Lístek na svatební hostině. Kolik jste dali strop na 1?

Profilova fotka
Máme třicet lidí. A vůbec nevím kolik se tak hodí jim dát na lístek :)
Odpovědět
1
2
@lou1 jestli se ptas na listek jako na utratu kolik jim platit a od kolika nechat platit je tak si myslim ze je to spatny napad to resit takto z mnoha duvodu. pokud nejsem schopny za ne zaplatit vse resil bych to nejakym z tech zpusobu platime jen nealko/ platime nealko a pivo a vino /platime vse... ale rict ze muzou propit jen neco a zbytek plati sami to mi fakt neprijde vhodne a udela to podle me vic problemu nez co by to vyresilo.
Odpovědět
Profilova fotka
Já to myslela tak jako obecně,kolik jim tak bude stačit :D
Odpovědět
@lou1 chystáš nějaký zvláštní systém, to jsem ještě nezažila přijít na svatbu dostat lístek na konzumaci a až to sním a vypiji plať si za své? nebo jak?
Odpovědět
@lou1 Asi bych to nedělala na hlavu, co takhle celkový budget a poté každý za své?
Odpovědět
my máme raut v hájence - do restaurace bych se bála (s finanč. důvodů)

ale možná bych to řešila že pití jídlo do 21:00 v ceně a pak jen nealko - nebo podobně nevím od kdy tam budete dohodněte se s kuchařem - každý jedno jídlo a pak za své a dát to vědět - pití nealko a občas koupit panáky pro všechny

:-)

Odpovědět
Úpřímně jsem celkem zděšená, že tolik lidí řeší, že si budou muset svatební hosté platit část útraty sami!!! Na žádné svatbě jsem nezažila, abych si musela za pití či jídlo platit sama, případně můj doprovod. Myslím si, že pokud někdo zve někoho na svatbu, zaplatí za něj i útratu. Každý by si měl zařídit svatbu dle svých možností tak, aby mohl všechny pohostit. Ať už se jedná o 4* hotel nebo o hájenku. Pokud nechci, aby si hosté objednávali panáky u baru, dám k dispozici alkohol, který si mohou nabídnout. Dle svých zkušeností můžu říct, že finanční dary pokryjí velkou část nákladů na svatební hostinu, takže mi příjde hloupé, aby si hosté platili jakoukoli útratu.
Odpovědět
úpřimně jsem zděšená, že by mně někdo na takovou svatbu pozval, jistě by očekával dar a ještě očekával, že si budu platit, budu raději doma to snad holky nemyslíte vážně?!?!
Odpovědět
@lou1 popravdě vůbec nevím co máš tím lístkem na mysli ??? Trochu nám to zkus osvětlit
Odpovědět
Profilova fotka
souhlasím s bonifac13, chápu, že může vyjít hostina a raut v restauraci na pěkný balík, ale v tom případě hledám alternativu, kterou si můžu dovolit... Byla by mi hanba vidět pak hosty jak vytahují peněženku a platí si útratu :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Myslela jsem,kolik toho tak mám počítat na hosta. :-D Jako tak předběžně. Ne,že bych jim dala lístek s určitou hodnotou a až to dopijí,ať si platí :-D Bože ... |-|
Odpovědět
@lou1 podle otázky to vypadá, že jsi jim chtěla dát lístek s určitou hodnotou a až ji vyčerpají tak si plaťte! Snad restaurace ti řekne bude to tolik a tolik za osobu , jestli je to moc něco uberu nebo jdu jinam jestli málo tak něco přidám. Ono pak je to stejně asi víc.
Odpovědět
zalezi kde to budes mit a jake maji ceny ale vetsinou je to obed raut a piti cca 1000-2000kc na hlavu
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Špatně jsem to asi napsala. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ani mě taková věc nenapadla,samotná bych na takovou hostinu ani nešla asi :-D
Odpovědět
@lou1 bývá to v restauracích tak cca 1000 kč na osobu..Kdo dělá hostinu svépomocí třeba v kulturáku může mu to vyjít i na 500kč na osobu se vším všudy včetně tvrdého alkoholu.Je to hodně individuální..
Odpovědět
Profilova fotka
Jo,tak nějak kolem 1000 jsem si to myslela ... (spíš víc,protože lidé,jak je něco zdarma jsou bezední) Ale tak,pozvali jsme je na svatbu,aby si náš den užili s námi :)
Odpovědět
Profilova fotka
Nám počítali 350,- na osobu jen pití a bylo to úplně přesně. Ale je fakt, že se nevypil skoro žádný tvrdý, asi jen za 940,-
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, bývá to kolem té 1000,- My to tak měli asi přesně, bez tvrdého alkoholu, se snídaní. Tvrdý alkohol prostě nebyl k dispozici, jen když si šel někdo vyloženě říct na bar (a tam zaplatil, upozorňovali jsme na to předem). Být tebou, obešla bych třeba několik restaurací a nechala si udělat kalkulace, můžou v tom být rozdíly.
Odpovědět
My třeba máme za 1000,- Kč / dospělého neomezenou konzumaci: přípitek, předkrm, polévka, hlavní chod, odpoledne grilované sele a pozdní večeře, po celou dobu alko i nealko neomezeně. Je to super systém, protože dopředu víš, kolik tě to bude stát a ani o korunu víc :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ono totiz u jídla víš přesně, cos jim objednala a co to stojí většinou, ale pití je hrozně proměnlivá věc... my to máme nějak tak, že na jídlo na osobu počítáme cca 450 kč a doufám, že do těch 550 kč za pití na osobu se vejdem. Někdo bude pít víc, někdo míň. Ale su zvědavá. Na těch cca 45 lidí budeme mít 45 000 a doufám, že se vlezem... Ale je pravda, že tvrdý ať si každej platí. Já nepiju, nemám ani ráda, když se ožíraj jiní, takže to beru tak, že pokud se bez tvrdýho neobejdou (bude k dispozici víno, pivo a slivovice zazděná při narození nevěsty), tak je to jejich problém. Ale z mých kamarádů nikdo taky nepije a příbuzní sou zas vinaři a myslím, že slivka jim bude stačit. Nechci se dostat do situace, že si lidi myslí, že svatba je ožíračka a způsob, jak zadarmo vyžahnout, co se do mě vleze...
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít všechno napočítáno předem a to i z důvodu, že jak se znám, nervovala bych se, zda nás neokradou v restauraci na panácích a podobně... a v restauraci bychom si také nemohli dovolit pohostit všechny blízké přátele, což by pro nás byl velký mínus. Budeme mít pronajatou stodolu, jídlo si necháme dovézt cateringem (polévka, hlavní chod - podle výběru 150-200 Kč/os.), raut částečně také od nich a částečně z vlastních nákupů (budu připravovat nakládané hermelíny a podobně), půjčíme si výčep s pivem a čepovanou Kofolou :-) a k tomu pořídíme vína, pár lahví tvrdého a nealko. Počítáme, že s 50 lidmi se vejdeme do 30 tisíc, viděla bych to i na méně.
Odpovědět
Profilova fotka
Nás jídlo a piti vyjde cca 1200 na osobu (obed, raut, vecerni grilování, snídane), v cene bude pivo, vino a nealko plus bude korkovne za slivovici, kterou bude obhospodarovat zenich a bude zvat na panaky. Zbytek tvrdeho, ktere se bude objednavat na baru plus pripadne redbull nebo nejakou jinou blbost, kterou si nekdo vymysli (napriklad pokud bude sud piva zaplaceny, tak lahvova plzen) bude platit host sám. Vzhledem k tomu, ze dostanou ubytovani a jidlo na cely den, nemuzou cekat, ze jim budu platit nejaky drahy rum z amériky. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@bonifac13 Jinak ja osobne bych sla klidne na svatbu, kde si zaplatim sama jidlo, piti i ubytovani. Kazdy nema treba tolik penez a rada budu u toho, pokud se moji pratele budou brat a bude mi jedno, jestli se ozeru zadarmo nebo ne. Vadi mi tenhle typ hostů, co ma dojem, ze kdyz da petistovku novomanzelum do kasicky, ma pravo na veskery luxus na svete. :) Kazdy preci na sve svatbe zaplati veci podle svych moznosti a kazdy dava dar podle svych moznosti. Neni to zadny obchod, je to svatba.
Odpovědět
@laalinaa no tak to by už potom nebyla svatba kam by jsi šla, to, že si zaplatíš v restauraci to můžeš kdykoliv. Já zas mám takový názor, že pozvu tolik lidí na kolik mám peníze
Odpovědět
Profilova fotka
@majanax No... tak nekdo ma blizkych lidi vic, nez kolik si muze dovolit. Jedna ma kamaradka se chce vdavat, ale maji dluhy a velke problemy, takze jsem ji hned automaticky nabidla, ze me a priteli nemusi nic platit, ze si to zaplatime sami a budeme radi, pokud budeme moct byt u toho. My treba taky budeme mit hodne hostu a nevim, koho bych skrtala. Babickam by bylo lito, kdybychom je nepozvali a mame blizke pratele, ktere jsou uz take jako rodina. Nastesti jsme financovani vyrsili docela dobre, ale pokud bychom to stesti nemeli, vim, ze tito blizci lide by nemeli nic proti tomu, kdybychom po obradu zasli do restaurace a kazdy si zaplatil utratu.
Odpovědět
Profilova fotka
@laalinaa si myslím, že dneska moc lidí zaměňuje svatba = hlavně se zadarmo najíst s tím, že svatba je především o tom aktu sňatku a pokud pozvaní hosté souhlasí s tím, že si něco zaplatí, protože s novomanželi to chcou oslavit, tak je to v pořádku, pokud s tím všechny strany souhlasí. Třeba já původně kamarády nechtěla pozvat na oběd, že by si zašly na oběd sami a byli by pak až na raut, ale nakonec nám to finančně vyjde, tak je pozveme i na oběd všechny. Nicméně všech kamarádů jsem se ptala zda OK a všichni mi řekli, že chápou, že výdaje budeme mít velký a jim,ž e nedělá problém si těch 200kč za oběd zaplatit vedle v restauraci, nebo si tam dát kafe a počkat, až by skončil oběd s rodinou a všichni mi řekli, že to chápou, že to finančně není snadný a nikdo z nich neřešil, že mi (dobrovolně) něco dají a nedejbože by teda měli investovat do oběda ze svého... a stejně tak já bych ráda byla součástí oslavy sňatku i pro moje kamarády a bez mrknutí oka jim dám dar a přispěju ještě třeba na občerstvení. Protože to, že chci oslavit tuto významnou událost s lidmi, které mám ráda přece neznamená, že automaticky jí a pijí zadarmo. Je to sice tradice, že to tak většinou je, ale nevidím důvod, proč by to nešlo i jinak. A pokud by někdo nepřišel jen proto, že nedostane zaplacenýho panáka, tak ať si hukne, o takovýho člověka bych na tý svatbě ani nestála a asi by mi tam nakonec ani nechyběl. Je to prostě o jednotlivých lidech a jejich možnostech a o tom, jaké mají lidi kolem sebe. on je hroznej rozdíl, jestli dá 20 lidí každý za sebe 200 což si prostě ani nevšimnou, že dali nebo když pro jednoho jsou to 4000 což může značit i půlku jeho výplaty... ale je fakt, že já su na to zvyklá že su divná. Asi budu i jediná nevěsta s neoholenejma nohama a je me to sumak a taky by se tu pulka nevest nebyla ochotna vdat a radsi svatbu odlozi, dojit jim ziletky dem pred obradem... :-D
Odpovědět
@mawenzi haha to je dobré s těma nohama a budeš mít aspoň krátké šaty? aby byly vidět? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@majanax ale já si nohy neholím skoro nikdy a chodím tak i na bazén a v létě v kraťasích a je mě upřímně jedno, co si o tom myslí jiní a že oni by tak nevylezli ven je jejich problém, ne můj :) a nebudu mít žádný šaty, ale sukni s gumou v pase, jak to pojmenoval můj kamarád :-D ale budou dlouhý ale i kdyby nebyli, tak se mě asi nechce to dělat :)
Odpovědět
@mawenzi Je to mimo téma, ale můžu se zeptat, co na říká přítel?
Odpovědět
Profilova fotka
@majkll nerika na to nic, nevadi mu to nijak. Nevim, proc je zlocin, ze kdyz se clovek chova tak, jak mu to vyhovuje a najde si partnera, ktery ho ma rad takoveho jaky je, ze to vsem prijde divny... a) zenska co si neholi nohy je fakt divna, ale kdyz uz si je teda neholi a ostatni to akceptuji tak b) partner z toho proste musi byt na prasky a musi mu to vadit?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?