Litujete?

Profilova fotka
Litujete někdo, že jste za některé položky na svatbě nedali víc peněz a zpětně vás to mrzí? např. chtěli jste ušetřit na prstýnkách a brzo se poškrábaly, nebo jste šetřili na fotografovi a teď máte nepovedené fotky, atd.
Odpovědět
Profilova fotka
Nekupovala bych chlapovi prsten za x tisíc,když ho měl na sobě za 7 let manželství asi 3x. Chtěla bych lepšího fotografa ( ale byli jsme rádi že vůbec nějaký byl,na zařízení svatby jsme měli 3 měsíce), více fotek venku. Možná se vdam znovu,tak poučení pro příště :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Vdavam se podruhe....u prvni svatby drahe prstynky retofy fotograf 5000. Kc Prvni svatba nas stala 80 000 kc pred 8 lety..... druha svatba se planuje..... Vydaje do 20 000 kc
Odpovědět
Naopak jsem ráda, že manžel např. ušetřil na zásnubním prstýnku, jelikož mě zná a ví jak často ztrácim šperky :-D samozřejmě mi spadl z prstu a už se nenašel, takže mám náhradní opět ze stříbra a se zirkonem a jsem šťastná :-D na snubních jsme už nešetřili, máme žluté zlato (ano, na ten už dávám extra pozor :-D ) na fotografovi jsme taky dost ušetřili, ale toho nelitujeme, chtěli jsme jen prostě zdokumentovat obřad, abychom měli normální vzpomínku, ne žádné desingové kousky, a to se nám splnilo :-) navíc jsme si díky tomu mohli dovolit i kameramana, což je zas úplně něco jiného než fotky :-) obecně jsme na svatbě, kromě těch prstýnků, hodně šetřili, a s ročním odstupem jsem za to furt ráda, mohli jsme si za ušetřené peníze zařídit bydlení a svatba byla i tak dokonalá, protože jsme se brali my dva :-)
Odpovědět
nevím, zda můžu soudit, vdávala jsem se teprve v dubnu. My jsme dali hodně do ubytování a jídla, chtělí jsme být obskakováni a nic neřešit a toho fakt nelituji. Prstýnek má manžel za 90 Kč ocelový, vybral si sám, už ho 2x zapomněl ve služebním autě, jednou ho vytrousil v garáži, kdybychom koupili od Cartiera, asi bych ho už zabila a byla bych vdova :-D Fotografa mi dělal bráška a toho nikdy litovat nebudu, vystihl přesně to, co jsme chtěli.... a vzpomínky, ty nádherné vzpomínky nám nikdo nevezme. Já jsem ten typ, co nikdy nelituje a bere věci tak, jak jsou... Možná bych trošililinku litovala, kdybych dva dny po naší svatbě nešla na tradiční svatbu kamarádce. Byla to taková ta echt česká s profi fotografem, kameramanem, stejné prstýnky, bílé šaty, falešná nevěsta, rozbíjení talíře... Občas to bylo takové nucené, teď se muselo tancovat, teď semuselo tohle... Naše byla krásně anarchistická a jelikož jsme chlastali už den předem, tak mi ve 4 odpoledne odpadla svědkyně, tak jsme jí nechali spát a šli jsme řádit do bazénu :-D Nikdy nebudu litovat toho, že jsme si to udělali podle svého.
Odpovědět
Profilova fotka
Rok a půl na svatbě a nelituju ničeho... šetřili jsme na všem a do dneška si libujeme, jak fajn jsme to pojali :) stříbrné prstýnky jsou stále krásné, profi fotky nám nechybí, že jsme pozvali málo lidí nám taky nevadí :) bylo to malé, naše a fajn a jinak bych to nechtěla, přestože mnozí prorokovali opak :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ptám se protože máme HODNĚ omezený rozpočet a pokud bysme se rozhodli se vzít, bojím se, abych pak nelitovala, že jsem nemohla mít věci, co jsem chtěla
Odpovědět
Ne že bychom potřebovali šetřit, ale některé věci mi zkrátka připadaly nějak zbytečné. A zpětně vím, že jsme měli investovat víc do fotografa (dnes nemáme prakticky vůbec zachyceny nejdůležitější okamžiky, jako vyměňování prstýnků, fotky s babičkami a podobně), přestože to byl pán s bohatými zkušenostmi. A lituju toho, že jsme neměli kameramana, což ženich zarytě odmítal. Svatba celkově dopadla katastrofálně, a mít video a kvalitní fotky, aspoň bych si ty chvíle mohla nějak přiblížit. Kvůli focení jsme si pak najali jiného fotografa, a o měsíc později jsme nafotili stylizované fotky, abychom měli aspoň něco.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě trochu mrzí, že jsme neměli kameramana. Ani ne tak na obřad, ale na večerní hry...To byla taková sranda, že bych se na to ráda podívala.
Odpovědět
Profilova fotka
@chlupydupy já lituji akorát věcí, které nestojí nic, mrzí mě, že jsem si na focení nesundala brýle - jsem na ně tak zvyklá, že jsem si to neuvědomila a až na fotkách jsem to viděla, že by bylo lepší se fotit bez:-( pak lituji, že jsme neměli víc her... dále mě mrzí, že nikdo neudělal falešnou nevěstu i když jsem říkala, že by byla sranda jí tam mít:-( poslední co mě asi tak mrzí, že jsem si víc nedupla a neudělali jsme víc společných fotek s rodinou.... Jinak naprostá spokojenost!
Odpovědět
@chlupydupy to si musis srovnat sama v sobe, co pro Tebe (vas) je a co pro Tebe (vas) neni dulezite, a nenechat se hlavne "strhnout" davem. Aby Te pak treba naopak nemrzelo, ze ses pod vlivem okoli rozhodla investovat do cele svatby mnohem vic penez, poridila blbiny nebo veci, ke kterym netihnete (treba zrovna drahe prstynky pro nekoho, kdo je stejne nenosi) a stejne to nakonec cele nebylo ono. Jinak ja mela svatbu teprve nedavno, ale zatim muzu napsat, ze jsem do dnesniho dne jeste nelitovala niceho, co na nasi svatbe bylo/nebylo. Cely ten svatebni vikend byl milionkrat lepsi, nez jsem si vubec predstavovala. Spoustu veci jsme nemeli (fotograf, kameraman, tradice, fotokoutek, tradice, vetsi pocet hostu, dlouhe princeznovske saty atd.), ja ale uz pri planovani svatby citila, ze je proste mit nechci. Pokud po nich naopak nekdo touzi a z financnich duvodu je mit nemuze, tak chapu, ze je clovek zklamany.
Odpovědět
Ahoj. Také jsme neměli kdovíjak drahou svatbu. Fotit nám fotila kamarádka a jídlo formou prasete a rautu si každý pochvaloval. Prstýnky z Damasteelu jsou nádherné a jedinečné. A to že jsme neměli kameramana mi vůbec nevadí, protože z fotek lze udělat krásné video a to, že jsme si řekli ANO všichni ví. Jediných věcí co doopravdy lituju, jsou věci, které nelze zopakovat. Na společné fotce není moje rodina (ale to je jejich chyba, protože odešli jinam než měli a mě ani nenapadlo, že tam nejsou). Že jsem si nepopovídala se všema, protože to strašně rychle uteklo a na nikoho jsem neměla pořádně ani čas. :-) Zase jsem měla úžasné lidi okolo sebe, kteří udělali věci, o kterých mě ani nenapadlo, že by jsem je tam mohla mít.
Odpovědět
@chlupydupy ahoj, pokud nemáš moc peněz je dobré si sednout a určit, co je prioritou. My jsme si chtěli svatbu užít semi, tak jsme měli jen ve 4. Následně jsme udělali mejdan na zahradě. Místo dárků jsme všechny zaúkolovali, mamka pekla koláčky, babička slané pečivo, švagr sehnal stan, kámoš nám daroval soudek piva... strejda nám vyudil maso a udělal domácí klobásy a bylo :-) Na všem se dá ušetřit, důležité je určit si priority na čem ano a na čem ne a to je u každého jiné ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Co sbírám info z okolí, tak se obecně moc nevyplácí šetřit na fotografovi a prstýnkách - to jsou jedny z mála hmotných věcí, které Vám po svatbě zbydou a nemá smysl šetřit. Občas tady v diskuzích čtu, jak byl fotograf levný a fotky opravdu strašné (málo kvalitní, kýčovité apod.). A prstýnky to samé....sestra kamarádky si objednala přes internet bez vyzkoušení nějaké levné a do půl roka se jim hrozně otloukly a vypadají prý příšerně.... Takže u tohoto doporučuji se zamyslet, zda není lepší zainvestovat a šetřit pak můžete na něčem jiném....
Odpovědět
Asi nemá cenu trápit se něčím, co už stejně nejspíš nezměníš! Ty nejkrásnější vzpomínky člověk má v hlavě a v srdci a ty mu nikdo nevezme :-)
Odpovědět
Jediné, co mě mrzí, je, že to tak strašně rychle uteklo, ráda bych se vrátila do toho dne, a pouštěla si ho zpomaleně znovu a znovu a znovu.. Jinak bych nezměnila ani ň! Bylo to krásné, bylo to podle nás, bylo to emotivní, všichni se tak krásně usmívali, včetně nás, byly to šťastné chvíle, na které snad nikdy v životě nezapomenu.
Odpovědět
Profilova fotka
@leniiis amen :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jediný, čeho lituju, že jsem tam pozvala pár lidí, v domnění, že jsou to dobří přátelé. Po roce už vím, že si nezasloužili tam být. Ale to člověk taky pozná až zpětně, jak se člověk vybarví. Jinak nelituji ničeho, naopak by se mi líbilo trochu víc šetřit, i když svatba za 100k je asi takovej ten standard, kdyz je cca 50 lidí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?