Kolik vás stojí svatební přípravy (dekorace atd.)?

já mám pocit, že veškerá dekorace a doplňky vyjdou finančně víc než samotná hostina.... :-( :-)
Odpovědět
1
2
10
Profilova fotka
no a co do toho jako všechno počítáš\, třebas i propriety na focení, kytky...?
Odpovědět
přesně tohle všechno...výdoba obřadní síně, hostiny....:)
Odpovědět
Profilova fotka
@valiet My toho asi moc nekupujem....například vázy, svícny a stojany či dalších propriety má hotel a floristka - a zapůjčí. Takže to máš jen cenu za kytky. Plus teda my máme ještě nějaký tiskoviny na hostinu - jmenovky, menu, čísla stolů a k nim i stojánky, ale to nebylo drahé. Co chceš všechno kupovat??
Odpovědět
no úplně celou výzdobu si uděla, svatbu chceme mít venku, takže tam to naaranžovat....a pak na hostině, ale přemýšlím, že to nechám na nějaké agentuře....uvidíme...:)
Odpovědět
Profilova fotka
@valiet nám to dělá ta floristka, já bych si svatbu nezdobila, nechci se den předem nebo v den svatby stresovat, těch stresů je tam i tak dost....ale na to má každý jiný názor. Nejhezčí jsou podle mě květiny, sem tam svíčka....organza, papírový barevný ubrousky a barevný kamínky jsou tak trochu kýč :-N No a kytky ti tam dá květinářka, takže to máš v ceně za kytky
Odpovědět
Ja hodne delam sama pro moji neter, vyzoba stolu, zidli,aut a vse kolem. Vyjde vse mnohem levneji a jeste k tomu delam to pro neter moc rada. Jeste mesic a vse bude hotovo :-)
Odpovědět
@barbora_b já se o to moc zase tak starat nebudu, bud emi hodně pomáhat svědkyne....:)nebo taky zvolám někoho profi...:)ale jelikož budeme mít trochu více hostů, ty stoly by byly bez dekorace prádzné....:)
Odpovědět
@volnasek no já také dourám, že mi pomůžou mé sestry a svědkyně....:) taky chci trochu vše nazdobit, neee přezdobit...ale jen přece ať je to pěkné, vždyť jet o jen ''jednou v životě''....:)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak mě bude všechno zdobit floristka(sál i zahradu, která k tomu patří), půjčuji si od ní i potahy na židle a udělá samozřejmě komplet všechny kytky. Akorát auta si ozdobíme sami. A dohodli jsme se na ceně cca 15 - 18000. Bude nás cca 65.
Odpovědět
@ayenkas tak to je hezká cenu, asi se taky tedy podívám....děkuji...:)
Odpovědět
Profilova fotka
@valiet ale já neříkám, že to má být hnusné, jen to nemusí být kýčovité :-) My máme jen květiny a svíčky a za kytky cca 35 tis
Odpovědět
@barbora_b zatím mám nějakou představu, tak uvidím....jen jsem chtěla slyšet i názory jiných, abych věděla....:)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@valiet to zmaknes v pohode sama. myslim, ze zrovna na vyzdobu je agentura trochu "zbytecna". Sama si to aspon udelas presne podle predstav a rozhodne to vyjde levneji... Spoustu veci si muzes sama vyrobit - casu na to mame dost a stoji te to jen zakl. material a tvuj cas...
Odpovědět
Já tedy přes agenturu nemám v plánu pořizovat nic, ale mám kamarádku propagační výtvarnici, takže ta je moc šikovná a se vším mi pomůže je to její koníček a už takhle z naší partičky dělala svatbu dvěma holkám, takže oznámení dekorace i květiny mi vše udělá dle toho co jí ukážu že chci a za hubičku :-) vyplatí se mít kamarádky když jste tvořivej nešika co nechce utrati majlant za svatební agenturu. :-)
Odpovědět
@rozzaarka no stále přemýšlím....ale budou mi pomáhat družičky a svědkyně, tak snad to zmákneme....:)agentura byla jen poslední možnost...špatně se zařizuje svatba ze zahraničí, když se budeme brát v ČR...:)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@kyticka2012 já tu žiju s přítelem už tu budem pomalu 4 roky...:)
Odpovědět
@kyticka2012 jééé tak to je dobrý mít takhle po ruce '' profíka ''...:) já si pouze nemusím dělat starosti s účesem, má sestra je kadeřnice....:)
Odpovědět
@valiet vidíš a já zas nemám kadeřnici, švadlenu ani kosmetičku :c((( takže na svatbu hezky domu :c)) já jsem ráda, že na tomhle ušetřim holt zas se plácnu přes kapsu s fotografem kameramanem atd, takže jsem ráda, že je na mateřské a má čas :c))
Odpovědět
@kyticka2012 nooo ten fotograf a kameraman bude asi ''darda'', podle mě nejdražší ''položky'' , nebot my je chceme oba na celý den...:)
Odpovědět
Profilova fotka
@valiet ahoj, tak já mám taky podobný pocit jako ty :-) za dekoraci už jsme dali tak 20 000 a to ještě přibudou kytky a těch budeme mít hodně, máme 12 kulatých váz a 12 váz tvaru martiny a do těch přijdou naaranžovat hortenzie plus nějaká tráva, květiny na venek nám platí restaurace, řekla jsem jaké chceme,tak to je fajn, plus kytice atd... to počítám taky ještě tak 25 000 ,taže docela pálka. Ale je fakt,že jen svíčky- jedna i s podtáckem nás vyšla na 300 KČ a máme jich 15 , vázy jsem taky kupovala,takže se to nastřádá. Ale doufám,že nějaký z těch věcí zase prodám, tak něco se vrátí, protože nevím co bych s tím vším pak dělala ;-)
Odpovědět
@valiet My taky nechceme aby nafotili jen přípravu obřad pak narychlo pár naaranžovanejch a odklusal dom za sedm tisíc:c((( jakou máš představu o tématu a barvičce?
Odpovědět
@ivanep ahoj přesně...přesahuji už svůj limit, jsem na 50ti a nekončí se, kde je zbytek.?!...:) ale zase to budeme mít dokonalé...:) pořád koukám, kde co a jak, kde to vyjde dráž, kde levněji...:) tak s tím taky počítám a doufám v to, že zase něco prodám....:)
Odpovědět
@ivanep holky proboha kde ty kytky kupujete ????????najdu si přeci malého soukromníčka a ten je vždy levnější než květinářství, je toho plný net stačí jen hledat tohle jsou nesmyslné ceny
Odpovědět
Profilova fotka
@kyticka2012 jenže ono záleží kolik toho máš, já počítám i kytičky pro družičky, maminky, ženichovi do klopy, srdce na auto z živých květů- to už je pálka sama o sobě, pro svědky taky kytičky,takže ono to tak pak opravdu vychází :-|
Odpovědět
@kyticka2012 no máš kytku pro nevěstu, pro matky, pro babču, pro družičky ( já mám 3 ), pro svědkyni a výzdoba...u mě na obřadu, nebot to máme venku, a pak na hostinu pár kytek do malých hranatách váz...a jelikož chci růže, tak ty nejsou zrovna nejlevnější....jde o to asi, jaký druh kytky, jaká chce....pak je cena....:)
Odpovědět
@valiet @ivanep Já budu mít kytku z růží, kytky pro družičky3x svědkyni, maminky, řezané do váz bude šedesát hostů takže deset váz ,prý ob šest hostů stačí bude tam po dvaceti růžích, na auto teda květy nechci jsem klasik, tak jsme se domluvili na panence a udělá mi cylindr s růžemy, pak růže dozdobená do klopy, CCA budu mít 230 růží na celkovou výzdobu a bude mne to stát 11000,- jsem perfekcionistka, takže rozpočty jsou první co řeším :D je v tom už i započaté aranžmá a šerpy na auta, srdce na společné, cylindr a panenka. Takže lze to pořešit i za rotumnější ceny.
Odpovědět
Dávat 20 tis. za kytky je opravdu pálka. My dali asi 4 tis. za svatební kytku, kytičky pro maminky, korzáš, 6 kytiček na stůl, kytičky na dortu a ozdobu auta.
Odpovědět
@kyticka2012 ted mi jiná nevěsta poradila květinářku v Praze, a tam jsou ty ceny přijatelnějí....ono nejd emoc o kytky, spíše jako o doplňky....potahy a mašle na židle atd atd......:)
Odpovědět
@jancip Přesně říkám já mám 230 řůží to je nepředstavitelné množství kytek a je to za 11000 plus dekorace aut. Já mám pocit, že někod natáhl cenu a všichni si myslí, že to tak má být, že jeto standard. :-)
Odpovědět
1
2
10
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?