Levná svatba do 50 tisíc? Jde to?

Ahoj, s přítelem chceme svatbu pro cca56 lidí (je tam jenom rodina). Máte nějaké nápady na svatbu do 50ti tisíc? Nemáme problém si udělal vlastní výzdobu. Není problém si udělat vlastní jídlo a donést pití. Jak by jste to udělaly? okolí Kladna nebo Berounky Děkuji za odpověď
Odpovědět
Ahoj my budeme mít cca 70 dospělích a 20 děti a chtěli bychom se vejít do 60 tisíc, výzdobu si udělám vlastní, kytky chci luční kvítí, k jídlu bude raut, něco si uděláme sami, něco necháme udělat, obřad bude až ve 3, kytky do váz si natrham luční kvítí, kytku nechám uvázat pouze sobě, fotografa pouze na obřad a pak společně fotky, takže cca 3 hodiny, kamaraman nebude, budeme to mít v pronajatém kulturním domě (1500), pití si nakoupím, zajistím si nějaké 2 holky na obsluhu. Zatím se podle předběžného rozpočtu v pohodě vejdeme 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
No, zásadní bude místo - zda si to můžete udělat u sebe na zahradě, nebo si budete muset místo pronajímat. To je velmi významná položka rozpočtu. Stejně tak místo na obřad. Dále ubytování - budete někomu hradit ubytování, nebo necháte, ať si ho lidi zařídí sami (případně jsou všichni z okolí)? Jestli potřebujete pronajmout místo a zaplatit ubytování, tak si myslím, že se můžete na hlavu stavět a uvedený limit půjde splnit dost těžko... Případně dále - chcete dělat oběd a pak večer raut? Nebo třeba dáte obřad až odpoledne a pak grilovačku? To bude zásadní rozdíl. Chcete kapelu (15 tisíc)? Živou hudbu na obřad (3 tisíce)? Chcete profi fotografa (10 tisíc)? Chceš profesionálně nalíčit/učesat? Jsi ochotná mít šaty z bazárku a pak je zase prodat (půjčovna není zdaleka ta nejlevnější varianta)? Má budoucí manžel doma nějaký uspokojivý oblek, košili a boty, nebo to budete muset kupovat nové? A zrovna výzdoba, o které píšeš, to může být tak minimální položka, že jenom to ti levnou svatbu neudělá. Co prstýnky, stačí ocelové nebo stříbrné, nebo chcete zlato? Kolik budete platit na matrice (platí se za obřad mimo radnici a v nestandardní den, my třeba platili 3 tisíce)? Píšeš, že není problém si udělat vlastní jídlo a pití - kdo ho bude dělat? Kdo ho bude nosit na stoly a pak odnášet špinavé nádobí pryč? Co se bude pít - pivo, víno, tvrdý alkohol - to taky něco stojí, i když ho nakoupíte v obchodě po flaškách a nebudou vám ho někde účtovat po panácích. Nádobí - bude v daném místě k dispozici, nebo ho budete muset někde půjčovat/kupovat? a tak dále... Mně ten rozpočet vzhledem k počtu osob přijde hodně nízko nastavený.
Odpovědět
@kimh 2 holky na obsluhu pro 70 lidí + 20 dětí mi přijde zoufale málo
Odpovědět
@bethatom Jde to, ale musíte zapojit široké okolí a pojmout to trochu víc "podomácku". Místo - vlastní prostory, nebo něco za pár tisíc (sokolovna, myslivecká chata, starší kulturák) Šaty - ideálně z konfekce nebo z druhé ruky, i když i v salónu ve výprodeji měli krásné šaty k půjčení za 2 500 Kč Pití - džbány s vodou, 2 bečky piva a 1 malinovku + ideálně vlastní víno a slivovici, příp. alkohol, co jste kdy podostávali a nevypili Jídlo a sladké - navařit a napéct s pomocí příbuzenstva, platit tedy jen za suroviny Fotograf - na pár hodin (obřad, skupinky, párové focení) jde zařídit i za 5-6 tisíc Muzika - někomu stačí noťas a ochotný kamarád, co bude pouštět písničky Květiny - velkosklad, máte-li tu možnost, popř. louka (letos v květnu ale oproti loňsku třeba nic moc nekvetlo) a Lidl Hodně záleží na tom, jestli to chcete spíše "klasicky", nebo to vezmete jako takovou větší rodinnou grilovačku s kotlem guláše k tomu.
Odpovědět
@tamaraad když to jsou šikovní lidé stačí to, pro raut si každý dojde, takže holky budou pouze za barem nalevat a občas seberou nádobí ze stolu 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Jde to,ja mela svatbu ted v cervnu cca 40 lidi obed tedy jen rodina 12 lidi a pak nasledoval raut vse v jedne restauraci. Cela svatba vcetne prstynku oblečení vyzdoby kytky vysla na 36 tisic a byla super 😉
Odpovědět
@kimh a například raut bude doplňovat kdo? Pokud budou dvě děvčata za barem pro 70 lidí, jen těžko budou odnášet použité nádobí, doplňovat čisté nádobí a doplňovat raut. Samozřejmě, že si to organizuješ Ty, ale věř, že není nic horšího než host u poloprázdného rautu bez čistého nádobí. Přeju, ať se vám svatba vydaří.
Odpovědět
Profilova fotka
@kimh Mě teda přijdou dvě holky taky zoufale málo... ale to je na Vašem uvážení. My budeme mít cca 65 lidí, a budeme mít jen polévku ke stolu a pak raut, a počítám že i s barem se mi tam otočí 5 lidí na obsluhu.. ikdyž uvažuji jen o 4, přece jen, něco ten člověk stojí, ale právě jak @tamaraad píše, chci se vyvarovat nedoplněného rautu, bez nádobí nebo 20 minutovému čekání na pivo... Ale buď jak buď držím palce :-)
Odpovědět
@kimh Na nějakých prvních 5 hodin svatby bych na obsluze taky přidala, pak už by se to ve 2-3 lidech zvládnout dalo. Pokud bude obřad ve 3 a pak hned raut, počítejte s tím, že se na něj všichni hned vrhnou a bude hned 80 talířů a příborů k umytí. Další nádobí bude po dortu, který musí někdo rozkrájet a roznést a k tomu vařit kávu. Potřeba je taky odnášet nádobí, doplnit raut, doplnit vodu do džbánů, doplňovat sladké na stoly, mýt nádobí (není-li k dispozici myčka). Pivo si může teoreticky načepovat každý sám a rozlít alkohol příležitostně taky.
Odpovědět
@tamaraad @chihiro @iveete Diky vam za rady, 10 let jsem delala v restauraci, takze vim jak a co se da zvladnout, piti nealko bude v pristupne lednice pro lidi, takze holky budou jen cepovat pivo a nalevat panaky, vino bude nachystano s vodou ve dzabanech. K rautu bude kuchar, ktery bude doplnovat, takze si myslim, ze se to zvladne v pohode :-)
Odpovědět
Tak my jsme se vůbec nijak nerozsoupli a svatba pro 40 lidí nás vyšla víc jak 2x tolik. Myslím sakum prásk celá svatba včetně prstýnků, oblečení atd. A to jsme měli výzdobu pouze z lučních květin, co rostly kolem penzionu, kytici jsem si nechala uvázat taky výhradně z lučního kvítí, žádné zbytečnosti, česala a líčila jsem se sama, veškeré pití jsme si kupovali sami a přesto jsme se níž nedostali. Ale největší položkou byl celodenní raut a je fakt, že veškerou výzdobu a obsluhu taky zajišťoval catering. Takže pokud bychom si to všechno dělali svépomocí, výzdobu a hlavně jídlo, dalo by se asi výrazně ušetřit. K té obsluze, ze začátku byly tři, od navecera jen dvě děvčata, točila pivo, nalévala panáky, míchané nápoje, doplňovala raut, umývala nádobí a stačilo to. Sice se tedy měly co ohánět, ale nic nevázlo, bylo to v pohodě.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Dobrý způsob jak ušetřit nabízí i naše stránka Svatbonet. V podstatě si tu můžete všechno naplánovat a zařídit sama, včetně sdílení fotogalerií, vytvoření a rozeslání pozvánek. Odkaz najdete v mém profilu.
Odpovědět
Článek se načítá
Myslím si, že je to téměř nemožné... to nemáš ani 1000 Kč na hosta... a kde máš prstýnky, oblečení a ty další věci... Já bych zredukovala počet hostů na polovinu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mikinkacs My taky neměli ani 1000 kč na hosta a šlo to. Ale zabere to strašně moc času na přípravách, logistice, musíš se vzdát pičičmundiček a zbytečností a musíš mít dobré kamarády. @Bethatom, pokud bys měla zájem, můžeme se pobavit v SZ + nějaké typy mám i v albu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
Ahoj, mi máme na příští rok máme cca 50 lidi děti nepočítám neboť upřímně? co snědi... no místo pronájem neplatíme z důvodu že tam budeme ubytovaní plus 20 lidí k tomu tak nám to dali ehm jako darem -- velmi milé překvapení. Raut - kýtu - polévku nám zajišťuje penzion + obsluhu. Pití máme pivo -malinovka - voda s citronem + drink na přivítanou - asi Bohemia nevím ještě přesně --- každopádně s tímhle vším jsme v tom za 50 tisíc. Jinak šaty pro mě a partnera jsme koupili on Tesco - je pro něj pohledné a není to typ na plesání tudíž ho víckrát neoblíkne .. Moje šaty jsem si koupila z netu za cca 5 tisíc a jsou moje - nemusím se bát že se jim něco stane (Oblečení řešíme cca v květnu ,neboť můžeme přibrat - v lepším případě z hubnout + 5 letý syn neustále roste . Co se týká sladkého - babičky,tety ,kamarádky ,Dort mám od kamarádky zdarma. Ohledně výzdoby - bazary,své pomoci - každý měsíc nakupuji nějakou položku tudíž to není na jednou a není to velká částka. Takže věřím ,že jde uspořádat krásná svatba za takový to rozpočet .
Odpovědět
Ahojky, mockrát děkuji za odpověď
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?