Jakou jste skládali zálohu na svatební hostinu?

Ahoj dámy, zajímá mě jakou jste skládali zálohu na hostinu. Po nás v jedné restauraci chtějí 15 tis/ 30 lidí... kalkuace je 500- 1000 na jednoho hosta. Nevím zda je to moc či málo. Děkuji za rady
Odpovědět
1
2
Ahoj, my budeme mit jenom 15 lidi a kalkulace za hosta je kolem 700. A nechteji po nas nic, dokonce jim je i jedno jestli utratu zaplatime v den svatby nebo az se vratime ze svatebky.
Odpovědět
My máme kalkulaci na 40 lidí, záloha činí 5% z předpokládané celkové ceny hostiny (jídlo+pití) a u nás to dělá cca 2,5 tis.
Odpovědět
My jsme platili 50% z celkové ceny.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme platit 2000,a to máme asi 50lidí.15000 mi příjde jako záloha teda fakt dost...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my mame svatbu trosku drazsi. Minimalni konzumaci mame stanovenou na 145tis a zalohu platime ve vysi 20%, tj. 29tis. Zbytek az po skutecne konzumaci. Ve smlouve mame moznost storna bez jakehokoliv penale do 21 dni pred akci. radunka: u tebe je ta zaloha 50-100% pokud je kalkulace 500-1000 na osobu. Asi bych si s restaruraci ujasnila, jaka je teda vlastne ta kalkulace a pak stanovila zalohu max. na 50%.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, my jsme platili 10.000,- nevratnou zálohu. Počet hostů na svatební hostinu cca35 - večer cca 70.
Odpovědět
Ahoj holky chci se zeptat to jde se i dohodnout že hostinu zaplatíte až druhý den?
Odpovědět
rozalie: Určitě to jde, já, pokud mi teda ta restauračka klapne,tak budu platit až v pondělí odpoledne. A nebudem platit ani žádnou zálohu. Měla to tam i sestra se setřenkou,tak víme.
Odpovědět
aha tak to je úplně super přeci jen je to lepší než tahat tak velký obnos sebou
Odpovědět
Profilova fotka
Po nás nechtěli žádnou zálohu, ale domluvila jsem se na cca 20tis. Předpokládaná cena hostiny je 25-28tis (pro 28lidí) No nevím, jestli je to hodně, nebo málo. Ale každopádně, já jim tu zálohu vnutila, aby jsme pak u sebe nemuseli mít tolik peněz. A budeme to platit, jak povezeme dortu a cukroví na místo.
Odpovědět
Jo, nemusíš nic tahat s sebou a hlavně tam na to vubec nemáš čas ani náladu v noci něco počítat. V pondělí v klídku si vše přijdeš zkontrolovat,spočítat,zaplatit.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My mame ve smlouve 10 dni na zaplaceni, ale urco to vyridime driv. Bud hned v nedeli nebo pak v pondeli. Jeste se musime presne domluvit - hlavne nase svatba je az za dlooooouho, takze casu na domlouvani detailu dost. 8-) Nicmene zalohu budeme platit uz pristi tyden kvuli rezervaci terminu.
Odpovědět
My budeme skládat zálohu 10 000 14 dní předem z ceny asi 25 - 30 000, přesnější kalkulaci zatím nemáme. Myslím, že to je tak akorát.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
My budeme skládat zálohu 20 000 a je to asi tak polovina z celkové částky.zase na jednu stranu lepší než kdyby jsme to měly dát najednou.A chtějí to po nás už v květnu a svatba je v červenci.
Odpovědět
ahoj, tak nás hostina snad vyjde do 45 tisíc, plus ubytování pro několik hostů, výzdoba...celkem počítáme do 75. Chtějí po nás do konce dubna 40 tisíc. Souhlasíme s tím ale.
Odpovědět
Po nás zálohu na hostinu nechtěli. Jen jsme předem platili pronájem sálu, myslím tři tisíce to byly.
Odpovědět
Po nás nechtěli nic, ani zálohu ani pronájem restaurace, ani žádnou smlouvu - nic. Bylo to bezva.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, pokud se neplatí v restauraci pronájem, tak je běžný, že se platí záloha 100Kč/osoba ;-) Aspoň my to tak taky měli...mi přijde, že některé platíte zbytečně moc :-N Měli jsme na hostinu 50 lidí a večer na grilovačku dalších 50. S jednáním, s jídlem, i s výzdobou jsme byli moc spokojeni. Pokud jste některá z Brna, tak můžu jen doporučit Restauraci Za kapličkou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj my platili 1.000,- za cca 30 lidí - brali to spíše jako zálohu za termín (nevratnou). Celou útratu budem platit až druhý den po hostině.
Odpovědět
No tak my sme platili az 75 % z ceny, hrozne..samozrejme je nevratna, cize keby sa nieco stalo prepadne nam 25 tisic..ale za to miesto nam to stalo.
Odpovědět
No, u nas v jednom zariadeni chceli 9 mesiacov pred terminom nevratnu zalohu 50% - ta obsahovala prenajom miestnosti za 8000, rezervaciu hotela, ktory nebol dostavany, len zaklady a na menu, ktore sme este nemali vybrane...A samozrejme, ze kazdu zmenu bud navysenie ceny alebo stornopoplatky.....Takze sme na to nepristupili...
Odpovědět
Od nás nechtěli žádnou zálohu, máme 3hv hotel a máme v něm i ubytování pro svatebčany. Dost často tam spáváme, tak nás znají, ale myslím, že i kdyby ne, tak by nic nechtěli. Protože jsme ale nechtěli platit všechno najednou, tak jsme jim narvali něco předem, i když moc nechtěli :-)
Odpovědět
No to koukam kolik kdo plati a tak se tez pridavam. Po nas chteli nevratnou zalohu 2000,- a pak cca mesic pred hostinou chteji 8000,- dalsi zalohu na jidlo a ptiti takze celkem 10 000,- coz se mi zda slusne, zbytek se doplati podle toho jak kdo bude pit :-) a taky jsme si dali limit aby to nepresahlo cca 20 000,- pak chceme info.coz se mi zda dobre at pak nejou nejaka nepekna prekvapka pri placeni :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Jak se snazite do kazde diskuze vecpat vasi restauraci je trapne.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme za rezervaci termínu teda neplatili nic, ale byli jsme 100% rozhodnutí, že to bude právě tam. Potom jsme zvolili menu, jídlo na raut a pití a zjistili přibližnou kalkulaci 23-30 tis. Den před svatbou jsme jeli zdobit stoly a dovezli dort a cukroví, přitom jsme zaplatili zálohu 20 tis. ať pak nemusíme mít u sebe tolik peněz a moc nad tím přemýšlet a počítat. V ceně jsme měli i nocleh pro novomanžele, takže jsme druhý den sedli nad účet, doplatili ho a hotovo.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme platili zálohu 6.000,-, majiteli bylo jedno, jak velká ta záloha bude, ale chtěl mít jistotu, že hostinu neodřekneme, tak alespoň nějakou zálohu chtěl. Budeme mít 40 lidí, cena je stanovena na tisíc korun na osobu, to je normální cena, málokde to stáhneš na míň, pokud ti tam nedovolí vlastní alkohol nebo nealko, což si v hospodě neumím představit, přišli by o kšefty :-)
Odpovědět
my předem platili 15% z ceny hostiny, na zbytek nám přišla faktura týden po svatbě.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?