Kolik si zhruba bere kapela na svatbě?

Ahoj holky, prosím vás o pomoc....Máme vybranou kapelu na svatbu (trochu doporučenou ze známosti), nejsem uplně nadšená z jejich přístupu ale o to přímo nejde, zajímalo by mě jak se zhruba pohybují ceny?? Počítám že by hráli zhruba od šesti do nějakých třeba dvou, tříd o rána, samozřejmě s velkýma pauzama, na různý program attd...takže čistýho času nehrají moc. Kapela není nijak extra profláklá, takže i tak si mylsím že by si neměli účovat to co ty "nej"..... Jak se to tak pohybuje?? Na co máme smlouvat atd,....? Děkuju moc za rady :-)
Odpovědět
ahojky, zalezi co znamena kapela - jestli dva nebo pet lidi :) my jsme meli dva lidi - hrali od sesti do jedne za 5,000 Kc
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Nene jde o klasickou kapelu o 5ti lidech, nejsou uplně nejznámější ale hrají na plesech, zábavách atd....právěže od nich byl náznak 2tis na hodinu, což si říkám že by vyšlo na nějakých 20tis a to bych řekla že si skoro vezme někdo známej.... :-S
Odpovědět
Profilova fotka
My platíme 700,-Kč/hodina za dvoučlennou "kapelu". Pokud budeme chtít více členů, tak za každého doplácíme 300,-/hodina. Jsme domluvení, že zaplatíme prvních 6 hodin a pak to nebudem řešit.
Odpovědět
My máme jazz trio na tři hodiny a dáváme jim 8tis a dopravu...Ale my máme teda trio s velkým "T" :-) takže jsou trošku dražší... Ve vašem případě bych nešla pod 13tisíc s dopravou...
Odpovědět
Za 8 hodin hraní musíš počítat minimálně s 2000 na hlavu plus doprava. A i to bude, řekl bych tak odhadem, dosti přátelská cena. Nevíme kolik jich je ani na co hrajou, takže těžko hádat víc. Z pohledu amatérského muzikanta ti mohu říct, že hrát 8 hodin, to už ani není radost. Je to dost vyčerpávající a já osobně to třeba nedávám ani když to po mě někdo chce. U profesionálních kapel pochopitelně člověk očekává, že to zahrajou prostě jako práci, ale těžko se jim divit, že si za to nechají adekvátně zaplatit.
Odpovědět
Tak my budeme mit jednoho hudebnika, ma dost siroky repertoar, hraje na klavesy a zpiva a za cely vecer si bere 3.500 Kc, ma jednotnou cenu, jedno, jestli bude hrat celou hodinu a nebo cely vecer :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme duo za 1000 Kč/hodina + cesta. Kdyby byla celá kapela, účtovali by si paušál 10 000,- (čas hraní není omezen) + cesta.
Odpovědět
Profilova fotka
@dice Teda nedivím se tomu přístupu, když po nich chcete, aby vám hráli 9 hodin v kuse....to je snad nemožné tak dlouho hrát a zvláště tedy zpívat... Jinak pro pět lidí si myslím, že je za takovou dobu 20 tis. hodně slušných...vždyť si z toho každý vezme 4 tis. za večer a to je hodně dobrá cena.
Odpovědět
Profilova fotka
No, my měli tříčlennou a se vším všudy stála 7200,- Hráli 6 hodin a byla to podle mého jedna z těch lepších. Jsem na toto pes, pokud jde o muziku a při výběru hudby u mě hrála roli i jejich anglická výslovnost:-) Jsem hrozná, já vím:D
Odpovědět
@nickylee008 - nejsi hrozná, jsi jen náročná a to je podle mě dobře. @barbora_b - je to opravdu (skoro) nemožné, nebo minimálně je nemožné to dělat dobře. Další věc (ke zvážení), co mě tak napadá, jak tak vymetám různé svatby - opravdu je nutné mít osmihodinovou hudební produkci? Nebude to hosty nudit? Já osobně většinou nevydržím poslouchat kapelu déle jak tři hodiny (a to musí být opravdu supr kapela!), natož tančit osm hodin, to si vůbec nedovedu představit.
Odpovědět
Profilova fotka
@kmc nj to je důsledek toho, že tady je tradiční mít svatby ráno, ale každý chce slavit až do večera, protože večer se ta zábava přece jen rozjede nejlépe. Takže pak neví, co vlastně celý ten den dělat...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@hanula1111 ahojky,prosím tě,můžu se zeptat,jakou kapelu budete mít?Onemocněl nám pán,co měl hrát,a tak narychlo někoho hledám a nerada bych zaplatila majlant:(Děkuju za jakékoliv doporučení:)
Odpovědět
Profilova fotka
@valerie27 ahojky,jak už jsem tady psala,odpadnul nám hudebník a narychlo hledám jiného,kdo vám,prosím,hraje?Děkuju za jakoukoliv radu,za dva týdny máme svatbu:/
Odpovědět
Profilova fotka
@smartbear13 Máme zamluvený Nota Bene, hrají ve 2-5 lidech. V pátek jsme se na nich byli podívat a zahrají všechno, žádný skřeky, pištění... atd. Jsou z Černé Hory u Blanska, k Vám je to teda celkem dost "z ruky" :-| .
Odpovědět
Profilova fotka
@hanula1111 No,to koukám,že to je daleko:(Ach jo,mě z toho klepne,už nevím,kde hledat:/
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
dvoučlená kapelka, cca 8 hod. hraní 7500,-cca ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dice my platíme 1.000,- / hod., kapela má 4 členy, ale budou nám hrát a zpívat jen 2 (kvůli nedostatku místa, dokážou podklady pustit ze svých nahrávek ve studiu). Budou hrát cca od 18 hod., do 1-2 hod. ráno, s přestávkama :-p Takže nás to vyjde asi na 8.000,-
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, přítel má kapelu, se kterou hraje na svatbách. Jsou 3 a účtují si 200 Kč/osoba/hodina + doprava. Na svatbách obvykle hrají kolem 8 hodin. Třeba včera byl na svatbě od 17hod do 1:30 a přinesl domů 2 000 Kč. A jsou mezi konkurencí poměrně levní. A počítej s tím, že to obvykle za míň na osobu nejde, takže 5-členná kapela vyjde minimálně na 10 000 Kč (+ doprava).
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
To jste z nějakého drahé kraje. Naše kapela taky hraje na plesech zábavách atd. Na svatbu jich jezdí 5 a účtují si 5500 za večer (ne za hodinu).
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojik u nás si kapela vzala za večer vzala 8 tisíc.
Odpovědět
Naše kapela si za večer řekla 8 tisíc a podali výborný výkon. http://svoji.zde.cz
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Kolikrát tady čtu příspěvky o cenách kapel, někdy se to paušalizuje podle počtu členů v kapelách a některé nevěsty se předbíhají, která z nich měla levnější kapelu. Myslím, že je individuální, jakou cenu si kapela účtuje. Je třeba zohlednit jaké vybavení-aparaturu kapela má, u některých se jedná o několik desítek tisíc, jiní mají vybavení v řádech stotisíců.V reálu to pozná každý, jaký je zvuk z levné nebo dražší aparatury. To pak nejde snižovat cenu do nekonečna. Já bych si radši odpustila spoustu serepetiček a radši přidám na hudbu 500stovku nebo tisícovku navíc. Vždyť hudba vám udělá celou zábavu, jsou kapely a kapelky, které mají svůj program a nebudete se s nimi nudit. Každá lepší kapela má na stránkách reference, podle ukázek se to někdy tak nepozná, někdo má studiové ukázky kde se dá nějaká ta chyba zamaskovat, jiní je mají dělané jenom doma.
Odpovědět
Profilova fotka
@nickylee008 Můžeš mi prosím do zpráv napsat jméno té kapely? Díky
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Alespoň pro Brno a okolí je cena 1000.-Kč za hodinu spíše průměrná. Samozřejmě větší kapela (4 - 5 členů) si bere více než duo nebo jednotlivec. Hlavně si zkontrolujte, zda je smluvená cena včetně kompletního ozvučení, moderování a organizace svatebních her. Znám bohužel vykuky, kteří omráčí nevěstu v nabídce velmi nízkou cenou a pak z nich postupně leze, co všechno ještě není součástí základní ceny. Cena by měla být kompletní a navyšovat se pouze o dopravné. Dobré je předem stanovit délku hraní, alespoň přibližnou a kolik bude stát, když si budete chtít připlatit hodinu navíc. Ať se ve svatbní den nemusíte s nikým dohadovat.. Hodně kapel má také minimální dobu hraní ( třeba 5 hodin ) Protože vědí, že by se jim nevyplatilo blokovat si termín třeba na 3 hodiny. Domluvená cena by měla být uvedena písemně, když ne ve smlouvě, tak alespoň v mailu, který si vytisknete a na svatbu vezmete sebou. Takové dohody typu - to se pak domluvíme na místě a uvidíme podle nálady neakceptujte. Muzika je práce jako každá jiná a ti méně zodpovědní pak kazí pověst všem ostatním :-(
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@dzada Dobrý den, prosím co je to za kapelu, kterou zde zmiňujete a odkud jsou? Děkuji
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?