Kolik peněz se Vám vrátilo po svatbě?

Profilova fotka
Ahoj holky, kolik peněz jste utratili za svatbu a kolik peněz jste dostali od hostů, rodiny. Zaplatilo se Vám to a nebo jste ještě vydělali nebo prodělali?
Odpovědět
Profilova fotka
Svatba je od toho ,aby dva uzavřeli manželství.a ostatní to s nimi oslavili....ne na vydělávání peněz.... ;-) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
meluhelu představ si, my na celý tý štrapáci vydělali: vrátily se nám náklady a eště jednou tolik k tomu. Vědět, že to takhle dopadne, tak do teho natřískám víc, mohla sem bééét milionář :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ackoliv souhlasim s @meluhelu , tak asi chapu tvuj dotaz, clovek chce s temi darovanymi penezmi uz predem pocitat pri planovani rozpoctu, coz nepovazuji za uplne rozumne, ale budiz.. nas vysla svatba na 220tis., v darech jsme dostali cca 100tis. (bylo 52 hostu, penize od rodicu v tom nejsou zapocteny)
Odpovědět
Nám se to opravdu na darech vrátilo. Nečekali jsme to, ani s tím nepočítali, ale příjemné překvapení to bylo, to jo ;-)
Odpovědět
Taky chápu, je to docela zásadní otázka.. My dali asi 80 tis. a vrátilo se nám skoro všechno. Samozřejmě nejvíce jsme dostali od rodičů a prarodičů.. Ale těžko odhadnout, kolik se nakonec vrátí.. Já to tedy nečekala, bylo to příjemné překvapení.
Odpovědět
Profilova fotka
Nás vyšla svatba i se svatební cestou asi na 210 tis. 50 jsme dostali od přítelovy rodiny, 40 od mojí mamky a cca 90 na darech (43 hostů na hostinu - z toho 8 dětí + cca 15 hostů večer). Takže ve finále svatbu nám to zaplatilo a 30 tis jsme si doplatili svatební cestu. A na dovolenou bychom stejně chtěli jet, takže plus mínus ani jsme neprodělali ani nevydělali. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
nás svatba vyjde na cca 65tis (33 lidí), počítáme že min půlku zpět dostaneme, rodina už avizovala dopředu. NEchceme dary, byt máme vybavený, ale začátek na auto...
Odpovědět
my měli 50 dospělých a na darech jsme dostali 55tisíc + 1dali věcný dar v hodnotě 4tisíc
Odpovědět
ja to nedokazu presne odhadnout protože nektere věci nam platili rodice a tchanovci - zaplatili celou hostinu, kolacky a vino - takze zbytek co jsme platili my se nam vic nez vratil v peněžních darech (a to jsme dostali i plno vecnych daru, které jsme si prali) dostali jsme opravdu vic nez jsme cekali a z toho jsme si pak plne zaplatili tri tydenni svatebni cestu v Provance :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj. Tak nám se vrátilo mnohem víc, než jsme dali :) Ale měli jsme malou svatbu pro rodinu o 25i lidech :)
Odpovědět
Profilova fotka
nas to taky prekvapilo kolik se nam vratilo..svatba nas stala cca 120tis. na obed nas bylo 35 i s detma a vecer neco kolem 50lidi a nakonec nas svatba stala 15tis..sice rodice prispeli,ale od lidi jsme vybrali 50tis i s tombolou, takze hostinu vlastne zaplatili hoste.. ale nesplehala bych na to..my jsme treba vubec necekali, ze tolik vybereme..
Odpovědět
My tedy máme před, ale nákladově budeme asi na 160K Kč, platíme si samozřejmě sami a s nějakou návratností nekalkulujeme. Budeme mít cca 60 hostů a kdyby se vrátilo 40 - 60%, tak by to byl hezký základ na svatební cestu na další rok...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Cca 90 tis, od rodicu 23 tis. Od kamaradu cca kole 15 tis. Svatba 35 lidi
Odpovědět
Celkové náklady na naší svatbu byly 155.000,- (mám to spočítané do posledního haléře, protože mě to opravdu zajímalo.) Celkem se nám vrátilo 105.000,- Kč - z toho bylo 60.000,- Kč od rodičů (to bylo velké překvapení, protože jsme od nich nic nechtěli, takže ještě zvažujeme, že je vezememe někam na víkend), od ostatních příbuzných a hostů to bylo 40.000,- Kč a 5.000,- Kč za tombolu. Svatebčanů bylo 55.
Odpovědět
Profilova fotka
Nás svatba stála 94 022, platili jsme si ji komplet sami. Chtěli jsme hlavně věcné dary, které jsme přizpůsobovali finančním možnostem hostů, takže od pár stovek až po několik tisíc. Dostali jsme jich opravdu hodně, a navíc ještě 54 628 Kč v hotovosti! Úplně mi to vyrazilo dech, to jsem vůbec nečekala! Nejvíc samozřejmě od obojích rodičů, kteří si tak zpětně vykompenzovali, že se na svatbě na naši důraznou žádost nemohli finančně podílet, dohromady asi 25 nebo 30 000. Zbytek už nedokážu rozlišit, kolik bylo od ostatních příbuzných a kolik od kamarádů. Dopředu jsme s tím však vůbec nepočítali a musím přiznat, že se mi dost příčí nevěsty, které hodnotí, kolik od koho dostaly (v tom smyslu, že odsuzují příliš "nízké" částky nebo "levné" dary). My jsme svatbu pořádali dle našich finančních možností a podle hesla: "Na co nemám, to nedělám." Taky mi přijde, že se pak ztrácí význam slova "pozvat", protože aspoň já osobně když někoho ZVU, tak neočekávám, že se mi to zaplatí. Zvu lidi, se kterými chci strávit výjimečnou událost (ať už je to svatba nebo jiná oslava), a už jejich přítomnost je pro mě velkým darem. Např. jedni známí na svatbu nepřišli, dali sice dary, ovšem já bych byla daleko raději, kdyby dali jen něco symbolického, ale dorazili. Nevím, jak by se některé nevěsty tvářily, kdyby je manžel pozval na večeři a na konci by řekl, že si každý platí sám za sebe... O tom asi POZVÁNÍ není. Pak je možná se svatebním oznámením lepší poslat ještě ceník, aby každý host věděl, kolik bude novomanžele stát, a mohl tomu rovnou přizpůsobit výši svatebního daru nebo se takovéto kratochvíle raději vzdát. Samozřejmě se sluší přinést dar, ale kádrovat hosty podle jejich výše mi přijde opravdu nechutné. Na závěr chci říct, že to, co jsem napsala, není namířeno na nikoho konkrétně, jen jsem trošku nechala rozběhnout myšlenky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Svatba stála cca 110tis a dostali jsme cca 60tis i s tím co jsme dostali od rodičů :-) co jsme dostali jsme utratili na svatební cestě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja cekam, ze svatba bude stat kolem 160-180 tis. a zpet cekam max. 30tis. (mimo rodice)
Odpovědět
nám je to fuk, nevím kolik nám bude svatba stát, zatím ještě není vše "spočteno" a ani si to nějak nezapisuju, co přesně kolik stálo, děláme to že chceme a co dostaneme?? tak barák máme zařízení a chceme stavět nový dům. takže asi spíš bychom preferovali peněžitý dar, ale je nám to fuk. pozvali sme lidi aby s náma prožili tak krásný den a jestli donesou víno za 100, nebo dají dar za 1000 je čistě na nich a my je za to linčovat nebudeme. hlavně že bude pohoda, sranda a užijeme si to všichni :-p
Odpovědět
Profilova fotka
svatba nás stála něco málo přes 250 000 Kč, platili jsme si všechno sami, vrátilo se nám 50 000 Kč a to jsem byla překvapená že tolik, čekala jsem tak 25 000 Kč. Hostů bylo cca 70. z práce se jsem dostala 12 000 Kč na líbánky, kolegové se na mě složili, tohle mi vyrazilo dech:-D
Odpovědět
Profilova fotka
To je fakt jako ve filmu Můj brácha má prima bráchu,kdy pan Menšík pronese "to co jde říct jednou větou o tom naše maminka povídá 10min"... (asi ne,doslovná citace,ale pointa stejná).Ženský prostě neumí odpovědět jednoduše na to na co se je člověk ptá :-D :-D (tím nepopírám že občas taky taková nejsem :-D každý ať si to přebere dle svého ;-) Jinak já nevím kolik se nám vrátí.Všechny samozřejmě zveme jen kvůli darům a hlavně jsme pozvali lidi co "na to maj" . :-D :-D :-D :-D určitě jsme nezvali lidi se kterými chceme prožít krásný den ;-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s @meluhelu , že svatba neslouží k vydělávání peněz. Ale když jdu na svatbu svému nejlepšímu kamarádovi a vím, že půjdu na hostinu, můžu si naplánovat, že v ten den není třeba připravovat oběd, protože počítám s tím, že tam to jídlo bude. A taky se tam nejdu najíst. Podobně si přece můžu naplánovat i rozpočet na svatbu... Já osobně, kdybych věděl, že se mi vrátí ze svatby třeba aspoň 80 tis., tak 80 tis. kč, které mám na svatební cestu, ještě přidám na svatební den. Až teprve pak ty vrácené peníze použiju na svatební cestu. Čili podle mě je otázka určitě na místě. Já osobně jsem si nikdy nemyslel, že by dary mohly pokrýt náklady na svatbu, byť na pozvanou osobu počítáme náklad 1.000,-. Ale poslední dobou od přátel slychávám, že to tak většinou vychází. A podle mě je dobré vědět, s čím se dá tím počítat. Toť můj názor... :-)
Odpovědět
My se bereme v září,čekám,že nás bude stát tak 170 tisíc a už teď jsme od rodičů dostal 100 tisíc.Nic víc nečekám,budu ráda,že mám u sebe všechny lidi,které mám ráda:)
Odpovědět
@nelaull My jsme platili se vším všudy 130 tisíc a vrátilo se nám 100 tisíc.
Odpovědět
Profilova fotka
Svatba se vším všudy vyšla na 135tis. (ještě teď se směju svému prvnímu nástřelu že se vlezem v pohodě do 50 :-D) a vrátilo se nám 120tis.
Odpovědět
Profilova fotka
nám se vrátilo procentuelně něco málo přes 50% nákladů
Odpovědět
nám raut a hostinu platili naši,takže do nákladů nepočítám... když vemu čistě jen naše výdaje, tak se nám svatbou vrátilo 300 % :)) .. pokud bych počítala celkové náklady na svatbu včetně toho, co platili naši, tak se nám vrátilo přes 100 % ... a to hlavně díky tombole (prodáno 270 lístků), pak si chlapi platili za tanec s nevěstou a náš svědek se úžasně chytil role a vybíral další peníze do boty :)) .. další peníze jsme dostali jako dar.... v každém případě všechno schováváme a bude sloužit jako základ na hypotéku..
Odpovědět
Ja myslim, ze je velmi obtizne kalkulovat s tim, kolik clovek dostane darem od hostu. Samozrejme je mozne, ze treba rodice dopredu oznami kolik chteji prispet, takze to se tak nejak da...ale prednostne by si mel clovek udelat takovou svatbu, ze i kdyby nedostal nic, tak by na to penize mel. Ze pak dostane penize od lidi jako svatebni dar je jen prijemny bonus:) Ja pocitam na nasi svatbu 250 tis..takze uz si pekne setrim:)))
Odpovědět
Pááni...tak za svatbu bych více jak 130000 rozhodně nedala,přijde mi to absolutně zbytečný na dnešní dobu. Bych si asi místo těch peněz vylepšila bydlení nebo udělala nějakou pěknou dovolenou.Ale každého věc:)My máme rozpočet 60000 - 70000 a 44 lidí. A jsem si jistá,že ta svatba bude perfektní a nebude tam chybět absolutně nic. Nejvíc určitě ušetřím za jídlo,jelikož,to mi udělá část rodiny,která se věnuje kuchařině.Svatební tabuli dostanu jako dar od neteře a dorty a cukroví mi udělá moje sestra. Co se týče kolik se nám vrátí, tak počítám max 50 000 Kč.
Odpovědět
nam sa vratili priblizne naklady na ubytovanie a hostinu...."chceli" sme hlavne peniaze, ale niektori dali vecne dary...celkovo sme teda skoncili v minuse, ale s tym sme ratali, kedze sme platili ubytko 40 hostom
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
Já asi žiju na jiný planetě, nechápu, kde na to všichni berete, dát za svatbu 250 tisíc! Asi jsem fakt mimo... 460tisíc nás stál byt a budeme ho splácet jak dlouho.. Nejsem žádná "socka" ale tady si tak připadám, když to čtu.. To neberte špatně.. jen fakt nevím, kde na to berete..
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?