Na čem jde učetřit

Ahoj, bereme se na začátku července a momentálně jsme se zasekli na cateringu. Obřad bude v odpoledních hodinách (14.00), takže plánujeme pouze polévku a raut. Všude, kam jsme se obrátili, nám ho vypočítali na cca 20 tis. (bez pití) pro 35 - 40 osob. Cena je zřejmě adekvátní a běžná, jenže my máme dost omezený rozpočet a rádi bychom se vešli do 15 tis. :-| A tak vymýšlíme na čem a jak by se nechalo ušetřit. Napadlo nás, že bychom si část zařídili sami a část přes catering, hlavně kvůli salátům (mají na to chlaďák) a dalším složitějším jídlům. Máte někdo podobnou zkušenost nebo jak jste to řešili vy? Předem děkuju za radu a pomoc. ;-)
Odpovědět
1
2
Ahoj, my mame svadbu v květnu.Budeme mat raut pre cca.65 lidi.Cast jedla mame objednane, ostatne si z dovodu omezeneho rozpoctu chystáme sami.A neviem aku mas predstavu takže povedat ti na com usetris je asi nemozne.
Odpovědět
@necine_vesta Hodně holek tu píše, že toho hodně zbude a moc "nejede" sladké. Ale těžko říct, u každého je to jinak. Každopádně si neumím moc představit, že na svatbě bude naopak jídla málo...Nám ale při kalkulaci pro 30 lidí vyšlo asi 12 tisíc bez pití.
Odpovědět
Vážně nenajdete levnější? Nás vyšel catering na 23 000 Kč pro 60 lidí (ale byl to oběd + raut - bohatý večerní raut nás stál 5000 Kč a téměř půlka z něj zbyla), zkuste ještě hledat, třeba taky najdete někoho tak úžasně levného ;-) Připravit si část rautu sami je asi možnost, je to ale asi dost časově náročné. Snažila bych se ušetřit asi na jiných věcech, než na jídle - šaty, výzdoba, květiny, cukroví apod. (já jsem třeba měla šaty za 2500 Kč, z výzdoby jsme si většinu dělali sami, dort nám pekla jedna důchodkyně, co to má jen jako placený koníček a stál nás 1200 Kč atd.). Chce to hodně hledat, pečlivě vybírat a dá se najít. U nás to bylo tak, že mamka získala nejlepší kontakty u ženských v práci - takové to: jedna paní zná paní, co má známou :-D
Odpovědět
Tak to je hezká cena, tak bychom si to představovali. My měli v plánu rožnění kýty, kuřecí steaky, vepřové a kuřecí miniřízečky, grilovanou zeleninu, guláš, bramboráčky, opékané brambory, těstovinový salát a další saláty, pečivo + polévka. Jen kýtu nám nacenili na 5 tis., takže jsme se rozhodli, že si zajístíme gril a koupíme ji sami, vyjde to levněji, pak sami uděláme sýrové mísy, ovoce...teď uvažujeme, že bychom si zajistili a naložili i steaky, udělali guláš, připravili zeleninu na grilování a zajistili pečivo...jenže máme strach, že to nestihneme připravit (den předem budou přecijen jiné starosti) a neuděláme jídlo dobré jako profíci. Navíc bude potřeba někoho ke grilu, páč pochybuju, že poté, co cateringu zkrouhneme jejich nabídku na 1/2, ochotně nám pujčí člověka k tomu, aby tam připravil naše jídlo.
Odpovědět
@ttm a co jste měla v rautu, jestli se můžu zeptat?
Odpovědět
@necine_vesta Řízečky kuřecí a vepřové (ty byly naprosto luxusní, na ty vzpomínáme doteď :-) ), asi tři druhy masových rolád, kuřecí paličky (asi grilované, už nevím přesně) saláty (zeleninový a těstovinový), velkou sýrovou mísu, obloženou uzeninovou mísu, zeleninu, ovoce, čokoládovou fontánu s ovocem. Byl to spíš studený raut, bez grilování, jaké chcete vy, ale každý si ho moc chválil. Fotka není nic moc, ale jinou nemám :-) Jídlo bylo skvělé, dojídali jsme ho ještě tři dny po svatbě a cena fakt neskutečná :-) Dala bych ti kontakt, ale nevím odkud jsi (a jestli by ti tedy k něčemu byl). V té ceně jsme měli i dvě slečny na obsluhu (na celý den).
Odpovědět
Na to, kolik jste toho měli, tak je cena teda opravdu parádní. :-o :-) My se ptali už asi v 10 restauracích, někde nás odmítli úplně, někde nám dali výše zmíněný ceny a někde se ještě neozvali, tak čekáme. Jsem z Vysočiny, z Jihlavy, ale svatbu budeme mít u Telče.
Odpovědět
Celkově mi přijde, že ta Vysočina je taková marná. :-|
Odpovědět
@necine_vesta Tak to je asi bohužel daleko - my jsme měli svatbu u Čáslavi, raut nám dělal pán z Ronova nad Doubravou :-/ Tak držím palce, ať něco najdete a nebo to nějak vymyslíte! ;-)
Odpovědět
Jak už bylo napsáno, hodně ušetřit jde na pití - vodu jen ve džbánech, žádné Cappy, Coly apod., pokud sladké pití, tak jsou fajn ty skleněné nádoby s kohoutkem a do toho udělat nějakou kvalitní domácí limonádu, rozlévané víno, pivo, pokud nemáte možnost domácí slivovice, tak klidně bez tvrdého alkoholu. Taky v tom sladkém mají holky pravdu - pokud někdo z přátel či rodiny dobře peče, klidně i jen jako koníček, nechat si napéct jako svatební dar. Stejně tak květinovou výzdobu si enchat podarovat nebo si udělat co louka dala, což je v červenci ideální. A na rautu jde ušetřiř na mase, přijde mi kolikrát zbytečné co ostatní všechno vypisují, třeba 5 druhů mas. Podle mě 3 hlavní velké masové věci stačí. Takže třeba grilovaná kýta, kuřecí steaky, vepřové řízečky nebo spíš nějakou rybu na léto apod. Dokážeš si třeba samu sebe představit, že sníš 3 druhy masa? My jsme například měli v plánu - celého lososa, hamburgery, tatarák, celé pečené brambory s několika náplněmi (salát coleslaw, teplá kukuřice, teplé fazole, strouhaný sýr, bylinkové máslo), grilovaná zelenina, grilovaný hermelín, celerový salát, salát z červené řepy Hodně jídla zbylo a na brambory se nakonec zapomnělo a vůbec se neupekly a nechybělo to :-) Velice doporučuju ty hamburgery - maso na mletí není tak drahé a je to fajn změna a lidi jsou z toho hrozně nadšení. Celer, řepa - opět levné suroviny, hermelín místo jednoho masa, taky fan změna a taky levnější varianta. A ty celé pečené brambory jsou úplně za hubičku, přitom syté a moc dobré. A jinak třeba právě ten celerový salát mi dělala teta, coleslaw dělala ségra, umí nejlepší apod. Uvařit z levnějších surovin neznamená, že jídlo nebude kvalitní, jen to chce mít nápad ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
u toho sladkého je množství opravdu na pováženou. Nevyplatí se za něj utrácet. Měla jsem na svatbě 30 lidí. Dort pro 40 lidí, nicméně i když byli všichni dortu do syta napapkáni, zbyla nám více jak půlka. Na sladkém rautu jsem měla 60ks panna cott, 50ks makronek a domácí sachr dort (průměr 28cm - standart). Ve stolech byly ještě koláčky, celkem jich bylo 120ks. Zbylo nám: 44ks panna cotta, 16ks makronek, 15 ks sachr dort (z 16ti), koláčů cca 60. Přitom vše bylo velmi chutné, každý si to chválil, ale prostě to sladké tak nejede...
Odpovědět
@ttm ted se nám ozvala jedna společnost, co by to udělala do těch 15 tis. úplně v pohodě a budem si moct ještě navymýšlet další věci a podle recenzí jsou s nimi lidi spokojení, jsem za to moc ráda! :-) @julie_t pití jsme takto plánovali, jen s tím, že bychom nakoupili pár kofol a nějaký džusy, pořád to vyjde o dost levněji než přes catering a když se toho nekoupí hektolitry, tak to ani moc rozpočet nezatíží, dělám domácí šťávy, takže tam budou určitě i ty. ;-) Co se týká masa, tak tam chci jen to nejnutnější, abych uspokojila mužskou část rodiny, takže nebudu vymýšlet kdoví jaký šarády, být na mě, maso tam není vůbec... kvůli mě bude jen zeleninový vývar s nudličkama a už teď slyším, jak budou frfňat. :-D Jsem zvědavá, jak to s paní nakonec domluvíme. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@veri0007 já jsem si právě přála jen svatební dort (naháč), koláčky a ještě něco lehkýho, zatím nevím co =-) , sama na sladký moc nejsem, ale mamka mě přesvědčovala, že je to málo a že je potřeba mít výběr apod. a to mě trochu nahlodalo...jsem ráda, že to někdo vidí podobně. :-)
Odpovědět
@necine_vesta Tak to je skvělé! :-)
Odpovědět
Jako lehké sladké bych na léto udělala buď pana cotty, čokoládovou pěnu apod. ozdobené ovocem. Nebo zmrzlinový bar, Třeba 3 druhy zmrzliny, do mističky mleté oříšky, nějaké čokoládové sypání, ovoce na kousíčky ...možná jednu tekutou polevu (klidně domácí karamelovou) a uvidíš jak budou všichni nadšení. A když koupíš velké 2l vaničky, určitě to nebude drahé.
Odpovědět
Profilova fotka
@necine_vesta Ahoj, zkus obvolat více cateringových společností, zdá se mi to hodně, my tedy máme oběd a večer raut, ale večerní raut pro 60 lidí máme napočítaný na 22.600, a to jsme tam něco poškrtala a nakonec by nás to mělo vyjít tak do 20.000.
Odpovědět
@necine_vesta Prosím tě, můžu se tě zeptat, odkud jsi? Sháním také catering, v okolí Zlína, tak jestli tvoje vybraná společnost není třeba někde zblízka... díky:-)
Odpovědět
@nase_ema jsem z Vysočiny :-)
Odpovědět
jako ženy, já nevím... cateringů jsme obeslali asi 10, víc jsme jich nenašli, přijde mi, jakoby si na catering dali všichni jednotnou cenu, možná je to tím, že je jich tu pár a jdou si na ruku, jediný catering za dobrou cenu se zdál slušný, nicméně poté, co jsme byli na osobní schůzce, paní přestala komunikovat...ach jo ;-( vůbec to nechápu a jsem z toho už nešťastná, protože takový problémy s cateringem jsem teda nečekala 8-( asi bude svatba bez jídla :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@necine_vesta ve žďáře nad sázavou je nějaká cateringovka
Odpovědět
@barbora2810 ze Žďáru je to do Telče právě už docela daleko :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@necine_vesta tak to se omlouvám to jsem přehlédla od kud jste :(
Odpovědět
Profilova fotka
Hele my taky budeme mít nízkonákladovou svatbu, ale je fakt že nikdo z našich kamarádů žádný luxus nečeká, jsme mladí a platíme si ji sami (já ještě studuju). Vypadá to, že zvolíme catering na oběd pro rodinu + něco málo na večer - složitější věci. Ale spoustu věcí si budeme dělat sami - bude prase, nějaké grilovaná maso, obložené mísy, zelenina, koláčky taky napečeme...prostě popřemýšlej co je jednoduché a nemusíš za to nikomu platit. Třeba zelenina se hodně prodraží, kor když to je přez catering. Taky všechno pití si zajistíme sami. Na druhou stranu svatební dort si nechám upéct, než se s tím nervovat, není to přecijenom jednoduchá věc a myslím, že budu mít starostí nad hlavu.
Odpovědět
My budeme mít svatbu ve školní jídelně - příitek, polévka, svíčková pro 50 osob a večerní raut pro 80 osob + pronájem prostor, úklid, obsluha atd. nám bylo napočítáno 30 000, což si myslím, že je dobrá cena, ještě v tom máme i ovoce na stoly a kávu. Pití, koláčky, zákusky a dort si zajišťujeme sami
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj. My si vše zařizujeme sami. Budeme mít celkem cca 110 lidí a máme vše spočítáno na nějakých 80 tisíc. Nebudeme ale mít tradiční svatbu. Svatba bude historická. Obřad nás nic nestojí, máme ji v přírodě a je to domluvené s obcí. Největší položka bude půjčení velkého historického stanu 15000,- a středověká kapela taky 15000,-. Ani jedno ale bohužel levněji sehnat nejde a bez hudby být nechceme. Jinak prstýnky nám bude dělat známý, je umělecký kovář, moc šikovný a budeme platit jen materiál. Fotograf i kameraman jsou naši kamarádi a nic za to nechtějí. obřad je ve 14.00 a potom raut. Na jídle se budou podílet babičky a maminky a na svatbě budemem mít 2 holky, které se potom budou strat o doplňování. Na pití bude jenom pivo, víno, medovina a samozřejmě nealko :) u šatů (pro oba i děti) bychom se měli vejít do 5000,-
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
My máme jen malý dort s tím že dezert se podává spolu s menu takže sladké nezbude. .potom jen sladký stůl s čokoládovymi bonbóny a různé gumidky a želé bonbóny takže co se nesní shrne se do sáčku a ahoj
Odpovědět
Profilova fotka
Já třeba nevím na čem ušetřit. Zásnuby proběhli v říjnu, dohodli jsme se, že chceme svatbu v roce 2017, takže šetříme.. Ale.. Svatba bude zhruba pro 40 lidí a teď ty ceny... Svatební místo (oběd, večerní raut) vyjde cca na 60 tis Fotograf, kameraman 25 tis (2x kameraman 1x fotografka, točí i fotí se od rána do noci - tuhle vzpomínku prostě chci... svatební šaty si nechám šít v salonu za cca 16-18tis kde je po svatbě můžu prodat za 10 tis. Alkohol chceme stanovit na cca 15 tis Dort bude od známé za 1500 Prsteny chceme maximálně do 15 tisíc a šup.... jsme na HROZIVÉ sumě, kterou nechceme dát a ani nemáme :((( a to nemluvím o věcech jako účes, makeup, dekorace, květiny, oblek pro ženicha,..... aaaaa...
Odpovědět
@kaaaciii Určitě jde ušetřit i na tom všem, co jsi vyjmenovala. Já si nechávám šaty šít (cena s materiálem i prací 9-11 tisíc max). Fotogafka Týna Škopová 5.500 (pravda, nebudu mít video, ale na co :-) ) Prstýnky si budeme sami kovat u kováře z damasteelu (oba kroužky za 6000Kč + nezapomenutelný zážitek k nezaplacení, nakonec možná na okraj nebo do středu necháme vložit zlatý kroužek, takže se cena navýší, ale dle jeho propoštu nebudou stát víc než max 12.000 a to i ve veriantě zlato po celém vnitřním obvodu plus oba okraje prstýnku). Díky místu, které jsme vybrali budeme mít alkohol za nákupní cenu (tedy Makro apod. v akcích) bez platby korkovného na místě. :-) takže tam se vlezeme určitě na polovinu toho co píšeš ty (při dvojnásobném počtu hostů). Dort se přiznám zatím netuším - to bude dražší položka, protože nemám nikoho v okruhu známých, kdo by se tím mohl zajmout (navíc máme svatbu na půl cesty, takže nikdo by se tam s tím neměl jak táhnout :-) ). Myslím, že když se porozhlédneš mezi dodavateli, tak spoustu z těch položek můžeš sehnat levněji a přesto v dobré kvalitě. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@apple2 A můžu se zeptat, kde si necháváš šít šaty? :-)
Odpovědět
@kaaaciii v tom případě bych ušetřila na šatech, bohužel vím, že na moc ničem se ušetřit nedá, pokud nechceš mít svatbu stylem home made nebo se utahat k smrti přípravami.. Tedy, asi to jde, ne že ne, ale pak to chce slevit téměř na všem..
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?