Jak se finančně nezruinovat na svatební hostině?

Profilova fotka
Dobrý den, mám dotaz. Jedna z největších položek je hostina a pití, budete si někdo vařit doma? Respektive bude někomu pomáhat rodina s přípravou jídla, dortů a pod.? A co pití? Máte někdo možnost sehnat levný alkohol pro hosty, nebo si platí každý sám? Díky. Chtěla jsem romantickou svatbu na zámku se zámeckou hostinou, ale... Jak jste na tom? Díky za případné typy jak se nezruinovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj my si vsechno delame sami priel uvari piti uz je nakoupena budeme met DJ asi mam stesti je hodne levnej :-) fotograf jen na radnici pak uz jen neter a piti jsme se snazili nakoupit po akcich v kramech a zbytek si berem z velkoskladu kde muzem popripade nenacate lahve vratit jeden dort mi udela svedkyne jeden teta a tchyne objednala jeste jeden peceme cukrovi no proste vse jidlo si delame sami kamaradky a kolegyne z prace nam budou obsluhovat vejdem se s jidlem a pitim do 30 tisic
Odpovědět
Profilova fotka
Sjednat si někoho, kdo vám na zahradě udělá prasátko, k tomu připravit věci, co nemusí být nutně čerstvé a horké - guláš se dá ohřát vždycky, těstovinové saláty, nějaké sladké, řízky. Připravila bych co nejvíc věcí předem. No a na pití je vždycky nejlepší makro. Byla jsem jednou na hostině, kde si fakt každej platil všechno pití sám a bylo to docela divné.
Odpovědět
Cukroví upečeme doma, a že ho bude hodně, koláče v pronajaté pekárně (trošku přes známé), výjde to dobře. Hostina bude v historické stodole, ze které je nový kulturní sál, pronájem za 500Kč na den (Kravaře), a oběd a něco k večeři doveze catering, něco k večeři si uděláme doma den předem. Dort upeče pekařka z vesnice, bezva cena, skvěle chutná a nějaké zákusky taky. Víno od vinaře z Moravy, zbytek ještě nevím. Nejsme Onasisové, tak z toho vycházíme, dát v restauraci 30 Kč za sklenici vody není zárukou dobré hostiny, (kamarádka na tom pohořela). Když někoho zvu jako hosta chci ho uhostit, ne aby si to :-N platil.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít jehňátko a vepřovou kýtu na gril, pak z makra koupené celé štangle salámů a sýrové cihly, které nakrájíme (máme doma starý elektrický kráječ z bývalého koloniálu), ovoce a zelenina bude sezónní od rodiny ze zahrad/skleníků, nějaké slané pochutiny a nealko koupíme také v makru, pivo bude svatebním darem od rodičů - přímo z nedalekého pivovaru, slivovice domácí od kamarádů a pár litrů vínka z Moravy. Jiný alkohol mít nebudeme a všem jsme přísně zakázali ho nosit. Ze sladkého bude jen dort a stejně se bojím, že se nesní. Výslužky se u nás nevedou. Náš rozpočet na veškeré jídlo a pití (kromě piva) je max. 15 tisíc, ale rádi bychom se vešli do 10.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
My se snažíme taky ušetřit jak to jen jde, bude nás 50 na hostině a asi 80 odpoledne. Oběd máme v hospodě (kterou ovšem ještě nemáme :D ) a hned jak se dojí, tak se jede na zahradu, tam máme pána co griluje takový ty zajímavý pičičovinky. V hospodě se nejvíc utratí za pití, proto je musíme co nejrychleji vyhnat !
Odpovědět
Profilova fotka
Je to ta nejnáročnější položka, ale s tím se musí podle mě při rozhodnutí k sňatku počítat. My máme lepší, že svatbu budeme mít ve své hospodě. Přesto si musíme zaplatit obsluhu (2 lidi) od pátku do neděle, kuchaře (2) + pomocnou sílu, veškeré suroviny na jídlo, všechno pití (proto bude tvrdého užší sortiment, jen to, co všeobecně hosti běžně pijí), i tak je to dost pálka. Dělat to v cizí hospodě, zúžím počet hostů na minimum a letos bychom se určitě nevzali :-) Jinak sladké pečivo napeče příbuzenstvo, oběd je pro rodinu (cca 35), pro všech 50 lidí je večer sele...Ale myslím, že nemá cenu na tom nějak extra šetřit, protože to, jak se hosti najedli a napili si budou pamatovat ještě dlouho a odvíjí se od toho celková spokojenost s akcí. Navíc si člověk ušetří nervy, když to děláte svépomocí, jste ve větším stresu (jako já:-) )
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
dost se da usetrit mistem - penziony a podobne delaji hostiny za 30% ceny oproti restauracim, protoze maji nizsi naklady i min personalu a casto vari lepe nez restaurace (moje zkusenost). Dost se da usetrit treba grilovackou, pokud teda negrilujes svickovou, ale treba parky a nejake kureci.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?