Máme omezený finanční rozpočet na svatbu

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jakým způsobem máme dát hostům vědět, že máme omezený finanční rozpočet na piti, které bude podávané na svatební hostině. Přesněji řečeno, nebudeme vůbec platit tvrdý alkohol, avšak i na ostatní nápoje máme omezené finance. Jsme domluveni s číšníky, že nám budou hlídat průběžnou útratu za nápoje. A až se dostaneme k nějaké částce, tak to potřebujeme stopnout, protože penízky už prostě nejsou 😔 Děkuji za názory.
Odpovědět
Profilova fotka
To je hodně divné mít strop i na nealko. S tím tvrdým to je celkem časté i když pro mě také nepochopitelné ale i na nealko? Co třeba něco ve stylu, nedávejte nám finanční dary nebo aby v nich zohlednili to, že pití bude jen z části zaplaceno a dali vám o to méně? Ale je to doopravdy hloupé. Nejde třeba zajistit vlastní pití? Asi bych pozvala méně hostů, ať je můžu řádně pohostit, když už je na hostinu zvu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, nějaká nevěsta tady psala, že to mají udělané na žetonky. Každý svatebčan dostane určitý počet žetonků na alkohol, a když je vypije, tak už bude platit za své.. Jen to umět hezky napsat. Ale asi bych i volila variantu něco jako ve smyslu, že do 18h Vás zve nevěsta se ženichem a od se slaví za své..
Odpovědět
Profilova fotka
@karianda Já vám nevím. Taky máme omezený rozpočet, obě stále studujeme, nikdo nám na svatbu nic nepřispívá... ale dávat kvůli tomu hostům strop pro nealko, to by mě nenapadlo. Navíc koukám, že svatbu máte v srpnu. Víte, jaké může být vedro? Pitný režim je důležitý a když jsou hosti někam POZVANÍ... platit si pití sami, když přesáhnou limit? Vzít si z domu flašku minerálky? Chodit si se skleničkou čepovat z umyvadla? Nevím, no, mně to moc vhodné nepřipadá. Proč raději neušetřit na méně důležitých věcech, výzdobě, účesu, šatech, líčení, nevím, cokoli? Nebo pozvat opravdu jen nejbližší lidi, na které vám rozpočet vyjde? Jako... je to vaše svatba, vaše rozhodnutí. Ale já bych se na takovou věc jako host netvářila, ani kdyby mi to bylo sděleno bůhvíjak.
Odpovědět
Profilova fotka
@karianda my na svatbě nebudeme hradit tvrdý alkohol (ženich abstinent), jinak pití vše. Napsala jsem, že v průběhu večera neplánujeme žádné hry na vybírání peněz, proto hrazení tvrdého alkoholu necháme na nich. Určitě je dobré to zmínit, mohou podle toho zvážit i výši finančního daru. Takže bych napsala klidně narovinu, že penízků se nedostává, ale je to jednou za život, proto bys i přes to chtěla mít lidi, na kterých ti záleží v tento den nablízku a z tohoto důvodu bude pití hrazené jen do určité výše... nebo něco na ten způsob. Ušetřit se dá všeličems, ale je vždy otázka, kterou sis také nejspíš položila, jestli když na sobě ušetříš třeba 2-3 tisíce, jestli vás to vzhledem k placení pití nějak vytrhne. Myslím, že v dnešní době to mnoho lidí pochopí, že svatba něco stojí a že mnoho párů to vyřeší takto, než aby případně poslouchalo, že nepozvali dalších deset lidí z příbuzenstva.
Odpovědět
Nevím mě by teda osobně bylo trapné říct hostům, že si nealko budou platit sami. Radši bych ušetřila na jiných věcech/ klidně i změnila restauraci.
Odpovědět
Profilova fotka
Rozhodně souhlasím s holkama. Jít na svatbu, kde by mi nenalili ani vodu zadarmo, to by mi fakt přišlo úplně mimo. Nevím, v jakých prostorách svatbu máte, ale u nás na svatbě z nealka jela nejvíc prachobyčejná voda s mátou a citronem, která rozpočet opravdu nijak extra nezatíží. Narazit bečku Kofoly například taky není finančně nijak náročné. Nemusíte mít dvacet druhů džusů a já nevím čeho. A pokud máte svatbu v nějakém hotelu, kde vlastní pití není možné, tak bych si opravdu radši odpustila něco jiného.
Odpovědět
Profilova fotka
Na druhou stranu otázka zněla: jakým způsobem máme dát hostům vědět, že máme omezený finanční rozpočet na piti, které bude podávané na svatební hostině. nevěsta se neptala, kde má ušetřit, či zda změnit restauraci... :)
Odpovědět
Profilova fotka
@romikkeiko Tak asi by bylo nejlepší nechodit kolem horké kaše a říct na rovinu, že nemají tolik peněz, aby mohli platit pití neomezeně.
Odpovědět
Děkuji Všem za upřímné názory. Dnes jsme si k tomu sedli a vymysleli to.
Odpovědět
Profilova fotka
@karianda Mohu se zeptat, jak jste to vymysleli? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tanulinkaaa To jsem psala již výše... :)
Odpovědět
@tanulinkaaa Vymysleli jsme to tak, že pití budeme platit všechno, kromě tvrdého alkoholu. ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Tak to jste to vymysleli myslím vhodně. ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Také nebudeme hradit trvdý alkohol, já i ženich jsme abstinenti, a nechceme tam mít nikoho zlitého. Pivo a víno bude, a sekt na přípitek. Myslím, že to tak všichni pochopí, obecně ani nemáme známý, kteří by tvrdé pili, možná pár jedinců, tak ti to vydrží.
Odpovědět
Profilova fotka
no, znam jedince, kteri se umeji sezrat i z vina nebo piva😁😁
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?