty dalsi srandy vyjdou cca na 20 000 (prstynky, foceni, obrad, saty, zakusky, dort)
Odpovědět
My jsme měli 50 lidí i kapelou a obsluhou a vyšlo nás to okolo 60 000,- Oznámení jsme si dělali sami, kartičky, jmenovky a výzdobu taky. Měli jsme pronajatou hájenku, jídlo jsme měli navařené za cenu surovin a veškeré občerstvení a pití jsme si zajišťovali my. A díky finančním svatebním darům se nám v podstatě svatba "zaplatla z toho". Byla to fuška si to všechno zařídit, hromada zařizování minimum spánku, ale všechno vyšlo, jak jsme si představovali a byl to úžasný den, takže to stálo za to.. :-)
Odpovědět
Na mé svatbě bude 44 lidí. Je to otázkou každého kolik je do svatby ochotný investovat,já šetřím od března a můj rozpočet nepřesáhne 60 tisíc. Abych mohla svatbu doopravdy za tak krátkou dobu mít,poprosila jsem rodiče jestli finanční dary můžou dát předem(rádi s tím souhlasili). Pro představu: obřad:0Kč,místo oslavy:1000 za pronájem,fotograf-6000 na celý den,svatební šaty-6000,svatební dort(chtěla jsem dva)-0Kč-dar od sestry,cukroví-0kč-bude péct teta,sestra a tchýně si nechá objednat,takže 0 Kč,oznámení s výslužkama-1500 Kč,fontána-3500,jmenovky-1000kč,výzdoba sálu-dar od neteře a kamarádky,boty-1500,prstýnky-2500(a jsou opravdu kouzelné,víc jak 8000 bych za žádný prstýnek nedala)-objednané byli z internetu,dekorace na auto-1000Kč,oblek-3000kč,DJ+karaoke-známý-1000Kč,tombola-1000Kč,benzin-1500kč,kadeřnice-1000kč,líčení-sama,nehty-400,kytka-1000kč(z fléru)na alko a nealko + jídlo - mám odloženo 20000.(oběd vaří jeden pán,který pracuje v restauraci kousek od sálu a večerní raut chystá sestra se svým synem a neteří(mají kurzy studené i teplé kuchyně)...Věřím,že jídla i alkoholu bude dost,chce to jen zapojit lidi okolo sebe o kterých víte,že jsou opravdu šikovní. Ten den,nebude mít chybu:)A ještě navíc vím,že se mi více jak 40000 vrátí....
Odpovědět
Ahojky, my budem mít cca 45 lidí, oběd pro 25, večer raut + párty pro 45 - tohle nás vyjde cca do 30tis, 10 prstýnky, 10 šaty, 6,5 oblek, 10 fotografové /2osoby/ na 10 hodin, dort+koláčky+cukroví cca 5 tis...... no do 70 tis nás to vyjde - výzdobu si dělám kompletní sama, takže tam taky padly nějaké penízky, ale chceme to origoš a jiné, tak si holt musím vyrobit nebo sehnat co potřebuju. A do těch kalkulací ještě nemáme započítané věci jako nevěsta šperky, boty, líčení, vlasy, kytice atd....
Odpovědět
Ahoj, my měli na oběd 30 lidí a na večerní párty 60 lidí - oběd, večerní raut a ráno snídaně včetně veškerého pití (ne tvrdý alkohol) a včetně dýška pro číšníky, kteří byli opravdu super, jsme zaplatili 45 tis. Kč. Za třípatrový dort a 7 kg koláčků jsem dala 4200 Kč, za šaty, boty a doplňky pro mě a pro ženicha jsme dali 9 tis. Kč, obřad nás stál 6 tis. Kč a fotografa jsme měli zadarmo, byl to dárek od něj. DJ nás stál 4000 Kč, hrál od oběda do 2 hodin do rána. Veškeré občerstvení u nás doma před obřadem vyšlo asi na 3,5 tis. Kč. Prstýnky nás stály 10 tis. Kč a veškeré květiny 2,5 Kč. Ubytování pro hosty jsme měli na ranči, kde byl i oběd a večerní raut a to nás vyšlo na necelých 8 tis. Kč. Ale je to každopádně individuální záležitost, záleží hlavně na tý restauraci, kde to budete mít, protože přeci jen to občerstvení je největší položka. My jsme měli oběd 350 Kč osoba (předkrm, polévka, hlavní chod) a večerní raut byl za 250 Kč na osobu a opravdu pestrý, neustále doplňovali, jakmile něco docházelo....
Odpovědět
Tak já mám za sebou čerstvou zkušenost a vyšlo mě to na něco málo přes 50 000,-., ale to jen díky tomu, že jsme to dělali na zařízeném sále, oběd mě stál s dovozem 4500,- a rauty mi udělala obsluha, pití, sudy jsme nekaoupili v akci,takže opravdu supper a to jsem na ničem nešetřila, jen šaty 7200,-,kytky 3000, cukroví, koláčky a dort jsem si dělala, jen pár minizákusků jsme objednala, hudba DJ za 2000,-, fotograf byl grátis. Celá svatba se mi nakonec zaplatila v darech:)
Odpovědět
minuly tydne jsem byla na svatbe... pro 30 lidi a se vsim vsudy to vyslo na necelych 30tis... a to jeste kamaradka chce prodavat saty... takze vydaj nevydaj,uvidi se... zalezi jak jsi narocna.... za jidlo i se sladkostma a pitim dali kolem 15 tis. zbytek ostatni vydaje jako vyzdoba,saty,boty,prstynky,kvetiny... a fotograf.
Odpovědět
Profilova fotka
nas asi 140-170tis., stejny počet lidi..ale to se rict neda, zalezi zda mas prstýnky za 20 tis za 500 nebo za 100..a tak se vsim
Odpovědět
Profilova fotka
my měli svatbu 50lidí...a po 20h přišlo 20 kamarádů a vyšla nás svatba se vším všudy....130 000Kč....zapisovali jsme úplněě všechno..každou drobnost...;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?