Koho pozvat....

Profilova fotka
Ahoj!! Ptala jsem se už jednou. Původně jsme mysleli, že budeme mít svatbu se vším všudy, se sourozenci, rodiči, ... . Bylo by nás kolem 40-ti lidí. Ale teď to přehodnocujeme, protože je to velice vysoký rozpočet a příteli nedávno zemřel tatínek. :-( Takže přemýšlíme o menší svatbě, ale ve čtyřech ji taky nechceme... Takže si nevíme rady.. :-| Prosím o Vaše názory. ;-) Děkuji moc
Odpovědět
Chtela jsem se zeptat - i jen se sourozenci a rodici by vas bylo 40? Protoze me napadla varianta pozva prave jen svedky, sourozence a rodice, nikoho dalsiho. To mi pripada jako ten nejuzsi kruh.
Odpovědět
Moc nechápu, co na tom víc vymýšlet.. Když nemůžete udělat velkou svatbu, udělejte malou, ve čtyřech je to už zas extrém. To máte tolik sourozenců? Varianta je pouze s rodiči s tím, že zároveň svědčí, s rodiči a sourozenci s tím, že zároveň svědčí, rodiče, sourozenci a svědci, rodiče a svědci. Víc toho asi nevymyslime:-/. Popřípadě udělat víceméně jen obřad a pohoštění pak doma, v tak úzkém kruhu by to asi nevadilo..
Odpovědět
Profilova fotka
@cokoladovakocka Ano, protože jsme chtěli pozvat sourozence s jejich manželkami a dětmi. Přítel má tři bratry a já jednoho. Takže jen toto je dohromady 14 lidí + moje rodiče, přítel bohužel už rodiče nemá, svědky, my dva :) , teta se strejdou, kteří mě vychovávali, fotograf, kněz a to nejsou všichni. Ale přemýšleli jsme, že tolik lidí na svatbu zvát nebudeme. Jen nechceme mít svatbu ve čtyřech ale ani v 40-ti lidech. A nechceme za svědky sourozence.
Odpovědět
@libuse_chroncova Tak mě k tomu napadá pozvat prostě sourozence bez rodin. To je asi ten nejužší kruh, co jde. Rodiče, tetu a strejdu, svedky a vase bratry.
Odpovědět
Profilova fotka
Mame stejny problem, svedci a nejblizi rodina je u nas 30 lidi 8-)
Odpovědět
My měli i s námi 11 lidí - rodiče, každý máme jednoho sourozence, jejich partnery a malého synovce a manželova strýce, ktery se o něj staral ví jak jeho táta a je sám, navíc nám dělal kameramana. A svatba byla skvělá. Kdyby jsme pozvali nejbližší rodinu do úrovně sestřenic a jejich doprovodů, jsme na 70 lidech....
Odpovědět
Profilova fotka
@cokoladovakocka jenže, když tam budou samí chlapi, o čem se s nimi budu bavit? teta a můj otec se nesnesou, to lepší je tam nezvat vůbec, než pozvat oboje..
Odpovědět
@libuse_chroncova rozumim, ale priznam se, ze nevim co vic poradit. Me napada tohle, ale samozrejme urcite zvarz, kdo nema koho rad a koho bys tam chtela mit. Mozna bych tedy v tvem pripade jeste volila variantu "pozvu ty, co tam opravdu hodne chci videt". Ne nikoho aby se neurazil, proste ty, bez kterych si to neumim predstavit.
Odpovědět
Loni se vdávala má sestřenice. Protože s penězmi na tom byli fakt bídně, udělali svatbu s rodiči a svědky (tedy 8 lidí). Kdyby pozvali sourozence s partnery a dětmi, bylo by to o dalších 15 lidí navíc... To rozhodnutí bylo ryze finanční, se všemi příbuznými jsou zadobře. Musím ale upřímně říci, že to docela pokazilo vztahy... Asi 14 dní po svatbě udělali zahradní oslavu zhruba pro 25 lidí, svépomocí, za pár korun. Myslím, že kdyby to bývali byli spojili, bylo by to lepší a náklady by jim to nezvedlo... Asi bych hledala spíš cestu, jak stáhnout náklady, než koho z lidí, kteří jsou Vám tak blízcí, nezvat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?